Ajax – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 06.
2022. szeptember 07. szerda, 18:45 Johan Cruijff ArenA
Ajax
vs
Rangers

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A mai mérkőzések tippjei már kint, a BL esélylatolgatás szintén elérhető, most foglalkozzunk a szerdai találkozókkal. Minden csapat ismerős lesz azoknak, akik elolvasták a beharangozónkat, ezekben is lesz azonban újdonság, hiszen a lehetséges kezdőcsapatokról, formáról is szót ejtünk.

Mai első meccsünk az Ajax és a Glasgow Rangers csatája lesz. A hollandok számítanak a meccs esélyesének, de azt meg kell jegyezni, hogy azt az Ajaxot a nyár után újra fel kell építeni. Több kulcsember, és az edző is távozott, így akár még esélye is lehet a Rangersnek, bár őszinte leszek, szerintem nem túl sok.

Az Ajaxnak több esélye van a továbbjutásra, de teszem hozzá, hogy az övék sem túl sok, tekintve, hogy a kvartett másik két tagja a Napoli és a Liverpool. Formát tekintve szintén a hazaiak győzelmére lehet számítani, nagyon régóta nem kaptak ki, míg a Rangers az Old Firm Derbyt veszítette el csúnyán a hétvégén, ami mentálisan is megfoghatta a játékosokat.

Az esélyek a bukik szerint ennek megfelelőek: Az Ajax győzelmére alig másfeles szorzót adnak, a döntetlen majdnem eléri az ötöt, míg a skót sikerre hétszeres pénzt is fizetnének.

Tényleg ennyire sima meccs várható? Benne van a pakliban, de Giovanni van Bronckhorsték nem azért jutottak el idáig, hogy pofozógépek legyenek. Jöjjön az Ajax – Glasgow Rangers találkozó!

Ajax

A holland együttesnél tehát nagy jövés-menés volt a nyáron, Erik ten Hag a Manchester United edzője lett, és Antonyt, valamint Lisandro Martinezt is vitte magával. Alfred Schreuder lett az új vezetőedző, akinek azzal kellett szembesülnie, hogy a csapat ismét eladta a legjobbakat, a fent említett két játékoson felül eladták még Sebastien Hallert, André Onanát, Ryan Gravenberchet és Noussair Mazraouit is.

Ha nem is kell újraépíteni az együttest, néhány lyukat be kellett foltozni, így érkezett a védelem közepére Calvin Bassey, a szélre Owen Wijndal, egy sorral előrébb Steven Bergwijn, és visszavásárolták a Leipzigtől Brian Brobbey-t, akinek nem ment a játék a Bundesligában.

Az Ajax taktikája mit sem változott, ugyanolyan támadó futballt játszanak most is, mint az elmúlt szezonokban, ebből a szempontból tehát Erik ten Hag nem hiányzik. Az eredmények is jönnek, bár a Szuperkupát 5-3-ra elveszítették a PSV-vel szemben. Viszont a bajnokságban eddig nem találtak legyőzőre, öt meccsükből ötöt megnyertek.

A hétvégén a Cambuur csapatát fogadták, és 4-0-ra nyertek, Steven Bergwijn kétszer talált a hálóba, mellett Devyne Rensch és Mohammed Kudus lőttek még gólt.

A holnapi meccs Bassey számára lesz különleges, aki pont a Rangersből igazolt át az amszterdami csapathoz, és pályára is léphet a kezdőcsapatban.

A nagy kérdés, hogy ki fogja pótolni Antonyt a jobbszélen, erre Dusan Tadicnak, valamint Steven Berghuisnak van esélye. Kétlem, hogy a csapatkapitány kimaradna a kezdőből, mi a szerbet tartjuk valószínűbb választásnak.

Hazai pályán az Ajax nem fog beállni védekezni, főleg nem a Rangers ellen, az itteni három pont nagyon kell a továbbjutás érdekében, így a hazaiaktól azt várjuk, hogy már az ellenfél térfelén megtámadják a labdás embert, a védekezésüket teljesen feltolják, minél kevesebb teret hagyva a skótoknak.

Owen Wijndal nem játszhat sérülés miatt, illetve Mohamed Ihattarent kell megemlíteni, akinek esélyt kínáltak, hogy visszataláljon a helyes útra, és tényleg az a futballista legyen belőle, aki sikereket tud elérni. Kétségtelenül tehetséges fiúról van szó, aki fejben viszont olyan, mint Mario Balotelli. Lusta, öntörvényű, balhés. És most a hírek szerint a klubnál azon vannak, hogy a kölcsönszerződést felbontsák, és elhajtsák a 20 esztendős támadó középpályást a holland fővárosból.

A várható kezdőcsapat:

Pasveer – Rensch, Timber, Bassey, Blind – Klaassen, Álvarez, Taylor – Tadic, Brobbey, Bergwijn

Egymás elleni meccsek:

Nem túl bő a két csapat múltja, ami az egymás elleni mérkőzésekre vonatkozik, ugyanis 2007-ben léptek pályára utoljára egy felkészülési meccsen, ami aztán nem hozott győztest, 1-1-gyel fejezték be azt a találkozót. Előtte tétmeccseik is voltak, de olyan régen, hogy már a kis grafikánkba feleslegesnek találtuk „beimportálni” őket. 1996-ban a BL-ben meccseltek, az oda-visszavágós párharcot a hollandok 5-1-es összesítéssel nyerték, előtte pedig 1973-ban futottak össze az UEFA Szuperkupa döntőjében. Az első mérkőzést az Ajax 3-1-re, a másodikat 3-2-re nyerte.

Előző meccs eredménye
2007.07.24.Barátságos Mérkőzés
rangers
1:1
ajax
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Glasgow Rangers

A Rangers a tavalyi szezonban nem tudott bejutni a legjobb 32 közé, idén azonban a selejtezőn keresztül megtették, a Royale Uniont és a PSV Eindhovent győzték le. Most egy másik holland csapat következik, akik nem tűnnek olyan könnyű ellenfélnek. Bár én úgy gondolom, hogy a PSV elleni párharc során sem a jobb csapat nyert…

Giovanni van Bronckhorst együttese tavaly bajnokságot sem tudott nyerni, a Celtic megelőzte őket.

Most egy olyan négyesbe kerültek, ahol reálisan nézve maximum a harmadik helyet lehet megszerezni, annál többet nem remélhetnek.

Eddig a bajnokságban és a Ligakupában is jöttek az eredmények, de a hétvégén nyolc veretlen meccs után idegenben kaptak ki, az ősi rivális Celtic nagyon megruházta őket, 4-0 lett az eredmény.

Van Bronckhorstnak át kell gondolnia, hogy mi nem működött, mert akár egy ilyen arányú verésbe holnap is belefuthatnak.

A kezdőt illetően is lehetnek változtatások, Antonio Mirko Colak helyett Alfredo Morelos kaphat szerepet, a középpálya kissé védekezőbb felfogásban játszhat, Lundstram, Jack és Kamara játékára is van esély. Már csak amiatt is, mert Tom Lawrence sérült. Mellette pedig Ianis Hagi, Nnamdi Ofoborh, Kemar Roofe, Filip Helander, Ben Davies és John Souttar is.

A várható kezdőcsapat:

McLaughlin – Tavernier, Goldson, Sands, Barisic – Jack, Lundstram, Kamara – Wright, Morelos, Kent

Tippelde

Még úgy is sokkal jobb kerettel rendelkezik az Ajax, hogy több alapember lépett le a nyár folyamán. Idő kell, amíg az újak beilleszkednek, de a mostani formájuk azt mutatja, hogy a kijelölt út jó.

A Rangersnek nincs sok esélye a győzelemre, kétségkívül az Ajax a meccs favoritja. És szerintünk meg is szerzik majd a győzelmet, méghozzá a vártnál simábban…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső