Bodö/Glimt – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 15.
2022. augusztus 16. kedd, 21:00 Aspmyra Stadion
Bodø
vs
Dinamo Zagreb

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Utolsó fordulójához érkezett a Bajnokok Ligája selejtezője. Aki az itteni párharcokat megnyeri, az ott lesz a legjobb 32 között. Vannak nagyon érdekes párosítások, akadnak olyan mérkőzések is, amelyek kevésbé hozzák lázba a focit szeretőket, de szerintem a Bodö/Glimt – Dinamo Zagreb sokakat érdekelhet.

Mielőtt belevágunk, említsük meg, hogy a múltheti gyatra teljesítményt követően a Ferencváros kiesett, így Stanislav Cherchesov együttese ismét csak az Európa-ligában vehet részt, amennyiben a Shamrock Rovers csapatát legyőzik. Durva belegondolni, hogy az EL-ben való részvétel keserű szájízt hagy az emberekben…

A norvég és a horvát bajnok összecsapásán két olyan együttes feszül egymásnak, akik nem vetik meg a jó kis támadásokat. A Bodö/Glimt csúcsformába került az elmúlt időszakban, majdnem minden meccsükön csak úgy szórják a gólokat.

Mostanság Petkovicéknak is megy a gólszerzés, erre majd külön ki fogok térni, de a horvát főváros legnépszerűbb csapata is van, hogy nem tud megállni, csak négy gólnál.

Az előző kört mindketten egész simán vették, fölényesen jutottak tovább. Most azért egy fokkal nehezebb ellenfelük lesz.

A bukmékerek úgy gondolják, hogy nagy esély van a hazai sikerre, ami valóban nem lenne meglepetés, az Aspmyra egy valóságos oroszlánbarlang. A győzelem 2.30 körüli szorzót jelent, a döntetlent 3.50 körül adják, míg a vendégek sikerére is legalább 3-szoros pénzt kínálnak a fogadóirodák.

A mai napra lesz még két Bajnokok Ligája találkozó, amit megnézünk, valamint a hétközi Championship is felkeltette az érdeklődésünk. Lassan – elég lassan – kialakulnak az erőviszonyok, most már nekünk is több keresnivalónk lesz az angol másodosztályban.

Bodö/Glimt

Ez itt már az utolsó akadály. A Bodö/Glimt a tavalyi Európa-konferencialiga menetelés után szintet léphet. Nem is egyet, hanem rögtön kettőt. Szerintem a norvégok akkor sem lesznek szomorúak, ha végül az EL jön össze (amelyik csapat itt vereséget szenved, az automatikusan az Európa-liga csoportkörébe kerül), de ennyivel a vége előtt nem szeretnének elbukni. És egyelőre szépen haladnak. Voltak neccesebb meccsek, az első fordulóban a Klaksvík elleni idegenbeli vereség azért a kellemetlenebb kategóriába tartozott, de összességében elmondható, hogy ittlétük főként annak köszönhető, hogy hazai pályán nem lehet megállítani őket. Sokan próbálták meg feltartóztatni az együttest. A Klaksvík három gólt kapott, a Linfield nyolcat, a Zalgiris ötöt.

Érdekesség azonban, hogy a Klaksvíktól és a Linfieldtől idegenben kikaptak, a Zalgiris együttesével ikszeltek.

Nem lehet a feröeri, északír és litván bajnokot összehasonlítani a horvátokkal, de azért jól mutatja, hogy a Bodö együttesének ereje a hazai meccsekben rejlik, és ezúttal is sok múlik azon, hogy az Aspmyrában mit játszanak.

A bajnokságban abszolút maguk mögé tudtak helyezni a rossz formát, meccsek óta kiváló eredményeket érnek el, és most már ott vannak a második helyen, a hétvégi győzelmüknek köszönhetően beérték és meg is előzték a Lilleströmöt. Már csak a Moldét kellene megfogni, velük szemben öt pont a hátrány, és a rivális mostanában nem is hibázott… Nagyjából félidőnél vannak a norvégok, idejük még van.

A hétvégén a Sarpsborg otthonába látogattak, és 4-1-re tudtak győzni. Senkit nem ér meglepetésként, hogy a hálóba talált Hugo Vetlesen és William Amahl Pellegrino is. Mindketten érzik idén a kaput, Pellegrino egészen elképesztő, már 21 gólnál jár, és ehhez 23 meccsre volt szüksége… Ezúttal is kétszer köszönt be, rajtuk kívül még Lars Salvesen örülhetett.

A kezdőcsapat egy kicsit változni látszik, Runar Espejord egyre többször van elfelejtve, Victor Boniface pedig a belga ezüstérmeshez szerződött nemrégiben. Így Lars Salvesen vált az elsőszámú csatárrá, akit Boniface távozásával egyidőben vásároltak meg a Strömsgodset együtteséből. Azonnal bejátszotta magát a kezdőbe.

Julian Faye Lund is kezdőbe fog kerülni. A kapust nemrég igazolták a Rosenborgtól, és a hétvégén első meccsét játszotta a csapatban, mivel Haikin – az elsőszámú portás – megsérült. Mivel ő nem épül fel keddig, Faye Lund ismét bizonyíthat.

Ola Solbakken szintén sérült, valamint Sondre Fet és Morten Konradsen sincs bevethető állapotban.

A csapat negyedik sérültje Japhet Sery Larsen.

Nem nagyon vannak további kérdések, esetleg még a jobbszélső támadó pozíciója lehet necces, oda Gilbert Koomson, Sondre Sorli és Joel Mvuka Mugisha is pályázik.

A várható kezdőcsapat:

Faye Lund – Sampsted, Amundsen, Hoibraaten, Wembangomo – Saltnes, Hagen, Vetlesen – Mugisha, Salvesen, Pellegrino

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dinamo Zagreb

A horvát bajnoki címvédő eddig két fordulóban vett részt, a másodiktól szálltak be, akkor vívták első meccsüket az északmacedón Shkupi ellen. Bár ők voltak az esélyesebbek, a kiscsapat hazai pályán és idegenben is keményen ellenállt, majdnem ki is ejtették ellenfelüket. Végül a két meccs alapján egy góllal volt jobb a Zagreb, összesítésben 3-2-vel mentek tovább.

Aztán a bolgár bajnok, a Ludogorets következett. Idegenben két talált góllal verték őket, majd a visszavágón egy kifejezetten szórakoztató összecsapást sikerült letenni az asztalra, mely során hat gólt láthattunk, meg három piros lapot. Mindhármat egyébként Ante Simundza együttese kapta, így nem is volt kérdés, hogy a horvátok tovább fognak menni…

Mislav Orsicék az idei szezonban még nem szenvedtek vereséget. A Szuperkupát megnyerték, a bajnokságban egyszer ikszeltek, a többi négy meccsüket behúzták, és persze vezetnek is.

A hétvégén Lovrencsics Gergő együttesével, a Hajduk Splittel játszottak, és 4-1-re nyertek. Betalált Martin Baturina, Arijan Ademi, Amer Gojak és Mislav Orsic is.

Cacic a hétvégén Drmicet és Orsicot is padra ültette, a helyükön Petkovic és Ivanusec játszott. Azt tudjuk elképzelni, hogy ez holnap estére kicserélődik, a csapat többi tagja viszont ott lesz a kezdőben.

Nincs sérült, aki miatt aggódni kellene, eltiltott szintén nincs.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, Sutalo, Peric, Ljubicic – Baturina, Misic, Ademi – Orsic, Spikic, Drmic

Tippelde

Két jól támadó, és jó formában levő együttes fog holnap találkozni. A hazaiaktól ugyan az egyik gólzsák távozott, de a helyettes megvan, és Pellegrinoban, valamint a középpályán Saltnesben és Vetlesenben is lehet bízni.

A vendégek is szépen termelik a gólokat, de eddig idegenben nem nyújtottak olyan jó teljesítményt a BL-ben.

Meglátásom szerint a mérkőzés eredménye totálisan háromesélyes, viszont a gólokra lehet építeni. Úgy gondolom, hogy a két és fél gól feletti eredmény az Aspmyrában egyértelmű, mellette az sem rossz ötlet, hogy mindkét csapat betalál a hálóba. Igaz, ebben a stadionban mostanában nem nagyon tudták bevenni a Bodö hálóját, de nem is játszottak Dinamo Zagreb-szinten levő csapatokkal…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső