Atletico Madrid – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 25.
2022. október 26. szerda, 21:00 Estadio Metropolitano
Atletico Madrid
vs
Bayer Leverkusen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mindkét együttes masszív csalódás, ami a Bajnokok Ligáját illeti, de a saját, hazai bajnokságukban is képesek elképesztő bukdácsolásokra, főleg a németek. És most egymás ellen kell játszaniuk a Bajnokok Ligájában. A Bayer Leverkusen konkrétan a kiesés szélén, de még van lehetőségük akár a továbbjutásra is. Ez a négyes eléggé kiélezett. Sejtettem, hogy a továbbjutás majd a Porto, az Atletico Madrid és a Bayer Leverkusen között fog eldőlni, de úgy gondoltam, hogy a Brugge nem első helyen, hanem az utolsó helyen lesz majd.

Szóval Dávid legyőzte a három Góliátot, és a három Góliát most azon vitázik, melyikük menjen Dáviddal tovább.

A Leverkusen mellett szól, hogy eddigi egyetlen győzelmüket pont a Madrid ellen érték el. Az Atletico Madrid mellett szól, hogy az övék a jobb csapat, és hogy hazai pályán harcolhatják ki a győzelmet.

A forma is jobb a spanyol főváros csapatánál, hiszen hiába az edzőváltás, egyelőre Xabi Alonso nem tudta felpörgetni Schickéket.

A fogadóirodáknál is a matracosok számítanak favoritnak, 1.70 körül fizetnek a hazai győzelemre, a döntetlen majdnem 4-szeres, míg a vendégek győzelme majdnem 5-szörös szorzón érhető el.

Aki itt most nyer, az esélyes marad az utolsó forduló előtt is, aki kikap, az kiszáll a második helyért vívott csatározásból.

Jöjjön az Atletico Madrid – Bayer Leverkusen találkozó!

Az előző fordulóban történt

A szerdai játéknap egyetlen meccse volt, ahol nem született gól, ki is lógtak a mezőnyből a rengeteg jó meccs közül. A Brugge egy dolgot akart ettől a mérkőzéstől: Nem kikapni. Ez össze is jött, az Atletico Madrid képtelen volt egy gólt lőni Simon Mignolet-nek.

A találkozó 26. percében láthattuk az első komolyabb helyzetet, melyet Antoine Griezmann hagyott ki, fejesét a vendégkapus tolta a léc fölé. Negyedórával később a Brugge vezetett a jobb oldalon támadást, Buchanan esett el a tizenhatoson belül, a bíró pedig büntetőt ítélt. A visszajátszás során vette észre, hogy igazából Molina nem szabálytalankodott, az ő lábára léptek rá, így kifelé járt a szabadrúgás.

A második félidő elég eseménytelenül telt, az Atleti volt fölényben, voltak is lövéseik, de Mignolet mindig ott volt, ha szükség volt rá. A 82. percben még emberelőnybe is kerültek a spanyolok, Kamal Sowah ostoba módon egy sárga lapért cserébe sípszó után rúgta el a labdát, és mivel már korábban is figyelmeztették, mehetett zuhanyozni.

A hátralévő bő tíz percet a Brugge kihúzta, Álvaro Morata hagyott ki még egy óriási ziccert, majd a játékvezető lefújta a meccset.

A másik meccsen a vezetést a hatodik percben Galeno szerezte meg a vendégek számára, Diogo Costától kapott gólpasszt, ritkán látható, hogy egy kapus asszisztot tud adni, hát a portugál válogatott immáron kezdő kapusa ezt megtette. Hosszú indításával lógott meg Galeno, betört a tizenhatoson belülre, két védőt megetetett, aztán a jobb alsóba bombázott, 0-1.

Tíz percre rá tizengyeshez jutott a hazai csapat, pont úgy, mint a múlt héten. Ezúttal nem Schick állt a labda mögé, hanem Kerem Demirbay, de ez sem segített, Costa védte az amúgy erős, ám nem túl jól helyezett lövést.

Az előző héten volt még egy meg nem adott gólja is a németeknek, ezt is sikerült másolni, a 35. percben Amine Adli lövése Schicken változtatott irányt, méghozzá a cseh kezén, így maradt a 0-1.

A második félidő elején újabb gólszerzési esélyt szalasztott el a hazai gárda, ezúttal Cardoso becsúszása akadályozta meg az egyenlítést.

Két perccel később a Porto jutott tizihez, mivel a játékvezető orra előtt szabálytalankodott Adli. Mehdi Taremi nem bizonytalankodott, hanem a kapu közepébe helyezett, oda, ahol előtte Lukas Hrádecky állt.

És ha már így belejött a büntetők elvégzésébe, kapott még egy lehetőséget, Odilon Kossounou volt keményebb a kelleténél, Galeno elesett, Taremi pedig másodszor sem hibázott.

A harmadik gólt követően már a Porto sem hajtott annyira, a Leverkusen pedig nem tudott váltani, így maradt az eredmény.

Atletico Madrid

Lezárult egy hosszú fejezet a klub életében, Antoine Griezmann ismét a matracosok játékosa. Mármint, nem csak kölcsönben. Ez megkönnyíti Simeone helyzetét, hiszen így nem kell trükközni a francia játékával. És Griezmann ismét vezére lehet ennek a csapatnak. Merthogy Joao Félix nem lesz az. Nem csak a klubnál elégedetlenek vele, de ő maga is elégedetlen a kialakult helyzettel, emiatt pedig távozni akar. A helyére Szoboszlai Dominiket nézték ki, aki Marco Rose alatt állandósította helyét a Lipcsében.

Valamennyire sikerült formába lendülnie a matracosoknak, hiszen az elmúlt öt meccsükön nem kaptak ki. Igaz, ebből háromszor is csak döntetlenre voltak képesek, a Bilbaot és a Betist verték, mindkettejüket idegenben.

A La Ligában a bajnoki címre sok esélyük idén nincs, talán a harmadik helyet csíphetik meg. A BL-ben viszont illene továbbjutni, tekintve, hogy egy nem annyira erős csoportba kerültek. Konkrétan a kezdetekkor mindenki őket gondolta az első helyre. Ami viszont már tuti, hogy nem fog összejönni, tekintve, hogy hatpontos lemaradásban vannak a Brugge-zsel szemben.

Az Atleti elszórakozta a meccsei többségét, talán még jó meccset nem is játszottak. Egy győzelmük van a Porto ellen, amit a hosszabbítás végén nyertek meg, kétszer kikaptak, egyszer ikszeltek.

Sergio Reguilón továbbra is sérült, azóta csatlakozott hozzá Marcos Llorente, Thomas Lemar és Koke is.

Molina érkeztével a 3-5-2 szinte már egyáltalán nem jellemző, visszaálltak 4-4-2-re, és ezúttal is ebben a formációban várom őket a pályára.

A középpályán van a legnagyobb tülekedés általában, viszont most három kulcsember is sérült, így szerephez juthat ismét Saúl Niguez, Geoffrey Kondogbia és Ángel Correára is a szélen számíthat Simeone.

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Molina, Savic, Giménez, Mandava – Correa, De Paul, Witsel, Carrasco – Griezmann, Morata

Egymás elleni meccsek:

A Bayer Leverkusentől senki nem várt jó eredményt az Atletico Madrid ellen, mégis összeszedték magukat, és legyőzték az esélyesebbnek gondolt Simeone-csapatot. Egyébként megérdemelten, végig jobban játszottak, de a gólokra a hajráig kellett várni. Előbb Robert Andrich, majd Moussa Diaby találtak be, így végül simának mondható győzelmet arattak a németek. Akkor még Seoane-nal a padon. Egyébként a Leverkusen előtte két évvel is legyőzte ellenfelét, az Atletico a németek ellen már öt éve nyeretlen.

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.13.Bajnokok Ligája
bayer leverkusen
2:0
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2019.11.06.Bajnokok Ligája
bayer leverkusen
2:1
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2019.10.22.Bajnokok Ligája
atletico madrid
1:0
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
2017.03.15.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:0
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
2017.02.21.Bajnokok Ligája
bayer leverkusen
2:4
atletico madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen

A leverkuseni malmok nagyon lassan őrölnek, a Bayer Leverkusen pedig még mindig nagyon messze van a tavalyi teljesítményétől. Az edzőváltás sem hozta meg azt a hatást, amit a szurkolók reméltek, egyelőre Xabi Alonso edzősködése alatt a gárda egyszer győzött, kétszer kikapott, és egyszer ikszelt.

A hétvégén otthon fogadták a Wolfsburg csapatát, a tizenegyesek pedig ezúttal is kifogtak rajtuk. Most Moussa Diaby hagyott egyet ki, viszont később javított, és betalált a vendégek kapujába. A másik gólt Jérémie Frimpong szerezte.

A BL-ből szinte már kiesett az együttes – gondolhatnánk, ha a tabellára néznénk. Azonban még innen is vissza lehet jönni. Ha másodszor is meg tudják verni a Madridot, akkor előrébb lépnek, minimum egy helyet, és a záró fordulóban a Brugge ellen még a második helyet is megszerezhetik. Nem reális, nem annyira reális, mint az, hogy ők lesznek a csoport negyedik helyezettjei.

Több kulcsjátékos továbbra is formán kívül játszik, és egyébként sem megy nekik idegenben (sem). Az eddigi nyolc fellépésük során egyszer sikerült nyerni, döntő többségében ezeket a találkozókat elvesztették.

Továbbra is rengeteg a sérült. Nincs most már Charles Aránguiz és Patrick Schick sem. Továbbra is sérült Karim Bellarabi, Sardar Azmoun, Florian Wirtz és Exequiel Palacios.

Emiatt Adam Hlozek ékként szerepelhet, Diabyval és Adlival párban.

A várható kezdőcsapat:

Hrádecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Demirbay, Andrich, Bakker – Diaby, Hlozek, Adli

Tippelde

Az idegenbeli meccsekkel meggyűlik a németek baja, és ezúttal sem számítanak esélyesnek. Ha most is kikapnak, számukra az utolsó forduló lényegében tét nélkülivé válik.

Márpedig véleményem szerint kikapnak. Hiába tartalékosabb az Atleti, a Betis elleni meccsen is látszott, hogy fel tudják venni a jobb csapatokkal a versenyt. Szóval véleményem szerint a spanyol együttes győzelmével fog zárulni ez a találkozó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső