Benfica – Szpartak Moszkva: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 21:00 Estádio do SL Benfica
Benfica
vs
Spartak Moskva

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Már csak három meccsünk van hátra, a három 21:00-kor kezdődő találkozó. Kezdjünk a Benfica – Szpartak Moszkva meccsel! Jaj, de jó kis odavágót játszott az orosz és a portugál együttes. Két jó nevű portugál edző a kispadon, a mérkőzés pikantériáját pedig az adta, hogy Rui Vitória korábban négy éven keresztül dolgozott a Benfica edzőjeként.

Csapataink a támadó futball hívei, és ezt prezentálták is a közönség és a TV nézők legnagyobb örömére. Bár, a végeredményt ismerve a szurkolók bizonyosan nem repestek az örömtől, de a helyzetek számára, a fineszes, szép megoldásokra panasz egyik oldalon sem lehetett.

Viszont a Benfica két gólt szerzett, míg az oroszok egyet sem, mindezt Oroszországban. Rettenetesen nehéz dolga lesz Sobolovéknak, ha szeretnének még egy kört menni a BL-ben, ahhoz valami igazán extra teljesítményre lesz szükségük. De vajon megvan-e bennük az a plusz, aminek segítségével két vállra fektetik a portugál bajnokság harmadik helyezettjét? Erre keressük most a választ többek között.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Szpartak Moszkva – Benfica: 0-2

G.: Rafa Silva, Gilberto

Bevalljuk, kicsit eredményesebb futballra számítottunk a moszkvaiak részéről, hiszen döntetlen eredményt tippeltünk, valamint azt, hogy két és fél gólnál kevesebb lesz a találkozón. A helyzetek számát tekintve óriási szerencse, hogy ez a tipp jött, de néha bizony arra is szükség van. Nézzük, mi történt a múlt héten az összecsapáson!

A kezdők:

Szpartak Moszkva:

Maksimenko – Rasskazov, Gigot, Dzhikiya, Ayrton – Zobnin, Hendrix, Umyarov, Bakaev – Larsson, Sobolev

Benfica:

Vlachodimos – Otamendi, Lucas Verissimo, Vertonghen – Goncalves, Pizzi, Mario, Weigl, Grimaldo – Silva, Seferovic

Erős csapattal állt fel a Benfica, erősebbel, mint a Szpartak Moszkva. Ott volt Weigl, Joao Mario, Pizzi, Rafa Silva és Haris Seferovic, hátul két rutinos védő, Otamendi és Vertonghen. A csapat egyik legjobbja mégis a kapus, Odisseas Vlachodimos volt. A Benfica támadó sora már így is elég erős, és még az új igazolás, Roman Yaremchuk a keretben sem volt.

Igazán bekezdtek a felek, az első tíz percben három nagy lehetőséget is láthattunk. Először Pizzi lövését blokkolta egy arra járó moszkvai, majd gyors egymásutánban volt egy hazai és egy vendég ziccer. Előbbit Jordan Larsson hagyta ki – vagyis Vlachodimos védett szépen -, majd az ellentámadásból Diego Goncalves fejelhetett kapura, Maksimenko – aki egyébként szintén jól védett – ütötte ki.

Pizzi középpályás létére elég sokszor keveredett a kapu elé, a 17. percben pedig esélye nyílt – ismét – a gólszerzésre, ám a neki címzett labdát majdnem a Holdra rúgta. Na jó, nem, de ha három kaput raktunk volna egymás tetejére, talán még úgy sem lett volna gól a lövésből.

Nail Umyarov bombája bizony beakadt volna, a távoli lövés szitált a kapu felé, Odisseas Vlachodimos a meccs védését bemutatva tudta valahogy kitolni a labdát. Nem lennénk meglepődve, ha a kapusnak titokban megnőtt volna egy picikét a keze valami természetfeletti módon, mert más magyarázat nincs arra, hogy ezt hogyan tudta védeni…

Vannak olyan meccsek néha, amiknél nem kell gól ahhoz, hogy élvezhető legyen. Na, ez pont ilyen volt.

A szünet után aztán azok is elégedetten csettinthettek, akik a gólra vártak. Kivéve, ha épp a Szpartaknak szorítottak. Akkor nem csettintettek, csak szomorúak voltak. Ugyanis a Benfica 50 perc után Rafa Silva révén vezetést szerzett. Az Intertől ingyen igazolt Joao Mario labdáját a portugál válogatott nagy erővel, közelről lőtte szét a moszkvai hálót.

Ez volt az a pont, ami teljesen megfogta a hazaiakat, innentől kezdve a Benfica teljes mértékben átvette az irányítást, helyzet csak előttük volt. És a helyzetekből esetenként gólok is születnek, a 74. percben 2-0-ra alakította az állást Gilberto, aki szinte ugyanonnan talált a hálóba, mint 25 perccel korábban a csapattárs, Rafa Silva.

A Szpartak Moszkvának akkor van esélye a továbbjutás kiharcolására, ha úgy tudnak futballozni, mint az első játékrészben tették. Meg akkor, ha Vlachodimos gyengébb napot fog ki…

Előző meccs eredménye
2021.08.04.Bajnokok Ligája
spartak moskva
0:2
benfica
Bajnokok Ligája
2012.11.07.Bajnokok Ligája
benfica
2:0
spartak moskva
Bajnokok Ligája
2012.10.23.Bajnokok Ligája
spartak moskva
2:1
benfica
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Minden bizonnyal eljön az idő, és először fogjuk látni Roman Yaremchukot a Benfica mezében, és lehet, hogy rögtön kezdőként. Haris Seferovic ugyanis megsérült a moszkvai találkozón, és több hét kényszerpihenő vár rá. Az is arra utal, hogy az ukrán kezdőként kap majd szerepet, hogy a hétvégi Moreirense elleni mérkőzésen a padra már leült, de Jorge Jesus végül nem állította be.

Helyette Waldschmidt, Everton és Goncalo Ramos játszottak elől. A holnapi meccsre viszont újra láthatjuk majd Rafa Silvát, Pizzit, Grimaldot és Weiglt is a kezdőben.

Seferovic mellett Darwin Nunes és Andre Almeida nem állhat a mester rendelkezésére.

Egyébként a Moreirense elleni meccset 2-1-re nyerte a Benfica, Waldschmidt és Lucas Verissimo góljaival, Goncalvest viszont kiállították. Persze, az a piros lap nem lesz hatással a keddi meccsre.

A Szpartak viszont rövid időn belül harmadik vereségét szenvedte el: A nyitányon vereség a Kazany otthonában, majd jött a Benfica elleni meccs, most hétvégén pedig a Nyizsnyij Novgorod vitte el a három pontot az orosz fővárosból. Pedig Vitória annyira nem tartalékolt, pályán volt Sobolev, Kral, Larsson, Hendrix és Victor Moses is. Egyedül mondjuk Dzhikiyát lehetett hiányolni.

A továbbjutás szinte már zsebben, de ettől függetlenül kettős győzelmet várunk a portugáloktól. Egy hasonló mérkőzés jót tenne a lelkünknek, az igazán élvezetes volt. Most nem kevés gólos meccsre számítunk, részünkről bátran menni fog az over 2,5, valamint arra számítunk, hogy Jorge Jesus csapata ezt az akadályt is veszi. Sőt továbbmegyünk: Azt várjuk, hogy már a félidőben is ők vezessenek, ami így magasabb nyereményt jelentene számunkra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső