Bayer Leverkusen – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 12.
2022. szeptember 13. kedd, 21:00 BayArena
Bayer Leverkusen
vs
Atletico Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Valamiért Jocelyn Gourvennec ugrott be, látva Gerardo Seoane és a Bayer Leverkusen szenvedését. Az említett úr a Lille edzője volt, akit azután neveztek ki, hogy a bajnoki címet elhozó edzőjük távozott. Gourvennec az egész idényben hektikusan teljesített, több rossz eredményt is elértek, a címvédésnek még csak a közelében sem voltak. A vezetőség mégis kitartott mellette. Csak a szezon végén küldték el.

Most Seoane van abban a helyzetben, hogy közel a kirúgás, már talán ki is kellett volna rúgni a mestert, de a vezetőség nem lép. De a türelem nem lehet véges. A Bayer Leverkusen számára nagy a tét az Atletico Madrid elleni mérkőzésen, ha két forduló után nulla ponttal állnak a csoportjukban, akkor valaki lépni fog.

Márpedig erre megvan az esély. Diego Simeone együttese kezdi megtalálni a formáját, a múlt héten kemény küzdelemben, egy több mint százperces meccsen győzték le a Portot, majd a hétvégén olyan könnyen léptek túl a Celta Vigo együttesén, mintha edzésen lettek volna az ifikkel.

Azt mondják, kiegyenlített csata várható, ahol nem a gólok fognak dominálni. És valóban, az oddsok alapján tényleg ez lehet a keddi játéknap legszorosabb meccse, más kérdés, hogy ők sem mindentudók. Mindenesetre a hazaiak győzelme hármas oddson fut, a vendégeké valamennyivel – de nem sokkal – kevesebb, míg a döntetlen alulról kapaszkodik a három és félszeres felé.

Jöjjön a Bayer Leverkusen – Atletico Madrid mérkőzés!

Az előző fordulóban történt

A Bayer Leverkusen rendkívül rossz formában várta a Brugge elleni meccset, mi pedig emiatt arra gondoltunk, hogy meglephetik őket a belgák is. Így is történt. A Leverkusen az első félidőben nagyjából irányította a meccset, egy kapufát is lőttek Moussa Diaby révén, gólt viszont csak a hazaiak tudtak szerezni.

A második félidőben egyre közelebb került az egyenlítéshez Gerardo Seoane együttese, és Patrick Schick fejesével meg is szerezték azt, ám a találatot nem adták meg, ugyanis a beívelésnél Jonathan Tah előbbre tartózkodott a védőknél, ami lest jelent. És mivel a labda felé tartott, így a VAR elvette a gólt.

A Leverkusen nem feltétlenül érdemelt vereséget, hiszen a találkozó jó részében a hazaiak fölé tudtak nőni.

Az Atletico sem érdemelt vereséget, és nem is szenvedtek vereséget. A Porto elleni összecsapáson többször is helyzetbe kerültek, az eseménytelenebbnek mondható első félidőt követően egyre veszélyesebb támadásokat vezettek, Thomas Lemar egy lesgólig el is jutott. Közben Jan Oblaknak is volt dolga, két emberfeletti védést mutatott be a szlovén, amelyek nagyon sokat értek később. A 91. percben Mario Hermoso megpattanó lövését kellett Diogo Costának a hálóból kiszedni, de öt perccel később a Porto egyenlített, Mateus Uribe tizenegyesből talált a hálóba, amit azért ítéltek meg, mert Hermoso kézzel belekapott a labdába.

A slusszpoént Antoine Griezmann szolgáltatta, aki csereként pályára lépve a 102. percben talált a hálóba, fejesével otthon maradt a három pont.

Bayer Leverkusen

Gerardo Seoane tehát bajban van, de egyelőre még kitartanak mellette. Épp az imént jelent meg egy cikk arról, hogy nincs terítéken a svájci menesztése, de mondom megint: Ez már nem tarthat sokáig. Tény, hogy sikereket is elért a mester, de idén eddig egyáltalán nem megy nekik.

A hétvégén is elszalasztottak egy kötelező győzelmet, a Hertha BSC megint kiszúrt a gyógyszergyáriakkal, és 2-2-es döntetlent értek el csak ellenük. A vendégek góljait Kerem Demirbay és Patrick Schick szerezték.

Láthatóan nagyon hiányzik Florian Wirtz, aki fazont szabna a játéknak, Seoane a 10-es pozícióban mindig mást játszat. Volt már ott Serdar Azmoun, Adam Hlozek, Callum Hudson-Odoi és Kerem Demirbay is.

A múltkori meccsük előtt kritizáltam a védelmet, ami úgy sem javult sokat, hogy Pedro Hincapié kapott szerepet Mitchel Bakker helyett.

A háromvédős rendszerben jobban mutatott ez a csapat, ez a 4-2-3-1 nem az igazi. Egyelőre legalábbis.

Nem várható, hogy Seoane eltérne ettől a közeljövőben, és az sem várható, hogy Odilon Kossounou ismét a kezdőbe kerüljön. A hétvégi csapathoz képest annyi változás mindenképp lesz, hogy bekerül Aránguiz és Andrich, előttük Diaby és Hudson-Odoi lesz a szélen, Demirbay pedig irányítóként segíti majd Patrick Schicket, az egyedüli csatárt. Tehát Hlozek kikerül a kezdőből. Szerintünk.

Még mindig sérült Andrey Lunev, Florian Wirtz, Amine Adli, Karim Bellarabi és Exequiel Palacios sem százszázalékos, a Hertha ellen az első félidőben le kellett cserélni a középpályást, ezért lesz Andrich párja majd Aránguiz.

Igazából tavaly akkor szárnyalt az együttes, amikor Moussa Diaby jó formában volt, a szélső idén eddig azonban árnyéka önmagának. Ha megtalálja a góllövő cipőjét, akkor a csapat is több pontot fog szerezni.

A várható kezdőcsapat:

Hrádecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker – Aránguiz, Andrich – Diaby, Demirbay, Hudson-Odoi – Schick

Egymás elleni meccsek:

Gyakran fut össze ez a két csapat egymással a BL-ben, 2015-ben, 2017—ben és 2019-ben is összekerültek. Kétszer az egyenes kieséses szakaszban, egyszer pedig a csoportkörben.

Az Atleti nagy magabiztossággal jut tovább német ellenfelén, a legutóbbi öt mérkőzésből hármat megnyertek, egyszer a németek voltak jobbak, egy meccsük pedig döntetlen lett.

Gólok terén inkább kevesebb, mint több a jellemző, kétszer lépték át a két és feles határt, háromszor alatta maradt a két együttes.

A BayArenában eddig négy meccset játszottak, ezek közül kettőt a hazaiak, egyet a vendégek nyertek, valamint volt egy döntetlenjük az Európa-ligában.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.06.Bajnokok Ligája
bayer leverkusen
2:1
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2019.10.22.Bajnokok Ligája
atletico madrid
1:0
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
2017.03.15.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:0
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
2017.02.21.Bajnokok Ligája
bayer leverkusen
2:4
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2015.03.17.Bajnokok Ligája
atletico madrid
3:2
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid

Talán kisebb meglepetés, hogy mennyire simán nyert a fővárosi együttes a hétvégén, minket legalábbis meglepett. A Celtától többet vártunk, a Diego Simeone vezette madridiak 4-1-re győzték le a galíciai ellenfelüket. A gólokat Angel Correa, Rodrigo de Paul és Yannick Carrasco szerezték, a negyedik találatnál Unai Nunez nyújtott segítséget a hazaiaknak.

Az Atleti kezdi megtalálni a formáját, a Porto legyőzése után még magabiztosabban győztek. De azért továbbra is tartom, hogy idén nem lesznek harcban a bajnoki címért. A hétvégén ráadásul komoly mérkőzés vár rájuk, a madridi derby, a Real Madrid elleni találkozóval folytatják a bajnokságot.

Ez a mérkőzés mindig felülír mindent, a szurkolók számára fontos lenne, hogy végre nyerjenek a királyi gárda ellen, ez már egy jó ideje nem sikerült.

A matracosok keretében akadnak fontos sérültek, főleg a hátsó alakzatban. Nincs José Maria Giménez, nincs Stefan Savic, valamint Jan Oblak sem. A szlovént egyébként már a Porto ellen is sérültnek írták, de akkor még tudta vállalni a játékot, a Celta ellen viszont már Ivo Grbic állt a kapuban, és holnap is ő fog. A védelemben Reinildo Mandava mellett Axel Witsel és Mario Hermoso játékára lehet számítani. Egyes hírek szerint Giménez már tud játszani, lehet, hogy aztán ő áll majd ott Grbic előtt.

A 3-5-2 marad, a széleken Molinával és Carrascoval, középen pedig Koke, de Paul és Llorente játszhat, de esély van arra is, hogy Thomas Lemar kezdőként lép pályára.

A támadók között Moratának és Joao Félixnek van a legnagyobb esélye, de miután Correa gólt szerzett a hétvégén, lehet, hogy ismét lehetőséget kap.

Aki még biztosan nem lesz ott, az Felipe, aki eltiltását fogja tölteni, valamint Sergio Reguilón, aki még mindig nem tudott bemutatkozni a csapatban.

A várható kezdőcsapat:

Grbic – Mandava, Witsel, Hermoso – Molina, Koke, de Paul, Llorente, Carrasco – Morata, J. Félix

Tippelde

Újabb csalódást keltő eredmény után terítéken van Seoane menesztése, még ha ezt tagadják is a klubnál. Hazai pályán jó eredményeket ért el a Leverkusen az Atletico Madrid ellen, de akkor nekik is jobban ment a játék. Véleményünk szerint a mérkőzést az Atleti megnyerheti, bár nekik az idegenbeli meccseik számítanak az achilles-sarkuknak.

Szűk vendéggyőzelmet várunk a meccstől, és szerintünk a Leverkusen is a hálóba fog találni, tekintve, hogy hazai környezetben ritkák azok a találkozók, ahol rúgott gól nélkül zárnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső