Benfica – Dinamo Kijev: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 22.
2022. augusztus 23. kedd, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Dynamo Kiev

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Beindult a szezon, és mi is jól teljesítettünk az egész múlt héten, nem volt nap, amikor negatívan jöttünk volna ki a meccseinkből. A héten egy kicsit lightosabb lesz a felhozatal, de azért minden napra jut majd legalább öt találkozó. Ma több, itt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga (meg a Konferencialiga) playoff-körének második állomása, hamarosan kiderül, mely csapatok alkotják majd a mezőnyt a csoportkörben.

Kedden három mérkőzést rendeznek a BL-ben, természetesen megint itt leszünk, és mindegyikről beszélünk.

A mai első találkozónk a Benfica – Dinamo Kijev mérkőzés lesz, amely bizonyos emberek szerint már el is dőlt. Bevallom, én ezek közé az emberek közé tartozom. A portugál bronzérmes Lengyelországban verte Mircea Lucescuékat, méghozzá két góllal, amit ez az egyre fáradó ukrán csapat nem fog tudni megfordítani. Persze a labda gömbölyű, így nem lehet azt egyértelműen kijelenteni, hogy Goncalo Ramosék ott vannak a főtáblán, de azért nagy változásoknak kellene bekövetkezni ahhoz, hogy a vendégek fordítani tudjanak.

Nem sok pénzt lehet azzal nyerni, ha a hazaiak győzelmére fogadunk. Most 1.30 környékén van a Benfica sikere, a döntetlen emelkedik, már elérte az 5-szörös oddsot, míg a vendégek sikere legalább 8-szoros pénzt ér.

A meccs után következik még a Plzen és a Qarabag, valamint a Red Star és a Maccabi Haifa mérkőzése.

Az előző mérkőzésen történt

Úgy gondoltuk a mérkőzés előtt, hogy a Dinamo Kijev már így is túlteljesített. Rendkívül nagy problémáik vannak, és ezeknek csak töredéke kapcsolódik a focihoz. De ha most csak azzal akarunk foglalkozni, akkor mondjuk el, hogy nem játszhatnak hazai pályán, hanem Lengyelországban kell pályára lépniük, nincs bajnokság, ami segíthetne nekik formába lendülni, és a keret sem olyan erős, mint mondjuk tavaly. Ja, és közben két kulcsjátékosuk is megsérült, másik kettő pedig eltiltott volt.

Ilyen körülmények között azt mondtuk, hogy nem lehetséges, hogy győzzenek a nagyszerű formában levő Benfica ellen. És ez nem is sikerült nekik. Elég korán bevették Georgiy Bushchan kapuját, a kilencedik percben már vezettek a portugálok: Szépen körbe passzolgatták a fehérmezes ukránokat a vendégek, majd egy beadást Ramos lekészített Joao Marionak, aki az érkező Gilberto elé tette le, a jobbhátvéd pedig hatalmas erővel a bal felsőbe lőtt.

Megszokhattuk, hogy az esélyek ellenére a Dinamo Kijev nem adja fel, és ezúttal sem tették. A gól után egy perccel már egyenlíthettek volna, Viktor Tsygankov lövését védte viszont Odysseas Vlachodimos.

A csapatkapitányi karszalagot is viselő fiatal tehetségnek nem ez volt az egyetlen veszélyes kísérlete, a 34. percben két jó csel után távolról próbálkozott. Ezúttal Vlachodimosra nem volt szükség, mert a labda mellé ment, de nem sokkal… Nagyon szép kísérlet volt.

És ahelyett, hogy a Dinamo Kijev egyenlített volna, három perccel később megkapták a második góljukat. Kellett ehhez egy rossz passz, amit lefüleltek a pirosmezesek, szegény Popov egyedül maradt három portugállal szemben, nem is tudott mit tenni, Goncalo Ramos volt az, aki bevette Bushchan kapuját. A támadóról korábban már többször is beszéltünk, miszerint remekel, főleg, hogy Nunez lelépett a csapattól. Várható volt, hogy be fog találni… Egyébként – hogy milyen a foci… – a hazaiak legjobbja és legveszélyesebbje, Tsygankov volt az, aki a hibát vétette a gól előtt.

Kevesebb helyzetet hozott a második félidő, a Benfica meg volt elégedve ezzel az eredménnyel, míg a Dinamo nem nagyon tudott közel jutni a Benfica kapujához. Egy lehetőséget leszámítva. Akkor Oleksandr Karavaev lőhetett távolról, a labdába beleért még Nicolás Otamendi, de Vlachodimost ez sem zavarta meg.

A Benfica megérdemelten győzött, és hazai pályán harcolhatja ki a csoportkört. Ehhez elegendő annyi, hogy nem kapnak ki a Dinamo Kijev ellen.

Benfica

Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor a Benfica régóta nem talált legyőzőre. De még csak egy döntetlen sem csúszott be, Roger Schmidt azonnal megtalálta a közös hangot a játékosokkal, és azt is simán megoldották, hogy Darwin Nunez távozott. Az uruguayiért nagyon szép pénzt kaptak, amiből további erősítéseket eszközöltek, és a helyére szimplán előhúzták Goncalo Ramost, aki az elmúlt tizenkét mérkőzésen tizenhárom gólban volt benne valamilyen formában.

Nem hiába csábítja őt a Leeds United és a Newcastle United is, még van egy bő hetük a csapatoknak arra, hogy olyan ajánlatot tegyenek le az asztalra, amit a Benfica nem egyből kihajít a kukába.

A hétvégén nem játszottak bajnoki meccset, sem Ligakupát, se semmi mást, tudtak így pihenni az előttük álló visszavágóra.

Az elmúlt tizenegy mérkőzésén csak győzelmet elérő együttes a bajnokságban is hibátlan, korábban pedig a Midtjylland csapatát győzték le a Bajnokok Ligájában, odahaza 4-1-re, idegenben 3-1-re.

Továbbra is csak két sérültjére nem számíthat a mester, Lucas Verissimo helyzete változatlan, illetve ott van még a nyáron igazolt Joao Victor, aki még mindig nem tudott bemutatkozni a csapatban.

A kezdőt illetően nem lesz változás, Schmidt megtalálta a legjobb tizenegyét, és ez nem az a meccs, amikor, előny ide vagy oda, tartalékolni kell. Ki kell adni magukból mindent, és úgy meglesz a csoportkör.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Morato, Grimaldo – Luis, Fernandez – J. Mario, R. Silva, Neres – Ramos

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.17.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:2
benfica
Bajnokok Ligája
2021.12.08.Bajnokok Ligája
benfica
2:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2021.09.14.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:0
benfica
Bajnokok Ligája
2016.11.01.Bajnokok Ligája
benfica
1:0
dynamo kiev
Bajnokok Ligája
2016.10.19.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
0:2
benfica
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Kijev

Mircea Lucescu csapata is pihent a hétvégén, ez azonban senki számára nem lehet újdonság. A Dinamo Kijev továbbra sem tud bajnoki meccset játszani, és ez bizonyos szempontból jó, egy másikból meg nem az.

Kevés esemény történt a csapattal, az odavágón elszenvedett 2-0-s vereség után annak örülhetnek, hogy Denys Garmash, valamint Sergiy Sydorchuk újra ott lehet majd a kezdőben, miután letöltötték az eltiltásukat. Sokat fog dobni a két játékos a Kijev játékerején. Egyrészt Garmash a legjobb támadójuk, Besedin elég szürke volt az odavágón, másrészt Andriyevski még nem elég érett ahhoz, hogy a középpályát megszűrje olyan minőségű játékosokkal szemben, mint amilyenek a Benfica játékosai.

Shaparenko is visszakapja tehát a párját a középpályán, amivel egy kicsit nőnek a vendégek esélyei. De csak egy kicsit.

A Benfica minden hibát kihasznált, amit a hazaiak vétettek, és ez a visszavágón sem lesz másként.

Sérült még mindig Vladyslav Supryaga, valamint Volodymyr Kostevych.

A várható kezdőcsapat:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Dubinchak – Shaparenko, Sydorchuk, Shepeliev – Buyalskyi, Tsygankov, Garmash

Tippelde

Úgy gondolom, a visszavágóra erősebb lehet a Dinamo, ám ez is kevés lesz még a Benfica ellen. Hazai pályán régóta veretlenek, remek formában vannak, az újak beilleszkedése simán ment, így nem látjuk, hogyan is nyerhetne a Kijev Portugáliában.

Egy gólra akár jók is lehetnek, hiszen az első meccsen is akadt azért dolga Vlachodimosnak, és lehet, hogy az ukránok minden mindegy alapon esnek majd neki az ellenfelüknek. Emellett viszont úgy gondolom, hogy a továbbjutás nem kerül veszélybe, nyerni fog a Benfica.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső