AC Milan – Tottenham: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 13.
2023. február 14. kedd, 21:00 Giuseppe Meazza
Milan
vs
Tottenham

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Hölgyek és urak, fiúk és lányok! A Bajnokok Ligája visszatér! Novemberben játszottak utoljára a legrangosabb európai kupában, és ugyan volt azóta is sok sorozat, jó pár remek meccs, na meg egy VB is, azért szerintem nincs olyan, aki nem hiányolta a BL-t az online sportfogadás kínálatából.

Ellentétben a csoportkörrel, itt már jobban szét van szedve a menetrend, kedden csak kettő, szerdán szintén kettő mérkőzés lesz. Ám mind a négyről fogunk írni. Arról meg nem is beszélve, hogy micsoda négy meccs lesz ez!

Kezdünk az AC Milan – Tottenham találkozóval, aztán jön a hét rangadója, a PSG és a Bayern München közötti találkozó. És a nap hátralevő részében, miután ezzel a két találkozóval megvagyunk – jön hat angol másodosztályú meccs, mert a Championshipben teljes hétközi fordulót tartanak.

Ezek tehát a tervek, kezdjünk is neki!

Egyik csapat sem várja csúcsformában a mérkőzést, az AC Milan és a Tottenham is kisebb (vagy nem is annyira kicsi) gödörben van. Fel kell szívniuk magukat, mert nagyon úgy látszik, hogy a bajnoki törekvéseik nem fognak célt érni, itt tudnak kitűnni, itt tudnak valamiféle sikert elérni a szezon során.

A bukmékerek állítása szerint egy teljesen háromesélyes mérkőzés lesz ez, ahol, ha csak egy kicsit is, de esélyesebb a hazai csapat. A bet365 oldalán 2.50-et fizetnek a Milanra, 2.88-at a Tottenhamre és 3.30-at a döntetlenre.

AC Milan

A bevezetőben említettem már, hogy egyik csapat sem várja a mérkőzést csúcsformában, amely jelentősen megnehezíti a helyzetünket. A Milan a világbajnokság után alaposan összeesett, mostanra kijelenthető, hogy a bajnoki címüket megvédeni biztosan nem fogják. A Napoli megállíthatatlannak tűnik, miközben a piros-feketék sorra bukják, bukták el a mérkőzéseiket. Még az is necces, hogy végül a negyedik helyre valahogy be tudnak-e futni.

2023-ban eddig kettő mérkőzést nyertek. Közvetlenül kezdésként megverték a Salernitanát, valamint most hétvégén a Torino együttesét. Nagyon nagy szükség volt már egy hasonló sikerre, ugyanis az utóbbi hetekben olyan ellenfelekkel szemben buktak, mint a Sassuolo, az Inter (kétszer) vagy a Lazio. És ezek között akadtak igazán ciki vereségek is (5-2 a Sassuolo, 4-0 a Lazio ellen).

Stefano Piolinak a rengeteg sérülés miatt nincs könnyű dolga, több kulcsjátékosa is kiesett, vannak, akik mélyen tudásuk alatt játszanak, így pedig egyáltalán nem egyszerű jó teljesítményt letenni az asztalra.

A Torino elleni mérkőzésen sem játszottak feltétlenül jól, de Olivier Giroud találata a különbséget jelentette.

A Bajnokok Ligájából egyébként a második helyen jutottak tovább, a Red Bull Salzburgot és a Dinamo Zagrebet tudták megelőzni, a Chelsea csapatát azonban nem.

Piolinak ezúttal is meg kell küzdenie a sérülésekkel. Fikayo Tomori és Ismael Bennacer, két fontos játékos szereplése is kétséges, míg Sergino Dest, Mike Maignan, valamint Alessandro Florenzi biztosan nem léphet pályára. Tiémoué Bakayoko és Zlatan Ibrahimovic is kimaradnak, ők nincsenek is nevezve a BL ezen szakaszára.

Pioli mostanság a 3-4-2-1-es felállást próbálgatja, valószínű, hogy ezúttal is így dönt.

A várható kezdőcsapat:

Tatarusanu – Kalulu, Tomori, Kjaer – Saelemaekers, Krunic, Tonali, Hernández – Brahim, R. Leao – Giroud

Egymás elleni meccsek:

Eddig az AC Milan és a Tottenham hatszor találkoztak egymással. Mi most a kis képünkön csak négy mérkőzést tüntetünk fel, ennek oka pedig az, hogy az első két meccsük több mint ötven évvel ezelőtt voltak. Minket sokkal jobban érdekel, mi történt 2011-ben, 2015-ben és 2018-ban, bár igazán reális képet egyik mérkőzéssel sem fogunk kapni, ahhoz mindegyik túl rég volt.

Ami elsőre feltűnik, az az, hogy az olasz bajnok még soha nem nyert a Spursszel szemben. Hat meccs, amiből kettőn ikszeltek, négyet pedig a Tottenham nyert meg.

Utolsó találkozásukra egy nemzetközi barátságos mérkőzés formájában került sor, amit a Tottenham Georges-Kevin N’Koudou találatával nyert meg. A támadóról nem nagyon hallhattatok, mert tétmeccsen nem igazán jutott szóhoz, azóta pedig már a Besiktas futballistája.

Előző meccs eredménye
2018.08.01.ICC
tottenham
1:0
milan
ICC
2015.08.05.Audi Kupa
tottenham
2:0
milan
Audi Kupa
2011.03.09.Bajnokok Ligája
tottenham
0:0
milan
Bajnokok Ligája
2011.02.15.Bajnokok Ligája
milan
0:1
tottenham
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham

Nem megy a játék Antonio Conte együttesének sem. Az olasz mester csapata alaposan visszaesett a Premier League-ben, mintha a játékosok elfelejtették volna, hogyan is kell megnyerni egy meccset. Nem annyira vészes a formájuk, mint a Milannak, hiszen az utóbbi időben legyőzték a Fulhamet, a Prestont és a Manchester Cityt is, de legutóbb a Leicester nagyon csúnyán elbánt velük.

Senki nem gondolta volna, hogy a King Powerben maradnak a pontok, főleg úgy, hogy Brendan Rodgers együttese sem villog. Mégis 4-1-re kikapott a Tottenham. Egyetlen góljukat Rodrigo Bentancur lőtte.

A Tottenham egy őrült csoportból tudott továbbjutni, méghozzá az első helyen. A továbbjutást a Marseille elleni mérkőzés utolsó perceiben harcolták ki, összességében megelőzték a Frankfurtot, a Sportingot és francia ellenfelüket is.

Szintén sok a sérült, és itt is fontos láncszemek estek ki. Kezdve a 2022-es világbajnokság ezüstérmesével, Hugo Llorisszal. Mellette Ryan Sessegnon, Rodrigo Bentancur és Pierre-Emile Höjbjerg nem szerepelhet, utóbbi nem sérült, hanem eltiltott. Bentancur pedig a teljes idényre kiesett.

A középpályát így teljesen át kell alakítani, két nagyon fontos, védekezni és támadni tudó középpályás esett ki.

A várható kezdőcsapat:

Forster – Romero, Dier, Davies – Porro, Sarr, Skipp, Perisic – Kulusevski, Son – Kane

Tippelde

Itt már azért óvatosabban kell játszani, Antonio Conte tudja ezt, és ismeri is a taktikáját annak, hogy állítsa meg Giroud-ékat.

A Spurs védekezni fog, nem megy bele semmiféle kockázatba, nekik a döntetlen is bőven elég. Mi két és fél gól alatti eredményt és döntetlent tippelünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső