Barcelona – Dinamo Kijev: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 19.
2021. október 20. szerda, 18:45 Camp Nou
Barcelona
vs
Dynamo Kiev

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Utolsó szalmaszál a Barcelona számára a Dinamo Kijev elleni mérkőzés. Eddigi szereplésük katasztrofális, két mérkőzést játszottak le a Bayern München, majd a Benfica ellen, mindkét találkozón kaptak egy hármast, és ami igazán kétségbeejtő, hogy 180 perc alatt (meg a hosszabbítások) egyszer sem találták el az ellenfelek kapuját. Egyszer sem. Ez még egy kiscsapattól is durva lenne, hát még a Barcelonától?!

De úgy látom, hogy ott a változás szele, megérkezett Ansu Fati és mintha kezdenének eltűnni a viharfelhők a Camp Nou felett. Szerintünk (ez persze szubjektív) ebben a négyesben a Dinamo Kijev a leggyengébb láncszem, tehát a Barca számára eljött az idő, hogy besöpörjék első győzelmüket.

Ha itt sem tudnak nyerni, az lehet, hogy nem jelentené Ronald Koeman barcelonai pályafutásának végét, de a Barcelona Bajnokok Ligája pályafutásának végét mindenképp… Vagy nagy valószínűséggel.

A feladat tehát adott, a hétvégét látva pedig esélyesnek tartjuk, hogy a gránátvörös-kékek visszatérnek és szurkolóikat elkezdik kárpótolni az eddigiekért.

A mai napot a Barcelona – Dinamo Kijev mérkőzéssel nyitjuk.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Benfica – Barcelona: 3-0

G.: Darwin Nunez (2), Rafa Silva

Két hete még kissé negatívabb hangnemben írtam a Barcelona teljesítményéről, tartom továbbra is, hogy rendkívül gyengék voltak az elmúlt időszakban, de mostanra talán jó formába kerültek. Ettől a tény még tény marad: A Benfica ellen sem találtak kaput, a portugálok történelmük során először győzték le a katalánokat, ráadásul meglehetősen simán, ahogy az a végeredményből is látszik… Két forduló után a Barcelona rúgott gól és pont nélkül szerénykedik a csoportjuk utolsó helyén. Tőlük nem ezt szoktuk meg…

A kezdők:

Benfica:

Vlachodimos – Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen – Lazaro, Weigl, Joao Mario, Grimaldo – Rafa Silva, Yaremchuk, Nunez

Barcelona:

Ter Stegen – Garcia, Pique, Araujo – S. Roberto, F. de Jong, Busquets, Pedri, Dest – Depay, L. de Jong

Tökéletesen szemléltette a Barca, hogyan NEM kell kezdeni egy mérkőzést. A kezdő sípszó és az első gól között pontosan 133 másodperc telt el, Darwin Nunez ekkor vette be (először) Marc-André ter Stegen kapuját. Az uruguayi támadó rendkívül könnyedén verte meg azt az Eric Garciát, aki amúgy nagyon rosszul kezdett a Barcelonában. Miután ez megtörtént, laposan húzta vissza a támadó a labdát a rövid sarokba. Hiába állt még ott Gerard Piqué, ő sem tudott segíteni, a német portás pedig teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt.

Tíz perccel később Frenkie de Jong parádés lekészítését a névrokon, Luuk de Jong lőhette volna az üres kapuba, de jött Lucas Verissimo és valahogy blokkolt. Hatalmas mentés volt, ám a kapu ezt követően sem szabadult fel, Pedri lőhetett még 13-14 méterről, de célt tévesztett…

Az első félidőben változás nem történt, nagyon helyzet sem alakult már ki egyik kapu előtt, szóval következő jelenetünk a második félidő elejéről, az 51. percről érkezik. A Barca támadott, de Memphis Depay labdát veszített, ebből pedig rohamozni kezdett a Benfica. Egy hosszú indítással lőtték ki ismét Darwin Nunezt, aki a kapujából feleslegesen kimozduló ter Stegen mellett elhúzta a labdát, majd távolról próbálta bevenni az üres kaput. Sikertelenül, a játékszer a kapufa érintésével elhagyta a pályát.

Viszont a második gólt nem kerülhették el a gyengén futballozó katalánok. Joao Mario és az új fiú, Roman Yaremchuk kényszerítőzött a tizenhatosnál, előbbi lőhetett, amit még ter Stegen kivédett, de pont Rafa Silva elé pattant a labda, a válogatott támadónak gyerekjáték volt kihasználni az adódó lehetőséget.

És tíz perc múlva jött a harmadik, mert Sergino Dest összehozott egy tizenegyest, a játékos kezezése után Darwin Nunez állította be a 3-0-s végeredményt.

Ó, majd elfelejtettem, de még egy csapás érte a Barcelonát a meccs végén, Eric Garcia jutott a kiállítás sorsára, így ő a Dinamo Kijev elleni csatát ki fogja hagyni. A Barca szurkolóit kérdezem: Talán jobb is ez így?

Előző meccs eredménye
2020.11.24.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:4
barcelona
Bajnokok Ligája
2020.11.04.Bajnokok Ligája
barcelona
2:1
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2009.12.09.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
1:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2009.09.29.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Dinamo Kijev: 5-0

G.: Lewandowski (2), Sané, Gnabry, Choupo-Moting

Tudom, ennek az összefoglalónak nyomokban a Dinamo Kijevről kellene szólnia, hogyan teljesítettek a Bayern München ellen, de hát, ti is látjátok, hogy esélyük sem volt a bajorok ellen… Mircea Lucescu együttese jól indított a Benfica ellen, ez a pofon viszont jelentősen visszavetheti őket…

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Süle, Upamecano, Hernández, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Lewandowski

Dinamo Kijev:

Bushchan – Tymchyk, Zabarnyi, Shabanov, Mykolenko – Tsygankov, Shaparenko, Sydorchuk, Andriyevski, de Pena – Garmash

A találkozó első félideje Robert Lewandowskiról szólt. Azt mondják, a lengyel csatár idén az Aranylabda legfőbb várományosa – ebben nem foglalnék állást, de azt bátran mondhatom, hogy tavaly neki kellett volna kapnia! -, és ezen a meccsen is megmutatta, hogy miért gondolják ezt az emberek. Az első gólját tizenegyesből szerezte – hé, azt is be kell ám lőni! -, miután Sydorchuk kezezett egy szöglet után a mérkőzés 10. percében.

Negyedórával később lőtte a másodikat a lengyel, a Dinamo saját térfelén veszített labdát, Thomas Müller passzából Lewa már gólhelyzetben volt, és hát az ilyeneket ő nem szokta elhibázni.

Az első félidőben még adódott esély Leroy Sané előtt is, valamint de Pena is gólt szerezhetett volna a túloldalon. Egyik esetben a kapufa segített, utóbbinál pedig Manuel Neuer mutatott be egy emberfeletti védést. Ami alapjáraton is emberfeletti volt, de ha hozzátesszük, hogy a német portásnak addig semmi dolga nem akadt… Hát, úgy még nagyobb taps jár neki.

A második félidő kezdése kicsit álmoskás volt, de a Bayern Münchenben még így is volt három gól. Előbb Serge Gnabry lőtt kis híján hálószaggató gólt a 68. percben, majd Leroy Sané kapta vissza a sorstól, amit az első félidőben elvett tőle. Akkor a kapufa megállította, nem volt szerencséje, itt viszont egy lecsúszott beadás landolt a gólvonal mögött.

A pontot az I-re Eric Maxime Choupo-Moting tette fel, aki Benjamin Pavard beadása után talált a hálóba. Kiütés volt ez a javából, a Bayern München Julian Nagelsmann vezetésével ismét félelmetes formába lendült…

Összefoglalás

Ansu Fati közel egy év után volt kezdő a Barcelonában, a fiatal tehetség a Valencia ellen játszott a hétvégén, és gólt is szerzett. Természetesen Memphis Depay mellett a kezdőbe várjuk. De ki lehet a Barca harmadik támadója? Luuk de Jongnak nagyon nem ízlik a Barca focija, Philippe Coutinho lehet az esélyes, mivel Martin Braithwaite megsérült, Ousmane Dembele pedig még csak most épült fel újabb sérüléséből.

A védelemben akadnak problémák, hiszen Eric Garcia eltiltott, míg Ronald Araujo sérült. Óscar Mingueza, Gerard Piqué és Clement Lenglet közül választhat Ronald Koeman.

A középpálya adott, Pedri sérülése miatt a Gavi – Busquets – F. de Jong hármas szervezheti a játékot.

A Kijevnél is akadnak sérültek szép számmal: Artem Besedin, Denys Popov, Ibrahim Kargbo, Vladyslav Kulach és Vladyslav Supriaga játékára nincs sok (vagy egyáltalán) esély.

A gránátvörös-kékek vasárnap a Valenciát 3-1-re intézték el, Fati és Coutinho mellett Memphis Depay volt eredményes.

A Dinamo Kijev is nyert, ők szombaton a Lviv otthonából hozták el a három pontot, 4-1-re múlták felül a házigazdát, Garmash duplája mellett Tsygankov és Buyalskyy talált a hálóba.

A Barca rendre megnyeri a Dinamo elleni összecsapást, ahogy azt egy kicsit fentebb láthattátok, még 1997-ben sikerült az ukránoknak 4-0-ra nyerni a Camp Nou-ban.

Elképesztően kell a Barcának a három pont, és látunk is javulást, de azt nem várjuk, hogy varázsütésre úgy játsszanak, mint az elmúlt 1-2 évben. Sima Barca győzelmet várunk, akár még a hendikep is játszhat, sőt úgy éri meg igazán megfogadni ezt a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső