Atalanta – Young Boys: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 18:45 Stadio di Bergamo
Atalanta
vs
Young Boys

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A keddi meccsdömping után a szerdát sem hagyjuk ki – miért is tennénk? – a két koraesti mérkőzéssel kezdjük a napot, utána pedig szépen, sorban jönni fog a többi is. Első meccsünk tehát az Atalanta – Young Boys, amit korábban országos egyesnek gondoltunk volna, de aztán a svájci együttes egy utolsó pillanatban szerzett góllal megverte a Manchester Unitedet. És igen, a vörös ördögök csak tízen voltak a pályán, ettől függetlenül így is nagy fegyvertény, amit David Wagnerék végrehajtottak.

Akiért annyira nem voltak oda a YB drukkerei a kinevezése idején, azóta viszont 180 fokot fordult a szemlélet, az eredmények ugyanis nagyon szépen jönnek mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában.

Az Atalanta ugyanezt nem mondhatja el, az eredmények nem igazán jönnek, a BL-t is csak egy döntetlennel kezdték, a bajnokságban is csak a középmezőnybe tartoznak jelenleg, viszont mindig bennük van a veszély, nem felejtettek el futballozni Ilicicék.

A La Cerámicában a döntetlen egyáltalán nem rossz eredmény, mégis keserű lehet az a bizonyos szájíz, mert nyerhettek volna, de elkótyavetyélték a lehetőségeiket, könnyű gólokat kaptak, erre pedig ráfizettek.

A papírforma szerint bergamói siker várható. Alább elmondjuk, hogy mi mit gondolunk.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Villarreal – Atalanta: 2-2

G.: Trigueros, Danjuma ill. Freuler, Gosens

Unai Emery együttese ebben az idényben csak úgy vonzza a döntetleneket. Nem volt ez másként a Bajnokok Ligájában sem, ahol egy fordulatos, remek mérkőzésen tartottak egy pontot otthon az előzetesen esélyesebbnek gondolt Gasperini legények ellen.

A kezdők:

Villarreal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros – Moreno, Dia, Pino

Atalanta:

Musso – Toloi, Palomino, Djimsiti – Zappacosta, de Roon, Freuler, Gosens – Malinovsky, Pessina – Zapata

Ez a meccs volt az egyik legizgalmasabb a BL első játéknapján, a játékosok kitettek magukért, ennek pedig mi, nézők örültünk a legjobban. Az csak hab volt a tortán, hogy mellé még egy kis pénzt is kerestünk, eltaláltuk, hogy pontosztozkodással ér véget a találkozó.

Amelynek hatodik percében az Atalanta szerzett vezetést. Duván Zapata készített le egy labdát a mögötte érkező Remo Freuler részére, a svájci középpályás pedig magabiztosan helyezett a jobb alsóba, még a hazai kapufa is vele volt ez alkalommal.

A gól után szinte rögtön Robin Gosens is próbára tette Geronimo Rullit, a hálóőr viszont ezúttal védeni tudott.

Helyzetből annyira nem volt sok a meccsen, viszont remek volt az iram, voltak szép megmozdulások, az ilyen meccseket mindig öröm nézni. A 22. percben Manu Trigueros volt az első, aki felugrasztotta a hazai nézőközönséget, de Juan Musso magabiztosan akadályozta meg a spanyol középpályás próbálkozását.

A félidő második felében a Villarreal akarata érvényesült, Gerard Moreno révén a 34. percben egyenlíthettek volna, de akkor még Musso védett, öt perccel később viszont nem volt kegyelem. Remo Freuler maradt le, Manu Trigueros pedig könnyedén váltotta gólra Alfonso Pedraza passzát. Ebben a gólban nyakig benne volt a vendégek védelme, több hibát is elkövettek, mielőtt Trigueros helyzetbe került.

A maradék bő nyolc percben még egy helyzetre futotta a hazaiak erejéből, Gerard Moreno fejesét ismét Musso kapus állította meg.

A szünetben rendezték a vendégek a sorokat, és a folytatásban inkább nekik állt a zászló. Ruslan Malinovsky és Gosens is gólt szerezhetett volna, nem beszélve Duván Zapatáról, akinek fejese a keresztlécről jött ki.

A kihagyott helyzetek azonban megbosszulták magukat, a 73. percben Arnaut Danjuma ismét a Villarrealt juttatta előnyhöz, Gerard Moreno remek labdáját értékesítette a Bournemouth-tól igazolt szélső.

Az utolsó szó azonban az Atalantáé volt, Robin Gosens rendkívül szerencsés gólt szerzett, amivel kialakult a végeredmény. Megszerezhették volna a vendégek a győzelmet is, mert a csereként pályára küldött Francis Coquelin kiállíttatta magát, de nem sikerült feltörni a hazai reteszt többet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Young Boys – Manchester United: 2-1

G.: Moumi Ngamaleu, Siebatcheu ill. Cristiano Ronaldo

Az első játéknap határozottan legnagyobb meglepetését a Wagner-csapat okozta, akiknek sok esélyt nem adtak a meccs előtt. Bár a győzelmük után is sokan azzal takaróznak, hogy a MU tíz emberrel játszott, de az igazság az, hogy az emberelőny kiharcolása előtt is ők voltak a jobbak, Bruno Fernándesék rendkívül gyenge napot fogtak ki.

A kezdők:

Young Boys:

von Ballmoos – Hefti, Camara, Lauper, Garcia – Sieroo, Martins Pereira – Fassnacht, Aebischer, Moumi Ngamaleu – Elia

Manchester United:

de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Fred – Sancho, Bruno Fernándes, van de Beek – Cristiano Ronaldo

Kicsit megkeverte a kártyákat Ole Gunnar Solskjaer, olyan játékosokat is pályára küldött, akik azért (már) nem számítanak a csapat alapemberei közé, de gondolta, a svájciak ellen ez is belefér. Nagyon nagyot tévedett.

De ezt akkor még nem tudhatta.

Mindenesetre már az gondolkodóba ejthette a norvég mestert, hogy Meschack Elia 16 méteres lövése nem sokkal szállt mellé. Innen tudhatta a babaarcú gyilkos, hogy a sárga-feketék nem fognak lefeküdni az esélyesebb (és jobb?) csapatnak.

A 13. percben a bátor hazai játék ellenére Cristiano góljával a MU szerzett vezetést. A portugált honfitársa, Bruno Fernándes ugratta ki gyönyörűen, a labdára rajtoló ötszörös Aranylabdás pedig a sérüléséből visszatérő von Ballmoos lábai között talált a hálóba.

Nézőpont kérdése, hogy a gól után a vendégek adták-e át a területet, vagy a Young Boys tudta rákényszeríteni akaratát a Manchesterre, de tény, hogy a svájci csapat ellenfele fölé nőtt. Ez pedig egy szép Christian Fassnacht lövésben is megmutatkozott, David de Geának ekkor kellett először védenie.

A 35. percben pedig jött a meccs fordulópontja, Martins Pereira bokájára taposott rá nagyon csúnyán Aaron Wan-Bissaka, amiért a játékvezető kiállította. A maradék tíz-tizenkét percben a Young Boys előtt adódott egy nagy gólszerzési lehetőség, ismét Christian Fassnacht bombázott kapura, most azonban nem volt elég pontos a válogatott játékos.

A második negyvenöt percet az MU úgy hozta le, hogy kapura lövési kísérletük sem volt, minden erejüket felemésztette a védekezés. A 66. percben viszont összetörtek a nyomás alatt, Nicolás Moumi Ngamaleu 1-1-re kozmetikázta az állást.

Megérezték a vérszagot a hazaiak, nyomtak, ahogy csak erejükből futotta, és végül övék lett a siker. Jesse Lingard rossz hazaadására Jordan Siebatcheu csapott le, majd estében de Gea mellett a kapuba továbbított. Felrobbant az aréna, a játékosok egy kupacon ünnepelték a gólszerzőt.

Ezen az estén a Young Boys megmutatta, hogy aki a legjobb 32-be kerül, az okkal van itt.

Összefoglalás

Gian Piero Gasperini csapatának mindig is a támadás volt a legfőbb fegyvere. Most viszont kiesett az egyik legélesebb kés, Luis Muriel. Nélküle kell megvívni ezt a csatát is, mégsem mondhatjuk azt, hogy a mester bajban van, számtalan lehetőség áll a rendelkezésére, Pessinától Ilicicen át egészen Zapatáig.

Hans Hateboer a másik sérült, ő sem mostanság sérült meg, kálváriája lényegében tavaly óta tart. José Luis Palomino előfordulhat, hogy játszhat, de inkább arra szavaznánk, hogy nem fog.

Van bőven kérdés a kezdőt illetően, az egyik az, hogy Davide Zappacosta vagy Joakim Maehle kezd a jobb szárnyon? És persze az, hogy ki, kik játszanak majd Zapata mögött…

Nagyobb gondjai vannak Wagner mesternek, például az, hogy a hétvégi mérkőzésen Fassnachtot le kellett cserélni, egyáltalán nem biztos, hogy tudja vállalni a játékot.

Mellette Fabian Lustenberger, Jean-Pierre Nsame, Esteban Petignat, Joel Monteiro, Nico Maier sérült, Cédric Zesiger pedig szintén kérdéses.

Amennyiben a két alapember nem tudja vállalni a játékot, úgy Spielmann és Lauper pótolhatja őket.

Formát tekintve egyértelműen jobban áll a YB, elmúlt tíz meccsükből kilencet megnyertek, de azért a svájci Szuperliga nem hasonlítható össze a Serie A-val. A St. Gallen az Interrel, mondjuk.

Az első kör meglepetése a többi csapat számára is figyelmeztető jel volt, Zapatáék nem fogják félvállról venni a meccset.

Ezért a tippünk a hazaiak győzelmére megy. Nem olyan magas az odds, de még mindig magasabb, mint ami szerintünk reális. Így hát ez bizony egy olyan találkozó, ami értéket ad.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső