Benfica – FC Midtjylland: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 01.
2022. augusztus 02. kedd, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Midtjylland

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai ötödik meccsünk a BL-ből két régi ismerős találkozása lesz. Mármint, ők még nem találkoztak egymással korábban, de számunkra ők régi ismerősök, a Bajnokok Ligájában rendre indulhatnak, aztán az esetek többségében az őszi, pláne a tavaszi szakaszban már nem találkozunk velük.

Bár a Benfica ezen mondatomra épp rácáfol, hiszen a tavalyi idényben egészen a negyeddöntőig meneteltek, ahol a későbbi ezüstérmes, a Liverpool állította meg őket. Talán ott nézték ki maguknak Kloppék Darwin Nunezt, aki azóta már a vörös mezt… vörösre cserélte.

Most szállnak be a küzdelmekbe, és a tavalyi után egyértelműen az a cél, hogy jussanak túl a Midtjyllandon, majd a következő ellenfelükön is, és kerüljenek a legjobb 32 közé, legyenek ott a csoportkörben.

Ez egy olyan feladat, ami megoldhatónak tűnik, egy olyan cél, amit el lehet érni. Azt még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél a következő körben, de a Midtjylland – szimplán az év eleji kezdésük, valamint Gyurcsóék elleni meccseik alapján – nem tűnik épp verhetetlen ellenfélnek. Úgy szenvedték tovább magukat idáig, csak tizenegyesekkel tudták legyőzni ciprusi ellenfelüket. Házon belül továbbra is vannak balhék, ez sem segít.

A fogadóirodák nem is nagyon rejtik véka alá, hogy mennyire egyoldalúnak látják ezt a párharcot. Egyértelmű hazai győzelmet várnak, és nehéz lenne vitába szállni velük.

Következzen a Benfica – FC Midtjylland mérkőzés!

Benfica

Hatalmas változásokon ment keresztül a Benfica együttese. Tavaly szezon közben cseréltek edzőt, elküldték Jorge Jesust – aki egyébként már a Fenerbahce vezetőedzője -, érkezett Nelson Verissimo, ő azonban csak tűzoltóként volt jelen, a nyáron őt is elküldték. És kinevezték Roger Schmidtet, aki korábban Hollandiában, a PSV Eindhoven mestere volt.

A német vezetőedző kapott egy kész keretet, és aztán azt alakította át saját képére. A legnagyobb probléma, hogy a nagyon jó szezont futó Darwin Nuneztől megváltak, de legalább nagyon sok pénzt kaptak érte. Az uruguayit Liverpoolba adták el 75 millió euróért cserébe. Nyilván ő a legfontosabb távozó, pedig többen elhagyták még az együttest, többek között Éverton, Gedson Fernandes, Jota, de lelépett Pedro Pereira, Haris SeferovicPizzi, Ferro, Vukotic és Svilar is.

Az érkezők listája izgalmas, azt kell, hogy mondjam: A legdrágább igazolásuk Ukrajnából, a Shakhtar Donetsk együtteséből jött, de előtte az Ajaxnál, a PSV legnagyobb riválisánál játszott: David Nerest szerezték meg, aki nem kimondottan befejező csatár, inkább szélső, de ékként is bevethető. Aztán jött még Enzo Fernández, az argentin futball egyik csillogó ékköve, Joao Victor, aki ugyan még nem tette le Európában a névjegyét, de itt megteheti.

Petar Musa neve már többeknek lehet ismerős, őt a Boavistából szerezték meg, míg Mihailo Ristic a Montpellier-ből jött. Egyelőre utolsó érkezőjük Alexander Bah, a Slavia Praha dán-gambiai jobbhátvédje.

Még kinézték maguknak Frederik Aursnest, aki a Feyenoord középpályása, egyelőre azonban úgy tűnik, a norvég marad ott, ahol van.

Ami számomra meglepő, hogy Odysseas Vlachodimos még a Benfica kapusa. A görög nálam top 5-ben van, pedig rengeteg jó kapus van most Európában. Azért érdeklődőből nincs hiány, állítólag Premier League-klubok viaskodnak érte, a Leicester tűnik a legkitartóbbnak, és hogy-hogy nem, épp eladósorba került Kasper Schmeichel, szóval lehet is alapja ennek a transzfernek.

Szintén távozhat még Alejandro Grimaldo, a balbekk, akit az Arsenal és a Manchester City csábít.

A Benfica mind az öt felkészülési mérkőzését megnyerte, néhol könnyedén, néhol nehezebben győztek. A Reading, a Nice, a Fulham, a Girona és a Newcastle sem tudott mit tenni a portugálokkal.

Egy olyan szezonnal, mint amilyen a múltkori volt, kiegyeznének a szurkolók: A selejtezőből indulva a csoportkörbe jutott a csapat, ahol aztán második helyen, a Bayern München mögött mentek a kieséses szakaszba. Ott egy kört – az Ajax ellen – még továbbmentek, de a Liverpool végül megállította őket.

Ami a kezdőt illeti: A védelem nagyjából adott, Schmidtnek az okozhat fejtörést, hogy számtalan támadója közül kik kezdjenek és kik kerüljenek a padra. Mert bár Nunez távozott, azért még akad nagyon jó csatár a keretben… Sérült egyébként nincs, így a német a legjobb kezdőt dobhatja be a dánokkal szemben.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – E. Fernandez, Weigl – Neres, G. Ramos, H. Araujo – Yaremchuk

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Midtjylland

Hát, annyit már most el lehet mondani, hogy a dánoktól többre lesz szükség, mint amit a Larnaca ellen nyújtottak. Mármint felülmúlták Gyurcsóékat otthon és idegenben is, a befejezések minőségével voltak problémák, nem a mennyiségekkel. Talán Pione Sisto ezen a helyzeten segíthetett volna, de ő annyira összekülönbözött a vezetőséggel, hogy nem is volt a felnőtt keret tagja. És ez bizonyára nyomot hagyott a többieken is. Ha egy ennyire fontos játékos kerül ki a csapatból, akkor arról más embereknek is van véleménye, és nem biztos, hogy az a klubra nézve pozitív. Ám a helyzet megváltozott…

A Midtjylland a második fordulóban csatlakozott be a küzdelmekbe, tehát összesen két meccsük van. Az AEK Larnaca ellen otthon 1-1-et hoztak ki, majd idegenben sem tudtak nyerni – ott is 1-1 lett a végeredmény, az odavágón Erik Sviatchenko, a visszavágón Henrik Dalsgaard volt eredményes -, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

A hazaiaktól ketten hibáztak, belefért, hogy a dán csapatból Kaba kihagyta a saját tizenegyesét.

A bajnokság szenvedve indult, iksz a Randers ellen, 3-1-es vereség a Silkeborgtól, ám a hétvégén már fölényes győzelmet arattak, az Odense együttesét 5-1-re verték idegenben. Betalált a kapuba Anders Dreyer, kétszer, gólt szerzett a múltkor büntetőt hibázó Sory Kaba, valamint Gustav Isakson, és… És betalált Pione Sisto, aki visszakerült a keretbe.

Hogy aztán a kezdőben is helyet kap-e, arról tippelni tudunk csak. Szerintünk nem, de csereként sokat lendíthet csapata játékán. Az Odense ellen Paulinho, Charles és Edward Chilufya nem kezdtek, azonban szerintünk visszakerülnek kedden este a csapatba.

Sérültek terén ugyanaz a három játékos hiányzik, akik korábban: Junior Brumado, Jonas Lössl és Evander.

A várható kezdőcsapat:

Olafsson – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Onyedika, Charles, Paulinho – Chilufya, Dreyer, Isaksen

Tippelde

Biztos vagyok abban, hogy a Midtjylland tud annál jobban játszani, mint a Larnaca ellen. Ám most egy sokkal erősebb ellenfélhez látogatnak. Itt nem lesz annyi helyzetük, az tuti, szóval Dreyeréknek a jobb helyzetkihasználás létszükség.

A Benfica elvesztette Nunezt, a legnagyobb kérdés, hogy lesz-e olyan, aki át tudja venni a helyét, és tud szezononként 25-30 gólt lőni. A Benficának innen tovább kell jutnia, és a Benficának ezt a mérkőzést kényelmesen meg kell nyernie.

Az edzőmeccsek alkalmával ritka volt, hogy kapott gól nélkül lehoztak volna egy találkozót, így a sokkal kisebb nyereményt hozó hazai győzelem mellett arra is fogadunk, hogy mindkét csapat hálóba fog majd találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső