Borussia Dortmund – Ajax: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 02.
2021. november 03. szerda, 21:00 BVB Stadion Dortmund
Borussia Dortmund
vs
Ajax

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Rangadónak indult, kiütés lett a vége. Olyan meccs volt ez, ahol a hollandok játszi könnyedséggel jutottak túl a Borussia Dortmundon. Egy-két Haaland-lövést leszámítva életjelet sem nagyon adtak magukról, csak amikor elvégezték a középkezdést. Talán ez így most túlzás volt ebben a formában, de mit írhatna az ember egy 4-0-s zakó után?

A visszavágón vajon könnyebb dolguk lesz? Nem hinnénk, Erling Haaland idénre kidőlt, nem szerepelhet, nem segítheti a csapatát. Ez pedig nagy érvágás, még akkor is, ha vannak rajta kívül gólerős játékosok a sárga-feketéknél. Olyan gólerős, mint ő nincsen.

Ez a mérkőzés a csoportelsőségről is dönthet. Amennyiben Erik Ten Hag csapata Németországban is nyerni tud, akkor minden eldőlt – nagy valószínűséggel. De nehéz ilyenkor még tippelni, hiszen a csoportkör fele még hátra van. Csak az eddig látottak alapján nyilatkozunk, fejtegetünk és számolgatunk.

A Bundesligában Marco Rose együttese tapad a Bayern Münchenre, ott nem lehet panasz rájuk, a BL-ben is igazából az a probléma, hogy milyen arányban kaptak ki az Ajaxtól. Mert ettől az Ajaxtól kikapni amúgy nem szégyen. Ten Hag mester újra egy baromi jó kis csapatot rakott össze, amit majd szokásos módon megint szétszednek a nagyok, és az edző kezdheti elölről.

Nehéz lesz ezt a gárdát legyőzni, de természetesen nem lehetetlen. A fogadóirodák által adott oddsokból az látszik, hogy a tippmesterek sem igazán tudják, mit várjanak. Szerencsére nekünk van elképzelésünk. Remélhetőleg jó elképzelésünk.

A Borussia Dortmund – Ajax mérkőzéssel folytatjuk a mai napot.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Ajax – Borussia Dortmund: 4-0

G.: Reus (ög), Blind, Antony, Haller

Amikor két ilyen együttes találkozik evidens, hogy az egyszeri sportfogadó a gólokra fogad. Hiszen a Dortmundban is olyan játékosok szerepelnek, mint Marco Reus, Gio Reyna vagy Erling Haaland. Logikus, hogy arra fogadtunk, mindkét csapat szerez gólt. És egyáltalán nem logikus, hogy a Dortmund végül nullával zárt. És az sem, hogy az Ajax végül négyet vágott…

A kezdők:

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Schulz – Bellingham, Witsel, Brandt – Reus, Haaland, Malen

Egy, a meccs elején bekapott gól általában meg tudja fogni a csapatokat. Akkor meg főleg, ha azt egy saját játékosuk szerzi. Így volt ez az Ajax – Dortmund meccsen, ahol a közönség a 11. percben örülhetett először. Egy jobboldalról elvégzett szabadrúgást ívelt középre Dusan Tadic, amibe – mentési szándékkal – belecsúsztatott Marco Reus. A csapatkapitány mozdulata alaposan meglepte a kapuban álló Gregor Kobelt, a svájci nem is tudta lereagálni a történteket, 1-0.

Bő tíz perccel később már kettő volt közte, Daley Blind rúgott bombagólt, miután az elefántcsontparti Sebastién Haller letette neki a labdát. A legendás védő fia bal külsővel bombázott gyönyörűen a jobb alsóba, a játékszer a kapufa érintésével került a gólvonal mögé.

A két kapott gól arra sarkallta a sárga-feketéket, hogy felébredjenek téli álmukból. Ennek majdnem meg is lett az eredménye, Erling Braut Haaland került helyzetbe, ám lövését az Ajax harmadikszámú kapusa, Remko Pasveer hárítani tudta.

A norvég támadó tovább próbálkozott, a második félidő elején még közelebb került a szépítéshez. Ám Pasveer ezúttal is közbe tudott szólni. A lövésbe ujjheggyel beleérő kapusnak szerencséje volt, kapufára mentett.

Minden máshogy alakult volna, ha a gólzsák próbálkozásaiból egy bemegy. De nem ment, az Ajax pedig lezárta a meccset. Az 57. percben Antony, a hollandok szélsője gyönyörűen csavart a tizenhatos jobb oldaláról a jobb alsóba, szegény Kobel erről sem tehetett. Végül a 72. percben Daley Blind adta vissza a kölcsönt, Sebastién Haller pedig megszerezte szezonbeli hatodik Bajnokok Ligája gólját.

Nincs ember, aki ilyen mértékű verést el tudott képzelni, a játéknap legnagyobb meglepetését olvashattátok most el.

Előző meccs eredménye
2021.10.19.Bajnokok Ligája
ajax
4:0
dortmund
Bajnokok Ligája
2012.11.21.Bajnokok Ligája
ajax
1:4
dortmund
Bajnokok Ligája
2012.09.18.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
ajax
Bajnokok Ligája
2006.07.29.Barátságos Mérkőzés
dortmund
2:1
ajax
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Fentebb már mondtam, hogy Erling Haaland az évben már nem lesz bevethető, ez pedig hatalmas érvágás Marco Rosénak. Ettől függetlenül a Bundesliga hétvégi, 10. fordulójában az idén nem rossz teljesítményt nyújtó Köln együttesét verni tudták, Thorgan Hazard játszott csatárt, mögöttük Marco Reus és Julian Brandt szerepelt. A gólokat az ifjabb Hazard-fivér, valamint a B csapat egyik reménysége, Steffen Tigges szerezték.

A Dortmund tovább üldözi a Bayern Münchent, a hétvégén pedig akár a vezetést is átvehetik majd, mivel a Bayern a Freiburg ellen játszik (Sallai Roland csapata az egyetlen, amelyik még veretlen). De azért Bellinghaméknek sem lesz könnyű dolga, utaznak Lipcsébe…

Az Ajax pontokat veszített a hétvégén, a Heracles otthonában játszottak 0-0-t. Mivel a második helyezett PSV Eindhoven nyert, ezért az Ajax előnye az élen két pontra olvadt. Egyébként Ten Hagék nemrég elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, az Utrecht vitte el mindhárom pontot a Johan Cruijff Stadionból.

Összefoglalás

Egy győzelemre a továbbjutástól az Ajax. Ráadásul a forma remek, de az biztos, hogy az Amszterdamban elért végeredmény még egyszer nem történhet meg. Kicsi rá az esély, hogy a Signal Iduna Parkban is így parádézzon az Ajax.

Marco Rose egy kicsit változtatott a formáción, lassan a boltokban is megjelennek a karácsonyi dekorációk, a tévében is jönnek a karácsonyi leárazások, Mariah Carey is ellepi a rádiókat, szóval Marco Rose igazodott a közelgő ünnephez, és egy klasszikus karácsonyfa-formációt választott. Ahol Akanji Mats Hummels és Mario Pongracic játszik védőt (utóbbi helyét Emre Can veheti át, ha felépül időben), előttük a két szélen Wolf és Meunier jár vissza védekezni, Witsel és Bellingham szűr, Reus és Brandt, valamint Thorgan Hazard pedig a gólokért lesz felelős.

Vagy Donyell Malen visszakerül a kezdőbe? Esetleg Ansgar Knauff? Vagy Youssoufa Moukoko? Bármi megtörténhet…

Aki nem kerül kezdőbe, az Erling Haaland, Nico Schulz, Mateu Morey, Marcel Schmelzer, Dan-Axel Zagadou és Mahmoud Dahoud, mindannyian sérülés miatt.

Az Ajaxnál André Onana, valamint Maarten Stekelenburg is hiányzik (előbbi eltiltás, utóbbi sérülés miatt), így Remko Pasveer folytathatja a kapuban. Sean Klaiber, Zakaria Labyad és Noussair Mazraoui nem lesznek bevethetőek (utóbbi kettő betegség miatt), így a jobbhátvéd feladatát majd Devyne Rensch tölti be, ha szükség lesz rá.

Egyéb meglepetésre ne számítsunk, mert nem lesz. Vagy hát nem valószínű.

Fontos meccs ez mindkét csapat számára. A Dortmundnak feledtetni kell a múltkori meccset, az Ajax a továbbjutásért harcol, mindeközben a Sporting visszaszállhat a BL-be, ha nyernek otthon a Besiktas ellen.

Szóval bőven van veszítenivalója mindkét csapatnak. Ez pedig rányomhatja a bélyegét a meccsre. Haaland távolléte, a sok sérült, valamint az, hogy az Ajaxnak akár egy pont is elegendő lehet arra enged következtetni, hogy nem lesz sok gól a találkozón, így mi a 2,5 gól alatti megoldást választjuk ezúttal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső