Benfica – Juventus: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 21:00 Estadio do SL Benfica
Benfica
vs
Juventus

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Juventus együttese, és ez a szalmaszál nagyon vékony, ráadásul középen még jól meg is gyújtották. Ezzel a nem igazán eredeti hasonlattal arra akartam csak kilyukadni, hogy a torinói együttes továbbjutási esélyei nagyon kicsik. Az előző forduló talán legnagyobb meglepetését okozva a Juve kikapott Izraelben, és most már nem azért hajtanak, hogy meglegyen a második hely, hanem azért, hogy a Maccabi Haifa nehogy megelőzze őket.

Az olaszok a hétvégén régi fényükben tündököltek, de itt gyorsan meg is kell jegyeznem, hogy a Benfica nem egyenlő az Empolival, nem egyenlő a Torinoval. Roger Schmidt együttese az egész szezonban fantasztikusan játszik, a hétvégén hatalmas rangadót nyerve erősítették meg első pozíciójukat a Liga Portugalban. Szóval telve vannak önbizalommal, és a kedd esti mérkőzésen sikeresen elintézhetik, hogy a legjobb 16 között legyenek. Ehhez mire van szükség? Mindössze egy pontra. Kivéve, ha a Maccabi Haifa nyer Párizsban… De lássuk be, erre semmi esély. Arról a meccsről majd később.

Szóval, száz szónak is egy a vége, a portugálok továbbjuthatnak, így nagyon fognak akarni, de ezt a csapatot amúgy sem kell nagyon űzni, mennek ők maguktól is.

A fogadóirodák ennek megfelelően hazai győzelmet várnak, 1.95 most a hazai győzelem a legtöbb irodánál, 3.60 és 3.80 között van a döntetlen, és ugyanannyi a Juve-győzelemre adott szorzó is.

A napot a Benfica – Juventus meccsel folytatjuk.

Az előző fordulóban történt

Az egy héttel korábban lejátszott Benfica – PSG mérkőzés nagyon jó focit hozott, bátor hazaiakat, és kissé megszeppent vendégeket. A franciák voltak a meccs esélyesei, de Roger Schmidt most annyira összeszedte ezt a Benficát, hogy benne volt a meglepetés is. És be is jött. Most pedig arra készültek a luzitánok, hogy másodjára is meglepjék Messiéket. Pontosabban, őt nem, mert nem játszott.

A meccsen összesen két tizenegyesgól volt, a minőség most nem volt annyira magas, mint az első találkozójukon. A 38. percben a sérült Nuno Mendes helyett pályán levő Juan Bernat húzott el a balszélen, a fiatal Antonio Silvával találkozott, a labda nem volt sehol, a védő egyszerűen felrúgta ellenfelét. A tizenegyest Kylian Mbappé értékesítette.

A másik tizenegyesre a 60. percben került sor, bár eleinte a játékvezető elegánsan továbbot intett Marco Verratti szabálytalansága után. A VAR viszont szólt, érdemes lenne megnézni az esetet, ekkor vette észre a bíró, hogy az olasz európa-bajnok megtaposta Goncalo Ramos lábát.

A tizenegyesek szakértője, Joao Mario állt a labda mögé, és a kapu közepébe lőtt.

A Benfica másodszor is pontot szerzett a PSG ellen, ezt pedig idén nem sokan fogják elmondani.

A másik meccsen történt a forduló legnagyobb meglepetése, a néha egészen gyenge játékot mutató Juventus 2-0-s vereséget szenvedett Haifában. Az izraeli Maccabi eddig pontot sem tudott szerezni, most viszont nagyon megküzdöttek a sikerért. A mérkőzés hőse Omer Atzili volt, aki az első félidő alatt kétszer is beköszönt a vendégeknek. A taktikusan játszó hazai csapat ugyan többször is játszott a tűzzel, végül azonban lehozták a mérkőzést kapott gól nélkül, ami azt jelentette, hogy a Juventus a kiesés szélére sodródott.

Benfica

Amit eddig a Benfica csinál, az elképesztő. Roger Schmidt a nyáron vette át az együttes irányítását, és tavalyi portugál bronzérmes elkezdett igazán jól futballozni. Sokan féltették őket azután, hogy Darwin Núnez távozott, de látható, hogy utána is van élet. Eleinte Goncalo Ramos góljai jöttek szépen sorban, aztán a többiek felfejlődtek hozzá, David Neres, Rafa Silva, Joao Mario és a többiek is szépen rúgják a gólokat, miközben a csapat védelme elképesztően stabil tud lenni.

Amióta a német mester ül a kispadon, a Benfica még nem szenvedett vereséget, ez azt jelenti, hogy tizenkilenc egymást követő találkozón sem verték őket meg, aminek köszönhetően szépen haladnak a bajnokságban, a portugál kupában és a Bajnokok Ligájában is.

A Liga Portugalt vezetik, épp a hétvégén játszottak a második helyen álló FC Portoval, a találkozót David Neres góljával nyerte meg a Benfica, és már hatpontos előnyük van üldözőjükkel szemben.

A kupában kicsit nehezebben jött a siker, a Caldas (portugál harmadosztály) ellen megszenvedtek, a kissé tartalékos Benfica csak tizenegyesek után jutott tovább.

A BL-ben eddig veretlenek, megverték a Maccabi Haifát, a Juventust, és két alkalommal is döntetlent játszottak a PSG-vel. Most a második helyen állnak, a PSG-nek jobb a gólkülönbsége, ami miatt ők vezetnek.

Azt gondolom, a Benficának nem kell az első hely, de már szeretnék biztosan elérni a BL következő szakaszát, amit egy győzelemmel meg is tehetnek. Sőt, bizonyos esetben elegendő egy pont is. Ha nyer a PSG, ők pedig ikszelnek, akkor is meglesz a legjobb 16.

Roger Schmidt eddig mindössze 18 játékosnak adott lehetőséget a BL-ben, és nem várható komoly változtatás a Juve ellen sem.

Mivel Morato megsérült, így Antonio Silva párja majd Nicolás Otamendi lesz. A középpálya adott, bár Fredrik Aursnes mostanában többet játszott, holnap este a helyét valószínűleg átveszi David Neres.

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Bah, Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Fernández – Neres, Rafa Silva, Joao Mario – Ramos

Egymás elleni meccsek:

A második fordulóban a Juve hazai pályán hamar előnybe került a Benficával szemben. Arkadiusz Miliknek sikerült bevenni Odysseas Vlachodimos kapuját, ám a portugálok később fordítottak. Először Joao Mario egyenlített, majd David Neres gólja döntötte el a meccset a vendégek javára.

Korábban nekik már volt több meccsük is, ezek azonban már régen történtek. Mindenesetre az eredmények itt vannak:

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
juventus
1:2
benfica
Bajnokok Ligája
2018.07.28.ICC
benfica
2:4
juventus
ICC
2014.05.01.Bajnokok Ligája
juventus
0:0
benfica
Bajnokok Ligája
2014.04.24.Bajnokok Ligája
benfica
2:1
juventus
Bajnokok Ligája
2012.08.01.Barátságos Mérkőzés
juventus
1:1
benfica
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus

A hétvégén ismét tündökölt a Juventus. Nem gondoltuk volna, hogy szétszedik majd az Empolit, és nem azért, mert Paolo Zanetti csapata olyan jó lenne. Inkább azért, mert a zebrák gyengék. Ráadásul több kulcsjátékosuk is hiányzik, és ezen a meccsen is hiányozni fog.

Egy pillanatra említsük meg az Empoli elleni mérkőzést, aztán megyünk is tovább: Moise Kean talált a hálóba először, majd a második játékrészben betalált Weston McKennie, aztán Adrien Rabiot kétszer.

Ja, és Keannek volt még egy lesgólja. Rég nem volt ennyire magabiztos a Juve, ezzel egy kis időt nyert magának Massimiliano Allegri.

Ettől függetlenül a bajnokságban továbbra sem állnak jól, tíz pontra vannak a Napolitól, akik az élen vannak, jelenleg a Juve a 8. helyen áll.

A Bajnokok Ligájában egyetlen győzelmük van, otthon verték meg a Maccabi Haifa együttesét, idegenben viszont kikaptak tőlük. Ahogy kikaptak a Benficától és a PSG-től is.

Konkrétan a szakadék legszélén vannak, innen már csak csodával juthatnak tovább. Az együttes célja nem lehet más, minthogy elérjék a harmadik helyet, hogy tavasszal is részt vehessenek kupában.

Jó hír, hogy Paul Pogba edzésbe állt, és bár még nem léphet pályára, a visszatérés egyre közelebb. Szintén nem lesz még ott Mattia De Sciglio, Bremer, Federico Chiesa és Ángel Di Maria sem.

Moise Kean és Adrien Rabiot biztosan a kezdőben kapnak helyet, Allegri jobb híján 3-5-2-ben küldi majd pályára a srácokat.

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Danilo, Bonucci, Rugani – Cuadrado, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic – Kean, Vlahovic

Tippelde

Nehéz megmondani, mi várható a találkozón. A Juve úgy fog játszani, hogy nincs vesztenivalója. Ha nem nyernek, a búcsú biztos. Ezért a kezdetektől támadni fognak, amit egy rutinos Benfica meg fog tudni majd oldani. A döntetlen nem kizárt, de hazai pályán a sasokat már nagyon régóta nem verték meg. Most sem fogják.

A legjobb megoldás az 1X lenne, illetve véleményem szerint mindkét csapat majd a hálóba fog találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső