Barcelona – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 21:00 Camp Nou
Barcelona
vs
Bayern Munich

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem is kellett sokat várni a Bajnokok Ligája 2021/22-es idényének első szuperrangadójára. Igen, lesznek jó meccsek már az első körben, szerintünk kihagyhatatlan meccs lesz a Liverpool – AC Milan, a Manchester City – RB Leipzig, valamint az Inter – Real Madrid is, de a legesleginkább a Barcelona – Bayern München összecsapást várjuk.

Amikor legutóbb ez a két együttes összecsapott egymással a világnak úgy, ahogy volt leesett az álla. A Lionel Messi által fémjelzett gránátvörös-kékek rendkívül csúnya vereségbe szaladtak bele, a Fény Stadionjában a Barca drukkereket inkább a sötétség és az elkeseredettség kerítette hatalmába, Robert Lewandowskiék 8-2-re nyertek.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a Barcelona menedzserét nem Quique Sétiennek, hanem Ronald Koemannak hívják, míg Hansi Flick helyett az ifjú Julian Nagelsmann ült le a kispadra. A célok viszont semmit sem változtak.

Véleményünk szerint ez lesz a legjobb mérkőzés, amit az első körben lejátszanak a csapatok, így hát különös figyelmet szentelünk nekik.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Barcelona

Ronald Koeman és együttese nehéz nyáron vannak túl. Nem elég, hogy a csapatnak több mint egymilliárd euró az adóssága, folyamatosan csökkenteni kell a meglévő játékosok bérét, a szurkolók elégedetlenek, az előző vezetőség simlis ügyeiről meg ne is beszéljünk inkább. Mégis bizakodva várhatják a folytatást, noha a világ legjobb játékosa már nincs velük, Messi több mint húsz év szolgálat után – kényszerből – elhagyta a katalán fővárost.

A szerződése lejárt július elsején, de Joan Laporta és a játékos mindent megtett, hogy a következő években is őket erősítse a hatszoros Aranylabdás. Ám a La Liga, és a szabályok közbeszóltak, nem volt mit tenni, el kellett engedni ezt az öröknek hitt szerelmet. Messi pedig azóta már a Paris Saint-Germain játékosa.

Az új vezetőség teljesen más szemléletet alkalmaz, mint Bartomeu elnök, akinek ügyei máig nagy visszhangot keltenek, korábbi döntései pedig egyre inkább kiverik a biztosítékot a szurkolóknál. Az érthetetlen szerződések, a megfigyelések, a troll-kampány… Laporta viszont kezdi gatyába rázni az együttest, de még csak az út elején járnak.

Szerencsére sikerült erősíteni a nyáron, bár tény és való, hogy Messit pótolni egyelőre lehetetlen feladatnak látszik, de az új arcok is biztatóak – szerintünk. Memphis Depay például lehet majdan Messi utódja, a holland támadó a Lyon együttesét hagyta ott, Eric Garcia és Sergio Agüero a Manchester Cityt, Luuk de Jong pedig a Sevillától érkezett kölcsönbe.

Megemlíteném még Emerson Royalt is, akit a nyáron 14 millió euróért vásároltak vissza a Betistől, majd három mérkőzéssel később eladták a Tottenhamnek 11 milliós profittal.

Távozott még az egyik nagy reménységük, Ilaix Moriba próbált egy jobb szerződést kicsikarni magának, amolyan tinédzser hisztit vágott le, Laporta viszont megmutatta, hogy az új vezetőséggel nem lehet packázni, ha kell, a legnagyobb tehetséget is el fogják adni, ha nem hajlandó beállni a sorba.

Ó, és ne feledjük, elhagyta a csapatot még Antoine Griezmann is, aki visszatért régi csapatába, az Atletico Madridba.

A Barca a hétvégén nem játszott, a Sevilla ellen léptek volna pályára, ám a sok válogatott játékos miatt végül a halasztás mellett döntöttek, az extra pihenő természetesen nem jött rosszul a játékosoknak.

A már lejátszott három meccsükön voltak pozitív és negatív dolgok egyaránt, korai lenne őket leírni, viszont az is biztos, hogy Messi hiányát meg fogják érezni még idén.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.14.Bajnokok Ligája
barcelona
2:8
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2015.05.12.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2015.05.06.Bajnokok Ligája
barcelona
3:0
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2013.07.24.Barátságos Mérkőzés
bayern münchen
2:0
barcelona
Barátságos Mérkőzés
2013.05.01.Bajnokok Ligája
barcelona
0:3
bayern münchen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

Sok változás a Bayern München keretében nem volt a nyáron, viszont történtek fontos dolgok, amikről nem árt beszélnünk. Kezdjük azzal, hogy Hansi Flick elhagyta az együttest. A sikeredzőt anno csak egyfajta vészmegoldásként alkalmazták, viszont annyira bejött a váltás – miután Niko Kovacot menesztették -, hogy új szerződést kapott a német válogatott egykori segédedzője.

Minden nagyszerűen ment, a Bayern Flick első évében Bajnokok Ligáját és Bundesligát nyert, a második szezon közepén viszont elkezdtek gyülekezni a viharfelhők. Hasan Salihamidzic, a sportigazgató és Flick között egyre mérgesebb és mérgesebb lett a viszony, így a német edző a távozás mellett döntött. A helyére pedig megszerezték az egyik nagy rivális mesterét, Julian Nagelsmannt.

A keretből David Alaba, Jerome Boateng és Javi Martinez távozott, az új mester pedig két korábbi játékosával erősített: Dayot Upamecano és Marcel Sabitzer csatlakozott a csapathoz.

Nagelsmann épp a hétvégén tért vissza korábbi sikerei színhelyére, és 4-1-es győzelmet aratott a Lipcse otthonában. Az első fordulóban a Mönchengladbach ellen csak egy ikszet tudtak összehozni, utána viszont mindhárom meccsüket nyerték. De így is „csak” a második helyen állnak a hibátlan Wolfsburg mögött.

A csapat még mindig iszonyatosan erős, véleményünk szerint a mostani BL idény egyik legerősebbje, viszont szépen, lassan el kell majd gondolkozni azon, hogy mi lesz, ha Robert Lewandowski kiöregszik. A lengyel támadó továbbra is ontja a gólokat, tavaly megdöntötte Gerd Müller megdönthetetlennek hitt 40 gólos csúcsát, de ő sem lesz fiatalabb. Ha követik a trendeket, akkor Erling Haaland kezdhet felkészülni arra, hogy hamarosan a Bayern futballistája lesz, anno Lewa is a sárga-feketéktől érkezett, és a Bayernre amúgy is jellemző, hogy országon belül megvásárolja a riválisok legjobbjait.

Az biztos, hogy idén is számolni kell a bajorokkal, akik szerintünk sokáig juthatnak…

Összefoglalás

Ronald Koeman azért nincs könnyű helyzetben. Meg kell találnia a csapat új vezérét, közben pedig erőteljes sérüléshullám vonul át a csapatán. Most épp Martin Braithwaite esett ki, és csatlakozott az Ansu Fati, Sergio Agüero, Ousmane Dembele hármashoz.

Nem sok bevethető támadója maradt a hollandnak, így előfordulhat, hogy Philippe Coutinho pályán lesz majd Memphis Depayjal és Luuk de Jonggal egyetemben. Coutinho egyébként a Barca kölcsönjátékosaként pályára lépett azon az ominózus 8-2-n, sőt két góllal szomorította el a Barcelona szurkolóit.

Most jóvá teheti korábbi „bűnét”. A támadók mellett a védelemben is vannak sérültek: Sergino Dest és Jordi Alba játéka kérdéses, viszont arra azért reális esély mutatkozik, hogy holnap este a válogatott – egyik – kapitánya tudja vállalni a játékot.

A középpálya adott, Busquets és Frenkie de Jong mellett az EB legjobb fiatalja, Pedri is ott lesz a pályán.

A Bayern Münchennél a Kingsley Coman – Corentin Tolisso kettős nem játszhat majd, valamint a Lipcse ellen a szünetben le kellett cserélni Serge Gnabryt. Amennyiben a válogatott szélső nem játszhat, úgy minden bizonnyal Jamal Musiala kerül a helyére.

A bajnokit Robert Lewandowski is kihagyta, akiről az a hír járja, hogy hátfájdalmakkal küzd, a külföldi portálok azonban azt mondják, semmi akadálya a játékának.

A Bayern München kezdőjében így mi semmi meglepőt nem találtunk.

Abban biztosak vagyunk, hogy még egy 8-2-t nem fogunk látni. Ám abban majdnem biztosak vagyunk, hogy a mérkőzést a Bayern München megnyeri. Ha minden kezdőjük pályára tud lépni, akkor ez a Barca nem fogja tudni megállítani őket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső