Besiktas – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 14.
2021. szeptember 15. szerda, 18:45 Beşiktaş Park
Beşiktaş
vs
Borussia Dortmund

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ugorjunk is fejest a szerdai BL napba, amikor is újra nyolc mérkőzést játszanak. Mondani sem kell, ez nekünk maga a mennyei manna. Első mérkőzésünket háromnegyed hétkor kezdik, a török bajnok fogadja otthonában a német bajnokság harmadik helyezettjét, vagyis Besiktas – Borussia Dortmund találkozót rendeznek.

A Besiktas az a csapat, akit eléggé lesajnálnak előzetesen, a Dortmund ellen legalábbis biztosan, mivel a fogadóirodák is ritka alacsony oddsot adnak Reusék győzelmére. Tény és való, hogy a Besiktas nem főszereplője a Bajnokok Ligájának, de a tavalyi szezonban idegölő módon, hatalmas csatában kerekedtek a Galatasaray és a Fenerbahce fölé.

Az is közre játszhat, hogy a németeknél futballozik a jövő több nagy tehetsége, köztük az a norvég Erling Braut Haaland, aki lassan valóban a világ legjobb támadójává válik.

Rettenetesen nehéz dolga lesz a házigazdának, ha egy vagy több pontot otthon akar tartani, ez a Dortmund ugyanis nem szórakozik… Láttátok a hétvégi Leverkusen elleni meccset?

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Besiktas

Mielőtt belevágnánk a közepébe emlékezzünk meg a török együttes tavalyi idényéről, amit már a bevezetőben is megemlítettem. Történt, hogy a Fener, a Galatasaray és a Besiktas kéz a kézben haladt előre, az utolsó forduló után pedig pontegyenlőség született utóbbi kettő között, így az egymás elleni eredmények döntöttek, amiben a Besiktas jobb volt. Így ők azonnal a csoportkörbe kerültek, a Galata pedig nagyon csúnyán hullott el a PSV Eindhovennel szemben.

Az idei bajnokság is útjára indult, a Besiktas pedig ott folytatta, ahol tavaly abbahagyták. Négy mérkőzést bonyolítottak le eddig, 3 győzelmet arattak, egyszer pedig ikszeltek, de ami megsüvegelendő, hogy ezen a négy meccsen egyszer sem találtak a hálóba az ellenfelek.

Legutóbb szombaton léptek pályára, a Yeni Malatyasport fogadták hazai környezetben, és mértek rájuk háromgólos csapást. Most először talált hálóba Michy Batsuayi, akit a Chelsea együttesétől kaptak kölcsön, rögtön duplázni tudott a támadó. Aki egyébként korábban megfordult a Borussia Dortmund együttesében is egy szezon erejéig. A szurkolók kedvelték, mert nagyon gólérzékeny volt, 14 mérkőzésen 9 gólt szerzett a németeknél, aztán valami nagyon félrement, az azóta lejátszott három szezonban összesen nem rúgott 9 gólt…

Volt még egy nagy igazolása a törököknek, megszerezték Miralem Pjanicot, aki a Barcelona igazolt labdarúgója. Direkt nem azt írtam, hogy játékosa, mert a pályán alig láthattuk a bosnyákot. Kettejükön kívül is voltak új igazolások, például Mert Günok, Umut Meras, Kenan Karaman, Mehmet Topal vagy Alex Teixeira, utóbbi játékosnak klubja sem volt, a Besiktasnál viszont úgy tűnik, azonnal alapemberré vált.

Sergen Yalcin együttese utoljára a 2017/18-as idényben jutott főtáblára, sőt még a csoportból is sikerült továbbjutniuk, a legjobb 16 között véreztek el. Most is meglephetik a riválisokat, egészen pontosan az Ajaxot és a Sportingot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Borussia Dortmund

Marco Rose a nyáron vette át a sárga-feketék irányítását, az eddig mutatott játékról elmondható, hogy gólerős. Igen, ez a legjobb szó. Mióta a tréner elhagyta a Gladbach együttesét és leült a Dortmund kispadjára a csapat öt tétmeccset játszott le, amiken összesen 26 gól esett, ami több mint ötös átlagot jelent…

Ez egyfelől pozitív, másrészt viszont negatív is, mert a csapat nagyon sok gólt kap, az ellenfelek legalább egyszer mindig betaláltak Kobel kapujába.

Az idényt egy fölényes, 5-2-es győzelemmel nyitották, majd ezt követően a Szuperkupa döntőjében sima, 3-1-es vereséget szenvedtek a Bayern Münchennel szemben. A vereség megfogta őket, így Freiburgból üres kézzel távoztak – Sallai Roland azon a meccsen győztes gólt szerzett -, ám most úgy tűnik, visszatérnek a helyes útra, verték nagy csatában a Hoffenheimet, valamint a hétvégén a Bayer Leverkusent.

Erling Haaland egészen elképesztően indította az új szezont, öt gólt szerzett, négy gólpasszt osztott ki. A Dortmund legnagyobb igazolása az volt, hogy őt a csapatnál tudták tartani. Biztosan nem volt könnyű, a Chelsea például hatalmas rohamokat indított, hogy magukhoz csábítsák a norvégot, ám minden próbálkozás hiábavalónak bizonyult.

De ha már szóba kerültek az igazolások… Az bizonyára nem érintette jól őket, hogy Jadon Sanchot elvesztették, a Manchester United 85 milliós ajánlatára nem tudtak már nemet mondani. És nem csak az angol szélső távozása fájhat, hanem Thomas Delaneyé is, akit 6 millióért értékesítettek a Sevillának.

Érkezők tekintetében is visszafogott nyarat produkált a csapat, mindössze Donyell Malen (PSV Eindhoven) és Gregor Kobel érkezett, no meg kölcsönben Marin Pongracic, illetve két nagyon fiatal játékos, Soumaila Coulibaly és Abdoulaye Kamara. Egyikük 17, a másik 16 esztendős.

Nem nagyon tudjuk még hová tenni a Dortmundot ebben a mezőnyben, de még csak a csoportban sem. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az ő meccseiken unatkozni nem fogunk.

Összefoglalás

Két nagyon fontos játékosát lesz kénytelen a hazai csapat nélkülözni, Alex Teixeirát és Domagoj Vidát is le kellett cserélni a Yeni Malatyaspor elleni meccsen, így ők csatlakoznak Umut Merashoz és Ajdin Hasichoz, akik szintén nem bevethetők.

Teixeira hiányában Salih Ucan pótolhatja a brazilt, aki a hétvégi bajnokin eltiltását töltötte. Pályán lesz szinte mindegyik új igazolás, Rachid Ghezzaltól Michy Batsuayiig, egyedül az irányító személye lesz más.

A Dortmundnál nem kevesebb, mint hat sérült játékos van. Gio Reyna közülük a legfontosabb, illetve Emre Can is alapembernek számít.

Mateu Morey, Dan-Axel Zagadou biztosan kihagyja a találkozót, míg Thorgan Hazard, Nico Schulz és és Marcel Schmelzer talán-talán a kispadra leülhet.

Nagy valószínűséggel, ha senki nem épül fel, akkor Erling Haaland párja elől Donyell Malen lesz, akinek egyelőre még szokni kell a Bundesliga légkörét, valamint a dortmundi csapattársakat, eddig hat mérkőzést játszott le új klubja színeiben, de hálóba találnia még nem sikerült. Viszont a vb-selejtezők alkalmával Törökországnak betalált, ez egy jó ómen lehet a számára.

A két együttes korábban még sosem találkozott egymással semmilyen sorozatban.

Három tippünk van erre a találkozóra: Az egyik, hogy a Dortmund esélyeshez méltó módon játszik majd és nyeri is a találkozót. A másik, hogy a Besiktas sem adja könnyen magát, így mindketten a hálóba találnak. A harmadik pedig az, hogy 2,5-nél több gól születik a mérkőzésen. A két csapat formája alapján ezek a legreálisabb fogadások a találkozóra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső