AC Milan – Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 02.
2021. november 03. szerda, 18:45 Stadio San Siro
Milan
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Máris átfordulunk a szerdai napra, első meccsünk – időrendben haladunk – az AC Milan – FC Porto találkozó lesz. Stefano Pioli kiadhatta az ukázt: Most vagy soha! Amilyen jól megy az AC Milannak az olasz bajnokságban, annyira rosszul megy a Bajnokok Ligájában. Pedig a szurkolók ki voltak éhezve egy jó szereplésre, régóta nem volt ott a legrangosabb kupában a milánói egyesület, erre három vereséggel nyitottak.

Kettőre még azt lehet mondani, hogy oké, megtörtént, benne van a pakliban. A Liverpool ellen az Anfielden végig egyenrangú partnerek voltak, majd hazai pályán úgy kaptak ki az Atletico Madridtól, hogy több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak, és így is egy utolsó pillanatos tizenegyesre volt szüksége a colchoneroknak.

De a Porto elleni vereségre nem igazán lehet magyarázat. Nem rossz csapat a Porto, dehogy, nem ezt akarom ezzel mondani. Csak azt, hogy a Milan jobb. De ez a pályán ott és akkor nem látszott, mélyen tudása alatt teljesített mindegyik Milan játékos, míg a Porto az életéért küzdött. Legalábbis kívülről ez úgy látszott.

Rettenetesen nehéz dolga lesz Ibráéknak, ha vissza akarnak kapaszkodni. Majdhogynem lehetetlen feladat. De nem hiába állnak holtversenyben az élen a Serie A-ban, van ebben a gárdában spiritusz, küzdeni tudás.

Egy biztos: Ha Taremiék nyerni tudnak holnap este, akkor a Milan számára minden esély elúszott. Szóval igaza van (lehet) Piolinak, amikor azt mondja: Most vagy soha!

Kezdjünk!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

FC Porto – AC Milan

Nehéz felállni, amikor kapsz egy ötöst a Bajnokok Ligája csoportkörében. Így járt a Porto, a Liverpool intézte el őket kegyetlenül (a végeredmény 5-0 lett), ám sikerült magukhoz térniük, és megszerezték első győzelmüket az idei szezonban. Reménykedtünk benne, hogy mindkét csapat jó lesz egy gólra, de a Milan rendkívül gyenge napot fogott ki, gyakorlatilag esélyük sem volt Diogo Costa eszén túljárni.

A kezdők:

FC Porto:

Diogo Costa – Joao Mario, Pepe, Mbemba, Wendell – Sergio Oliveira, Uribe, Otávio, Diaz – Evanilson, Taremi

AC Milan:

Tatarusanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo Touré – Tonali, Bennacer, Krunic – Saelemaekers, Giroud, Rafael Leao

Több kulcsjátékosát is nélkülözni kellett Stefano Pioli mesternek, így olyan összeállításban küldte pályára srácait, amilyenben idén talán még nem láttuk őket.

A találkozó egészét nézve abszolút megérdemelt győzelmet arattak a luzitánok, az egész meccsen összesen 19-szer próbálkoztak kapura lövéssel, viszont hoztak egy elég rossz statisztikát: Ebből a 19-ből csak kettő talált kaput.

Viszont már a kezdet kezdetén látszott, hogy itt a Porto győzelemre játszik, nekimentek a piros-feketéknek, az ötödik percben kapufáig jutottak. Luis Diaz lövése csattant a jobboldali kapufán, a szélső ezt követően hergelni kezdte a nézőket, hogy támogassák a csapatot, a Dragao népe persze hallgatott rá. Egyébként az a hír járja, hogy Diaz lehet az első igazolása a Newcastle Unitednek, az új szaúdi tulajdonos nem fél kifizetni a játékos kivásárlási árát, amközel 70 millió euró.

Maradtak lendületben a hazaiak, a 14. percben Pepe fejelhetett Sergio Oliveira pontrúgása után, ezt Tatarusanu simán fogta. Az első félidőben még volt egy-két portugál lehetőség, ezek közül a leggólveszélyesebb Mehdi Taremi csavarása volt, amely nem sokkal szállt kapu mellé.

Kérdezhetitek, hogy ezen 45 perc alatt mit csinált a Milan. Hát, sok veszélyes dolgot nem, Olivier Giroud-nak volt egy fejese, ami Diogo Costa kezében landolt. Ezen kívül inkább a védekezésre koncentráltak.

Felix Brychnek sem volt könnyű dolga, az első félidőben négyszer is fel kellett mutatnia a sárga kártyát.

Elkezdődött a második félidő, és a Milan nem tudta rendezni a sorokat, a Porto pedig ott folytatta, ahol abbahagyta. Mehdi Taremi ismét veszélyeztetett, ezúttal sem talált kaput, érezhető volt, hogy ez a meccs nem 0-0-val végződik majd.

Így is lett. A 65. percben Mehdi Taremi úgy adott gólpasszt, hogy valószínűleg ő sem gondolta komolyan, egy, az égből lehulló labdát estében vett át tökéletesen a 16-os vonalánál, viszont közben lecsücsült a földre, így esélye sem volt befejezni az akciót. Viszont érkezett mellette Luis Diaz, aki a bal alsóba lőtt.

A feszültség tapintható volt, a Milan kétségbeesett, kapkodott, de veszélyhelyzetet nem tudtak teremteni. A Porto szurkolói elégedetten távozhattak a lefújás után, csapatuk kiköszörülte a csorbát, amit a Liverpool ejtett, továbbra is van esélyük a továbbjutásra, ugyanannyi pontjuk van, mint a második helyezett Atletico Madridnak.

Előző meccs eredménye
2021.10.19.Bajnokok Ligája
porto
1:0
milan
Bajnokok Ligája
2003.08.29.UEFA Szuperkupa
milan
1:0
porto
UEFA Szuperkupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Rangadót nyert a hétvégén az AC Milan csapata, akik a fővárosba utaztak, hogy a Stadio Olimpicoban megmérkőzzenek az AS Roma együttesével. Ezt a mérkőzést mi is kinéztük magunknak, szombaton tettük közzé, milyen eredményt várunk a találkozótól. Mindössze annyit mondtunk, hogy mindkét csapat gólt szerezhet, ez meg is történt, a rossoneri 2-1-re nyert José Mourinhoék ellen. A Milan góljait Zlatan Ibrahimovic és Franck Kessié szerezték. Külön köszönet a fáraónak, Stephen El Shaarawynak, aki a 93. percben szépített, ezzel hozta a tippünket.

Az AC Milan így továbbra is üldözi a Napolit a Serie A élén, mindketten 31 pontot szereztek, a többiek már eléggé le vannak maradva, hét pont az előny a városi rivális Interrel szemben, 12 az AS Roma – Atalanta páros előtt.

A Porto egy könnyű győzelemmel hangolt a rendkívül fontos BL összecsapásra, hazai pályán verték meg 4-1-re a Boavista együttesét. Luis Diaz mellett Evanilson duplázott, illetve a meccs legvégén a 21 éves angol, Daniel Loader talált be, akinek ez volt az első meccse a felnőttek között, eddig a B csapatban szerepelt.

A Liga Portugal nagyon izgalmasan alakul, az élen most az FC Porto áll 26 ponttal, de csak jobb gólarányuknak köszönhetően előzik a címvédő Sportingot. No és persze ne feledkezzünk meg a Benficáról, akik egy ponttal vannak lemaradva Sergio Conceicao együttese mögött.

A Porto nyugodtan kiadhat szerdán magából mindent, a hétvégén a Santa Clara csapatával játszanak, akik sereghajtók a bajnokságban, a Milanra viszont nehéz feladat vár, pályaválasztóként játszanak a rivális Inter ellen…

Összefoglalás

Még mindig akadnak hiányzók a Milanból, ami miatt Pioli nem tudja pályára küldeni a legjobbakat egyszerre. Nincs Ante Rebic, Mike Maignan, Tiemoué Bakayoko, Alessandro Florenzi, ráadásként pedig Samu Castillejo is megsérült.

Theo Hernández visszatérhetett, illetve ott volt már a kispadon Brahim Diaz is. Mindkettőre számítunk a kezdőben, ami nagyon hasonlítani fog – szerintünk – a Roma elleni csapatra, mi két változtatást tudunk elképzelni: Egyrészt Rade Krunic helyett Brahim Diazt várjuk a csapatba, illetve Zlatan Ibrahimovic helyett Olivier Giroud-t.

A svéd klasszis – akit lehet imádni és utálni; mi az előbbiek táborát erősítjük – hétvégén megszerezte karrierje 400. gólját, még mindig rendkívül gólérzékeny, de az idő vasfoga őt sem kíméli, nem bír már két meccset egymás után kezdőként lenyomni. Még így is jó lesz egy fél órára, és lehet, hogy szükség is lesz rá.

A Portonál Wendell és Mateus Uribe nem játszhat, utóbbi a Boavista elleni mérkőzés második félidejében távozott a pályáról, szereplése erősen kérdőjeles. Evanilson egy duplával jelentkezett a bajnoki meccsen, joggal reménykedhet, hogy a BL-ben is megkapja az esélyt, Toni Martinezzel kell majd megküzdenie, mert Mehdi Taremit nem lehet kirobbantani a kezdőből.

Jó hír a luzitánok számára, hogy Marchesín kapus visszatérhetett sérüléséből, bár a legutóbbi bajnokin még Diogo Costa védett, fel kell újra építeni a sokat hiányzó portást. Így szerintünk a szerdai kezdőben még nem őt láthatjuk, de szép, lassan vissza fogja venni a kezdő szerepét.

Az odavágó számunkra meglepetés volt. Nem a Porto játéka, tőlük valami ilyesmire számítottunk, inkább a Milan gyengélkedése. Ahogy fentebb mondtam: Most vagy soha.

Szóval azt várom a Milantól, hogy a kezdetektől támadja le a Portot, szerezzen gólokat, és nyerje meg a mérkőzést. Azért várom ezt, mert az ő győzelmükre teszem a pénzem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső