Ajax – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 18.
2021. október 19. kedd, 21:00 Johan Cruijff ArenA
Ajax
vs
Borussia Dortmund

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

No, és akkor jöjjön is a C csoport rangadója, ami az első helyről dönthet. Bár az utóbbi években trenddé vált, hogy az első helyért nem kaparnak annyira a csapatok, a negyedik-ötödik forduló környékén már lehet látni, hogy a nagyok is taktikázni kezdenek, egyszóval: Nincs már akkora presztízsértéke annak, hogy végül első vagy második helyen jut tovább az adott együttes, a lényeg, hogy a legjobb 16-ba kerül.

De hogy Marco Rose és Erik Ten Hag is így gondolkozik-e? Valószínűleg (még) nem, két forduló után nekik áll a zászló, hibátlanok egyelőre, viszont minimum egyikük pontokat fog veszíteni.

Az egyik legjobb futballt eddig az Ajax mutatta be, a Sportingot kiütötték, a Besiktas ellen is könnyűnek mondható diadalt jegyeztek, Sebastién Haller pedig csúcsformában várhatja a folytatást.

A csapatoknak hazájuk bajnokságában is megy a szekér, a hollandok vezetik saját pontvadászatukat, míg a Borussia Dortmund a második helyet foglalja el a Bundesliga mostani szezonjában.

Egymás elleni meccsük várhatóan a legizgalmasabb találkozó lesz keddről, bár ezt mindig olyan félve írom le… De ha az eddigiekből indulunk ki, és megnézzük, milyen támadókkal rendelkeznek a csapatok, akkor nem gondolhatunk másra, nem remélhetünk mást, mint egy nagyon jó, élvezetes és izgalmas rangadót.

Az Ajax – Borussia Dortmund találkozóval folytatjuk a napot.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Ajax – Besiktas: 2-0

G.: Berghuis, Haller

Bár nemrég a bajnokságban sikerült elszenvednie első vereségét az Ajaxnak, attól még csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a hollandokról. A bajnokságban tavaly nem volt ellenfelük, idén is vezetnek, és két forduló elteltével mondhatjuk, hogy a Bajnokok Ligájában is bőven ott a helyük…

A kezdők:

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Besiktas:

Destanoglu – Rosier, Saatci, N’Sakala, Meras – Josef – Karaman, Ucan, Bozdogan, Yilmaz – Batshuayi

Rendkívül erős kezdővel vágott neki a mérkőzésnek a hazai csapat, míg a vendégek amúgy sem erős keretéből voltak hiányzók, például Miralem Pjanic. Ennek ellenére jól kezdtek, a hetedik percben jártunk, amikor Michy Batshuayi majdnem betalált, végül csak a kapufát találta el a belga válogatott játékosa.

Ezt követően viszont nem sok jutott a Besiktasnak, az Ajax magához ragadta a gyeplőt és irányította a mérkőzést, ez hamarosan, a 17. percben egy gólban is megmutatkozott. Steven Berghuis talált a hálóba, de az érdem inkább azé a Dusan Tadicé volt, aki megállíthatatlanul tört át a török védelmen, majd az utolsó pillanatban a társ elé továbbított. Innentől kezdve Berghuisnak már csak annyi dolga volt, hogy Destanoglu mellett elrúgja a játékszert.

Ezután nagyobb helyzet nélkül folytatódott az összecsapás, az első félidő vége előtt viszont ismételten betaláltak a hollandok. A találatot az a Sebastién Haller szerezte, aki az első körben mesternégyesig jutott a Sporting CP ellen. Most Noussair Mazraoui, a jobbhátvéd beadására robbant be, és bár nem volt tökéletes az érkezés, térddel így is a gólvonal mögé juttatta a labdát az elefántcsontparti válogatott. Érdekesség, hogy Hallernek mennyire nem ment anno a West Hamben, fel is kapták sokan a fejüket arra, hogy az Ajax közel húszmillióért leigazolta, de a döntés őket látszik igazolni.

A második félidőben Hallernek volt még egy pontatlan fejese, ezt követte egy Besiktas által rúgott gól, amit a játékvezető lökés miatt nem adott meg, Kenan Karaman volt túlságosan erőszakos. Az Ajax utolsó nagy lehetőségét Destanoglu védte, ismét Sebastién Haller találhatott volna kapuba, ismét fejjel.

A mutatott játék alapján a hollandok sikerét nem lehet megkérdőjelezni, robognak tovább Ten Hag tanítványai az első hely felé…

Előző meccs eredménye
2012.11.21.Bajnokok Ligája
ajax
1:4
dortmund
Bajnokok Ligája
2012.09.18.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
ajax
Bajnokok Ligája
2006.07.29.Barátságos Mérkőzés
dortmund
2:1
ajax
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Sporting CP: 1-0

G.: Malen

Gyenge színvonalú mérkőzésen sikerült három ponttal gazdagodnia a Borussia Dortmund együttesének, melyből több kulcsjátékos is hiányzott sérülés miatt, így Marco Rose feje fájhatott a mérkőzést megelőzően. Fiatal csapata viszont hozta a meccset, így továbbra is ott vannak az Ajaxszal az élen, holtversenyben.

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham, Witsel, Dahoud – Reus – Hazard, Malen

Sporting CP:

Adan – Neto, Coates, Feddal – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Tomas – Paulinho

A Sporting számára az első kör katasztrofálisan sikerült, hiszen 5-1-re kaptak ki az Ajaxtól. Mi azt gondoltuk, a második kör jobban fog már sikerülni, akár még egy pontszerzés is a levegőben lógott, de végül Amorimék nem tudták bevenni Gregor Kobel kapuját.

Sajnos a találkozó rendkívül eseménytelen volt, így az összefoglalónkban olyan lövés is helyet kap, ami máskor nem keltené fel a figyelmünket. 30 percen át nagyjából semmi nem történt, ekkor a portugálok belső védője, az uruguayi Sebastian Coates egy szöglet után, háttal a kapunak próbálkozott, nagyjából ollózva, a lehetőség nem ugrasztotta talpra a szurkolókat, a labda messze a kapu felett hagyta el a játékteret.

Nem úgy Donyell Malen lövése a másik oldalon. A fiatal holland a 37. percben kapott egy remekbe szabott passzt Jude Bellinghamtől, és kissé érdekesen ugyan, de kapuba lőtt, a veterán Adán kapus nem ért oda a gurításra.

Sajnos a második félidőből még kevésbé tudtunk helyzetet hozni, konkrétan egy meg nem adott Donyell Malen kísérleten kívül mást nem is tudunk megemlíteni. A Dortmund számára értékes a siker, hiszen Erling Haaland, Marco Reus, Emre Can vagy épp Gio Reyna sem volt bevethető.

Összefoglalás

A Dortmund belecsúszott egy sérüléshullámba, de annak legalább örülhetnek, hogy két legnagyobb sztárjuk, Erling Haaland és Marco Reus már felépült. Gio Reynára még várni kell egy kicsit, Mateu Morey-ra, Raphael Guerreirora és Youssoufa Moukokora meg egy kicsit többet… Az Ajaxnál pedig Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber és André Onana nem játszhat. A nigériai kapus eltiltása egyébként hamarosan lejár.

A hétvégén mindkét csapatnak sikerült nyernie, az Ajax 2-0-ra verte a Heerenveen gárdáját (a gólokat Haller és David Neres szerezték), míg a Borussia Dortmund hazai pályán intézte el a Mainzot 3-1-re (a visszatérő játékosok szerezték a gólokat, Reus egyet, Haaland kettőt).

Haaland egyébként továbbra is félelmetes, 49 Bundesliga fellépésén 49 gólnál jár. Egészen elképesztő ez a fiatal srác…

A bevezetőben azt írtuk, a játéknap talán legizgalmasabb mérkőzése vár ránk. És ezt továbbra is tartjuk. Támadásban mindkét együttes bombaerős, így reméljük, hogy ez gólokban is megmutatkozik. Az over 2,5 igazán szimpatikus, emellett pedig bízunk abban is, hogy mindkét együttes hálóba talál majd a 90 perc alatt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső