Benfica – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 19.
2021. október 20. szerda, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Bayern Munich

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Furcsa ezt kimondani, de a bajorok számára talán ez lesz a legnehezebb mérkőzés. A Benfica a tavalyi portugál bajnokságban csak a harmadik helyen végzett, az ideit viszont vezetik, egy fordulóval ezelőttig hibátlan mérlegük volt. A Barcelona gyengélkedik, míg a Dinamo Kijev valóban nincs egy szinten a Bajnokok Ligája legtöbb csapatával (no offense), szóval a Fény Stadionjában meg is égethetik magukat Thomas Müllerék.

A Bayern München az utóbbi hetekben szenvedte el első vereségét, mióta Julian Nagelsmann a vezeteőedző. Ebből sokmindent nem kell levonni, esetleg azt, hogy senki sem verhetetlen, és egy Eintracht Frankfurt is tud győzni a gigász ellen. Márpedig akkor a Benfica is nyerhet, főleg hazai környezetben.

Mindezen fejtegetésemnek ellentmond, hogy a bőrgatyások a hétvégén rangadót játszottak, a BayArenában rúgtak egy ötöst az amúgy nem gyenge Bayer Leverkusennek…

Szóval, az esélyek mégiscsak a németek mellett szólnak. Ezt eddig sem tagadtuk, mindössze annyit mondunk, hogy a Benfica akár meg is nehezítheti a németek dolgát…

Folytassuk a napot a Benfica – Bayern München találkozóval!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Benfica – Barcelona: 3-0

G.: Darwin Nunez (2), Rafa Silva

A portugál bajnokságot uralta a Benfica és a Porto az elmúlt években, 19 év után azonban a Sporting meg tudta előzni a két sztárcsapatot, a Benfica pedig csak harmadik lett. Szerencséjükre a szabályok idéntől változtak, így a selejtezőn keresztül eljuthattak a főtáblára, ahol eddig a luzitán csapatok közül a legjobb teljesítményt ők nyújtják.

A kezdők:

Benfica:

Vlachodimos – Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen – Lazaro, Weigl, Joao Mario, Grimaldo – Rafa Silva, Yaremchuk, Nunez

Barcelona:

Ter Stegen – Garcia, Pique, Araujo – S. Roberto, F. de Jong, Busquets, Pedri, Dest – Depay, L. de Jong

Alaposan bekezdett a Benfica a Barca ellen, ugyanis már a harmadik percben gólt ünnepelhettek a piros mezben játszó hazaiak. Történt, hogy Darwin Nunez kapott labdát a balszélen, vele szemben Eric Garcia állt, akit az uruguayi könnyedén cselezett ki, lövését pedig Marc André ter Stegen nem tudta hárítani. A támadó gyönyörűen, a rövid sarokba húzta vissza a labdát, a német előtt a védők álltak, így az egészből nem is nagyon láthatott bármit is…

Tíz perc telt el a meccsből, amikor a gránátvörös-kékek előtt hatalmas egyenlítési lehetőség adódott. Frenkie de Jong tört be a tizenhatoson belülre, lövés helyett passzolt, a középen érkező Luuk de Jongnak mindössze annyi feladata lett volna, hogy az üres kapuba passzoljon. Ám nem számoltak Lucas Verissimoval, aki a holland páros mögül érkezve vetődött bele de Jong gurításába, így megmentve csapatát a góltól. A Barca ismételhetett volna, Pedri lövése nem is volt rossz, de végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

További nagy helyzetek ebben a játékrészben már nem születtek. De még kicsik sem igazán.

Viszont a fordulást követően még két gólt láthattak a hazai drukkerek, aminek nagyon örültek, hiszen az ő játékosaik szerezték azokat. De előbb még említsük meg az 51. perc eseményeit, amikor Darwin Nunez duplázhatott volna. A Barca az ellenfél tizenhatosán veszített labdát, Nunezt egyből indították, szélvészgyorsan érte be a labdát, és még arra is volt lelki ereje, hogy a kapujától 40 méterre levő ter Stegent is kicselezze. Ezután jött talán a könnyebb feladat, amit a csatár elhibázott: Az üres kaput nem találta el, igaz, nagy volt a távolság.

A hajrában született a portugálok másik két gólja: Előbb a 69. percben Rafa Silva vágott be egy ter Stegenről kipattanó labdát, majd Darwin Nunez állította be a végeredményt tizenegyesből, miután Sergino Dest kezezett.

A meccs utolsó kiemelendő momentuma az volt, hogy Eric Garciát leküldték a pályáról piros lappal…

A Benfica már a Dinamo Kijev ellen is remekül játszott (noha ott a végén majdnem kikaptak, csak Vlachodimoson meg a kapufán múlt, hogy nem lett belőle vereség), a Barca ellen viszont valóban parádés focit mutattak be. Ehhez persze szükség volt az ellenfélre is…

Előző 5 meccs eredménye
2018.11.27.Bajnokok Ligája
bayern münchen
5:1
benfica
Bajnokok Ligája
2018.09.19.Bajnokok Ligája
benfica
0:2
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2016.04.13.Bajnokok Ligája
benfica
2:2
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2016.04.05.Bajnokok Ligája
bayern münchen
1:0
benfica
Bajnokok Ligája
2007.01.08.Dubai Kupa
bayern münchen
3:4
benfica
Dubai Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Dinamo Kijev: 5-0

G.: Lewandowski (2), Sané, Gnabry, Choupo-Moting

A Dinamo Kijev az első körben 0-0-s döntetlenre végzett a Benfica ellen hazai pályán. A meccs egészét nézve még az egy pontra sem szolgáltak rá, ám a végén akár még nyerhettek is volna. A Bayern München ellen nem adtunk sok esélyt az ukrán együttesnek, inkább azon gondolkoztunk, hány góllal nyernek majd Gnabryék. Nos, a válasz ott van feljebb…

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Süle, Upamecano, Hernández, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Lewandowski

Dinamo Kijev:

Bushchan – Tymchyk, Zabarnyi, Shabanov, Mykolenko – Tsygankov, Shaparenko, Sydorchuk, Andriyevski, de Pena – Garmash

A mérkőzés első félidejében a Bayern München lényegében el is döntötte a mérkőzést, hiszen két góllal elhúztak az első fél órában. Az elsőt Robert Lewandowski szerezte a mérkőzés 12. percében, méghozzá büntetőből, amit azért ítélt meg Guida játékvezető, mert Sergiy Sydorchuk kézzel kapott bele egy labdába a tizenhatoson belül.

A lengyel támadó a gólt megelőző percekben egy fejessel is veszélyeztetett, de azt még Bushchan védeni tudta. A tizenegyest meg nem.

Ahogy nem tudta védeni Lewandowski 27. perces lövését sem, ezzel alakult a mérkőzés állása 2-0-ra. A Kijev a saját térfelén veszített el egy labdát, amire Thomas Müller csapott le, egyből indította kedvenc játszótársát, aki 15 méterről a hálóba gurított.

Az első félidő krónikájához tartozik még egy Leroy Sané kapufa, valamint egy Carlos de Pena próbálkozás, ami az egyetlen kaput eltaláló lövése volt a vendégeknek.

Folytatták a szünet után a mérkőzést, ahol eleinte semmi nem történt. A Bayern meg volt elégedve a kétgólos előnnyel, míg a Dinamo nem igazán tudott eljutni Manuel Neuer kapujáig.

Egészen a 68. percig volt 2-0 az állás, ekkor Serge Gnabry lőtte meg a találkozó legnagyobb dolgát, nem csodálkozunk, hogy erre a bombára Bushchan kapus moccanni sem tudott.

Végül aztán még két találatot szerzett a Bayern München, mert Leroy Sané lecsúszott beadása is a kapuban kötött ki, majd Eric Maxime Choupo-Moting talált a hálóba zárszóként.

Nincs abban túlzás, hogy a Dinamo Kijev és a Bayern München nincsenek azonos súlycsoportban…

Összefoglalás

Egyik együttest sem kapta el komolyabban valamilyen sérüléshullám, a Benficából két játékos fog biztosan hiányozni, Haris Seferovic és Valentino Lazaro. A Benfica mestere, Jorge Jesus azonban úgy tűnik, megtalálta támadó hármasát, Darwin Nunez, Roman Yaremchuk és Rafa Silva élvez prioritást. Ennek az egyik nagy vesztese Pizzi, aki kiszorult a kezdőből.

A Bayern Münchennél Sven Ulreich nem játszhat, de ő amúgy is valószínűleg csak a kispadon foglalt volna helyet. A Bayer Leverkusen ellen Benjamin Pavard eltiltás miatt nem játszhatott, most őt várjuk a jobbhátvéd helyére, míg a balbekk Alphonso Davies nincs még 100 százalékos állapotban, Lucas Hernández játszhat a helyén.

A Benfica csak hosszabbítás után tudta legyűrni a portugál kupában a Trofense együttesét, de tegyük hozzá, hogy az első csapatból lényegében csak Jan Vertonghen lépett pályára.

A Bayern viszont parádézott, a már korábban említett 5-1-es eredmény igazán tekintélyt parancsoló, főleg, mert a gólokat egy félidő alatt szerezték a bajorok. Gnabry és Lewandowski duplázott, illetve Thomas Müller talált még be.

Nem hinnénk, hogy a Benfica legyőzheti a Bayern Münchent, szerintünk Nagelsmannék vannak olyan jó formában, hogy a Fény Stadionjából is három ponttal távozzanak. Viszont azt nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Benfica legalább egyszer beveszi Manuel Neuer kapuját. A játékosok kvalitásai alapján erre minden esélyük megvan, így a vendégek győzelme mellett arra is teszünk pénzt, hogy mindkét fél gólt szerez majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső