Ajax – Besiktas: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 27.
2021. szeptember 28. kedd, 18:45 Johan Cruijff ArenA
Ajax
vs
Beşiktaş

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A múlt hét közepén meg kellett elégednünk – erősen idézőjelben – a topbajnokságok újabb fordulójával, most viszont már nem kell tovább várni, folytatódik a legjobb, legizgalmasabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája. Eddig egy kört láthattunk, ahol azért szép számmal történtek meglepetések, voltak remek kis meccsek, szóval szerintem nem panaszkodhattunk.

Jó kis meccset játszott például az Ajax, idegenben a portugál bajnokot múlták felül, nem is kicsit, Sebastian Haller nagyon elemében volt, négy gólt is tudott szerezni első Bajnokok Ligája mérkőzésén, ami korábban csak a legendás Marco van Bastennek sikerült. De egyébként is fantasztikus formában vannak a hollandok, az elmúlt öt mérkőzésen 24-szer találtak be az ellenfelek hálójába. Egész egyszerűen elképesztő!

Sok esélye így nincs a török bajnoknak, a Besiktas egyébként is gyengén muzsikál, a bajnokságban ugyan a második helyen állnak, de a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szereztek. A Bajnokok Ligája sem jól indult számukra, a Borussia Dortmund ellen hazai pályán buktak. És nem mellesleg tele vannak sérültekkel, konkrétan a legjobb játékosaik fognak hiányozni az Ajax ellen… Nem túl jó előjelek.

Indítsuk a hetet, jöjjön az Ajax – Besiktas mérkőzés előzetese!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sporting CP – Ajax: 1-5

G.: Paulinho ill. Haller (4), Berghuis

A játéknap második legtöbb gólját hozó mérkőzésen Sébastien Haller volt tehát a főszereplő, de az egész Ajaxot lehet dicsérni. A Sporting csak egy potyagólt tudott szerezni, szabályosan megsemmisítették a portugál bajnokot Erik ten Hagék.

A kezdők:

Sporting CP:

Adan – Neto, Inacio, Feddal – Porro, Palhinha, Matheus, Vinagre – Cabral, Paulinho, Santos

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

A meccs eleje rögtön gólt hozott, a Sporting CP már 68 másodperc után kapitulálni kényszerült. Az egész mérkőzésen kiválóan játszó Antony cselezett a jobbszélen, befelé húzott, majd lövése a kapufáról kivágódott. Ott volt azonban Sébastien Haller, aki az üres kapuba bólintott. Hat perccel később ismét lecsaptak a vendégek egy hosszú, kapus által kirúgott labdát kapott ismét Antony, aki ezúttal nem lőtt, hanem okosan középre passzolt, Haller pedig becsúszva értékesítette a második holland gólt.

Nem igazán ment a hazaiaknak, mégis sikerült szépíteni, köszönhetően az Ajax kapusának, aki azért játszott, mert Maarten Stekelenburg megsérült. Paulinho éles szögből, gyengén ellőtt labdájába valahogy belekapott, de a labda átcsusszant alatta, és valahogy beszédült a kapuba. Viszont a holland fanatikusok mégis nyugodtan bonthattak egy sört a félidőben, mert egy gyönyörű akció keretien belül kedvenceik újfent betaláltak. Ryan Gravenberch ütempasszát Steven Berghuis úgy vette át, hogy azzal egyből gólhelyzetbe került. Nem cifrázta túl, laposan a rövidbe gurított.

Már a második félidőben jártunk, amikor végérvényesen eldőlt a találkozó: Előbb Antony, majd Mazraoui hozta kihagyhatatlan helyzetbe Sébastien Hallert, ezzel ki is alakult az 5-1-es végeredmény.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Besiktas – Borussia Dortmund: 1-2

G.: Montero ill. Bellingham, Haaland

Vereséggel tért vissza a legrangosabb európai kupasorozatba a Besiktas. A török bajnokságot hihetetlen izgalmak közepette megnyerő együttes a végeredményt látva szoros mérkőzést játszott Marco Rose csapatával, ám az igazság az, hogy a Dortmund akár ki is tömhette volna ellenfelét, nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

A kezdők:

Besiktas:

Destanoglu – Rosier, Welinton, Montero, N’Sakala – Josef – Ghezzal, Pjanic, Hutchinson, Larin – Batshuayi

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham, Brandt, Dahoud – Reus, Haaland, Malen

Lehet, hogy nem voltak egy súlycsoportban, de az első helyzet a török gárda előtt adódott, Michy Batshuayi remek lövését a nyáron szerződtetett Gregor Kobel ütötte ki. Hatalmas védés volt ez a VfB Stuttgart egykori portásától.

A meccs első gólját Jude Bellingham jegyezte, a 20. percben Thomas Meunier okos helyzetfelismerése után lőtt a hálóba, méghozzá Destanoglu lábai között. Az egész mérkőzésen őt szidalmazó török drukkereket ezt követően elegánsan intette csendre.

Nem sokkal később Erling Braut Haaland mesteri előkészítése után Marco Reus találhatott volna kapuba, ám Destanoglu ezúttal a helyén volt, és védett.

De a második gólt így sem kerülhették el a hazaiak, a 42. percben Jude Bellingham szólója végén – ami egyébként gyönyörű volt – Erling Haaland elé passzolt, aki ennél sokkal nehezebb helyzeteket is meg szokott tudni oldani, 0-2.

A második félidőre a Besiktas minden tartalékot megmozgatott, támadtak és irányították is a mérkőzést, helyzetei mégis a sárga-feketéknek adódtak. Először Jude Bellingham lőhette volna meg második gólját, ami majdnem sikerült is neki, ám a hazaiak kapusa nagyot védett. Bellingham lövés helyett passzolhatott is volna, a török védelem sehol sem volt, körülötte viszont ott volt három társ is, akik jobb helyzetben voltak. A fiatal angol egyedül akarta az akciót befejezni, és ez lett a veszte.

Haaland a 70. percben rúghatott volna gólt, Destanoglut nem kímélték saját védői, akkor tört át a Dortmund rajtuk, amikor csak akart. Mindenesetre a hálóőr a maximumot hozta ki helyzetéből, ezt a kísérletet is megállította.

Már közelítettünk a lefújáshoz, egészen pontosan a 92. percben jártunk, amikor a hitehagyott és kitámadó Besiktas játékosok mögé került Thomas Meunier. Laposan keresztbe passzolta a labdát, ahol a csereként beállt Ansgar Knauff érkezett, neki csak annyi dolga lett volna, hogy az üres kapuba helyezzen. Helyette viszont megemelte a labdát, túlságosan is, ami így a felsőléc érintésével elhagyta a játékteret.

És a futball örök törvénye ezúttal is beigazolódott: A rengeteg kihagyott helyzet előbb-utóbb megbosszulja magát. A 94. percben Francisco Montero gyönyörűen fejelte be Miralem Pjanic szabadrúgását.

Nem volt veszélyben a dortmundi győzelem, mégis úgy hisszük, hogy Marco Rose alapos fejmosásban részesítette játékosait.

Összefoglalás

A hollandoknál leginkább a kapushiány okoz problémát, André Onana még mindig eltiltott – tiltott szer használata miatt sújtották egyéves eltiltással a portást -, míg Maarten Stekelenburg megsérült, így majd Remko Pasveer fogja védeni a kaput. A két hálóőrön kívül Zakaria Labyad, Sean Klaiber és Davy Klaassen nem lesz bevethető, utóbbi hiánya is érezhető lesz.

Előreláthatóan Erik ten Hag ugyanazt a kezdő tizenegyet fogja pályára küldeni, mint a Sporting CP ellen.

A Besiktas sérültlistája hosszabb, ez pedig borzalmas hír a törökök szurkolóinak, hiszen kulcsemberek sem szerepelhetnek. Alex Teixeira, Domagoj Vida, Mehmet Topal, Michy Batsuayi, Miralem Pjanic nélkül a csapat amúgy sem fényes esélyei még tovább romlottak. És még Umut Meras, Ajdin Hasic, Georges-Kévin Nkoudou és Necip Uysal sem játszhat majd.

Az Ajax bombaformában van, ahogy fentebb említettem, nem állnak hadilábon a gólszerzéssel, a hétvégén a Groningen együttesét verték 3-0-ra. Sebastian Haller magára talált a félresikerült angol kitérő után, ontja a gólokat, összességében már 11 gólnál jár…

Nem áll jól a törökök szénája, a sok sérült, a bajnokságban levő utóbbi két meccsük sem túl biztató, így számunkra nem igazán kérdés, hogy a meccset ki fogja nyerni. Nálunk mehet a hendikep is, illetve gólok tekintetében ismét gólzáporos meccsre számítunk. Az over 2,5 nem ad rossz szorzót, de az igazán jó pénzt a 3,5 feletti gólszámra fizeti. Mi ezt fogjuk megpróbálni, mert fölényes hazai győzelemre számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső