AC Milan – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 13.
2022. szeptember 14. szerda, 18:45 Giuseppe Meazza
Milan
vs
Dinamo Zagreb

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Indítsuk a keddet megint a Bajnokok Ligájával, a mai napon is leginkább a legrangosabb kupáról lesz szó. Ma este hét mérkőzést rendeznek meg, szerdán pedig kilencet, tehát lesz dolgunk. Mivel tegnap is tíz tippünk volt, így ma is megnéztük a kínálatot az angol másodosztályban, és Callum Stylesék meccsét választottuk. De előbb menjünk végig a BL mérkőzésein.

Az AC Milan – Dinamo Zagreb mérkőzést háromnegyed hétkor rendezik, ezzel indítunk. A Milan nem tudott nyerni, kisebb meglepetésre a Salzburg pontot mentett, míg a Dinamo taktikus és jó futballal meglepetésre legyőzte a Chelsea együttesét. Akkora meglepetés volt ez, amihez fogható nem sok volt az első fordulóban, és a sikerük egyben Thomas Tuchel Stamford Bridge-beli munkájának végét is jelentette.

Ezúttal sem ők a favoritok, de az első kör megtanított minket, hogy a Bajnokok Ligájában bármi előfordulhat. A Milan jó formában, a Dinamo nemkülönben, így ebből kisülhet valami igazán jó. Ante Cacic nagy stratéga, és már biztosan tudja, hogy milyen szellemeben lépnek majd pályára. Mivel idegenben lesz a meccs, így elég esélyes, hogy a horvátok megelégednének az egy ponttal is.

A Milan azonban nem, nekik mindenképp szükségük van a győzelemre.

A bukik úgy gondolják, hogy tükörsima hazai győzelem fog születni. A rossoneri győzelmére adnak 1.30 körül, a Dinamo Zagreb sikere tizenkétszeres pénzt érne, míg a döntetlen annak a felét.

Kezdjünk!

Az előző fordulóban történt

Nem tudott győzelemmel kezdeni az AC Milan együttese, pedig magabiztosan, egy milánói derbyt megnyerve érkeztek meg Salzburgba. A hazai fiatalok azonban nagy elánnal és még nagyobb magabiztossággal vágtak neki a mérkőzésnek. A kissé megszeppent – vagy meglepődött – olaszok aztán az első félidőben kapituláltak, Noah Okafor bolondította meg a védelmet, mielőtt Mike Maignan lábai között a kapuba gurított.

Ezt követően nem ült a babérjain a piros-fekete csapat, és a gól után nem sokkal ki is egyenlítettek. Egy hossszú indítást Rafael Leao vett magához, lerobogott a balszélen, középre adását pedig Alexis Saelemaekers vágta a kapuba. Több gól a meccsen már nem esett, pedig eshetett volna mindkét oldalon. A Milan legveszélyesebb lövése Rafael Leao nevéhez fűződik, ott a kapufa segítette ki a hazaiak kapusát.

A másik mérkőzésen a Dinamo Zagreb hazai környezetben fogadta a Chelsea-t, és ők sem ijedtek meg az esélyesebb ellenféllel szemben. Olyannyira nem, hogy korán már, a 12. percben megszerezték a vezetést: Egy hosszú indítást Bruno Petkovic fejelt le Mislav Orsic elé, aki a középkörből indulva rázott le mindenkit, többek között a világ legdrágább védőjét, majd hanyagul a labdának alábökve juttatta azt a hálóba.

Persze a Chelsea támadott sokat, igyekeztek egyenlíteni, de a Dinamot sem kellett félteni, nekik is megvoltak a maguk lehetőségei. A mérkőzés hőse Dominik Livakovic lett, aki számtalan nagy védést bemutatva akadályozta meg a gólt, nagyban hozzájárult a horvát együttes győzelméhez. Meglepetés volt ez a javából, ám nem érdemtelen…

AC Milan

Stefano Pioli együttese folytatta veretlenségi sorozatát, a bajnokságban még nem találtak legyőzőre. Miután megnyerték a derby della madonninát, egy könnyebbnek ígérkező ellenféllel találkoztak, a Sampdoriával. A mérkőzés paprikás hangulatban zajlott, keményen egymásnak estek a felek, szerencsére azért focit is lehetett látni. Az első félidőben Junior Messias szerezte meg a vezetést, aztán a másodikban Rafael Leao egy rosszul kivitelezett ollózás során fejbe rúgta ellenfelét, ami miatt kiállították. A tíz emberrel játszó piros-feketék hamar gólt kaptak, de egy kezezést követően tizenegyeshez jutottak, amit Olivier Giroud váltott gólra.

A Milan így veretlen tudott maradni hat fordulót követően, négy győzelmük és két döntetlenjük van.

Pioliék számára mindenképp jó lenne győzni, egyrészt a csoportelsőt maguk mögé utasítanák, másrészt a Chelsea is mögöttük maradna, bármit is játsszanak a Salzburg ellen. Hazai pályán ők az egyértelmű favoritok, és idén a San Siroban eddig csak nyertek, az Udinesét, a Bolognát és legutóbb az Intert verték meg.

A mester nagy valószínűséggel majdnem ugyanazt a tizenegyet küldi pályára, mint egy hete a Salzburg ellen. Simon Kjaer a hétvégén kezdett, ezért is gondoljuk, hogy a rutinos, ámde már nem mai legény helyére visszakerül Fikayo Tomori.

Alessandro Florenzit megműtötték, a helyén ismét Davide Calabria játszhat, ami azt jelenti, hogy Sergino Dest ismét a kispadra szorul. Pioli számára nehézséget okozhat az is, hogy a jobbszélen kit kezdessen: Alexis Saelemaekers gólt rúgott a Salzburgnak, viszont Junior Messias meg a hétvégén talált be.

Ami biztos, hogy Zlatan Ibrahimovic nem játszhat még egy jó ideig, szintén sérült Rade Krunic, valamint Divock Origi sem bevethető. Ante Rebic már felépülőben van, a kispadra már le fog tudni ülni, de a kezdőben biztosan nem lesz ott.

A várható kezdőcsapat:

Maignan – Calabria, Kalulu, Tomor, Hernández – Bennacer, Tonali – Saelemaekers, De Ketelaere, R. Leao – Giroud

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dinamo Zagreb

A Dinamo Zagreb mindenkit meglepve győzte le a Chelsea együttesét, és ha a továbbjutásra még így sincs sok esélye, a harmadik helyért folytatott versenyfutásban előnyre tett szert a Salzburggal szemben. Mert mindenki azt várja, hogy a Chelsea és a Milan lépjen tovább. De könnyen lehet, hogy végül valamelyik nagy kipottyan…

A Dinamo a hétközi győzelmét még megfejelte egy bajnoki sikerrel is, a Goricát győzték le idegenben. Nem mondom, hogy könnyű volt, de Ante Cacic sok alapemberének adott pihenőt, Ademi, Orsic és Petkovic is csak csereként szállt be, a győztes gólt a hosszabbításban két csere hozta össze, Ademi labdáját Orsic vágta a kapuba.

Ezzel a Dinamo továbbra is veretlen, kilenc meccsükből nyolcat megnyertek, és már most tízpontos előnyük van a Varazdinnal szemben.

Cacic legénysége, mint a makk, olyan egészséges, nincs egyetlen sérült vagy eltiltott a keretben. A mester őrült lenne, ha változtatna a múltkori nyerő felálláson, mi ugyanarra a tizenegyre gondolunk.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Moharrami, Sutalo, Peric – Ristovski, Ivanusec, Misic, Ademi, Ljubicic – Petkovic, Orsic

Tippelde

A Dinamo a múltkor egy még nem túl egységes, a múlt árnyaitól szenvedő Chelsea-t vert meg, akik a szerencsével is hadilábon álltak. A Milannal nem ez a helyzet. Giroud-ék telve vannak önbizalommal, a motivációjuk is megvan, és hazai pályán játszhatnak, ezek a tények mind rontják a vendégek esélyeit.

A mérkőzés 0-0-ig lesz nehéz a Milan számára, minél hamarabb megszerzik a vezetést, annál könnyebb dolguk lesz. Én azt mondom, a hazai győzelemre van a leginkább esély, mellette azt is kérdésesnek tartom, hogy a vendégek a hálóba tudnak találni. Szerintem nem, így ez lesz a másik tippünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső