Atletico Madrid – Club Brugge: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 11.
2022. október 12. szerda, 18:45 Estadio Metropolitano
Atletico Madrid
vs
Club Brugge

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Annyi mindenről lehetne írni mostanában, tele vagyunk jó meccsekkel, közben a sportvilág sem állt meg, és ontja az eseményeket magából. De a Bajnokok Ligája prioritás az oldalon, most már két éve. Szóval a szerda sem marad ki, később azonban próbálunk ráfeküdni a többi eseményre, meccsre, ne feledjük, már csak kicsivel több mint egy hónap, és kezdődik a 2022-es katari VB.

Addig is, foglalkozzunk a szerdán rendezendő mérkőzésekkel, időrendben haladva. Az Atletico Madrid – Club Brugge meccsel indítunk, mely a múlt hét talán legnagyobb meglepetését hozta el. A Club Brugge-ről eddig is tudtuk, hogy jó csapat, de nemzetközi szinten nem igazán tudták ezt megmutatni. Volt, hogy közel álltak egy jobb szerepléshez, ám általában elvéreztek.

Az Atletico Madrid ellen is nyerni tudtak, és féltávnál így az élen állnak. Bezzeg az Atleti! Őket talán ebben a négyesben mindenki az élre várta, helyette viszont az utolsó helyen vannak, mindössze egy győzelemmel. Valamit ki kell találnia a mesterüknek, Diego Simeonénak, mert ez így kellemetlen kezd lenni. Szerencséjükre van még három meccs, ahol lehet javítani. A képlet pedig egyszerű: Mindenkit meg kell verni. Akkor van esélyük a továbbjutásra.

Mi már nem merünk semmit sem mondani a Brugge-ről, okoztak már számtalan fordulatot ebben az idényben. De valamit kell, azért vagyunk itt.

Először is, nézzük, mit gondolnak a fogadóirodák: Nagyon sima hazai győzelmet várnak, ami az eddigiek fényében kissé meglepő. 1.40-et fizetnek a győzelmükre, majdnem 5-szörös a döntetlen és 8-szoros a vendéggyőzelem.

Az előző fordulóban történt

Kevesen gondolták volna, hogy két kör után egy hibátlan csapat lesz a B csoportban, és azt meg még kevesebben, hogy az a csapat a Club Brugge lesz. A nyáron edzőt váltó belgák minden évben itt vannak a csoportkörben, hoztak is szép győzelmeket, de esélyesként sosem számoltunk velük. Eddig.

Az Atletico Madridot fogadták, a matracosok számítottak esélyesnek, de ezúttal is úgy játszottak, mint a Bayer Leverkusen ellen. Mi két és fél gól alatti eredményre fogadtunk, és némi szerencsének köszönhetően be is jött a gondolatunk.

Mivel az előző körben, az említett németek elleni csatát elvesztették a spanyolok, így nagy elánnal kezdték a mostani meccset, és Yannick Carrasco révén a hetedik percben vezetést is szerezhettek volna, de a belga lövésébe egy hazai láb beleért, így oda lett a lehetőség.

A kezdeti lelkesedésük azonban szép lassan elfogyott, és a vezetést a hazai csapat szerezte meg. A 36. percben a tizenhatoson belül kavargatott Ferrán Jutglá, a Barcától szerződtetett támadó, lapos beadására Kamal Sowah érkezett, és mivel Jan Oblak lemaradt a beadásról, annyi dolga volt a Brugge csatárának, hogy két lépésről az üres kapuba passzoljon.

Az első félidőben több jelenetet nem tudtunk kiragadni, menjünk, és lássuk, mi volt a folytatásban.

Kezdésnek egy Jutglá-helyzet, az ifjú csatár a 47. percben félfordulatból lőtt kapura 11 méterről, de Jan Oblak kézzel védett.

A szlovén kapus és a spanyol csatár második találkozását már utóbbi nyerte, Ferrán Jutglá a 62. percben csavart az Atletico Madrid kapujába. A védők nem voltak elég határozottak, így kerülhetett helyzetbe a Brugge támadója.

A 74. percben közel kerültünk ahhoz, hogy a két és fél gól alatti ötletünk elvesszen, ugyanis Nielsen felborította a madridiak szélsőjét, Matheus Cunhát, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Antoine Griezmann állt a labda mögé, ám a felsőkapufát lőtte szét a francia.

A kimaradt tizi után az Atleti már nem tudott felállni, nyert a Brugge, vezetik a csoportot, még gólt sem kaptak. A spanyolok az utolsó helyen állnak.

Atletico Madrid

Nem lehet kérdés, hogy az Atletico Madrid holnap este a győzelemre fog hajtani. Mint már említettem, eddig csak egy meccsüket nyerték meg, egy több mint százperces meccsen győzték le az FC Portot az első fordulóban, Antoine Griezmann a 102. percben fejelt a hálóba, ezzel tudták megverni a portugálokat. Ezt követte egy gyenge játék a Bayer Leverkusen otthonában, majd jött a Brugge elleni találkozó.

Így most csak az utolsó helyen állnak, márpedig ez nem elfogadható egy olyan együttestől, aki általában a legjobb 16-ig eljut, sőt nemrégiben még két döntőt is játszhatott.

Friss hír az Atletivel kapcsolatban, hogy sikerült végre megegyezni a Barcelonával Antoine Griezmann ügyében, a madridiak nagyon jól jártak, hiszen anno több mint százmillióért adták el, és most 20 millióért vásárolják vissza. Jelentős bukás ez a Barcának, de legalább Griezmann játékával nem kell sakkozni és számolgatni többet, nyugodtan kezdhet innentől fogva…

A csapat a hétvégén győzelemmel hangolt, bár nem volt könnyű dolguk. Az újonc Girona érkezett a spanyol fővárosba, és bár Ángel Correa hamar vezetést szerzett, majd a második félidőben duplázott is, később a vendégek szépítettek, és benne volt a meccsben, hogy az egyenlítés is összejön. De nem jött.

Az Atleti a csúcsformától messze van, hiszen az utolsó öt meccsükből hármat elveszítettek, csak a Sevillát, és most a Gironát verték meg.

Diego Simeone csapata egy kicsit beleszürkült a mezőnybe, több korábbi kulcsjátékos is gyengén teljesít, mint például Joao Félix, akivel kapcsolatban betelt a pohár, most már a vezetőség is tudja, sosem lesz azon a szinten, mint amit vártak volna tőle. Egyébként felmerült, hogy eladják – jelentős bukást jelentene ez -, és leigazolják a helyére Szoboszlai Dominiket. Szerintünk jól állna neki a spanyol bajnokság.

A mester három játékosára nem számíthat: Marcos Llorente mellett Sergio Reguilón és Felipe sérültek.

Felállást tekintve sanszos, hogy a 3-5-2-re vált át az edző, kell a győzelem, kell, hogy az elejétől fogva kontrollálják a meccset, és hogy a szélső szárnyvédők besegítsenek a támadásokba is.

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Savic, Giménez, Mandava – Molina, Koke, Witsel, Lemar, Carrasco – Griezmann, Correa

Előző meccs eredménye
2022.10.04.Bajnokok Ligája
club brugge
2:0
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2018.12.11.Bajnokok Ligája
club brugge
0:0
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2018.10.03.Bajnokok Ligája
atletico madrid
3:1
club brugge
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Club Brugge

Carl Hoefkens csapata eddig a teljes Bajnokok Ligája-mezőny meglepetése, de abszolút megérdemelten állnak az élen, mert remek futballt játszottak eddig, és nem kérdés, hogy a csoportkör másik felére sem fognak változtatni.

Megnyerték a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésüket az első fordulóban 1-0-ra, majd a Portot kiütötték, 4-0-ra verték őket. Ezután jött az Atleti elleni siker. Kilenc rúgott góljuk mellett Simon Mignolet egyszer sem kapott, eddig tökéletes, amit csinálnak.

A Brugge hosszú ideje nem szenvedett vereséget, a hétvégén azonban kínos eredménybe futottak bele, a Westerlotól kaptak ki hazai pályán. Ahogy néztem, azért Hoefkens lehetőséget adott azoknak, akik ritkábban jutnak szóhoz, és több kulcsembere pihent, például Ferrán Jutglá a keretbe sem került be, de nem tudunk róla, hogy sérült lenne.

Egyre nagyobb a lemaradásuk az élen álló Antwerpennel szemben, már nyolc pont, hiszen a rivális 11-ből 10 meccsét megnyerte.

Nem meglepő módon a BL most prioritást élvez, egy Brugge-szintű csapat számára itt hatalmas pénzek forognak kockán, amiket mind meg kell szerezni. Amennyit csak lehet. És arról ne is beszéljünk, mekkora siker lenne egész Belgium számára, ha sikerülne a továbbjutás.

Mats Rits, Dedryck Boyata és Owen Otasowie nem játszhat különböző sérülések miatt, iszont Noa Lang és Clinton Mata is felépült. A korábbi kulcsemberek ennek ellenére nem hiszem, hogy a kezdőben kapnak helyet.

A várható kezdőcsapat:

Mignolet – Odoi, Mechele, Sylla, Meijer – Buchanan, Vanaken, Onyedika, Nielsen – Jutglá , Sowah

Tippelde

Nincs jó formában az Atletico Madrid, de ez az a meccs, amit muszáj lenne megnyerniük. Enélkül nagyon kevés lesz az esélyük arra, hogy legalább a második helyre odaérjenek.

A Brugge-t lebecsülniük nem lehet, ezt megtanulták a múlt héten. Ezúttal arra tippelünk, hogy gólokat láthatunk majd a meccsen, az Atleti védelme messze nem annyira stabil, mint korábban, hazai pályán sem. Mindkét együttes gólt fog majd szerezni szerintünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső