Bayern München – Dinamo Kijev: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 21:00 Fussball Arena Munchen
Bayern Munich
vs
Dynamo Kiev

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nehéz, szinte lehetetlen feladat előtt áll a Dinamo Kijev együttese. Münchenben, az Allianz Arénában kellene pontot vagy pontokat szerezni Európa egyik legerősebb csapatától, amely mostanság igencsak erős meccseket játszik, retteghet mindenki, aki velük kerül szembe.

De hát, nincs mit tenni, meg kell próbálni a lehetetlent is. Puffogtathatnék közhelyeket, miszerint a labda gömbölyű, meg hogy 90 perc hosszú idő, de a Bayern München – Dinamo Kijev meccsen ezt feleslegesnek érzem.

Julian Nagelsmann irányítása alatt a Bayern München játékosai nem gyengültek, inkább erősebbek lettek, a fiatal szakvezető azonnal megtalálta a közös hangot a játékosokkal, akik ugyanúgy teszik a dolgukat, mint anno Hansi Flick irányítása alatt. Ebből is látszik, hogy a kor csak egy szám, a legnagyobb sztárok is fel tudnak sorakozni egy 34 éves edző mögött.

Bombasztikus formában várják az összecsapást, és a Bajnokok Ligája kezdésük is rendkívül biztató, hiszen a Camp Nou-ból hozták el a három pontot két héttel ezelőtt.

A Dinamo Kijev nem reménykedhet másban, minthogy nem tömik ki őket. Nem a levegőbe beszélek, a bajorok az elmúlt öt meccsükön 22 gólt lőttek…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Barcelona – Bayern München: 0-3

G.: Müller, Lewandowski (2)

A meccs óta eltelt egy kis idő, tudjuk, hogy a Barcelona nincs csúcsformában, Ronald Koeman edző munkája nagy veszélyben van, a lavina pedig a Bayern München elleni mérkőzésen indult meg nagyjából – bár már előtte is voltak viharfelhők a Camp Nou felett -, a Bayern München ugyanis nagyon könnyen és nagyon simán jutott túl a gránátvörös-kékeken.

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Garcia, Pique – Sergi Roberto, F. de Jong, Busquets, Pedri, Alba – L. de Jong, Depay

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Sane, Müller, Goretzka, Musiala – Lewandowski

A meccs elején nem tűnt úgy, hogy a Barcának aztán esélye sem lesz, habár a Koeman által választott formáció láttán gondolhattuk: Tartanak a bajoroktól a katalánok.

Mindenesetre ez a pályán nem látszott, de csak eleinte. Ahogy telt-múlt az idő, úgy vették át a teljes kontrollt a németek, aminek nyilván a stadionba kilátogató nézők nem örültek. A 19. percben láthattuk az első komolyabb helyzetet, Leroy Sané lövését Marc Andre ter Stegen hárította jobb kézzel.

Következett egy tízperces periódus, amikor a pályán nem igazán történt semmi izgalmas, a 33. percben viszont vezetést szereztek a vendégek. Leroy Sané pöckölte oda Thomas Müller elé a labdát, a játékost senki nem támadta, így lövésre szánta el magát. Lehet, hogy ez egy kifejezetten rossz lövés lett volna, ám Eric Garcia hátán megpattant, így pedig az eldőlő ter Stegen mellett becsorgott a kapuba.

Egyébként még a meccs elején 0-0-s állásnál Ronald Araujo megmozdulása után tizenegyest kellett volna talán kapnia a Bayern Münchennek, ám Robert Lewandowski nem játszott rá az esetre, egyből felpattant és ment a labdáért, valószínűleg a játékvezető emiatt sem fújt a sípjába.

A szünetre tehát a Nagelsmann-fiúk vonulhattak előnnyel, a második félidőben pedig ezt az előnyt tovább tudták növelni.

Az 56. percben az egyébként végig nagyszerűen játszó fiatal, Jamal Musiala lőtt kapura, a játékszer a kapufáról kipattant, de a második hullámban érkező Robert Lewandowski bekotorta a labdát.

A második gól megszerzését követően a tempóból kicsit visszavett a vendégcsapat, hagyták, hogy a Barca támadgasson, ám egyetlen veszélyes lehetőségre nem emlékszünk velük kapcsolatbna. A fiatalok lelkesek voltak, jól mozogtak, de a másik oldalon klasszisokkal találták magukat szemben.

A harmadik gól Pedri labdavesztése után született, az EB legjobb fiataljának választott játékos egész egyszerűen nem tudott szabadulni a labdától, elvették tőle, kiugratták Serge Gnabryt, aki még a baloldali kapufát találta el, de ismét jó helyen volt Robert Lewandowski, aki egy csellel lefektette Piquét, majd kapuba emelt.

Bár a Barca valóban gyengélkedik, de gondolkozóba ejtett az, amit a képernyőkön keresztül láttam. Lesz-e csapat, aki ezt a Bayern Münchent meg tudja majd állítani? Egyelőre a nem válasz felé hajlok…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dinamo Kijev – Benfica: 0-0

Legnagyobb örömünkre az egész első körben csak három olyan mérkőzést játszottak, ahol nem született – szabályos – gól. Ez közülük az egyik, mégsem panaszkodunk, mert a 0-0 ellenére egy élvezhető találkozót játszott egymással az ukrán és a portugál csapat.

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Boyko – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Tsygankov, Sydorchuk, Shaparenko, de Pena – Buyalskyy, Shkurin

Benfica:

Vlachodimos – Otamendi, Vertonghen, Morato – Gilberto, Joao Mario, Weigl, Grimaldo – Rafa Silva, Everton – Yaremchuk

Előzetesen a vendégek sikeréért szorítottunk – pusztán sportfogadási okok miatt -, és örömmel konstatáltuk, hogy Rafa Silva révén már a harmadik percben helyzetbe került a Benfica. A válogatott támadó legalább négy ukránon verekedte át magát, a nagy szóló lövéssel ért véget, ami mellé ment.

A másik oldalon Mykola Shaparenko nagyon szépen kivitelezett szabadrúgását egy nagyon szépen kivitelezett védéssel hárította Odysseas Vlachodimos.

Az első félidőbe még egy Rafa Silva és egy Roman Yaremchuk lehetőség fért bele, először a rosszul kilépő Boyko felett emelte át Silva a labdát, ami végül a háló tetején landolt. Egy perccel később pedig honfitársa dolgoztatta meg a Kijev kapusát, aki védeni tudott.

A második félidő legnagyobb vendég helyzetét szintén Yaremchuk hagyta ki, miután Rafa Silva megbolondított minden hazai védőt lőni már nem tudott, megtette azt helyette a csapattárs, Denys Boyko lábában akadt el a labda.

A Dinamo Kijev nem játszott jól a mérkőzésen, de a hajrá az övék lett. A 91. percben a győzelemtől sem álltak messze, először lőttek egy kapufát, majd a kipattanót Vlachodimos hárította, aztán üggyel-bajjal felszabadítottak a portugál védők.

De még nem volt vége…

Az ezt követő szögletnél ismét a Benfica kapusának bravúrjára volt szükség, további egy perccel később pedig a játékvezetőre. Mykola Shaparenko ugyanis a hálóba talált, de Anthony Taylor játékvezető végül les címén elvette az ukrán gólt. Érdekes helyzet volt, mivel nem a gólszerző volt lesen, hanem Benjamin Verbic, de mivel felé szállt a labda, így jogos döntésnek mondható ez az angol bírótól.

Látjátok? Mondtam én, hogy nem volt unalmas meccs…

Összefoglalás

És bízzunk benne, hogy ez sem lesz az. A Bayern München játékosai készen állnak, nincs olyan hiányzó, aki miatt Nagelsmannak problémái lennének, nyilván fontos minden kerettag, de Sven Ulreich, Corentin Tolisso vagy Kingsley Coman játékára amúgy sem lenne sok esély.

Hiszen megvan az álomkezdője a mesternek, amitől önszántából nem is nagyon tér el. Ez a csapat most a rendelkezésére áll.

Az ukránoknál legalább négy hiányzó lesz: Ibrahim Kargbo, Artem Besedin, Denys Popov és Vladyslav Kulach. A DAC-tól igazolt Eric Ramirez több mint két hete adott pozitív koronavírus-tesztet, hamarosan neki vissza kell térnie.

A hétvégén a Bayern München tovább növelte győzelmei számát, az újonc Greuther Fürth otthonában tudott 3-1-re nyerni úgy, hogy Benjamin Pavard-t a meccs első félidejében leküldték a pályáról egy csúnya szabálytalanság miatt.

Természetesen a bajorok az élen állnak, már most mondjuk, hogy meglesz a következő salátástál.

A Dinamo Kijev túl van egy sikertelen szuperkupa meccsen, az örök rivális, a Shakhtar Donetsk 3-0-ra intézte el őket, míg a bajnokságban továbbra is vezetnek, nyolc győzelmük van, egy döntetlenjük, 25-2-es gólarányuk, ami azért eléggé impresszív.

A Bayern játékosai csúcsformában vannak, ez nem is vitás, öt meccs alatt 22-t lőni, 2 gólt kapni nem kis teljesítmény. Azonban az 1.10-es oddsokra nem vagyunk rágerjedve, így a Bayern győzelem helyett alternatív megoldást választottunk. A mérkőzésre egyetlen tippünk lesz, mégpedig az, hogy a Dinamo Kijev nem fog tudni a kapuba találni. A Benfica ellen sem ment, akkor majd Münchenben fog sikerülni? Nem gondolnánk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső