Ajax – Napoli: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 03.
2022. október 04. kedd, 21:00 Johan Cruijff ArenA
Ajax
vs
Napoli

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A keddi játéknap egyik legnagyobb rangadójával folytatjuk. Megmondom, a legtöbben az Inter és a Barca csatáját várják a leginkább, de a mi fantáziánkat inkább ez a meccs foglalkoztatja. Az Ajax – Napoli meccstől várjuk a legjobb futballt, két olyan csapat készül egymás ellen, akik a továbbjutásra hajtanak, és nem lennének szomorúak, ha közben kiejtenék a csoport favoritját… Egy nagy győzelmen már mindketten túl vannak, sőt a Napoli már kettőn is.

Az Ajax a nagy változások ellenére megmaradt ugyanannak a kedvelhető, támadó futballt játszó csapatnak, mint tavaly meg azelőtt, a Napoli pedig már tavaly meresztgette az oroszlánkörmeit, de idén már nem csak karmolnak, harapnak is.

A tét komoly, hiszen a Napoli egy sikerrel a továbbjutás küszöbére kerülhet, az Ajax pedig maga mögött szeretné tartani majd a Liverpoolt, és az egy vesztes meccs esetén nem fog sikerülni.

A Napolit most már kijelenthetjük, joggal tartják a Serie A egyik esélyesének, többször mondtam már, hogy Luciano Spalletti milyen jó munkát végez az együttesnél, de nem szabad leírni a hollandokat sem ezen a mérkőzésen.

Ahogy nem is írják le a fogadóirodák sem: A hazaiak győzelmét tartják valószínűbbnek a bukik, 2.20-at fizetnének, amennyiben Kudusék megverik a Napolit. Amennyiben az olaszok nyernek, úgy átlagosan valamivel több, mint 3-as szorzót lehet megcsípni, míg a döntetlent elég valószínűtlennek tartják, majdnem 4-szeres pénzt ér.

Az Ajax harmadik meccse nem tud nyerni, a Napoli mindenkit széttép, aki az útjába kerül. Nagyon jó meccs várható…

Ajax

Aki minden cikkünket elolvassa, az a következő részt nyugodtan ugorja át, ugyanis röviden itt is összefoglaljuk a Liverpool és az Ajax közötti mérkőzést a válogatott szünet előttről. Nem olyan hosszan, tényleg, csak dióhéjban. Akit érdekel az egész, és nem találkozott vele, a Liverpool – Rangers tippben megtalálja.

Az Ajax egy fölényes győzelem után érkezett az Anfieldre, és magabiztosan várhatták a meccset, a Pool ugyanis gyengélkedik. De, mint kiderült, nem annyira, hogy ne tudják az amszterdami együttest megverni.

Az első találatot Mohamed Szalah jegyezte a 17. percben, Diogo Jota passzát váltotta pimaszul gólra az egyiptomi. Az első félidőben az Ajax kevés időt töltött Alisson kapuja előtt, egyszer értek oda úgy igazán, de abból bombagól született. A szezon egyik felfedezettje, Mohammed Kudus lőtt hihetetlenül nagy gólt, Alisson sóbálvánnyá dermedve figyelte, ahogy a labda a jobb felső sarokban köt ki.

A második félidőben nagyon sokáig nem született gól, csak helyzetek voltak. Mindkét csapat előtt. Az Ajax részéről Daley Blind járt legközelebb a gólhoz. De kihagyta a közeli ziccert, és ez megbosszulta magát. A találkozó utolsó percében Joel Matip fejese landolt a hálóban, amivel az Ajax elvesztette a mérkőzést.

Három pontjuk van jelen pillanatban, amivel tovább lehet jutni, de kelleni fog egy bravúr. A Pool ellen nem sikerült, talán majd a Napolit megfogják.

Mondjuk úgy nehéz lesz, hogy három meccs óta képtelenek nyerni. Az angliai vereség után a bajnokságban az AZ Alkmaartól is vereséget szenvedtek, majd két nappal ezelőtt a Go Ahead Eagles ellen csak 1-1-re futotta. A meccsen az idén kissé hanyagolt Davy Klaassen talált be.

Schreuder biztosan végre fog hajtani jó pár cserét a hétvégi kezdőjéhez képest. Visszaállnak 4-3-3-ra, visszakerül a csapatba Álvarez, Berghuis és Bergwijn is. Számottevő sérültjük nincs, csak olyanok, akik perememberek, vagy még azok sem. Mohamed Ihattaren már nem valószínű, hogy komoly szerepet fog betölteni, Jorge Sáncheznek és Ahmetcan Kaplannak még lehet esélye később.

A várható kezdőcsapat:

Pasveer – Rensch, Timber, Bassey, Blind – Berghuis, Álvarez, Taylor – Tadic, Kudus, Bergwijn

Egymás elleni meccsek:

A két csapat közös meccseit egyetlen mondatban össze tudom foglalni: Még nem volt. Így hát ez lesz az első alkalom, hogy a Napoli és az Ajax bármilyen sorozatban, bármilyen meccsen egymással szembe kerül.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Napoli

Ha minden mérkőzést figyelembe veszünk, akkor a Napoli húsz meccsen át nem kapott ki, ez pedig figyelemre méltó. A legutóbbi BL-meccsüket is simán hozták, nézzük röviden, hogy mi történt a Rangers elleni mérkőzésen.

Egy félidőn át semmi. Mármint gól nem esett az első negyvenöt percben, de helyzetekből azért akadt néhány, volt kapufa, szóval azért annyira nem unatkoztunk.

A Napoli akkor tudta maga alá gyűrni a hazaiakat, amikor James Sandset kiállította a játékvezető a második félidő elején. A piros lap mellé egy tizenegyes is járt az olaszoknak, azonban Piotr Zielinski kétszer sem tudta átverni Allan McGregort. Első büntetőjénél beléptek a tizenhatoson belülre, így hiába védett a rutinos kapus, újra kellett rúgni a tizit. McGregor azonban ekkor is érezte, hogy merre kell vetődni, így maradt a 0-0. Percekkel később Barisic kezezése miatt megint kaptak egy tizenegyest a vendégek, ezt már Matteo Politano végezte el, méghozzá hibátlanul.

Az egyre inkább fáradó házigazdát felőrölték Mereték, a hajrában Giacomo Raspadori, valamint Tanguy Ndombélé is a kapuba talált, így relatíve simán jutottak túl a csoport láthatóan leggyengébb tagján.

Innen már csak ők ronthatják el. A Napoli egy győzelemmel még biztosabbá teheti a továbbjutását, de vereség esetén sincs világvége, a Rangerst és az Ajaxot is majd otthon fogadják.

A hétvégén a Torinoval játszottak a bajnokságban, adta magát a dolog, hogy behúzzák a mérkőzést, és ez meg is történt. Kicsivel több mint félóra elteltével már 3-0-ra vezettek, Franck André Zambo Anguissa kétszer mattolta a bikákat, majd Kvicha Kvaratskhelia is gólt szerzett. Innen a Torino már nem tudott felállni.

A Napoli továbbra is vezeti a Serie A-t, győzelmi sorozatuk – bajnokságot és BL-t is nézve – már hat mérkőzésre rúg.

Victor Osimhen továbbra is sérült, Hirving Lozanoval, Gianluca Gaetanoval és Diego Demmével egyetemben. Csak az utóbbi biztos kieső, az első három talán a padra odafér. Giovanni Simeone újra esélyt kaphat a kezdőben, de Giacomo Raspadori játékára is mutatkozik egy kis esély.

Spallettinek nem igazán kell módosítania a taktikán és a formáción sem, úgy fognak játszani, mint a hétvégén, vagy mint mondjuk a Milan ellen.

A várható kezdőcsapat:

Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, M. Rui – Anguissa, Lobotka, Zielinski – Politano, Simeone, Kvaratskhelia

Tippelde

Egy ilyen rangadó kétféleképpen alakulhat: Vagy egymásnak esnek, és nem hazudtolják meg önmagukat, vagy látunk egy unalmas, semmitmondó meccset. Egyik csapatból sem nézzük ki utóbbit, maradjunk az első verziónál.

Gólokra számítunk, ahogy a bukmékerek is, tehát az over 2,5-lel sem lehet nagyot kaszálni. De legalább viszonylag biztosnak tűnik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső