Bayern München – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 01.
2021. november 02. kedd, 21:00 Fussball Arena Munchen
Bayern Munich
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mielőtt elkezdődött volna az idény a szakértők két csapatot neveztek meg a Bajnokok Ligája legfőbb esélyeseinek: A Paris Saint-Germaint és a Manchester Cityt. Akkor valahogy az emberek kissé megfeledkeztek a Bayern Münchenről. Kár volt, ma már többen egyetértenek abban, hogy Julian Nagelsmann együttese az egyik – ha nem a – legnagyobb favorit. Mondom ezt annak ellenére, hogy a német kupában megalázó vereséget szenvedtek a Borussia Parkban, a Mönchengladbach 5-0-ra kalapálta el őket. Ez a kudarc már csak azért is fájó, mert a bőrgatyások a legjobb összeállításukban léptek pályára, szó sem volt arról, hogy Nagelsmann a fakót küldte volna ki…

Most – nagy általánosságban – a Bayern München úgy játszik, mint anno Hansi Flick idejében. Gólgazdag, kiütéses győzelmek, ellenállhatatlan játék, kapott góljaikról alig beszélhetünk. Három forduló után a bajorok továbbjutása egyértelmű, a csoportelsőség egyértelmű, főleg, ha a visszavágón is elintézik a Benficát. A portugálok egyébként az odavágón remekül helytálltak, közel jártak a gólhoz több alkalommal is, de ezt a Bayern Münchent 90 percen keresztül feltartóztatni szinte lehetetlen feladat. Az első gól után a lelkesedés is elveszett, a Bayern beindult, így a vége 0-4 lett.

Nehéz megmondani, hogy a Bayern München mögött ki lesz a másik csapat, amelyik továbbjut. A Dinamo Kijevnek esélye nincs sok – kivéve, ha meg tudják verni a Barcelonát hazai pályán -, a Barca és a Benfica küzdhet meg a második pozícióért.

Összefoglalva: Ez is egy izgalmas csoport lesz, még akkor is, ha egy továbbjutó hely hamar elkelt.

Folytassuk a Bayern München – Benfica találkozóval!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Benfica – Bayern München: 0-4

G.: Sané (2), Everton (ög), Lewandowski

A mérkőzésre két tippünk volt. Az egyik az, hogy a Bayern München százszázalékos marad, azaz nyerik a meccset, valamint azt mondtuk még, hogy mindkét együttes a hálóba talál majd. Az odds remek volt, a Benficában pedig láttunk fantáziát. Volt is bennük, csak hát a másik oldalon van egy bizonyos Manuel Neuer…

A kezdők:

Benfica:

Vlachodimos – Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen – Almeida, Joao Mario, Weigl, Grimaldo – R. Silva, Yaremchuk, Nunez

Bayern München:

Neuer – Pavard, Süle, Upamecano, Hernández – Kimmich, Sabitzer – Coman, Müller, Sané – Lewandowski

Odysseas Vlachodimos egy nagyszerű kapus, ezt már többször írtam én is, meg még jó néhány ember, aki valóban szakírónak nevezhető. A BL előtti összefoglalónkban a Benfica egyik legfontosabb játékosának neveztük, akinek komoly esélye van arra, hogy egy-két éven belül egy európai nagycsapat hálóját őrizze. Ezen az estén azonban hat gólt kapott. De hát a végeredmény csak 0-4 lett, akkor ez hogy lehet? – tehetitek fel jogosan a kérdést. Úgy, hogy a Bayern Münchennek két gólja is volt, amelyet a játékvezető nem adott meg.

Az első félidőben – szabályos – gól nem született, viszont helyzet akadt dögivel. Először az ötödik percben Leroy Sané lőtt kapu mellé egy jó indítás után.

A 29. percben Kingsley Coman – akit állítólag az a Xavi akar, aki a Barca vezetőedzője lehet a jövőben – próbálkozott, Vlachodimos ekkor mutatta be első védését a találkozón.

Kollégája, Manuel Neuer is egy hatalmas védést mutatott be, miután a müncheni védők lemaradtak Darwin Nunezről. Az uruguayi támadót aztán beérték, de így is sikerült lőnie, a rövid felsőből tornázta ki a lasztit Neuer.

A lefújás előtt három perccel a Bayern München aztán gólt szerzett, ezt később visszavonta a játékvezető, mivel Robert Lewandowski kézzel sodorta a kapuba Leroy Sané beadását.

A második félidőben egyre közelebb és közelebb kerültek a bajorok a vezetést jelentő gólhoz, Benjamin Pavard bombája a kapufán csattant, majd Thomas Müller lőtt egy lesgólt.

A hazai kontrák azonban veszélyesek voltak, Diogo Goncalves és Roman Yaremchuk is a hálóba találhatott volna, csak egy kicsit kellett volna jobban célozni.

Az első gólra – amit a játékvezető is megadott – a 70. percben került sor, Leroy Sané szabadrúgásból mattolta Vlachodimost. Még tíz percig tartották magukat a hazaiak, de a 80. percben egy szerencsétlen öngól után teljesen feladták. Serge Gnabry erőből középre lőtt labdájába Everton tette bele a fejét (0-2), majd Leroy Sané kiosztott egy gólpasszt, Robert Lewandowski közeli passzával már hárommal mentek a bajorok, végül a meccs legjobbjának választott Sané még egyszer betalált, így a végeredmény igazán csúnya lett. Nem érdemelt ilyen mértékű verést a Benfica, a visszavágón esélyük nyílik arra, hogy javítsanak… Ehhez koncentráltabb védekezés, illetve jobb helyzetkihasználás szükséges. És még akkor sem biztos semmi a Bayern München ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.20.Bajnokok Ligája
benfica
0:4
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2018.11.27.Bajnokok Ligája
bayern münchen
5:1
benfica
Bajnokok Ligája
2018.09.19.Bajnokok Ligája
benfica
0:2
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2016.04.13.Bajnokok Ligája
benfica
2:2
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2016.04.05.Bajnokok Ligája
bayern münchen
1:0
benfica
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Bayern München egy csúnya német kupa-kaland után lépett pályára az Union Berlin otthonában. Julian Nagelsmann azt ígérte, hogy egy teljesen más csapatot fogunk látni, mint szerdán. Így is lett, a fővárosi csapat ugyan kétszer is betalált Manuel Neuer kapujába, a Bayern ötször mattolta Luthét. Robert Lewandowski duplázott, mellette betalált még Leroy Sané, Kingsley Coman és Thomas Müller is.

A Bayern Münchent nagy erőkkel üldözi a Borussia Dortmund, valamint Sallai Rolandék sincsenek sokkal lemaradva, mindössze három ponttal. Nagyon össze kell szednie magát annak a csapatnak, aki le akarja taszítani a trónról Lewáékat.

A Benfica nagyon magabiztosan vezette a Liga Portugalt, azonban a Portimonense ellen becsúszott egy vereség, most meg 1-1-es döntetlent játszottak az Estoril otthonában, így a harmadik helyre visszacsúsztak. A Porto és a Sporting még veretlen, 26 pontjuk van, a Benficának pedig 25.

Az Estoril előtt a Ligakupában a Guimaressel játszottak, annak a meccsnek a vége 3-3 lett, azonban itt javarészt azok a játékosok játszottak, akik amúgy kevés szóhoz jutnak.

Nem árt egyébként megjegyezni, hogy a németekre a hétvégén egy nagy meccs vár, a tabella harmadik helyén álló Freiburg érkezik az Allianz Stadionba. Sallaiék az egyetlen csapat, amelyik még nem szenvedett idén vereséget, hat győzelmük és négy döntetlenjük van. Igazán nagy szó lenne, ha ez szombat kora este is így lenne. Amúgy ezt azért mondtam el, mert a Bayern sem adhat ki magából mindent holnap, kell az erő szombatra is.

Összefoglalás

Két kisebb sérüléssel kell szembe néznie Julian Nagelsmannak: Leon Goretzka és Lucas Hernández nem tudja majd vállalni a játékot. Lucas inkább már belső védőt játszik (kezdetben a bal oldalon is megtalálható volt, de aztán jött Alphonso Davies), Dayot Upamecano lesz majd így Niklas Süle párja.

A középpályán a frissen felépült Corentin Tolisso vagy a nyáron Lipcséből igazolt Marcel Sabitzer játszhat majd a magyar szurkolókat elszomorító játékos helyett. Majd’ elfelejtettem, Sven Ulreich is sérült, de ő Manuel Neuer mögött amúgy sem játszana.

A kezdő többi tagja adott, nincs oka változtatni Nagelsmannak, a csoportelsőség, a továbbjutás még nincs meg, nem lehet csak úgy rotálni a vakvilágba.

A luzitánoknál több a sérült, Valentin Lazaro, Haris Seferovic, Gil Dias, André Almeida és Rodrigo Pinho sem bevethető.

Azt hittük, majd a Benfica lesz az a csapat, amelyik be tudja venni a Bayern München kapuját. Továbbra is tartjuk, hogy a gondolatmenet nem volt hibás, Nunezéknek volt esélye gólt szerezni. Ez nem mondható el a Barcelona és a Dinamo Kijev csapatáról.

Az elmúlt két mérkőzésen a bajorok hét gólt kaptak… Ezt a helyzetet nem ronthatja el a Benfica. Lehet, hogy nem fognak nyerni, sőt ez a valószínűbb forgatókönyv, de egy gólra jók lehetnek, még akkor is, ha az elmúlt négy meccsükből csak egyet sikerült is megnyerni. Az meg evidens, hogy a németek a kapuba találnak, ismét megpróbálkozunk egy BTTS-sel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső