Benfica – Dinamo Kijev: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 07.
2021. december 08. szerda, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Dynamo Kiev

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jorge Jesusék számára a képlet baromi egyszerű. Nyerniük kell hazai pályán a Dinamo Kijev ellen, és akkor nagy valószínűséggel meglesz a továbbjutás. Igen, csak nagy valószínűséggel, sorsuk nem csak a saját kezükben van, hanem a Bayern Münchenében is. Ha Lewandowskiék verik a Barcát, akkor továbbjutnak, ha ikszelnek, akkor is, viszont, ha a Barca elviszi a három pontot az Allianz Arénából, akkor akár cigánykereket is vethetnek a portugálok, akkor sem fog összejönni az egyenes kieséses szakasz.

A Benfica jóval esélyesebb a találkozón. A Dinamo Kijev nem hiába utolsó a kvartettben, eddig kilenc gólt kaptak, egyet rúgtak, azt is egy álmoskás Bayern ellen, mínuszokban, hazai pályán. Ez az egyik ok, ami úgy gondolom, hogy egyébként elég jelentős. A másik, hogy Mircea Lucescu együttesének a hazai pontvadászatra is fókuszálnia kell, nagyon együtt haladnak a rivális Shakhtar Donetskkel.

Szóval nagy csatára nem számítunk. Az mondjuk egy kicsit ijesztő, hogy a Sporting ellen a hétvégén 3-1-es vereséget szenvedtek, elég simán ráadásul, de betudom annak, hogy a fejekben már a szerda este forgatókönyve pörgött, és inkább arra koncentráltak.

Az első meccsen egy izgalmas meccset játszottak annak ellenére, hogy gól végül nem született. Születhetett volna, mindkét csapatnak nagy helyzetei maradtak ki. Lehet, ha azt a meccset behúzták volna az ukránok, akkor most nem maradt volna semmilyen kérdés a továbbjutást illetően. De nem tették. Így vár ránk egy Benfica – Dinamo Kijev találkozó, amin rengeteg minden múlik.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

FC Barcelona – Benfica: 0-0

Igen, kellett nem kis szerencse ahhoz, hogy a tippünk bejöjjön, ugyanis mi döntetlen eredményt vártunk ettől a rangadótól. A Barca meg végig nagy erőket mozgósítva az utolsó leheletéig harcolt a három pontért, de a portugálok végül kihúzták. Igazságtalan lenne megemlítenem azt, hogy a luzitán együttes előtt is adódott legalább két nagy gólszerzési esély. De ők sem tudtak élni vele. A 0-0-s eredmény összességében a Benficának kedvezett. És nekünk, akik erre fogadtunk.

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Pique, Lenglet, Alba – de Jong, Busquets, Nico – Demir, Depay, Gavi

Benfica:

Vlachodimos – Almeida, Otamendi, Vertonghen – Gilberto, Weigl, Joao Mario, Grimaldo – Rafa Silva, Everton – Yaremchuk

Első Bajnokok Ligája mérkőzésére készült Xavi, akit Ronald Koeman menesztése után csábítottak el szaúd-arábiai klubjától. A játékosként kiváló, edzőként még csak szárnyát bontogató ikontól mindenki sokat vár, ám a munka dandárját nem ő végzi, hanem a pályán lévők. Akik ezúttal nagy lendülettel vágtak bele a találkozóba, a jobbszélsőként kezdő Demir például az első félidő folyamán kétszer került helyzetbe. Mindkétszer maga kaparta ki a gesztenyét, jó lövést is eresztett meg, de mindkét alkalommal volt valami vagy valaki, aki miatt a lövésből nem lett gól.

A nyolcadik percben például Odysseas Vlachodimos volt az a valaki, aki az ifjú szélső próbálkozását szögletre tolta. Mondjuk, ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor a görög nélkül is mellé szállt volna a labda.

Aztán jött Jordi Alba helyzete, a balbekk Nicotól kapott forintos labdát, majd a tizenhatoson belülre érve bombázott. Vlachodimos ezt is ki tudta védeni.

Ne gondoljátok, hogy helyzete csak a katalánoknak volt, az igazán nagy ziccert Roman Yaremchuk hagyta ki, aki egy szöglet után levált emberéről, és közelről bólintott kapura. Marc Andre ter Stegen az este (egyik) védését prezentálta, a lábában akadt el a játékszer, maradt a 0-0.

A félidő végére még Demir próbálkozott ismét, most a felsőléc akadályozta meg őt a gólszerzésben, a csavarása tökéletes ívben szállt kapura, Vlachodimos nem is ért oda… Pech a javából. Becsületére legyen mondva az ifjú titánnak, hogy végig tüzelte a társakat és a közönséget is, ő nagyon akarta a győzelmet. No meg a többiek is, ez végig látszott…

A második félidőre még támadóbbá tette csapatát Xavi, jöttek is a támadások, voltak időszakok, amikor a Benfica teljesen beszorult. Frenkie de Jong fejesénél ismét Vlachodimos védett, aztán már Ronald Araujo is az ellenfél kapuja előtt volt, érezték a hazaiak, hogy meglehet a győzelem. Az imént említett belső védő be is talált a végén, ám tette mindezt lesről, így kifelé járt a szabadrúgás.

Bármilyen hihetetlen, az eléggé gyengén muzsikáló Benfica a legvégén megszerezhette volna a győzelmet. Darwin Nunez és Haris Seferovic egy védőre vezethették rá a labdát, a svájci csatár végül egy az egyben maradt ter Stegennel. Nagyon lezser akart lenni, így átpöccintette az elvetődő német fölött a labdát (én úgy gondolom, hogy ebben semmi szándékosság nem volt), és végül az üres kapu mellé lőtt. Fél Lisszabon a fejét fogta, Jorge Jesus térdelve temette arcát a földbe. Eszméletlen helyzet volt.

A vége 0-0, ha a foci pontozásos sportág lenne, akkor a három pontot a Barcelona csapata kapta volna.

Előző meccs eredménye
2021.09.14.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:0
benfica
Bajnokok Ligája
2016.11.01.Bajnokok Ligája
benfica
1:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2016.10.19.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:2
benfica
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Kijev – Bayern München: 1-2

G.: Garmash ill. Lewandowski, Coman

Sokan butaságnak találták a tippünket, miszerint nem csak a bajorok, de az ukránok is hálóba találnak, azonban a bukik egyetértettek velünk (vagy mi velük?), hiszen a vendégek számára már nem volt tétje a találkozónak. Volt is egy kis rotáció, de így is egy remek kis kezdőt küldött pályára Julian Nagelsmann. És 70 perc után örülhettünk a nyereményünknek…

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyy, de Pena – Shkurin

Bayern München:

Neuer – Davies, Hernandez, Nianzou, Pavard – Tolisso, Goretzka – Coman, Müller, Sane – Lewandowski

Nem mondanám ítéletidőnek azt, ami a mérkőzés időpontjában Kijevben zajlott, de azért a szakadó hóesésben focizni nem egy leányálom. Még a hazaiaknak sem, akik ehhez a cudar időjáráshoz jobban hozzá vannak szokva. A mérkőzésen hamar vezetést szerzett a Bayern München, méghozzá egy elképesztő találattal. Leon Goretzka a meccs 12. percében a tizenhatos széléről vállalkozott lövésre, azonban kísérlete elhalt egy ukrán lábban, egészen pontosan Zabarnyi akadályozta meg a középpályást. Nem tudta viszont megakadályozni Robert Lewandowskit, aki a felpörgött labdát, háttal a kapunak, ollózva húzta be a bal alsóba. Már meg sem kéne lepődnünk azon, hogy a lengyel ilyen gólokra képes…

Nem sokkal később a Dinamo Kijev könnyedén egyenlíthetett volna úgy, hogy az akcióhoz sok közük nem volt. A támadásukat lefülelte Leon Goretzka, aki becsúszva tette haza a labdát. A rossz talajon a labda felpattant Manuel Neuer előtt, aki így lyukat rúgott, és majdnem öngól született. Végül Fortuna megkegyelmezett a németeken, a kapufáról kijött a labda.

És milyen a foci, az egyenlítés helyett az ukránok újabb gólt kaptak. A 42. percben Corentin Tolisso passzát Thomas Müller lépte át, a jobbszélen érkező Kingsley Coman pedig kíméletlenül a kapuba vágta a második bajor gólt.

A második félidőre a vendégek teljes mértékben visszavettek, míg a Dinamo Kijev a becsületéért küzdött, az első gólért az idei sorozatban. Erre végül sor is került – legnagyobb örömünkre -, a 70. percben a csereként beálló Denys Garmash egy szép Tsygankov-passzt vágott Neuer mellett laposan a hálóba.

Ennyi öröm jutott a hazai drukkereknek, még ha több nem is, mert a hátralévő húsz percet a Bayern ki tudta védekezni. Utolsó hazai meccsén helyt álltak Mircea Lucescuék, de a pontszerzés ezúttal sem jött össze.

Összefoglalás

A Sporting elleni vereség fájhatott a Benficának, de ott még van idő javításra, a Bajnokok Ligájában már nincs. Egy Dinamo okozta kudarc hatalmas csalódás lenne, és idő sem lenne annak helyrehozásához. Így a Benfica számára az egyetlen út az, ha simán lehozzák ezt a meccset, otthon tartják a három pontot, és mindenki örül. Kivéve a Dinamo Kijev szurkolóit.

Sérültek terén a két csapat ugyanúgy áll, mindkettejüktől négy-négy játékos kénytelen kihagyni az összecsapást.

Portugál részről Lucas Verissimo lehet a legfájóbb hiányzó, Morato lesz a helyettese holnap is.

A másik három sérült Rodrigo Pinho, Diogo Goncalves, valamint Nemanja Radonjic.

A vendégeknél Ibrahim Kargbo, Artem Besedin, Denys Popov és Vladyslav Supriaga nem bevethető.

Ami a kezdőt illeti, nem várunk sok változtatást a Bayern elleni csapathoz képest, abban viszont szinte biztosak vagyunk, hogy Denys Garmash a bajorok elleni góljával megváltotta jegyét a kezdőcsapatba.

Az első fordulós meccsük igazán nagy izgalmakat hozott, és bátor futballt. Most is ebben bízunk. Mert a Benficának csak akkor van esélye, ha nyernek az ukránok ellen. És ezért már a meccs elején megpróbálnak előnyhöz jutni.

A hazai győzelem mellett még azt javaslom, hogy azt is fogadjátok meg (én mindenképp megteszem), hogy már félidőben vezetni fognak a luzitánok…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső