Bayern München – Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 07.
2021. december 08. szerda, 21:00 Fussball Arena Munchen
Bayern Munich
vs
Barcelona

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nagyon nehéz mérkőzés vár Xavi Hernándezre, az eddigi legnehezebb, mióta leült a Barcelona kispadjára. És legyünk őszinték, sok esélyük nincs. Azzal, hogy az előző fordulóban nem sikerült hazai pályán legyőzni a Benfica együttesét kiderült, hogy az utolsó körben az egy pont is kevés lehet a Bayern Münchennel szemben. Nem elég, hogy győzni kell, mindezt a Bayern ellen, az Allianz Arénában. Lehetetlen küldetésnek tűnik.

Főleg azért, mert a Bayern hibátlan a csoportjában, rendkívül meggyőző volt mind az öt mérkőzésén (19 gólt rúgott 3-at kapott, egyetlen pontot sem veszítettek el), míg a Barca úgy áll a második helyen, hogy összesen 2, azaz kettő gólt rúgott. Régóta nem láthattunk ilyet, jól nézze meg mindenki magának a tabellát, mert egy valódi ritkaság ez.

És még így is megvan az esélyük a továbbjutásra. Csak épp ez az esély nagyon kis karcsú.

Hét pontja van a gránátvörös-kékeknek, és az éllovashoz látogatnak, mögöttük ott van a Benfica öt ponttal, ők meg hazai pályán fogadják a már kiesett, tökutolsó Dinamo Kijevet. Győzelmük valószínűsíthető, de sokat adnának most azért a Barcánál, ha az ukránok – hasonlóan, mint az első fordulóban – valahogy elkapnák a portugálokat.

Tudván, hogy Jorge Jesus együttese a hétvégén rangadót veszített a Liga Portugal küzdelmei során reményt adhat… De ha nyernek a luzitánok, akkor a katalánoknak is villantani kell valamit.

Jöjjön a Bayern München – Barcelona mérkőzés előzetese!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Dinamo Kijev – Bayern München: 1-2

G.: Garmash ill. Lewandowski, Coman

Tippünkben arra biztattunk benneteket, hogy arra fogadjatok, mindkét csapat szerez gólt. Ami első hallásra veszélyesnek tűnt, hiszen mégiscsak a tabella utolsó helyezettjéhez utazott az első, akik összesen 17 gólt rúgtak a mérkőzést megelőzően, míg a házigazda egyet sem. Azonban sejtettük, hogy a Bayern félgőzzel játszik majd, tekintve, hogy számukra már tétje nem volt a találkozónak. Szerencsére jött is a tipp, és ezzel bezsebelhettünk egy 1.80 körüli szorzót.

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyy, de Pena – Shkurin

Bayern München:

Neuer – Davies, Hernandez, Nianzou, Pavard – Tolisso, Goretzka – Coman, Müller, Sane – Lewandowski

Nem lehetett kellemes a Bayern München futballistái számára, hogy szakadó hóesésben kell lejátszaniuk a mérkőzést. Bizonyára az ukránok sem örültek neki, de ők azért ehhez hozzá voltak szokva. A bajorok futballistáit meg láthatóan nem zavarta a zimankó, mert a 12. percben Robert Lewandowski csodagólt szerzett. Egy lekészített labdát Leon Goretzka lőtt kapura, azonban sok erő nem volt ebben a kísérletben. Zabarnyi lábáról a labda felpördült, Lewa pedig szimplán beollózta azt 12 méterről. Már meg sem lepődünk, amikor a lengyel valami extrát nyújt… Csakhogy ezt nem mindenhol díjazzák úgy, ahogy kellene…

Goretzka a túloldalon is alkotott, bár ezt nem egészen így tervezte a középpályás. Robogott előre a Kijev, már a müncheni tizenhatos sarkánál voltak, amikor a válogatott játékosa becsúszva szerelt, hazaküldve a labdát Manuel Neuer felé. A kapus lába felett azonban valahogy átpattogott a labda (értsd: lyukat rúgott a portás), és félelmetesen indult meg a kapu felé. A németek megúszták, a jobboldali kapufa megállította, és így aztán sikerült felszabadítani. De nem sokon múlt…

1-1 helyett aztán 0-2 lett hamarosan, A 42. percben Corentin Tolisso labdáját Thomas Müller egy szökkenéssel lépte át, ezzel a védelmet megzavarta, a jobbszélen jött Kingsley Coman, és nagy erővel lőtt Bushchan szeme közé.

Félthettük a tippünket, nem állt jól a szénánk, Mircea Lucescu is tudta jól, hogy ez így nem működik, a félidőben pályára küldte Garmasht és Vitinhot. És előbbi játékos lett számunkra a nyerőember.

A második félidőben Julian Nagelsmann is egyre küldte be az ifjakat, előbb Sarr, majd Marc Roca jött, az utolsó percekben pedig Tillman és Richards.

De történt egyéb más is a cseréken kívül. Ugyebár egy Dinamo Kijev-gól, aminek mi nagyon tudtunk örülni. A mérkőzés 70. percében Viktor Tsygankov remek labdával ugratta ki Denys Garmasht, neki meg rutinfeladat volt Neuer mellett ellőni a bogyót, 1-2.

A végén még egy kapáslövést kellett hatástalanítania a német kapuvédőnek, mivel megtette, ezért a Bayern München három ponttal a zsebben térhetett haza.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.14.Bajnokok Ligája
barcelona
0:3
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2020.08.14.Bajnokok Ligája
barcelona
2:8
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2015.05.12.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2015.05.06.Bajnokok Ligája
barcelona
3:0
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2013.07.24.Barátságos Mérkőzés
bayern münchen
2:0
barcelona
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Barcelona – Benfica: 0-0

Erre a tippre igazán büszkék lehetünk. Ugyanis azt mondtuk, hogy a forduló legnagyobb téttel bíró mérkőzésén a két csapat nem fog bírni egymással. Végül így is lett. Látva egyébként a meccset elmondhatjuk, hogy a Barcának nyernie kellett volna ezt a meccset. Tudták ezt ők is, nem hiába voltak csalódottak. Tudták, hogy a biztos továbbjutástól fosztották meg magukat, és a legjobb 16-ot elcserélték az Európa-ligára. Persze, azért vár még rájuk 90 percnyi küzdelem…

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Pique, Lenglet, Alba – de Jong, Busquets, Nico – Demir, Depay, Gavi

Benfica:

Vlachodimos – Almeida, Otamendi, Vertonghen – Gilberto, Weigl, Joao Mario, Grimaldo – Rafa Silva, Everton – Yaremchuk

Xavi, az egykori játékoslegenda most edzőként tért vissza, hogy visszaemelje a klubot oda, ahova tartozik: A világ élvonalába. Mert a Barca most nincs ott, nagyon nincs, és egy fél szezon elegendő ahhoz, hogy ezt a legelvakultabb szurkoló is lássa.

Lehet bántani azért most a csapatot, mert nincs meg a szokásosnak mondható fifikás, ötletes foci, de az akarással ezúttal nem volt gond. A mérkőzés nyolcadik percében az ifjú Demir kapott labdát a tizenhatos csücskénél, egy csel után kapura is lőtt, Odysseas Vlachodimos pedig kapu mellé tessékelte a játékszert. Igazából nem volt rá szükség, mert amúgy is mellé ment volna, de a görög biztosra ment.

Nem sokkal később újra szükség volt a kapuvédőre, és ezúttal már tényleg. Nico szólóját követően Jordi Alba elé tálalt, a balbekk nagy erővel lőtte el a labdát, ha nincs Vlachodimos, akkor ebből gól lett volna. De hát ott volt, mégiscsak az a dolga…

Akadt védenivalója a kollégának is, egy jobboldali szöglet után Roman Yaremchuk bólintott kapura, Marc Andre ter Stegen lábbal hárított.

Lüktető meccs volt, akadtak szép jelenetek és szép helyzetek, de azzal a Barca semmire nem ment. Nekik gól kellett, méghozzá nagyon.

Ami azonban nem akart összejönni.

Demir ehhez közel állt, újfent a tizenhatos sarkán csinált egy cselt, most nem laposan, hanem a jobb felső irányába csavart. Most nem Vlachodimos, hanem a kapufa állta útját a 18 éves játékosnak. Aki rendkívül lelkesen játszott, hol a társakat bíztatta, hol a szurkolókat hergelte…

A második félidőre beállt Ousmane Dembele, aki egy kicsit felpörgette a jobboldalt, egy beadása után Frenkie de Jong bólintott kapura, mondanom sem kell: Vlachodimos ott volt és mentett.

A görög kapus egyszer nem tudott csak védeni, Ronald Araujo kapáslövésénél, ami a hálóban landolt, ám a Benfica ezt megúszta, les miatt nem adták meg a belső védő gólját.

A tengernyi helyzetet kihagyó Barca a végén majdnem ráfaragott, Haris Seferovic azonban kihagyta azt, amit csak nehezen lehet kihagyni, nyolc méterről lőtt az üres kapu mellé, miután üggyel-bajjal átemelte ter Stegent. Tetézte a gondokat, hogy mellette ott állt Darwin Nunez. Nem hiába került a földre Jorge Jesus, mérgében földhöz vágta magát, mint egy hisztis kisfiú. Azt meg inkább jobb, hogy nem hallottuk, amit a svájci csatár kapott az öltözőben…

Összefoglalás

Talán úgy tűnhet, hogy semmi bizodalmam a Barcelona együttesében. És ez így is van. Nincs ebben semmi személyes, szimplán jelen állapotában ez a csapat nem több, mint egy élcsapat. Nem topcsapat, amely a Bajnokok Ligája megnyerésére esélyes, nem egy topcsapat, amelyik a La Liga győzelemre hajt, hanem egy olyan élcsapat, aki elcsípheti a jövő évi BL-indulást, ha szerencsés, az EL-t, ha nem annyira. Ez most csúnya, és biztos sokaknak fáj is így látni kedvenc csapatukat, de mindenki tudta, hogy a Messi-éra vége nehéz lesz. Azt mondjuk senki nem tudhatta, hogy közben az anyagi csőd közelébe viszik a gránátvörös-kékeket…

A Barca miben bízhat? Talán abban, hogy a Bayern nem fogja túl komolyan venni ezt a meccset. Lehet jönni a fair play-jel, de az igazság az, hogy Julian Nagelsmann sort is cserélhet, egy hosszú szezon közepén, egy téttel nem bíró meccsen miért akarna kockáztatni egy komoly sérülést?

Vagy egy eltiltást… Lucas Hernández így biztosan nem lesz majd ott, hiszen egy sárga lapos figyelmeztetés esetén ki kéne hagyni az első kieséses meccset.

Magunk részéről úgy gondoljuk, hogy Richards, Nianzou, Tolisso és Musiala is pályára fog lépni. De ez nem azt jelenti, hogy a Bayern München egy gyenge csapat lesz…

A Barcánál a támadósort próbálgatja Xavi, ezúttal Depay mellett az ifjú Ezzalzouli és Ousmane Dembelé kezdhet. Aki biztosan nem lesz ott, az Martin Braithwaite, Pedri, Ansu Fati, valamint Dani Alves, utóbbi azért, mert csak januártól játszhat, a többiek pedig sérültek.

Sergio Agüero esetéről bizonyára hallottatok, az argentin fenomén az egészséget választotta a játék helyett.

Győzni kellene az Allianzban, és ez nem lesz egyszerű. A Bayern rangadót nyert a hétvégén idegenben, a Barca a Camp Nou-ban kapott ki a Real Betistől.

Ezer meg ezer indokot lehetne mondani, hogy miért a Bayern München nyeri ezt a mérkőzést. Úgy érezzük, hogy ez így is lesz, és azt is sejteni véljük, hogy a Barcának tavasszal csak az Európa-liga jut.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső