Benfica – PSV Eindhoven: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 16.
2021. augusztus 18. szerda, 21:00 Estádio do SL Benfica
Benfica
vs
PSV

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Átugrunk szerdára, a keddet konkrétan kivégeztük… Nem gond, mert szerdán is lesz három Bajnokok Ligája, valamint egy Európa-liga találkozó, mi pedig már ezeket is megnézzük a mai napon, megpróbálunk egy kis mellékest keresni. A szerdát a Benfica – PSV Eindhoven mérkőzéssel indítunk, ami számunkra a mostani BL-kör egyik leginkább várt mérkőzése. És nagyon szomorú, hogy az egyik csapat nem lehet ott a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Merthogy mindketten parádés, jó focit játszottak – bár a Benfica Szpartak Moszkva elleni visszavágójától nem ájultunk el -, megérdemelnék, hogy ott legyenek a BL legjobb 32 csapata között. De ilyen nem létezik, egyiküknek már csak az Európa-ligában jut hely. Ó, igen, talán eddig nem írtuk, de aki itt veszít, az automatikusan az EL-be kerül, azon belül is már a csoportkörbe.

A PSV-ről pedig csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Elképesztően jó formát vettek elő, mind a BL-ben, mind pedig az Eredivisie-ben remekül játszanak, behúzták a szuperkupát az Ajax ellen… Szóval… Reszkess, Benfica?

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Benfica

Eddig a portugál együttest csak két mérkőzésen láthattuk, ők a harmadik körben léptek be, egyből egy nehéznek mondható ellenféllel kerültek szembe. Ám csak mondhattuk, hogy nehéz ellenfelek, mert a Szpartak Moszkva végül kettős vereséggel búcsúzott el azonnal a Bajnokok Ligájától.

A két meccs közül a moszkvai volt jó, sőt mi több, frenetikusan jó. Ott felváltva jöttek a helyzetek, a szebbnél szebb megmozdulások és a hatalmas kapusbravúrok. Gólnélküli első félidőt követően a Benfica végül Rafa Silva és Gilberto góljaival felülkerekedett az orosz haderőn. Nem volt könnyű szülés, de a második játékrészben már ki tudták húzni az oroszok méregfogát, ott már a Szpartaknak nem sok babér termett.

Egy ilyen odavágóhoz frenetikus visszavágó dukál… Dukált volna, ám a csapatok ezúttal cserbenhagytak bennünket. Sehol nem látszott az a lelkesedés, ami az első mérkőzésen, helyzeteket is alig láthattunk, de még kapu felé tartó lövésekkel sem kényeztettek minket el a futballisták. Ahogy az első mérkőzésen, úgy itt sem esett gól az első játékrészben, majd jött előbb Joao Mario, majd Samuel Gigot, aki saját kapujába segített egy labdát, így ezt a meccset is 2-0-ra nyerték a portugálok.

A bajnokságban egyelőre hibátlanok, két mérkőzést játszottak le, az elsőt a Moreirense ellen 2-1-re nyerték, a másodikra pedig most hétvégén került sor, az Arouca ellen 2-0-t játszottak. Örömteli hír a szurkolóik számára, hogy az új igazolás, Roman Yaremchuk rögtön első bajnokiján hálóba talált.

Előző meccs eredménye
2012.07.22.Barátságos Mérkőzés
benfica
1:3
psv
Barátságos Mérkőzés
2011.04.14.Európa Liga
psv
2:2
benfica
Európa Liga
2011.04.07.Európa Liga
benfica
4:1
psv
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSV Eindhoven

Fogalmunk sincs, mi történik Eindhoven városában, mi a fene folyik a PSV-nél, de az biztos, hogy egyelőre nagyon tetszetős. Azoknak, akik szimplán a futballt kedvelik tökéletes választás lehet egy PSV mérkőzés, a csapat ugyanis szemet gyönyörködtetően játszik.

Vegyük csak alapul a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményüket. Kezdődött minden azzal, hogy a Galatasarayt megsemmisítették hazai pályán (5-1) Eran Zahavi és Mario Götze vezérletével, majd a visszavágót is behúzták.

Akkor még nem tudtuk eldönteni, hogy a törökök játszottak ennyire gyengén, vagy esetleg tényleg ennyire erős a PSV. Hamarosan kiderült, jött a Midtjylland FC elleni mérkőzés, ahol szintén hazai pályán kezdtek a hollandok, és esélyt sem hagytak dán ellenfelüknek. A Midtjylland játékosai az egész találkozón üldözték a labdát, többnyire sikertelenül, és védekeztek, foggal-körömmel. Szintén sikertelenül, Noni Madueke, Mario Götze és Cody Gakpo találatával 3-0-ra nyert az Eindhoven. Lehetett volna több is…

A visszavágón nem tettek bele annyit a meccsbe, de minek is tették volna? Végül a győzelmet így is megszerezték, újabb kettős győzelem.

A holland Szuperkupát az Ajax ellen szerezték meg, újabb fölényes győzelmet arattak, de azért azt ne felejtsük el, hogy Nicolas Tagliaficot, az amszterdamiak balbekkjét már az első félidőben kiállították. Ettől még a 4-0 az 4-0, ezen nincs mit magyarázni.

Időközben a holland bajnokság is elkezdődött, a PSV pedig a Heracles otthonában meg is kaparintotta az első három pontját. Úgy, hogy Zahavi, Götze, Drommel és Gakpo csak a kispadon ült.

Valamit nagyon eltaláltak Eindhovenben, eddig ez kiváló teljesítmény. De az igazi erőpróba szerda este jön a csapat számára…

Összefoglalás

Roger Schmidt a Benfica ellen bizonyára azzal a kezdővel áll fel, mint a dánok ellen. Azaz marad a 4-3-3-as formáció, Zahavi, Madueke és Gakpo a csatársorban, van Ginkel, Götze és Sangare középen, a hátsó alakzat meg megint csak adott.

Az mondjuk még kérdés, hogy ki lesz a balbekk?! A Heracles ellen Mwene játszott, mivel Phillip Max összeszedett egy kisebb sérülést, ám a hírek szerint a Benfica ellen már játszhat.

Akik viszont biztosan nem játszhatnak, az Maxime Delanghe, Maximiliano Romero, Richard Ledezma sérülés miatt, míg Mohamed Ihattaren játszhatna, ha Roger Schmidt akarná. De nem akarja, a 19 éves játékos ismét szembe ment saját edzőjével, aki nemes egyszerűséggel eltiltotta az edzésektől. Nem az első eset, hogy Ihattaren deviáns módon viselkedik, több mint valószínű, hogy a távozás útjára lép majd. Schmidt pedig megmutatta a klubnál pallérozódó fiataloknak, hogy lehetsz bármilyen tehetséges, ha nem állsz be a sorba, akkor repülsz…

Még egy friss(ebb) hír a PSV-vel kapcsolatban: Pont került Denzel Dumfries ügyére, az EB-n felfedezett szélsőhátvéd az olasz címvédő Inter futballistája lett.

A Benficánál most van miért aggódni. Két alapember, Jan Vertonghen és Haris Seferovic sérült meg, ők biztosan kihagyják a találkozót, ami nyilván borzasztó hír. Még a svájcit mondhatni könnyen lehet pótolni, ott van Roman Yaremchuk, illetve Gian Luca Waldschmidt is tud éket játszani, Carlos Viníciusról nem is beszélve.

Ám a védelemben, hogy ki fogja pótolni a tapasztalt belgát? A tippünk az, hogy Morato, a 20 esztendős bekk. Ő volt az, aki Vertonghen helyére lépett a Szpartak Moszkva elleni meccs félidejében, illetve az Arouca ellen is ő volt Nicolás Otamendi párja.

Ha csak a múltból indulnánk ki, akkor egyértelmű lenne, hogy mire fogadunk: Over 2,5-re. Eddig három mérkőzést játszottak, mindhárom sok gólt hozott. Nem a múltból indulunk ki, mégis azt mondjuk, a legjobb és legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy sokgólos találkozót láthatunk. A játékosok képességei vitathatatlanok, valamint a két együttes stílusa is inkább a támadófutballt támogatja.

Ezen felül meg vagyunk győződve arról, hogy mindkét együttes hálóba talál, arra már elég régen volt példa, hogy lehozzanak egy meccset legalább egy rúgott gól nélkül.

Mivel mindkét együttes erős, ezért nem merjük megtippelni a találkozó kimenetelét. Azt meghagyjuk majd a visszavágóra… Vagy akkor is kihagyjuk, passz. Maradjunk tehát két tippnél: 2,5 gólnál több gól lesz, illetve mindkét csapat a másik kapujába talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső