AC Milan – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.
2022. október 11. kedd, 21:00 Giuseppe Meazza
Milan
vs
Chelsea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A nap egyik nagy rangadója következik. Az AC Milan és a Chelsea számára is létfontosságú meccs következik, hiszen aki itt nyer, az egy lépésre kerül a továbbjutástól, és papíron, onnantól kezdve csak könnyebb ellenfelei lesznek. Persze, azért ez is ferdítés, nézzünk csak rá a tabellára…

A Milan a múltheti vereséget egy hétvégi győzelemmel feledtette, ráadásul rangadón tudtak nyerni Krunicék. Most ezt a játékot kéne hozni a Chelsea ellen is, akik az odavágót olyan simán nyerték meg, hogy azt a piros-feketék szurkolóinak rossz volt nézni.

Pioli kerete nem olyan mély, mint azt sokan hitték, elég volt öt kulcsember kiesése a sima vereséghez. És most ismét gondban a mester, mert az alapemberek többsége még mindig nem bevethető.

A Chelsea viszont magabiztosabbá vált, mióta Graham Potter átvette a gárda irányítását, jönnek szépen az eredmények, és a BL-ben az utolsó helyről gyorsan továbbjutó pozícióba tette a csapatot.

A hétvégén is nagy magabiztossággal tudtak nyerni, szóval nincs okuk félni a San Siroban rendezett meccstől.

Amely a fogadóirodák szerint izgalmas és szoros lesz, nem úgy, mint az első találkozójuk. A Milan sikerét azért valószínűtlenebbnek gondolják, 3.10-es szorzó jár a piros-feketék győzelmére, a kékek ezzel szemben csak 2.40-et érnek. A döntetlen a legesélytelenebb a tippmesterek szerint, 3.40-et fizetnek erre.

Következzen az AC Milan – Chelsea találkozó!

Az előző fordulóban történt

Bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy Stefano Pioli mester számára mindössze 15 mezőnyjátékos áll majd rendelkezésére, kicsit jobb volt a helyzet, a padon ott ültek fiatalok is… De a tény ettől még tény maradt: Több kulcsjátékosa hiányzott a rossonerinek, akik úgy kaptak ki, hogy a jó eredmény elérésére esélyük sem volt.

Bekezdett a hazai csapat, Mason Mount már öt perc elteltével megtornáztatta a Mike Maignant helyettesítő Tatarusanu kapust, 18 méterre a kaputól csavart a bal alsó felé, a román azonban odaért.

A 22. percben újabb hazai helyzet maradt ki, ezúttal egy jobboldali szögletet Thiago Silva fejelhetett kapura, Tatarusanu megint ott volt, és védett. Három perccel ezután viszont nem tudta hárítani Wesley Fofana közeli lövését. Nem lehet hibáztatni érte, a Silva fejese utáni szögletnél megint bemutatott egy nagy védést, de az ötösre kipattanó labdát a vendégek nem tudták tisztázni. A hatalmas kavarodás végén az ott ólálkodó védő okosan gurított a kapuba. Nem sokkal később amúgy a gólszerzőt le kellett cserélni sérülés miatt.

A 33. percben ismét rezgett a háló, Aubameyang pörgetése után Mason Mount emelte át éles szögből Tatarusanut, de nem örülhetett a gólja után, mert egyből észrevette, hogy az asszisztens zászlaja a magasban van.

Sokat elárul a meccsről, és a vendégek teljesítményéről, hogy 45 perc alatt egyszer találták el a kaput. A hosszabbításban Rafael Leao tört be a tizenhatoson belülre, passza után Charles De Ketelaere gurítását ütötte ki Kepa, majd az ismétlést Rade Krunic öt méterről fölé vágta.

A londoni együttes második gólja a második félidő elején született, és kellett hozzá Fikayo Tomori, a Chelsea egykori játékosa is. Az egyébként stabil védő egy jobboldali beadásnál rúgott lyukat, így a labda gond nélkül találta meg Pierre-Emerick Aubameyangot. A gaboni négy méterre állt a kaputól, és nem okozott gondot a hálóba lőnie.

Öt perccel később Graham Potter együttese eldöntötte a három pont sorsát, Raheem Sterling passzát Reece James vágta be a bal felsőbe, esélyt sem hagyva a Milan kapusának.

A második játékrész sok lehetőséget nem tartogatott, a Chelsea a lehetőségei kétharmadát gólra váltotta, a Milan pedig a kaput sem találta el. Megérdemelt hazai siker született.

AC Milan

Van erő ebben a tartalékos Milanban is még, ez a hétvégén megmutatkozott. Arról is lesz szó, de lássuk most azt, hogyan teljesítettek a Bajnokok Ligájában eddig. Fent láthattátok, hogy a harmadik fordulóban simán kaptak ki, az előtte levő kettőben meg négy pontot gyűjtöttek. Miután a Salzburg ellen 1-1-et játszottak idegenben, otthon gond nélkül legyőzték a Dinamo Zagrebet. Mondanám, hogy a neheze már megvan, de nem, a Milan számára mindegyik meccs a kiesés elkerüléséről fog szólni.

És most abból a szempontból nem állnak jól, hogy fontos láncszemek hiányoznak az együttesből. Mint például Mike Maignan a kapuból, Simon Kjaer, Davide Calabria és Alessandro Florenzi a védelemből, Junior Messias, Alexis Saelemaekers és Zlatan Ibrahimovic a támadósorból.

A felforgatott kezdő az angolok ellen nem vált be, de a Juventust meg tudták verni. A hétvégi találkozón Fikayo Tomori, valamint Brahim Diaz góljaival győzték le a zebrákat, és ezzel ott vannak a tűz közelében, most a negyedik helyen.

Aminek örülhetnek, hogy Theo Hernández felépült, és játszott is a fekete-fehérek ellen. Ezúttal is a kezdőben lesz.

A Milan hazai pályán nehezen verhető, az utóbbi tizenöt mérkőzésük közül csak egyet veszítettek el, pár hete a Napoli győzött a Giuseppe Meazza Stadionban a Serie A-ban.

Divock Origit a nyáron nagy reményekkel szerződtették, a belga is azért jött, hogy végre kiegészítőből fontos ember legyen valahol, de Olivier Giroud-t nem tudta kirobbantani a kezdőcsapatból.

A csapat többi részén meglepetés nem várható, mivel több jobbszélső is hiányzik, így megint Rade Krunic játszhat ott, míg középen a harmatosan teljesítő Charles De Ketelaere-t Brahim Diaz válthatja.

A várható kezdőcsapat:

Tatarusanu – Dest, Kalulu, Tomori, Hernández – Bennacer, Tonali – Krunic, Diaz, R. Leao – Giroud

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.05.Bajnokok Ligája
chelsea
3:0
milan
Bajnokok Ligája
2016.08.04.ICC
milan
1:3
chelsea
ICC
2013.08.05.ICC
milan
0:2
chelsea
ICC
2012.07.29.Barátságos Mérkőzés
chelsea
0:1
milan
Barátságos Mérkőzés
2009.07.25.Barátságos Mérkőzés
milan
1:2
chelsea
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

Graham Potterre egy kritikus szava sem lehet egyelőre a kékek szurkolóinak, a mester érkezése óta négy meccset játszott a csapat, abból hármat megnyertek, egyszer pedig ikszeltek. A Chelsea számára is nagy tétje van a holnapi mérkőzésnek, mivel féltávnál négy ponttal a tabella második helyén állnak. Az első körben kikaptak a Dinamo Zagrebtől, ezt követően távozott – nem önszántából – Thomas Tuchel, majd a második fordulóban a Salzburg elleni hazai meccsen 1-1-et értek el.

Látszik azért már az új edző hatása, magabiztosabbnak tűnik a csapat, a hétvégén például a Wolves ellen simán nyertek 3-0-ra. Kai Havertz mellett Christian Pulisic és Armando Broja találtak a kapuba, a találatok ellenére azt mondom, egyikük sem fog kezdeni a Milan ellen.

Potternek nagyjából megvan az ideális kezdője, amihez nem szívesen nyúl hozzá, csak akkor, ha gond van. A Premier League-ben egyébiránt ők is a negyedik helyen állnak most.

Idegenben az utolsó öt meccsükből hármat elbuktak, kikaptak a Leedstől, a Southamptontól és a Dinamo Zagrebtől is. Azóta, hogy Potter az edző csak egy találkozójuk volt vendégként, azt a Crystal Palace ellen megnyerték.

Edouard Mendy felépült ugyan, de Kepa annyira jól véd, hogy valószínűleg egy ideig ő lesz a kezdőkapus, már csak N’Golo Kanté és Wesley Fofana marad távol a kerettől.

Marad a háromvédős rendszer, ugyanezt a taktikát alkalmazta az új edző a Brightonnál is.

A várható kezdőcsapat:

Kepa – Chalobah, T. Silva, Koulibaly – James, Jorginho, Kovacic, Chilwell – Sterling, Mount – Aubameyang

Tippelde

Egy jobb Milanra számítok ezúttal, Theo visszatérése nagy lökést adhat a gárdának, de nem ez a fő szempont. Pioliék otthon sokkal jobbak, mint idegenben, ráadásul nem engedhetik meg, hogy ezúttal is ilyen simán kapjanak ki. Több akarást várok tőlük.

Ez pedig talán gólokban fog megmutatkozni, a vendégek mellett a hazaiak is be fognak majd találni a hálóba. Nem kizárt, hogy a mérkőzés végén mindkét együttesnek egy pont jut majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső