Bayer Leverkusen – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 11.
2022. október 12. szerda, 21:00 BayArena
Bayer Leverkusen
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Friss edzővel vág neki a folytatásnak a Bayer Leverkusen, a múltheti, FC Porto elleni vereség után Gerardo Seoane munkája alól felmentésre került, és rögtön meg is találták az utódját Xabi Alonso személyében, aki első komolyabb melóját kapta ezzel meg, korábban a Real Sociedad utánpótlásában dolgozott, de már többször felmerült, hogy Németországban kaphat munkát. Most meg is kapta, és neki is kezdett visszaterelni csapatát a helyes útra.

Az igazi teszt szerdán következik, ismét az FC Portoval találkoznak, de ezúttal hazai pályán. Az odavágón is nyerhetett volna a Leverkusen, elég érdekes meccs volt, meg nem adott gólokkal, kihagyott tizenegyessel, meg még voltak egyéb szituk, amik után a vendégek szurkolói a fejüket fogták.

Furcsa mód, a németek eddig csak a csoport – papíron – legerősebb csapatát tudták legyőzni, másik két találkozójukat elveszítették. A harmadik helyről várják a folytatást, és még bőven kijöhetnek jól a maradék három meccsből.

A Porto szintén csak három pontot gyűjtött, szépen körbeverték egymást a Leverkusennel és az Atletivel, miközben a Brugge nevetve elhúzott mindegyiküktől.

Nem lehet megmondani, ki nevet a végén, az biztos, hogy ez a továbbjutás szempontjából egy baromi fontos mérkőzés a németek és a portugálok számára egyaránt.

A Leverkusennél bízhatnak abban a szurkolók, hogy az új edzővel a játékosok is kicsit összeszedik magukat, míg a Portonál abban, hogy egyszer már sikerült legyőzni mostani ellenfelüket.

A bukik úgy gondolják, hogy valóban esélyesebb a Leverkusen, 2.20-at fizetnek most a győzelmükre a legtöbb helyen, míg a Portora 3.30-at. A Döntetlen sem annyira magas, 3.60-ért fogadható meg.

Jöjjön a Bayer Leverkusen – FC Porto találkozó!

Az előző héten történt

Hazai győzelemmel számoltunk, hiszen a Leverkusen szörnyű formában volt, és minket nem tévesztett meg az sem, hogy legyőzték a második körben az Atletico Madridot. Az egész eddigi idényben csak szenvedtek Gerardo Seoane tanítványai, a meccset követően pedig a vezetőség meg is elégelte ezt a küszködést, a svájcit elküldték.

Bár gól az első félidőben nem született, azt nem lehetett mondani, hogy nem történt semmi a meccsen. Volt két meg nem adott gól, valamint egy kihagyott tizenegyes is.

Az első szabálytalan találatot a Leverkusen szerezte, egy labdaszerzés után szépen játszották ki a hazai védelmet, Callum Hudson-Odoi a hálóba is lőtt, ám a Porto játékosai nagyon reklamáltak, mint kiderült, joggal. A labdaszerzésnél volt a gond, Robert Andrich nem a labdát, hanem ellenfele lábát találta el, így indíthattak támadást a németek.

A 40. perchez értünk, amikor egy hazai támadás végén Mateus Uribe jó 25 méterről próbálta bevenni Lukas Hrádecky hálóját, a finn portás azonban a jobb felsőből kiszedte a labdát.

Egy perccel később jött a portóiak gólja, amit Mehdi Taremi jegyzett, de kezezés miatt elvették.

És a lefújás előtt történt a másik oldalon is egy kezezés, amiért meg tizenegyes járt. Patrick Schick állt a labda mögé, a nem túl jó formában levő támadó rosszul helyezett lövését a hazaiak kapusa, Diogo Costa kivédte.

A második félidőben a Porto kezdett jobban, ám gólhelyzetbe alig kerültek. Sőt, semennyire. De a 69. percben megszületett az első gól, egy jobboldali beadást Zaidu fejelt a rövid alsóba. Hrádecky ugyan beleért a fejesbe, de csak beljebb tudta segíteni a játékszert.

A 87. percben döntötte el a portugál együttes a meccset, egy szép passz után Galeno gurított, Hrádecky ebbe is beleért, de ismételten nem volt szerencséje, a lábáról a kapuba hullott a játékszer.

A Portonak nagyon kellett a győzelem, a továbbjutás most lett nyílt igazán minden együttes számára.

Bayer Leverkusen

Talán mindenki többet várt a Bundesligában harmadik helyet elérő csapattól, de már az idény elején látszott, hogy valami nem stimmel. És a BL-ben sem tették magukat oda különösebben. Kezdésnek a Brugge-től kaptak ki, majd ugyan legyőzték az Atletico Madridot két kései góllal, de a harmadik körben újra vereséget szenvedtek.

Ez volt az utolsó csepp, a német bajnokságban – akkor még – kiesőhelyen álló együttes főnökei felállították a kispadról Seoane-t, és ahogy mondtam, jött Xabi Alonso.

Aki a hétvégén az első meccsét játszotta a csapattal, a Schalke 04 együttesét fogadták, akik újoncként nem túl jól szerepelnek. Minden adott volt egy önbizalomnövelő sikerhez, és a szurkolók ezt meg is kapták, a spanyol edző bemutatkozásakor négy-nullra nyertek a hazaiak. Betalált a kapuba Jérémie Frimpong kétszer, mellette Moussa Diaby és Paulinho.

Gond, hogy Schick megint gólképtelen maradt, pedig a támadójáték lényegében rá épül, ha neki nem megy, az azért probléma. És az is probléma, hogy nem igazán van helyettese…

A csapat elmozdult a kiesőhelyről, de még mindig csalódásként élik meg, ha ránéznek a tabellára, csak a 15.-ek.

A Porto elleni odavágón Frimpong piros lapot kapott, így rá nem számíthat Alonso, illetve van még egy eltiltott, Robert Andrich, akinek összejöttek a sárga lapjai.

Sérültek is akadnak, Florian Wirtz, Karim Bellarabi, Amine Adli és Exequiel Palacios nem tudja vállalni a játékot.

Ezért nem kicsit kell felrúgni a megszokottnak mondható kezdőt, minden bizonnyal esélyt kap Odilon Kossounou, valamint Charles Aránguiz is.

A várható kezdőcsapat:

Hrádecky – Kossounou, Tah, Tapsoba, Bakker – Demirbay, Aránguiz – Hudson-Odoi, Hlozek, Diaby – Schick

Előző meccs eredménye
2022.10.04.Bajnokok Ligája
porto
2:0
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
2020.02.27.Bajnokok Ligája
porto
1:3
bayer leverkusen
Bajnokok Ligája
2020.02.20.Bajnokok Ligája
bayer leverkusen
2:1
porto
Bajnokok Ligája
2016.07.27.Bajnokok Ligája
bayer leverkusen
1:1
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto

Hasonlóan a mostani ellenfélhez, a Portonak is csak egy győzelme van az eddigi három forduló alatt. Elsőként drámai mérkőzésen kaptak ki az Atletico Madrid együttesétől, a 96. percben egyenlítettek, de öt perccel később kaptak még egy gólt… Aztán kikaptak a Brugge otthonában is, ami azért nem igazán volt benne a pakliban. Az meg főleg nem, hogy négyet kapjanak… Így nagy szükségük volt arra, hogy a németeket le tudják győzni, és hát ez sikerült is végül.

Sergio Conceicao együttesének volt egy gyengébb időszaka, amikor sem a BL-ben, sem a bajnokságban nem ment nekik, viszont az utolsó három meccsüket – minden sorozatot figyelembe véve – megnyerték, talán kilábaltak a válságból.

A hétvégén idegenben, a Portimonense otthonában sikerült győzniük 2-0-ra Otávio és Pepé góljainak köszönhetően. Üldözik a Benficát, a lemaradásuk most három pont az első helyezettel szemben.

A legutóbbi meccsen gólt szerző Pepé nem egyenlő a portugál bekk Pepével, előbbi egy brazil szélső, aki nemrég igazolt a csapathoz, utóbbi pedig a nagyobb hírnévnek örvendő bekk, aki sérülés miatt kihagyja majd a találkozót. Evanilson és Wendell is kisebb sérülést szenvedtek el a Portimonense ellen, de elvileg mindketten játékra kész vannak.

Ő az egyedüli sérült az együttesben, a helyére majd David Carmo áll, csakúgy, mint a hétvégén. Idegenben a csapat elég hektikus, a legutóbbi öt meccsük közül kettőt megnyertek, kettőt elvesztettek, egyen ikszeltek.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Mário, Carmo, Cardoso, Sanusi – Aquino, Uribe, Eustáquio, Otávio – Taremi, Evanilson

Tippelde

Xabi Alonso érkezésével egy higgadtabb Leverkusent láthatunk, és talán a formán kívül játszó kulcsemberek fejére is tud hatni. Nem hiába becézték Tanárnak. Jó, csak én hívtam annak régen, az igazi beceneve Vörös Szakáll.

Amennyiben minden játékosa elérhető lenne, gond nélkül mondanám, hogy megnyerik a meccset. Így viszont azért necces. A Porto is győzelemre hajt, nem dőlhetnek hátra. Ebből így kisülhet egy jó meccs is. Érzésem szerint a múlthetivel ellentétben ezúttal mindkét fél be fog majd találni a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső