Atletico Madrid – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 18.
2021. október 19. kedd, 21:00 Estadio Metropolitano
Atletico Madrid
vs
Liverpool

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Lesz itt még rangadó, kérem szépen, példának okáért az Atletico Madrid – Liverpool. A B jelű csoportban is az első és a második helyezett játszik egymás ellen, az eredmény pedig akármi lehet. A Jürgen Klopp által irányított angolok nagyot mennek egyelőre a Bajnokok Ligájában, egy szoros és egy fölényes győzelmen vannak túl, míg az Atletico Madrid… Hát, ők olyan Atletico Madridosok. A két meccsükön összesen négy pontot gyűjtöttek, az FC Portoval hazai pályán nem bírtak, majd egy nagyon feszült mérkőzésen gyűjtötték be a három pontot a Milan ellen. Itt azonban jegyezzük meg, hogy nem a spanyolok játszottak jobban, viszont Stefano Pioli egyik legfontosabb játékosa, Franck Kessié teljesen feleslegesen állíttatta ki magát, ami nyilván nem tett jót a rossonerinek. Így is csak az utolsó tíz percben tudta megfordítani az állást az Atleti, a körülmények pedig… Maradjunk annyiban, hogy Cakir játékvezetőnek nem állítanak szobrot Milánóban. Nem tudom eldönteni, hogy a válogatott szünetet követő szünet az Atletico Madrid játékosok javára válik-e vagy sem, azt viszont tudom, hogy a Liverpool most rendkívüli módon egyben van. Nem a spanyolok a meccs esélyesei…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

AC Milan – Atletico Madrid: 1-2

G.: Rafael Leao ill. Griezmann, Suárez

Egy kiállítás mindig fel tudja bolygatni az előzetes elvárásokat, így történt ez Milánóban is, ahol 2,5 gól alatti eredményt reméltünk. Az utolsó utáni pillanatban, egy tizenegyes miatt buktuk el a fogadásunk, de a mi mérgünk közel sem lehet azonos a rossoneri drukkereiével, a török Cakir ugyanis a büntető mellett egy kiállítással is sújtotta kedvenceiket.

A kezdők:

AC Milan:

Maignan – Calabria, Romagnoli, Tomori, Theo Hernández – Saelemaekers, Bennacer, Kessié – Brahim, Rebic, Rafael Leao

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier, Gimenez, Felipe, Hermoso – Llorrente, Koke, Kondogbia, Carrasco – Correa, Suárez

Két nyeretlen csapat találkozott a második fordulóban, a Milan 3-2-re kapott ki az Anfield Roadon, míg az Atletico Madrid otthon nem bírt az FC Portoval, igazából a 0-0-s döntetlennek inkább ők örülhettek.

Jó húsz percig udvarias játék folyt a pályán, aztán villant egyet az AC Milan együttese, a San Siro közönsége pedig egy emberként ugrott talpra és egymás nyakába. Előbb még Ante Rebic rontott ziccert, pontosabban Jan Oblak lábbal hárította a horvát válogatottból kikerülő támadó lövését, egy perc múlva viszont jött a gól, amelyet Rafael Leao szerzett. A brazil Brahim Diaz passzát vágta a jobb alsóba, miután az Atleti védői nem tudták sem őt, sem társát megszabadítani a labdától.

A gól után szűk tíz perccel megfogyatkoztak a hazaiak, és lehet haragudni Cakirra, de inkább Franck Kessié butaságára. A csapat motorja az ellenfél térfelén döntött úgy, hogy hátulról beleszáll ellenfelébe, ami nagy felelőtlenség volt sárga lapja tudatában. Mégis megtette, villant is a piros. Bár a hazai játékosok reklamáltak, az ítélet már megszületett, sőt még Rebic is kapott egy sárgát duma miatt.

Az emberhátrány ellenére majdnem elhúztak két góllal Pioliék, ismét Rafael Leao villant, ezúttal egy gyönyörű ollózó mozdulattal igyekezett gólt szerezni, a matracosok szerencséjére a labda a kapufáról kijött. Nem túlzás, Puskás-díjas találat lehetett volna…

Természetesen Diego Simeone a második félidőre úgy küldte fel a legényeit, hogy ezt a találkozót be kell húzni. Támadtak is serényen a piros-fehérek, de gólt sokáig nem láthattunk. Jöttek a cserék, jöttek a támadók, egyre jobban nyomult a spanyol gárda, végül a 84. percben az egykori kedvenc (most már nem annyira az…), Antoine Griezmann bombája utat talált Mike Maignan hálójába.

Egy órát tíz emberrel játszva a döntetlen sem lett volna rossz eredmény a spanyol bajnokság címvédője ellen, de még ezt is elvette tőlük a sors. Ismét Cakir került főszerepbe, tizenegyest ítélt, amiért Pierre Kalulu kézzel ért a labdába. Nem nagyon lehetett vitatkozni az ítélettel…

Luis Suárez a nagy tét ellenére nagyon higgadt volt, pimaszul a kapu közepébe gurított, Maignan jobbra dőlt, így az Atleti kínkeservesen megnyerte a találkozót.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.11.Bajnokok Ligája
liverpool
2:3
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2020.02.18.Bajnokok Ligája
atletico madrid
1:0
liverpool
Bajnokok Ligája
2017.08.02.Audi Kupa
atletico madrid
5:4
liverpool
Audi Kupa
2010.04.29.Európa-liga
liverpool
2:1
atletico madrid
Európa-liga
2010.04.22.Európa-liga
atletico madrid
1:0
liverpool
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto – Liverpool: 1-5

G.: Taremi ill. Szalah (2), Firmino (2), Mané

A portugálok az első körben remek játékot mutattak be a Wanda Metropolitanoban, így váratlanul ért minket az eredmény, a Pool zsinórban harmadszor is kiütötte saját stadionjában a luzitánokat. Az ötgólos vereség után Sergio Conceicao feldúltan azt nyilatkozta, hogy még az ifi is jobb eredményt ért volna el…

A kezdők:

FC Porto:

Diogo Costa – Corona, Cardoso, Marcano, Sanusi – Uribe, Sergio Oliveira – Otávio, Martinez, Diaz – Taremi

Liverpool:

Alisson – Milner, Matip, van Dijk, Robertson – Jones, Fabinho, Henderson – Szalah, Jota, Mané

A gólgyár a 18. percben indult be, ekkor Curtis Jones próbálkozott lövéssel, amelyet Diogo Costa kiütött, a Porto balbekkje, Sanusi habozott, így Mohamed Szalah odaért és valahogy beszenvedte a labdát a kapuba.

A második gólt a félidő közepén szerezte Sadio Mané, és ez sem volt egy hétköznapi találat. Ebben a kapus és védőtársa egyaránt benne volt, egy James Milner által laposan beadott labdát kellett volna kivágni/felszedni, de a két játékos egymásra várt. Két szék között a padló tipikus esete, Sadio Mané meg köszönte szépen a lehetőséget, 0-2.

Sergio Conceicao hiába próbált változtatni, hiába jött be Grujic, Wendell és Vitinha, a játék képe fikarcnyit sem változott. Mo Szalah a 60. percben meglőtte saját maga második gólját, amivel tényleg minden egyes kérdést lezártak az angolok.

A maradék negyedórára még jutott három gól, bár ennek a hazai szurkolók nyilván nem annyira örültek. Annak még igen, hogy Mehdi Taremi a 75. percben szépített, annak viszont már nem, hogy a csereként beálló, Mo Szalaht váltó Roberto Firmino duplázott.

A negyedik gól ismét fájó volt, ezúttal is Diogo Costa hibáját használták ki a vörösök, az ötödik találatnál pedig szimplán pechjük volt.

A kiütéshez a Pool ellen már hozzá van szokva a Porto. Vagy ehhez nem lehet hozzászokni? Valószínűleg nem…

Összefoglalás

Akad problémája Diego Simeonénak, akinek két védője sem bevethető, Stefan Savic eltiltott, míg José María Giménez sérült – Matheus Cunhával egyetemben -, így a védelemben Geoffrey Kondogbia kaphat szerepet Luiz Felipe és Mario Hermoso mellett. Marcos Llorrente állapota javul, a spanyoloknál remélik, hogy játszhat majd a vörösök ellen.

Jürgen Klopp a hétvégén nem számíthatott Alissonra és Fabinhora, a két brazil válogatott közvetlenül Madridba repült, így bevethetők lesznek.

Nem lesz az viszont a lábtörést szenvedett Harvey Elliott, valamintThiago Alcantara és Curtis Jones. Bár utóbbi játékos feje felett ott még a kérdőjel, amennyiben nem tud játszani, akkor James Milner vagy Naby Keita veheti át a helyét.

Az Atletico Madrid a hétvégén nem játszott, mivel dél-amerikai játékosaik nem játszhattak volna.

A Pool viszont játszott, jól el is rontották Claudio Ranieri bemutatkozását a Watford élén, a Leicesterrel bajnoki címet nyerő szakember egy ötössel indította pályafutását a darazsak élén. Firmino parádézott, nem lennénk meglepve, ha újra összeállna a nagy hármas, Diogo Jota pedig a kispadon találná magát.

Nem vagyok abban biztos, hogy jót tett a matracosoknak az, hogy elmaradt a meccsük a hétvégén, ráadásul hátul igencsak szűkösen vannak. Ha még Marcos Llorrente sem tudja vállalni a játékot, akkor aztán tényleg nem látom, hogy nyerhetnének a Pool ellen. Vendég győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső