Apollon – Maccabi Haifa: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 19:00 Tsirio Stadium
Apollon Limassol
vs
Haifa

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az első tippünkben említettük, hogy némelyik mérkőzés már eldőlt. Ilyen az Apollon – Maccabi Haifa is. A ciprusiak nem tudták megállítani a remekül játszó izraelieket, négygólos hátrányt kéne 90 perc alatt ledolgozniuk. Mellettük szól, hogy hazai pályán játsszanak… És más nem. Az odavágó megmutatta, hogy ennek a Maccabinak még arra is van esélye, hogy a csoportkörbe kerüljön, az Olympiakosz után egy újabb erősnek gondolt ellenfelet rendeztek le. Pedig korábbi formájuk alapján a négy rúgott gólra nem számítottam volna.

Sok csapatnak kellett már megkezdenie a bajnokságot is, így a hétvégén nem volt idejük pihenni. Az Apollon és a Maccabi Haifa nem így van ezzel, mivel a hazai versenyfutás még nem kezdődött el, lehetett készülni a visszavágóra.

Nehéz helyzet. Az Apollon szeretne úgy búcsúzni, hogy nem verték őket tönkre két meccsük alatt, a Maccabi valamennyire már a következő körre gondol, és nem feltétlenül fogják odatenni magukat.

Azért még őket kiáltották ki esélyesnek, kicsivel több mint kétszeres a győzelmükre fizetett pénz, a döntetlen és a hazai győzelem közel azonos, 3.50 környékén mozog.

A továbbjutás már valószínűleg eldőlt, a következő körben a Maccabi – minden bizonnyal – a Red Star Belgráddal fog majd összecsapni. És ezt onnan tudom, hogy a szerbek meg 5-0-ra nyerték saját meccsüket…

Az előző mérkőzésen történt

Ahogy az Olympiakosz elleni meccseken, most is bátran kezdett a Maccabi Haifa, az első húsz percben volt egy nagy helyzetük, amit Pierrot mellé lőtt, majd a második ziccer már a hálóban kötött ki, mégsem lehettek a játékosok boldogok. Din David egy kapufa után közelről fejelt a hálóba, de a partjelzőnek a zászlaja ekkor már fent volt, mint kiderült, nem ő, hanem előtte Haziza volt lesen, ő fejelte a kapufát, aminek kipattanóját társa a hálóba küldte.

Egyre nagyobb volt a nyomás a ciprusiakon, nem igazán tudtak támadást vezetni, hamar elszórták a támadásaikat, és már egyre közelebb a kapuhoz vesztettek labdát. Egy védéssel meg egy kapufával megúszták, de a 38. percben saját játékosuk által került hálóba a labda. Megint elveszítették a játékszert a tizenhatosukhoz közel, Dolev Haziza be akarta adni a labdát, ami Mathieu Peybernes testén irányt változtatva a hálóban kötött ki. Jovanovic elindult a beadásra, így tudta megtréfálni őt a francia csapattárs.

Már az első félidő nagy különbséget hozott a két együttes között, gól viszont még csak egy született. Az Apollon támadásairól azért nem tudok beszámolót írni, mert nem lenne miről, a ciprusiak semmi veszélyt nem jelentettek Cohen kapujára.

Alig kezdődött el a második játékrész, amikor a Maccabi Haifa meglőtte a második gólját. A találat szerzője ezúttal Ali Mohamed volt, aki kapásból bombázott a hálóba.

Sokasodtak a vendégek gondjai, a 60. percben a második sárga lap felmutatását követően Vukasin Jovanovicot (a védőt, nem a kapuvédőt) kiállították. És két percre rá kapták is a harmadikat. Megint Mohamed volt eredményes, ezúttal fejjel mattolta Aleksandar Jovanovicot.

A hajrában Prantzdy Pierrot is betalált, Haziza beadását bólintotta a kapuba, majd azonnal le is cserélték a csatárt.

Nagyon sima meccs volt, az Apollonnak nem is volt helyzete, Szalai Attila együttese úgy várhatja a visszavágót, hogy semmi esélyük sincs.

Apollon Limassol

Akadtak egyértelmű meccsek, és az Apollon is tudja, hogy nekik már felesleges a sorsolással foglalkozni, nem szükséges a Crvena zvezda játékát figyelni. Mert nem fognak játszani velük. A ciprusi bajnok úgy kapott egy négyest, hogy közük sem volt a meccshez. Míg a Maccabi 21-szer lőtt kapura, addig a Limassol 3-szor. Nem működött a csapat védekezése és a középpálya sem, a csatárokig meg el sem ment a labda, akkor voltak játékban Pittasék, ha hátra mentek védekezni.

Nem hiszem, hogy Zorniger bármit is ki tud találni, a helyzet ugyanaz, mint a Zalgiris esetén: A becsületük a tét, más már nem. Itt, ha kiesnek (amire nagy esély van), akkor az Európa-ligában folytathatják, ha ott búcsúznak, akkor irány az Európa-konferencialiga csoportkör.

A négy kapott gól ellenére Aleksandar Jovanovic volt a csapata legjobbja, viszont névrokona, Vukasin Jovanovic már annál gyengébben muzsikált. Mondjuk a két sárgája közül legalább az egyiket túlzónak érzem, ő maga is meg volt lepődve, hogy kiállították. Mindenesetre nem vehet részt a visszavágón eltiltás miatt.

Hazai pályán bátrabb játékkal kell előrukkolni. Szerencséjükre a Maccabit nem hajtja a tatár, így nem fognak nekiesni a ciprusiaknak, mint az első meccsen. Így lehetőségük lesz kézbe venni a mérkőzést. Ha rúgnak az első húsz percben kettőt… Nem is folytatom, egyelőre ez nagyon sci-fi…

A csapat hozzáállása döntő jelentőségű. Ha úgy állnak neki, hogy nincs esélyük, akkor a Maccabi könnyedén fog nyerni. Lehet, hogy akkor is, ha profi módjára játszik a ciprusi csapat. Láthatóan van egy kis különbség kettejük között.

Az Apollon pihent a hétvégén, Zornigernek pedig csak azon kell aggódnia, hogy Ilian Iliev még mindig sérült.

A várható kezdőcsapat:

Jovanovic – Peybernes, Cabral, Roberge – Panagiotou, Spoljaric, Coll, Khammas, Ongenda – Pittas, Diguini

Előző meccs eredménye
2022.08.03.Bajnokok Ligája
haifa
4:0
apollon limassol
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Maccabi Haifa

Ilyen előszezonnal a hátuk mögött gyors kiesésre számítottunk tőlük, jól ránk cáfoltak. Leginkább az Olympiakosz elleni győzelmük lepett meg, az, hogy hazai pályán simán elintézték a Limassol csapatát. Na az nem.

Barak Bakhar együttese készülhet a következő körre, nagyon nagy meglepetésnek kell ahhoz történnie, hogy ne ők jussanak tovább. Az ellenfél majd a Crvena zvezda vagy a Pyunik Yerevan lesz (tudjuk, hogy a szerbek…). És nem emlékszem, mikor volt ennyire közel a Maccabi a csoportkörhöz. Talán még soha…

Bakhar is megteheti, hogy egy kicsit rotáljon, nem feltétlenül kell kitenni a játékosokat egy esetleges sérülésnek vagy eltiltásnak. Ezért úgy gondoljuk, hogy a legutóbb duplázó Mohamed, vagy Frantzdy Pierrot is a padra kerülhet. Szükség lesz még rájuk…

Szintén nem volt bajnoki meccsük, volt lehetőség a pihenésre.

A Maccabi nem fog mindent beleadni, de lehet, hogy még a félgőz is elég lesz egy sikerhez.

Mahmoud Jaber és Raz Meir nem állhat a mesterük rendelkezésére, mindketten sérültek.

A várható kezdőcsapat:

Cohen – Sundgren, Planic, Goldberg, Cornu -, Chery, Lavi, Abu Fani – Haziza, Rukavytsya, Atzili

Tippelde

Az Apollon mindent megtesz majd a győzelemért, de láthatóan nincsenek egy szinten a Maccabival. Az első mérkőzésen nem voltak… A Haifa nem fogja széthajtani magát, hamarosan már jön a playoff, oda kellenek a tartalékok.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne tudnának nyenri Limassolban is. Véleményünk szerint egy vagy két góllal jobbak lesznek. Meggyőződésünk, hogy az Apoel nem fog hálóba találni. Hacsak nem kapnak egy tizenegyest…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső