Besiktas – Sporting CP: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 18.
2021. október 19. kedd, 18:45 Beşiktaş Park
Beşiktaş
vs
Sporting

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nagyon könnyen el tud szokni a jótól az ember, a múlt héten szabályosan elvonási tünetek jelentkeztek rajtunk, amiért nem volt Bajnokok Ligája… Most viszont megkapjuk az adagunkat, holnap és szerdán folytatódik a harmadik körrel a legrangosabb európai kupasorozat. Ahogy idén – szinte – mindig az összes meccset górcső alá vesszük, először a Besiktas – Sporting CP kerül terítékre.

Két nulla ponttal rendelkező együttes, akik – hacsak nem történik valami csoda – maximum a harmadik helyért vívhatják meg a küzdelmüket. Merthogy az Ajax és a Borussia Dortmund minden bizonnyal az egyenes kieséses szakaszban folytathatja. Igaz, tényleg csak két forduló ment le, de ez a tény már ennyi alapján kirajzolódni látszik.

A Besiktasnak nem csak a BL-ben, de hazája bajnokságában megy, a Sporting viszont veretlen, jelenleg egy ponttal van lemaradva az első Benficától – nyolc forduló elteltével.

Döntő jelentőségű mérkőzésről beszélünk, amennyiben a portugálok ezt a találkozót meg tudják nyerni, akkor nagy eséllyel ők mehetnek majd tovább az Európa-ligába. Vagy van ebben a kvartettben valamiféle rejtett meglepetés? Nem gondolnánk…

Kezdjünk!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Ajax – Besiktas: 2-0

G.: Berghuis, Haller

Erik Ten Hag egy remek edző, ez az évek során már kiderült. Ahogy az is, hogy az Ajax továbbra sem veszített fényéből, még mindig egy elképesztően erős alakulatról van szó, akik bátran nyúlnak a fiatalokhoz, és ahol a játékosmegfigyelőknek nagyszerű szeme van a tehetségekhez. Kezd beérni a tart mester keze munkája – megint -, amit eddig láttunk tőlük a Bajnokok Ligájában, az rendkívül tetszetős. Viszont a Besiktastól talán többet vártunk mindannyian, miután megnyerték a Süper Liget nem biztos, hogy erre számítottunk…

A kezdők:

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Besiktas:

Destanoglu – Rosier, Saatci, N’Sakala, Meras – Josef – Karaman, Ucan, Bozdogan, Yilmaz – Batshuayi

Mindkét együttesben voltak/vannak hiányzók, a legfontosabb, hogy az Ajaxnál a harmadikszámú portás védett, míg a törököknél az a Miralem Pjanic hiányzott, akit a Barcelonától kaptak kölcsön, és azonnal a kezdőbe verekedte magát.

Jól kezdett a Besiktas, rögvest az elején gólt is szerezhettek volna, ha Michy Batshuayi egy picit jobban, pontosabban céloz. A Chelsea-től kapott belga játékosnak Pasveer kapus mellett sikerült ellőni a labdát, de a kapufát már nem sikerült „átverni”.

Ez a kapufa észhez térítette a hollandokat, akik a 17. percben aztán vezetést is szereztek. Dusan Tadic a balszélről tört be a tizenhatoson belülre, lövés helyett passzolt, Steven Berghuis pedig a bal alsóba helyezte a labdát. A szerb csapatkapitány úgy hatolt át a védelmen, mint forró kés a vajon, a gólszerzőnek jutott a könnyebb feladat.

A félidő végén kettőre növelték előnyüket a hazaiak, és természetesen Sebastién Haller volt a gól szerzője. Az elefántcsontparti játékos olyan jó formában van, hogy bármelyik testrészével ér labdába, abból gól születik. Így történt, hogy a Leeds United által kinézett Mazraoui beadását térddel továbbította a kapuba, kifacsart testhelyzetben, egy védővel a nyakán.

A második félidőben továbbra is az Ajax dominált annak ellenére, hogy a Besiktas volt kétgólos hátrányban. Hallernek további két lehetősége adódott, az egyik esetben a kapu fölé fejelt – igaz, hogy ott egy kicsit magas volt a beadás -, míg másodszor Destanoglu kapus védett bravúrral.

Helyzete azért akadt a törököknek is, sőt a hálót is megzörgették, de mivel Kenan Karaman előtte szabálytalanságot követett el a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé.

Nagyon magabiztosan hozta le újabb Bajnokok Ligája találkozóját az Ajax, ha esetleg holnap este is sikerül nyerni, akkor fél lábbal a legjobb 16-ban érezhetik magukat.

Előző meccs eredménye
2015.12.10.Bajnokok Ligája
sporting
3:1
beşiktaş
Bajnokok Ligája
2015.10.01.Bajnokok Ligája
beşiktaş
1:1
sporting
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Sporting CP: 1-0

G.: Malen

Erling Haaland és Marco Reus nem állt Marco Rose rendelkezésére, de nem ők voltak a Borussia Dortmund egyedüli hiányzói. Így felcsillant a portugálok előtt a remény, hogy akár pontot is szerezhetnek a Signal Iduna Parkban. A játéknap egyik leggólszegényebb mérkőzésén azonban ismét vereséget szenvedtek a tartalékos(abb) sárga feketéktől.

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham, Witsel, Dahoud – Reus – Hazard, Malen

Sporting CP:

Adan – Neto, Coates, Feddal – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Tomas – Paulinho

Ez egy igazán rövid összefoglaló lesz, mert a rengeteg hiányzó bizony meglátszott a hazaiakon, a portugálok pedig… Minden bántás nélkül, de úgy tűnik, hogy ennyit tudnak. Az egész meccs gyenge színvonalat hozott, összesen négy kaput eltaláló lövéssel, komolyabb lehetőségek nélkül. Anno a TV-ben a szakértők – meg még talán ma is – az ilyen meccsekre mondták azt, hogy „hatalmas taktikai csata”. Ezzel próbálták palástolni, hogy igazából amit nézünk nem annyira jó. De értem én, nem panaszkodás ez, nem lehet minden meccsen 8 gól csapatonként 25 kapura lövéssel…

Ahogy említettem, nem sok dolgot lehet kiemelni, így például helyet kapott Sebastian Coates ollózása is a meccs 30. percéből, ami bár jócskán fölé szállt, de a mozdulat maga szép volt, ahogy a helyzetfelismerés is, pláne egy belső védőtől.

A találkozó egyetlen gólja hét perccel később született. A nyáron a PSV Eindhoventől szerződtetett Donyell Malen kapott egy indítást Jude Bellinghamtől, a tizenhatoson belül kapura gurított, a labda pedig bevánszorgott a kapuba. Ez volt Malen első gólja a dortmundiak színeiben, tőle azért határozottan többre számítanak, most valamit mutatott abból, miért is áldoztak rá egy kisebb vagyont Roséék.

A második félidőtől sem dobtunk egy hátast, itt egyedül egy meg nem adott gólt tudunk megemlíteni, amit szintén Donyell Malen szerzett.

A portugálok jobban játszottak, mint az Ajax ellen, de még ezt a gyengébb Dortmundot sem tudták megverni, sőt igazán kapura veszélyes helyzetük sem volt. Biztosak vagyunk benne, hogy velük tavasszal a BL-ben már nem találkozhatunk.

Összefoglalás

Általában az összefoglalást azokkal a játékosokkal szoktam kezdeni, akik valamilyen okból kifolyólag nem léphetnek majd pályára. Néha engem, minket is megviccelnek, így hát ez inkább tájékoztató jellegű, mintsem tény.

Kezdjük a török szempontból jó hírekkel: Alex Teixeira és Cyle Larin felépültek, mindketten pályára léptek a legutóbbi Süper Lig mérkőzésén a csapatnak, nagyon valószínű, hogy itt már a kezdőbe kerülnek. Főleg, mert Kenan Karaman és Miralem Pjanic még mindig sérült, a veterán Mehmet Topal és Georges-Kévin Nkoudou szintén csak a partvonalon kívülről figyelheti az eseményeket.

A másik oldalon egyes egyedül Pote sérült, de közel már a felépülés.

A bajnokságban a Besiktas botladozik, Szalai Attiláék és a Trabzonspor előzi meg őket kilenc forduló után. Legutóbb az Istanbul Basaksehirrel találkoztak, a BL-t is megjárt együttes 3-2-re nyert Batshuayiék ellen.

A portugál bajnokságban nem volt forduló, helyette a csapatok a kupában léptek pályára. A Sporting 4-0-ra verte az OS Belenenses együttesét, de a kulcsjátékosokat ezúttal mellőzte Ruben Amorim vezetőedző.

Larin és Alex Teixeira felépülése dobhat egy kicsit a haziakon, de ettől mi még inkább a Sportingot favorizáljuk. Számításaink szerint nekik van nagyobb esélyük nyerni, de nem lesz ez egy fáklyás menet, nehezen adja majd magát a Besiktas. A vendégek győzelme mellett azt várjuk, hogy a hazaiak is hálóba találjanak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső