Atalanta – Villarreal: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 07.
2021. december 08. szerda, 21:00 Stadio di Bergamo
Atalanta
vs
Villarreal

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem lennénk most a Villarreal játékosai, edzője és szurkolói helyében, szerdán este a sárga tengeralattjáró az Atalanta otthonában harcolhatja ki a továbbjutást, csakhogy Gian Piero Gasperini együttese közben csúcsformába lendült, folyamatosan nyerik a meccseiket, a hétvégén példának okáért Nápolyból, az éllovas otthonából hozták el a három pontot.

Közben a Villarreal bukdácsol, konkrétan Unai Emery állása már veszélyben van, mivel a bajnokságban csak a 13. helyet foglalják el. Utóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, a hétvégén rangadót buktak a Ramón Sánchez Pizjuánban, szóval nem fenékig tejfel most az élet Gerard Morenoék háza táján.

Egy BL továbbjutás azonban megszépítheti a múltat, elfeledtetheti a kínos döntetleneket, még kínosabb vereségeket, és úgy általában a gyenge játékot.

De mi erre sok esélyt nem látunk. Ezt az Atalantát most nagyon nehéz megfogni még egy ereje teljében levő Villarrealnak is, hát még ennek…

Az olaszoknak is csipkedni kell magukat, mert a legrosszabb forgatókönyv alapján még a csoport utolsó helyén is végezhetnek. Ehhez az kell, hogy kikapjanak a spanyoloktól, míg a csoport másik mérkőzésén a Young Boys nyerjen az Old Traffordon a Manchester United ellen. Kicsi rá az esély, már-már lehetetlen, de amíg 1 százalék van a bekövetkezésére, addig nem szórakozhatnak Zapatáék.

A napot az Atalanta – Villarreal mérkőzés beharangozójával folytatjuk.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Young Boys – Atalanta: 3-3

G.: Siebatcheu, Sierro, Hefti ill. Zapata, Palomino, Muriel

A beharangozóban azt mondtam, minden összeesküdött a Young Boys ellen, és ez így is volt. Szó szerint minden. Mégis meg tudták oldani, hogy jól jöjjenek ki a mérkőzésből. Mert az Atalanta ellen egy pont hazai pályán jó eredménynek számít, még akkor is, ha így továbbra is az utolsó helyen maradtak a svájciak. Ez az eredmény inkább az olaszok számára gond, mert nem tudták kihasználni a Villarreal vereségét, így az utolsó körben kötelező a győzelem, ha tovább akarnak menni a legjobb 16 közé.

A kezdők:

Young Boys:

Faivre – Hefti, Burgi, Lauper, Garcia – Aebischer, Martins Perreira, Rieder – Elia, Siebatcheu, Moumi Ngamaleu

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Palomino – Zappacosta, de Roon, Freuler, Maehle – Malinovsky, Pasalic – Zapata

A mi szájízünk szerint indult a mérkőzés, Duván Zapata már a 10. percben beköszönt. Egy baloldali akció végén Remo Freuler passzolt középre, a kolumbiai átvette a játékszert, majd kapura fordult, és lőtt. A labda egyébként megpattant Burgy térdén, ez tévesztette meg a von Ballmoost helyettesítő Faivre kapust.

Húsz perccel későbbre ugrunk, ekkor történt a hazaiak egyenlítő gólja. Michel Aebischer szögletet ívelt be, a rövid sarkon ott állt Jordan Siebatcheu, és csúsztatása a felsőlécről a gólvonal mögé vágódott.

Ez volt az első félidő, a másodikban történtek az igazi durvaságok. Konkrétan még négy gólról beszélek, amit a csapatok igazságosan megosztottak egymás között.

Jól kezdték az olaszok a második félidőt, a 48. percben Ruslan Malinovsky nagy erejű löketet küldött kapura szabadrúgásból, a csavarodó, erős labdát Faivre tolta szögletre. Aztán eljött az 51. perc, és újból előnybe került a Gasperini csapat, Mario Pasalic lekészítését José Luis Palomino vágta be 16-ról. A védő egy szöglet miatt keveredett az ellenfél kapuja felé, és gondolta ott marad, amíg az akció véget nem ér…

A gól után a vendégek próbálták győzelmüket bebiztosítani, a csereként beálló Giuseppe Pezzella jó 20 méteres bombájánál Faivre védésére volt szükség.

A 67. percben David Wagner kettőt cserélt, bejött Mambimbi és Vincent Sierro, utóbbi pedig főszerepet vállalt az egy pont megszerzésében, ő volt az, aki a 80. percben ismét egyenlített. Nicolas Moumi Ngamaleu passzát közelről értékesítette a középpályás, újra nyitott volt minden.

Amire nem számítottak a vendégek (meg úgy senki sem), hogy a Young Boys még a vezetést is átveszi, a 86. percben Silvan Hefti tört előre, egy csel után ballal lőtt kapura, a labda pedig a jobb felsőben kötött ki, Mussonak esélye sem volt védeni, annyira pontos bomba volt ez.

Az Atalanta most már a döntetlenért küzdött, nem a három pontért, és a csodacsere, Luis Muriel ismét segített. A kolumbiai csatár a 87. percben állt be, és a 88.-ban már be is talált. Épp szabadrúgáshoz készülődtek a vendégek a tizenhatos sarkáról, amikor Muriel Maehle-t váltotta, elhessegette a labda elől az összes társat, majd – mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga – a jobb alsóba csavart.

Elképesztően jó meccs volt, a játéknap talán legjobbja. Egy igazságos eredménnyel.

Előző meccs eredménye
2021.09.14.Bajnokok Ligája
villarreal
2:2
atalanta
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Manchester United: 0-2

G.: C. Ronaldo, Sancho

A két csapat nagyon szeret megosztozni egymás ellen a pontokon, az első meccsük hazai sikerrel ért véget. Úgy ítéltük meg, hogy ezúttal visszatérnek a megszokotthoz, és újra döntetlennel zárul a meccs. Talán így is lett volna, ha nincs Geronimo Rulli nagy hibája, azonban kár az argentinra fogni a sikertelenségünket. A Manchester United ideiglenes edzővel a kispadon (Michael Carricket azóta már Ralf Rangnick váltotta) tudott sikert elérni, és ezzel a továbbjutást is kiharcolta az angol együttes.

A kezdők:

Villareal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Estupinan – Triqueros, Capoue, Parejo, Gomez – Pino, Danjuma

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maquire, Telles – McTominay, Fred – Sancho, van de Beek, Martial – Ronaldo

Döcögött a gépezet az új edző keze alatt, ne feledjük, a mérkőzés előtti napokban váltak meg a vörös ördögök Ole Gunnar Solskjaertól, aki sok esélyt kapott a vezetőségtől, ám a Watford elleni zakót már nem hagyhatták szó nélkül.

Szóval a morál a béka feneke alatt lehetett, és ez lényegében az egész mérkőzésen látszott is. A Villarreal támadott, az első játékrészben többször is csak David de Geán múlt, hogy nem kaptak gólt az angolok. Az ötödik percben Moi Gomez 16 méteres lövését tolta oldalra a spanyol portás.

Később Yeremy Pino szintén próbálkozott, ekkor de Gea nem avatkozott játékba, az ifjú válogatott játékos mellé durrantott.

A következő nagyobb helyzetet a 27. percben dolgozta ki a sárga tengeralattjáró, egy jobbról bepasszolt labdát Manu Trigueros tűzött kapura, de Gea ezúttal is a helyén volt.

Ahogy a fordulás után, az 59. percben is, ez volt a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete, ismét Manu Trigueros lőhetett, közel azonos távolságból és szögből, de ezúttal a labda még meg is pattant a földön. De Gea azonban így is leért és jobb kézzel szögletre mentett.

A 71. percben jegyezhettük fel az első komolyabb manchesteri lehetőséget, Jadon Sancho egy szép összjáték végén került gólhelyzetbe, de Rulli kapus lábbal tisztázott.

Eljött aztán a 78. perc, és a már fentebb említett Geronimo Rulli hiba. A kapus felelőtlenül passzolt Etienne Capoue felé, akit megelőzött a labdát támadó Marcus Rashford, a játékszer Cristiano Ronaldo elé került, aki a tizenhatos vonaláról emelte át a kint ragadó Rullit. Hatalmas hiba, ami sokba került a hazaiaknak.

Ugyanis Jadon Sancho még a hosszabbításban lecsapott, az angol támadó gólja azokat az időket idézte, amikor még a Borussia Dortmund színeiben rúgta a bőrt. Bámulatosan szép találat volt, nagyon eltalálta az angol szélső.

Győzelmével tehát elérte a célt a MU, továbbjutottak, a Villarreal viszont izgulhat…

Összefoglalás

Nagyot csatázott a hétvégén a bergamói együttes, és ezzel végérvényesen megérkezett a bajnoki trónkövetelők közé. A Napoli legyőzése a Diego Armando Maradona Stadionban nagyon nagy szó, hiszen ez idáig ez még senkinek sem sikerült a Serie A-ban. Mármint idén… De most egy másik hatalmas feladat előtt állnak a Gasperini fiúk, le kellene győzni a Villarrealt. Itt számukra más eredmény nem is létezik, a döntetlennel nyilván nem előzik meg a spanyolokat, ha meg kikapnak, akkor még ki is eshetnek Európából.

A csatára majdnem teljes kerettel vághatnak neki a kék-feketék, Robin Gosensen és Matteo Lovaton kívül nincs hiányzó.

Kellemes gondokkal küzd Gasperini – szokásosan -, hiszen rengeteg jó támadó alkotja a keretet, akik a kezdőben pályára lépni, vagy a padról beszállva is tudnak segíteni. Lásd Luis Muriel példáját a legutóbbi alkalomról.

Két támadó középpályással támad majd az Atalanta, erre négy jelölt van: Ruslan Malinovsky, Josip Ilicic, Mario Pasalic és Matteo Pessina. Én nem tudnék választani… Szerencsére nem is kell.

A Villarrealnál két fontos hiányzó van, illetve lehet, hogy csak egy. Yeremy Pino szépen lassan bejátszotta magát a sárga tengeralattjáró kezdőjébe, most viszont eltiltás miatt kihagyni kényszerül a találkozót, ami mondani sem kell, nagy érvágás Unai Emerynek. És az is az lesz, ha még Arnaut Danjuma sem tudja vállalni a játékot. A Bournemouth-tól érkező szélső a Sevilla elleni bajnokit kihagyta, most mindenki abban bízik, hogy holnap estére bevethető állapotba kerül.

Ha már szóba került a hétvégi meccs a Sevilla ellen, illetve beszéltünk az Atalanta Serie A-s meccséről, akkor említsük meg, hogy a Villarreal gyenge formája folytatódott, most a Sevilla ellen kaptak ki 1-0-ra, épp ahogy azt mi is gondoltuk. Mondjuk necces meccs volt, szó se róla.

Az odavágó 2-2-es döntetlent hozott, remek mérkőzést, szép gólokat. Most fele ennyire izgalmas találkozót nem várunk. A mi elképzelésünk az, hogy az olaszok magabiztos focival verik majd a gyengélkedő, fontos játékosát/játékosait nélkülöző vendégeket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső