AC Milan – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 27.
2021. szeptember 28. kedd, 21:00 Stadio San Siro
Milan
vs
Atletico Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ez lesz ám a finom kis találkozó! Már előre dörzsöljük a tenyerünk, holott nem biztos, hogy egy gólzáporos összecsapást láthatunk majd az AC Milan – Atletico Madrid meccsen, mégis azt gondoljuk, hogy megéri majd megnézni, ahogy Milánó és Madrid városának csapata egymásnak feszül. Két hete már volt egy ilyen meccs, akkor az Inter és a Real Madrid mérkőzött meg, akkor a spanyolok örülhettek a végén, itt viszont egyáltalán nem biztos, hogy Diego Simeone és fiai boldogan utaznak majd haza a spanyol fővárosba.

Mert a Milan egyszerűen jó. Ennyi az indokom. Stefano Pioli rendkívül erős csapatot rakott össze, amely két hete már megmutatta, hogy van bizony keresnivalója a Bajnokok Ligájában, és a későbbiekben számolni is kell velük. Az Anfield Roadon elért 3-2-es vereség ellenére mondom ezt…

Közben az Atletico Madridnak szintén egy ikszre futotta, de ők hazai pályán fogadták a Porto együttesét.

A bajnokságban a Milannak volt jobb hete (nyertek a Venezia, majd a Spezia ellen), mivel a matracosok meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedtek a Deportivo Alavés otthonában.

A tippünknél ez is szerepet játszik, meg még egy csomó más, ugorjunk is neki!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Liverpool – AC Milan: 3-2

G.: Tomori (ög), Szalah, Henderson ill. Rebic, Brahim

Ki ne emlékezne a két együttes 2005-ös Bajnokok Ligája fináléjára? Akkor a Pool 3-0-s hátrányból tudott felállni az isztambuli döntőben, végül pedig a trófeát is ők emelhették magasba. Most nem volt akkora a tét, de a jó foci így sem maradt el.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson – Keita, Fabinho, Henderson – Szalah, Origi, Jota

AC Milan:

Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez – Kessié, Bennacer – Saelemaekers, Brahim, Rafael Leao – Rebic

Ez is egy eseménydús – és gólgazdag – találkozó lett, köszönhetően mindkét csapatnak, hozzátettek eleget ahhoz, hogy az Anfield Roadra kilátogató nézők, valamint a TV képernyői előtt ülők is jól érezzék magukat.

Már a kilencedik percben megzörrent a vendégek hálója, Fikayo Tomori talált be saját kapujába. Nagyon szerencsétlen öngól volt ez, a Chelsea-től vásárolt védő Trent Alexander-Arnold beadásába csúszott bele úgy, hogy az Mike Maignan feje felett átszállt.

Öt perccel később tizenegyeshez jutottak a hazaiak, Andy Robertson lövése megpattant Ismael Bennacer kezén, nagyon nem lehetett vitatkozni az ítélettel. Bennacer azért megtette. A büntetőt Mohamed Szalah végezte el, ám Mike Maignan gyönyörűen hárított.

A félidő végére magára talált a Milan is, Rafael Leao szép passzát Ante Rebic csavarta a bal alsóba. És ha egy üzlet beindul… Az olaszok még a lefújás előtt átvették a vezetést, Brahim Diaz góljával már az olaszoknál volt az előny.

Amit a második félidő elején Mohamed Szalah kiegyenlített, jóvá téve „bűnét” az első játékrészből, a 69. percben pedig Jordan Henderson megszerezte a találkozó utolsó gólját, 17 méterről, kapásból zúdított a vendégek kapujának jobb alsó sarkába.

Lüktető, nagyszerű mérkőzés volt, nagyszerű gólokkal.

Előző meccs eredménye
2014.03.11.Bajnokok Ligája
atletico madrid
4:1
milan
Bajnokok Ligája
2014.02.19.Bajnokok Ligája
milan
0:1
atletico madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid – FC Porto: 0-0

Szerencsére nem túl sok 0-0-ra végződő találkozó volt a Bajnokok Ligája első körében, összesen három. Most ebből következik egynek az összefoglalója, az Atletico Madrid és a Porto nem bírtak egymással. Egyébként tippünkben 2,5 gól alatti eredményt vártunk, ez pedig tökéletesen jött is.

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Llorrente, Gimenez, Felipe, Hermoso – Carrasco, Koke, Kondogbia, Lemar – Suárez, Joao Félix

FC Porto:

Diogo Costa – Corona, Mbemba, Pepe, Sanusi – Otávio, Uribe, Grujic, Diaz – Taremi, Martinez

Viszonylag eseménytelen, gyengébb színvonalú mérkőzést játszott egymással a spanyol bajnok és a portugál ezüstérmes. A csoport másik meccséhez képest legalábbis mindenképp gyengébb volt, és nem csak a gólok száma miatt.

Az első félidőt a totális felejthetőség jellemzi, az egyetlen valamirevaló helyzetet Luis Suárez harcolta ki, lövését Diogo Carlos ütötte oldalra.

A második félidő elején a Porto is veszélyeztetett, Otávio beadása csúszott le a lábáról, de így lett majdnem jó, a labda a jobboldali kapufáról jött ki.

A 67. percben Ángel Correa lövését piszkálta ki szögletre Diogo Carlos, aztán jött a meccs legérdekesebb jelenete, egy meg nem adott gól. Egy rossz hazaadásra csapott le Mehdi Taremi, el is lőtte Jan Oblak fölött a hálóba a labdát, majd a lendülettől átesett a szlovén kapuson. Taremi örült, a hazaiak reklamáltak, nagyon hosszas videózás és tanácskozás végén végül Hategan játékvezető nem adta meg a találatot. Mindenki nézze meg maga, mi nem igazán láttunk szabálytalanságot…

A legvégén Chancel Mbembát még kiállították – nem Hategan lesz a portugálok kedvenc bírója – Luis Suárez pedig a megítélt szabadrúgást fölé rúgta.

Talán igazságos az eredmény, egyik együttes sem érdemelt volna vereséget.

Összefoglalás

Ahogy mindig, úgy most is a hiányzókkal indítanék, pláne, hogy van miről, kiről, kikről beszélni. Több a hiányzó a hazaiaknál, Zlatan Ibrahimovic továbbra is achilles-sérülésével bajlódik, de nem szerepelhet majd mellette a Tiemoué Bakayoko, Rade Krunic, Alessandro Florenzi hármas. Sajnálhatja ezt Pioli, a Venezia ellen jól mozgott a Roma egykori játékosa. A helyére az az Alexis Saelemaekers léphet, aki szintén ezen a meccsen egy fantasztikus szóló után adott gólpasszt Theo Hernándeznek.

Simon Kjaer lehet, hogy holnapra már bevethető állapotban lesz, ahogy Davide Calabria is, mindkettejükre számítana a mester. A kezdőben ott lehet Olivier Giroud, vagyis Ante Rebic visszahúzódik a balszélső pozícióba.

Az Atletinél két hiányzóval kell számolni: Stevan Savic eltiltott, míg Thomas Lemar sérült. Mindkettejük pótlása megoldott, hátul a José Maria Giménez, középen pedig Rodrigo De Paul vár bevetésre. Elől Luis Suárez helye biztos, hogy aztán Antoine Griezmann vagy Joao Félix lesz-e a párja, az még rejtély.

Ahogy fentebb már szó esett róla, a matracosok kellemetlen vereségbe szaladtak bele a Deportivo Alavés otthonában, pedig nem mondható, hogy egy tartalékokkal teletűzdelt gárda lépett volna pályára a Mendizorrotzában.

A Milan kényelmes győzelmet aratott – erről is beszéltünk -, és úgy összességében nekem jobbnak, egységesebbnek tűnik most a Milan minden hiányzója ellenére. Ettől függetlenül ismerjük az Atleticot, a mentalitásukat, a stratégiájukat, nem egy olyan csapat, amelyet csak úgy hipp-hopp el lehet intézni.

A bukik nem is őket tartják favoritnak, de azt azért említsük meg, hogy a hazai odds folyamatosan, napok óta csökken.

Az Atletico Madrid legutóbbi hét BL meccse 2,5 gól alatt végződött, ahogy idén, a bajnokságban sem viszik túlzásba a gólszerzést, kettőnél többet még senkinek sem rúgtak.

Véleményünk szerint nem lesz egy közönségszórakoztató meccs, nagyon fontos, a továbbjutást döntően befolyásoló találkozóról van szó, így inkább lesz ez az idegek harca… Melyikük tudja vajon feltörni először a másik védelmét?

Részünkről megy a két és fél gól alatti eredmény, az Atletico védelme stabil, Milánóban nem fognak eszeveszett tempót diktálni, szerintem kinéz egy 1-1-es végeredmény.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső