Benfica – Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Barcelona

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Itt a nagy esély a Benfica számára? Elkapható ez a mostani Barcelona? Véleményünk szerint igen, a katalánok a közelmúltban kétszer is betliztek a La Ligában, ami miatt felmerült az is, hogy Ronald Koeman távozik a vezetőedzői pozícióból. Ez egyelőre nem történt meg, ám biztosak lehetünk benne, ha nem nyernek a Fény Stadionjában, akkor útilaput kötnek a holland talpa alá.

A gránátvörös-kékek a hétvégén viszont meglepően jól játszottak, nyertek is 2-0-ra, a hosszú idő után visszatérő Ansu Fati pedig gólt szerzett. Ez az, ami a szurkolók számára egy kis reményt jelenthet, az ifjú csillag, aki megörökölte Lionel Messi mezét.

A Benfica döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligáját, nyerhettek is volna, de ki is kaphattak volna, jó kis meccset játszottak a Dinamo Kijev ellen. Szerintünk akár még a továbbjutásra is lehet esélyük, ha a Barca folytatja ezt a hektikus játékot, és ha nyerni tudnak holnap este saját pályájukon.

Vagy összeszedik magukat a katalánok? Eléggé háromesélyes ez a meccs, nem gondoltam volna, hogy egy Benfica – Barcelona találkozóra ilyet fogok valaha írni…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Dinamo Kijev – Benfica: 0-0

A vendégek győzelmére tippeltünk, noha tudtuk jól, hogy a Dinamo Kijev egész jó formában van. A portugálokat viszont tartottuk annyira jónak, hogy ezt a tényt elfeledtessék velünk. Az igazság az, hogy gól nem született, de egy nagyon élvezhető találkozót játszottak a felek, ahol volt több esély a gólra mindkét oldal előtt.

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Boyko – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Tsygankov, Sydorchuk, Shaparenko, de Pena – Buyalskyy, Shkurin

Benfica:

Vlachodimos – Otamendi, Vertonghen, Morato – Gilberto, Joao Mario, Weigl, Grimaldo – Rafa Silva, Everton – Yaremchuk

Elsőként Rafa Silva villanására figyelhettünk fel, a támadó 3-4 embert is megvert, a tizenhatoson belülre érve pedig egyből lőtt. Boyko kapus szemmel védett, szerencséjére a labda mellé szállt.

Aztán a hazai közönség is tapsolhatott Mykola Shaparenko lövését követően, a válogatottban nemrég bombagólt szerző középpályás ezúttal szabadrúgásból próbálkozott, Odysseas Vlachodimos viszont nagyon szép mozdulattal szedte ki a pipából a labdát.

A félidő vége a vendégeké volt, Rafa Silva emelése után sokan már gólt kiáltottak, de a játékszer végül fölé szállt, míg Roman Yaremchuk távoli, lapos lövését Denys Boyko védte.

A fordulást követően egy darabig – szinte végig – a Benfica irányított, Yaremchuknak öt méterről nem sikerült gólt szereznie, mert Boykoban elakadt a labda, és már kezdtek a vendégek megbarátkozni a döntetlennel, amikor a Dinamo Kijev egy elképesztő hajrába kezdett. A 92. percben Odysseas Vlachodimos két nagy bravúrt is bemutatott, az ukránok kapufát lőttek, valamint egy lesgólt. Peches volt Mykola Shaparenko, szép gólját úgy vették el les címén, hogy neki semmiféle bűne nem volt.

Valahol jogos, hogy végül mégis annulálták a találatot, mert Shaparenko társa, Benjamin Verbic valóban lesen állt, a labda pedig az ő irányába ment, ami így megzavarhatta a Benfica kapusát.

A végén mindkét csapat szerintem elégedett lehetett a döntetlennel, a meccs egészét nézve a Benfica jobb volt, de a Dinamo végül majdnem otthon tartotta mindhárom pontot. A meccs embere nálunk egyértelműen Odysseas Vlachodimos lett…

Előző meccs eredménye
2012.12.05.Bajnokok Ligája
barcelona
0:0
benfica
Bajnokok Ligája
2012.10.02.Bajnokok Ligája
benfica
0:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2006.04.05.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
benfica
Bajnokok Ligája
2006.03.28.Bajnokok Ligája
benfica
0:0
barcelona
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Barcelona – Bayern München: 0-3

G.: Müller, Lewandowski (2)

A vártnál sokkal könnyebb meccs lett ebből, úgy gondoltuk, hogy a Bayern München végül meg fogja nyerni a találkozót – ezt a tippünkben jeleztük is felétek -, de arra talán még mi sem számítottunk, hogy ez ennyire sima lesz…

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Garcia, Pique – Sergi Roberto, F. de Jong, Busquets, Pedri, Alba – L. de Jong, Depay

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Sane, Müller, Goretzka, Musiala – Lewandowski

A kezdet kezdetén még én is meglepődtem azon, hogy a Barca mennyire bátran játszik, mennyire jók a labdakihozatalaik. Még azon is gondolkoztam, hogy elhelyezek egy élő fogadást, miszerint a katalánok lövik az első gólt. De jó, hogy nem tettem meg…

Bár lassan történt, mégis szinte észrevétlenül vette át a játék irányítását a Bayern München, és onnantól kezdve gyakorlatilag lefocizták ellenfelüket. Helyzetek terén azért annyira nem volt jó a helyzet, húsz percig szinte semmi, majd egy szép Leroy Sané lövés, amelyet ter Stegen ütött ki.

A szünetre azonban a Bayern München vezetése tudatában mehetett, ugyanis Thomas Müller lövése – Eric Garcia hátán irányt változtatva – a kapu jobb oldalában kötött ki. Szegény ter Stegen tehetetlen volt, ő már elindult a lövésre, és így már esélytelen volt, hogy visszaérjen a másik oldalra.

A folytatásban is sokkal jobban játszott a Bayern, úgy tűnt, mintha egy középcsapattal focizgatnának, ahol csak idő kérdése az újabb gól. Ezzel nem degradálni akartam a Barcát, örülnék neki, ha a gránátvörös-kékek visszatérnének oda, ahová valók.

De ez a meccs tényleg inkább tűnt egy edzőmeccsnek. Jött is menetrendszerűen a második találat, a Barca védelme elaludt, így Jamal Musiala 15 méterről kapura lőhetett. A fiatal játékosnak még nem volt szerencséje, mert a jobboldali kapufáról a lövés kijött, de Robert Lewandowski ott volt, hogy korrigáljon…

Ronald Koeman megpróbált egy kis színt vinni a játékba, gyors, fiatal labdarúgókat küldött a pályára, és a meccs ezen szakaszában a hazaiak tényleg jobban játszottak, de lehet, hogy a Bayern tudatosan vett vissza.

És még így is sikerült nekik egy harmadik gólt összehozni, Pedri szórakozása után Serge Gnabry került ziccerbe, a forgatókönyv pedig szinte ugyanaz volt, mint korábban: A lövés kijött a kapufáról, Robert Lewandowski meg belőtte a második hullámban.

Voltak biztató jelek a Barcánál, de ezek mind-mind tiszavirág-életűnek bizonyultak, a Bayern győzelméhez jogosságához nem férhet kétség.

Összefoglalás

Van elég baja szegény Koemannak, erre most még a sérülések is jelentősen hátráltatják. Igen, Ansu Fati felépült, és ez valóban remek hír minden futballt szeretőnek, de egyelőre rá még komolyan nem számíthat a mester, meg lennénk lepődve, ha egy ilyen kaliberű sérülés, 10 hónapos kihagyás után máris a kezdőbe tenné…

A blaugranából hiányozni fog Pedri, Martin Braithwaite, Sergio Agüero, Ousmane Dembelé, Jordi Alba, Alejandro Baldé és Sergi Roberto játéka sem biztos, ergo megint egy olyan védelemmel kell kiállnia a vendégeknek, ami nem megszokott.

Szerintünk Óscar Mingueza lesz a jobbhátvéd, Sergino Dest megint a baloldalon kap lehetőséget, középen pedig választhat két játékost Koeman a Piqué – Eric Garcia – Lenglet hármasból.

Gavi a sok hiányzó miatt kezdőbe kerülhet, ő azért elég kellemes meglepetés eddig.

A Benficánál Haris Seferovicon kívül Mile Svilar és Diogo Goncalves nem fog pályára lépni. Jorge Jesus kezdője nagyjából fix, számunkra az az egyetlen kérdés, hogy Rafa Silva és Roman Yaremchuk mellett ki lesz majd a harmadik támadó.

A portugálok soha, egyetlen alkalommal sem tudtak nyerni mostani ellenfelük ellen, ez tényleg hatalmas lehetőség számukra, ennél a Barcánál csak erősebbekkel találkoztak korábban.

Ami durva, hogy még gólt sem sikerült ellenük szerezni, ez szerintünk most meg fog szakadni. Yaremchuk és Rafa Silva nagyon jó párost alkotnak elől, ez hátulról megtámogatva szinte biztos gólt jelent a luzitánok számára. Ahogy szerintünk a Barcelona is legalább egyszer kapuba talál.

A mérkőzés kimenetelével kapcsolatban tartjuk továbbra is, hogy nagyon háromesélyes, ezért ezt inkább most kihagynánk, marad egyedüli tippünk, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső