Bayern München – FC Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 12.
2022. szeptember 13. kedd, 21:00 Fussball Arena Munchen
Bayern Munich
vs
Barcelona

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nincs semmiféle vita az emberekben azzal kapcsolatban, hogy melyik a keddi játéknap legnagyobb rangadója. Egyértelműen a bajorok és a katalánok csatája, ami a csoportelsőségről is dönthet. Meg egyébként is rendkívül pikáns meccsről van szó, hiszen néhány hónappal azután, hogy kissé viharos körülmények között Robert Lewandowski távozott Münchenből, már itt is van ismét, csak már más mezében. Ez adja majd a találkozó sava-borsát, hogyan tud a lengyel korábbi csapata ellen játszani. Milyen fogadtatásban lesz része?

A két csapat egyébként rendkívül jó meccseket szokott játszani, de van egy, amit a mai napig felemlegetnek, és fel is fognak majd még hosszú ideig. Arról a bizonyos 8-2-ről beszélek persze. Amiből Lewa kivette a részét, ugyanis ő lőtte a hatodik gólt, meg adott egy gólpasszt.

Az már a múlté, most a jelennel kell foglalkozni! A meccsek kezdése előtt a bukmékerek azt mondták, hogy a Bayern a csoport fő esélyese, az Inter pedig a második helyet csípheti meg. Már akkor is mondtam, hogy a Barcelona egyértelműen veszélyt jelenthet mindkét együttesre. Nagyszerű formában vannak, lövik a gólokat, de tény, olyan igazán nagy rangadót még nem játszottak. Így ez is egy nagy teszt lesz Xavi számára.

Mostani állás szerint a bukik nem változtattak elképzeléseiken, és toronymagas esélyesként a Bayernt jelölték meg. 1.75-öt fizetnek a hazai győzelemre, míg a Barcelonára 3.90-es pénz jár. A döntetlent nagyon valószínűtlen eredménynek tartják, ritkán látni, hogy az iksz megközelíti az 5-ös szorzót…

Következzen a Bayern München – FC Barcelona mérkőzés!

Az előző fordulóban történt

Esélyeshez méltó játékot mutatott be a Giuseppe Meazzában a Bayern München, Julian Nagelsmann legénysége játszi könnyedséggel jutott túl az Inter együttesén, ami lényegében a csoport rangadójaként volt beharangozva, tekintve, hogy őket várják az első meg a második helyre.

Az erőtlen Inter egy darabig Onana kapusnak köszönhetően tartotta magát, de aztán Leroy Sané egy káprázatos indítást követően bevette a kaput. Több alkalommal is megnövelhették volna az előnyüket, hagyott ki helyzetet Thomas Müller, Sadio Mané és Kingsley Coman is, a második gól onnan jött, ahonnan nem várták volna: Danilo D’Ambrosio ügyetlen mozdulatát követően 2-0-ra alakult az állás. Neuernek alig akadt dolga, abszolút magabiztosan hozta a három pontot a vendégcsapat.

A Barcelona szintén, bár ők a kvartett leggyengébbje ellen játszottak, a Viktoria Plzen nem tudott komoly ellenállást tanúsítani, már az első félidőben 3-1 volt az állás, amit a második félidőben két további góllal toldottak meg a gránátvörös-kékek. Robert Lewandowski belemerült a gólgyártásba, háromszor vette be Stanek kapuját, mellette betalált még Franck Kessié és Ferrán Torres is.

Bayern München

Gödörben lenne a Bayern München? A BL-ben ez nem látszott, de a bajnokságban már igen. Vagy úgy gondolják, hogy ez még belefér? Lehet ez is, az elmúlt években nem lehetett megfogni a Bayern Münchent, akik tíz alkalommal is lényegében simán lettek bajnokok a Bundesligában. Három magabiztos győzelemmel kezdtek, amit aztán előbb egy Mönchengladbach, majd egy Union Berlin, és most egy VfB Stuttgart elleni döntetlen követett.

A svábok elleni mérkőzésen Nagelsmann erős csapatot küldött a pályára, az egyetlen meglepetés talán az volt, hogy Mathys Telt, a nyáron vásárolt 17 éves francia tehetséget a kezdőbe jelölte. Nem rajta múlt az iksz, hiszen az ifjú csodagyerek gólt szerzett az első bajnokiján, amin kezdőként lépett pályára. A másik találatot Jamal Musiala szerezte egyébként. És a Bayern a találkozó legvégéig vezetett 2-1-re, de a hosszabbításban Matthijs de Ligt szabálytalansága után büntetőhöz jutott a vendégcsapat, amelyet be is lőttek, így lett a meccs 2-2.

Kingsley Coman megsérült, sem ő, sem pedig Bouna Sarr nem állhat majd Nagelsmann rendelkezésére. Lesz némi változtatás a kezdőcsapatban, Mazraoui helyett ismét Pavard fog játszani, Sadio Mané is kezdeni fog, Coman helyére pedig Serge Gnabry kerülhet be.

Visszatért Leon Goretzka is, de ő még annyira nincs jó állapotban, így a Barca ellen csak kispados lesz.

A várható kezdőcsapat:

Neuer – Pavard, de Ligt, Hernández, Davies – Kimmich, Sabitzer – Gnabry, Müller, Sané – Mané

Egymás elleni meccsek:

Régen volt utoljára sikerélménye a Barcelona együttesének a München ellenében, mivel 2015-ben sikerült őket megverni hazai pályán. Azóta négyszer is találkoztak, egy alkalommal a 2014/15-ös meccs visszavágóján, amit a Bayern 3-2-re nyert meg, így a döntőbe a katalánok kerültek, akik aztán az egész sorozatot megnyerték, miután a fináléban a Juventus is fejet hajtott. Aztán legközelebb 2020-ban futottak össze, amikor a covid miatt csúszott és átalakult a Bajnokok Ligája. Emlékezetes meccs volt, fentebb már említettem is, 8-2-re nyert a Bayern, abban a szezonban megállíthatatlanok voltak Hansi Flickék.

És végül 2021/22-ben is találkoztak, akkortájt volt a Barca a leggyengébb, hazai pályán és idegenben is hármat kaptak a németektől. Szóval van miért hajtania Busquetséknek…

Előző 5 meccs eredménye
2021.12.08.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:0
barcelona
Bajnokok Ligája
2021.09.14.Bajnokok Ligája
barcelona
0:3
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2020.08.14.Bajnokok Ligája
barcelona
2:8
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2015.05.12.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2015.05.06.Bajnokok Ligája
barcelona
3:0
bayern münchen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Barcelona

Ez eddig egészen zseniális! Xavi megtalálta azt a csapatot, amely a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is nyertes lehet, ez most már nem csak valami költői túlzás, hanem tény. Nyilván az egész szezont nem lehet ilyen lendülettel lehozni, de a szurkolók joggal elégedettek ezzel a csapattal most. Az elmúlt öt találkozójukon kereken húsz gólt rúgtak, a Sociedadnak négyet, a Valladolidnak szintén, a Sevillának hármat, a Plzennek ötöt, és most, a hétvégén idegenben a Cadiznak is négyet sikerült rúgni.

Frenkie de Jong kezdte meg a gólgyártást, majd jött a szokásosnak mondható Lewandowski-gól, végól a lengyel még két gólpasszt is kiosztott, egyet Ansu Fatinak, egyet pedig Ousmane Dembélének.

A Plzen elleni meccs bemelegítésnek jó volt, a legnagyobb rangadó azonban most következik. Xavinak nincs sérültje, így több kérdés is felmerül, a védelemben, a középpályán és a csatársorban is.

Mennyit játszhat Jordi Alba? Ki legyen a középpályán Pedri mellett? A csatársorba visszakerül-e Raphinha? Elmondom, én hogyan látom. Könnyen lehet, hogy Marcos Alonso és/vagy Hector Bellerin is a kezdőbe kerül, a középpályára kell a stabilitás és olyan emberek, akik védekezni is képesek, így a Kessié – Busquets – de Jong hármasból ketten ott lesznek majd Pedri mellett, az elöl levő triót pedig Dembélé, Lewandowski és Raphinha alkotja majd.

Ha valami nem stimmel, csereként még mindig jöhet rengeteg játékos, akik lendíthetnek a csapaton. Mint Fati, Gavi, Ferrán Torres…

A várható kezdőcsapat:

Ter Stegen – Bellerín, Araujo, Koundé, M. Alonso – Kessié, de Jong, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembélé

Tippelde

Erős együttes a Barca, és bár a bukik nem gondolják, hogy nyerhetnek Münchenben, szerintünk ez sem elképzelhetetlen. A Bayern védelem szinte minden meccsen legalább egy gólt kap, és most korábbi társukkal, Lewandowskival kell szembe nézniük. Ami a csatár formáját is elnézve, hihetetlenül nehéz lesz.

Én azt mondom, hogy a Barca megnyerheti ezt a találkozót, ami nem is lenne akkora meglepetés. Gólgazdag meccset várok két támadó csapattól. És Barca-győzelmet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső