Benfica – Inter: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 10.
2023. április 11. kedd, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Inter

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy kicsit változott a terv, de azt bizonyára pénteken ti is láttátok. Csütörtök délután elkapott valami nyavalya, aminek köszönhetően vasárnap reggelig az ágyban feküdtem, és képtelen voltam bármire. Tudjátok, milyen, amikor egy férfi lázas. Na, szorozzátok azt meg tízzel, az vagyok én ilyenkor. Sajnálom, főleg, hogy nagyon sok mindent összeszedtem a tervezett meccsekről, és mivel nem valósult meg, én is feleslegesen dolgoztam, ráadásul az ígéretem sem tudtam betartani.

És most másodszor is megszegem. Azt mondtam, hogy hétfőn nem lesznek tippek, de hát kedden meg jön a Bajnokok Ligája… Húsvéthétfő van, mindjárt indulok locsolkodni, de előtte még gyorsan elmondom, mit is gondolok a Benfica – Inter, valamint a Manchester City – Bayern München mérkőzésekről. Egy BL-meccset sem hagytunk ki, hát most sem fogjuk.

A sportfogadás szakértői szerint a mérkőzés esélyese a Benfica, ami talán elsőre kicsit meglepő, de ha belegondolunk, mégsem az. A bet365-nél 2.10-et fizetnek a hazai csapatra, 3.60-at a vendégekre, 3.30 a döntetlen.

Benfica

Valami egészen bámulatos, ahogy Roger Schmidt csapata játszik ebben az idényben. A német edző a PSV-től érkezett a nyáron, és első évében nagy dolgokra hivatott az együttessel, ez már az elején látszott. Annak ellenére, hogy kulcsjátékos – Darwin Núnez – távozott, a portugálok ezen hamar túlléptek, találtak más góllövőt. Schmidt jól igazolt, és a portugál bajnokságot hamarosan magasba emelhetik.

A gárda eddig 27 bajnokin van túl, ebből 23-at megnyertek, kétszer ikszeltek, és kétszer kaptak ki. Épp most, a hétvégén szakadt meg egy hosszú veretlenségi sorozatuk, ugyanis a bajnokság csúcsrangadóján 2-1-re kikaptak az FC Portotól. Aggodalomra még nincs ok, a bukás ellenére megmaradt Evanilsonékkal szemben hét pont az előnyből.

Több mint valószínű, hogy a fejekben már az Inter elleni mérkőzés járt. A Benfica fantasztikusan teljesített a csoportban, egy olyan kvartettet sikerült megnyerniük, amiben a PSG és a Juventus is ott volt.

Az egyenes kieséses szakaszhoz érve egy másik meglepetéscsapatot, a Club Brugge-t kapták, rajtuk gyakorlatilag átgázoltak, idegenben 2-0-ra, hazai pályán pedig 5-1-re nyertek.

A csapatban kettő, de lehet, hogy három hiányzó lesz. Mihailo Ristic az év eleje óta kiesett, bár a kezdőben nem ő szokott szerepet kapni amúgy sem.

Goncalo Guedes, a Wolverhamptontól megszerzett támadó szintén sérült. Aki pedig kétséges, az Alexander Bah, akit a Porto elleni meccs első félidejében le kellett cserélni. Amennyiben nem tudja vállalni a játékot, Gilberto játszik majd a helyén.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Gilberto, Silva, Otamendi, Grimaldo – Luis, Chiquinho – J. Mario, Silva, Aursnes – G. Ramos

Egymás elleni meccsek:

Eddig nem túl combos a két csapat történelme, hiszen két tétmeccset, valamint egy barátságos találkozót bonyolítottak le. Ezek sem mostanában voltak… Még nem EL-nek, hanem UEFA Kupának hívták a második számú sorozatot, amikor ők ketten ott találkoztak, abból az Inter jött ki jobban. Később, négy év múlva egy felkészülési meccsen aratta első győzelmét az olaszok ellen a Benfica, de azt nem igazán jegyzik fel majd sehova. Most lehet az első olyan győzelmük, ami valóban számít is.

Előző meccs eredménye
2008.08.15.Barátságos Mérkőzés
benfica
1:0
inter
Barátságos Mérkőzés
2004.03.25.UEFA Kupa
inter
3:0
benfica
UEFA Kupa
2004.03.11.UEFA Kupa
benfica
2:2
inter
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter

Nem ok nélkül tartják a Benficát a mérkőzés, sőt a teljes párharc esélyesének. Simone Inzaghi együttese botladozik, hetek óta képtelen a győzelemre, és most már biztosra vehető, hogy a mester a szezon végén távozik. A BL-ből való kiesés lesz az utolsó csepp a pohárban.

Már az előző fordulóból is csak nehezen jutottak tovább, érdekesség, hogy akkor is egy portugál ellenfél jött szembe, az FC Porto. Egyetlen találat döntött még az odavágón, az elegendő volt, de nagyon meleg volt a helyzet a visszavágón.

A bajnokságban sem jó a helyzet, sőt. Az Inter ezúttal sem tudott nyerni, a Salernitana otthonában égtek meg (1-1), miközben az Olasz Kupa elődöntőjében sem sikerült győzni, bár ott az 1-1 idegenben bravúreredménynek tekinthető.

A csapat több mint egy hónapja győzött utoljára, akkor a Lecce volt az ellenfél. Idegenben egyébként sem brillíroztak az egész idényben, és kétlem, hogy ezt most fogják elkezdeni.

Bár Salernoban gólt szerzett, arra számítunk, hogy Robin Gosens kikerül a kezdőből, és Federico Dimarco játszik majd a helyén. Hibája ellenére André Onana is kezdő lehet, viszont a Milan Skriniar – Hakan Calhanoglu páros játéka továbbra sem biztos.

A várható kezdőcsapat:

Onana – D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco – Martinez, Dzeko

Tippelde

Azt azért nem gondolnám, hogy az első meccsen már eldől a továbbjutás sorsa, de ez a Benfica nagyon meggyőző, míg ellenfelük kevésbé. A lelkesedés, a forma, a hazai pálya mind-mind a Benfica mellett szólnak.

Nem is mondhatunk mást, minthogy mi Roger Schmidték győzelmére fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső