Borussia Dortmund – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 14.
2023. február 15. szerda, 21:00 Signal Iduna Park
Borussia Dortmund
vs
Chelsea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A tegnapinál egy kicsit lesz hosszabb a mai napunk. Ma is lesz itt az oldalon két Bajnokok Ligája-meccs, valamint hat Championship találkozó, de ezt még kiegészítjük egy elmaradt angol, és egy elmaradt spanyol bajnokival. Ez lenne a terv.

Nem is akármilyen elmaradt angol bajnokit hozunk, az Arsenal – Manchester City rangadót, amely nagyban befolyásolhatja majd a Premier League végeredményét.

De mielőtt abba belevágnánk, jöjjenek a BL-meccsek, mert úgy gondoljuk, hogy a legtöbbeteket az a két találkozó érdekel. Szerdán este rendezik meg a Borussia Dortmund – Chelsea mérkőzést, amely csatlakozik a keddi meccsekhez, abból a szempontból, hogy itt is elég háromesélyes a dolog.

Hiszen a Borussia Dortmund tavaszra teljes mértékben magára talált, a Chelsea pedig hiába erősebb papíron, hiába költöttek el 600 millió eurót a nyári, valamint a téli átigazolási szezonban, egyelőre minket nem győztek meg a kékek. De kétségtelen, hogy nem rossz csapat az övék. Csak lehet, hogy Graham Potternek még idő kell. Az a kérdés, hogy megkapja-e, ugyanis ennyi költés után a vezetőség, az új tulajdonos azonnali eredményeket vár.

Aki tudja, mi az az online sportfogadás, az tisztában van azzal is, hogy az ilyen mérkőzésekre az egyik legnehezebb tippelni. Viszont mi még olyat idén nem csináltunk, hogy kihagytunk volna egy BL-meccset azért, mert nehéz kiókumlálni, hogy mi lesz a találkozón. Most sem fogjuk skippelni ezt a mérkőzést.

Lehet, hogy biztonsági játékot fogunk játszani, de tipp az lesz.

Annyit kezdés előtt elmondok, hogy a bukik is háromesélyes mérkőzésre számítanak, a bet365-nél a hazaiak egy kicsikét esélyesebbek, 2.45-öt ér a sikerük, a vendégeké 2.90-et, míg az iksz 3.30-at.

Borussia Dortmund

Viszonylag simán jutott tovább a csoportjából a Borussia Dortmund, ehhez mondjuk az is kellett, hogy a Sevilla együttese olyan gyenge legyen, amilyen lett. Mivel rajtuk kívül a csoportban még a Manchester City és az FC Köbenhavn volt, sejthető volt, hogy vagy a németek, vagy a spanyolok mennek tovább a második helyen. Ez a németek számára jött össze.

Edin Terzic együttese az ősz folyamán sokat botladozott, ha valakinek, hát nekik jól jött az, hogy novemberben VB-t rendeztek. Tudták rendezni a sorokat, és felkészülni az előttük álló feladatokra. Már a felkészülési mérkőzéseik alatt kiderült, hogy jó formában vannak, aztán amikor elindult a tényleges tavaszi szezon, még jobbá váltak. Mióta január 22-én elindult újra a Bundesliga, a Borussia Dortmund még nem veszített pontot. A gárda egymás után nyerte meg a meccseket, legyőzték az Augsburgot, a Mainzot, a Leverkusent, a Freiburgot és a Werder Brement is, miközben a kupában is továbbjutottak.

A hétvégén a Bréma elleni meccsüket rendezték, a Dortmund pedig kényelmesen, 2-0-ra győzött Jamie Bynoe-Gittens és Julian Brandt találataival. A bajnokságban már ott vannak a dobogón, és nem gondolom, hogy most fognak leállni, amikor belátható távolságon belülre került a második helyezett Union Berlin, valamint az első helyen levő Bayern München is.

A Bremen elleni győzelem áldozattal is járt, az ezúttal a kezdőben helyet kapó Youssoufa Moukokot hamar, már fél óra után le kellett cserélni, és nem valószínű, hogy a fiatal (vagy annyira már nem fiatal) támadó pályára tud lépni. Aggodalomra azonban nincs ok, mert újra a csapattal van, játszik, gólt szerez, Sébastian Haller, aki egy komoly betegségből épült fel. Minden valószínűség szerint ő lesz a kezdőcsapat tagja.

Moukoko mellett Abdoulaye Kamara, valamint Mateu Morey nem szerepelhet. A védő egy komoly sérülésből épül fel, és közel jár a visszatéréshez, ám ezúttal még csak a kispadra sem ülhet le.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Ryerson, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro – Can, Bellingham – Reyna, Reus, Brandt – Haller

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem játszott egymással, a szerdai lesz az első, amikor összecsapnak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Chelsea

Hiába a nagybevásárlás, a Chelsea egyelőre messze elmarad attól a szinttől, amit a tulajdonos, no meg a szurkolók vártak. Hiába a téli hatalmas igazolások, nyerni még csak egy meccset sikerült az új évben. Ami azért is kellemetlen, mert Graham Potter együttese nyolc lejátszott találkozónál tart…

Kikaptak a Manchester Citytől kétszer, a Fulhamtől, ikszeltek a Nottinghammel, a Poollal, a Fulhammel és hétvégén a West Hammel is.

A kalapácsosok elleni gólt két új fiú, Enzo Fernández és Joao Félix hoztak össze, de a sikerhez ez is kevés volt, egy korábbi játékosuk, Emerson szomorította el őket találatával.

A Chelsea a bajnokságban nagyon alulteljesít, csak a középmezőnyben foglalnak helyet, könnyen előfordulhat, hogy csak a BL-ben tudnak majd sikereket elérni. Ám ahhoz sokkal, de sokkal jobb játékra lesz szükség.

A gárda a csoportját megnyerte, az AC Milan, a Red Bull Salzburg és a Dinamo Zagreb előtt végeztek, de ez nem jelenti, hogy könnyű dolguk volt, a csoportban volt egy olyan időszak, amikor benne volt a pakliban a kiesésük.

Tetézi a csapat problémáit, hogy a télen érkezettek egy része nem lett nevezve, mint például Benoit Badiashile, de nem lehet ott Noni Madueke sem. Inkább azokat mondom, akiket neveztek: Joao Félix, Enzo Fernández és Mykhaylo Mudryk.

Bőven akadnak továbbra is sérültek: N’Golo Kanté, Armando Broja, Christian Pulisic, Édouard Mendy, Wesley Fofana, Denis Zakaria, Mateo Kovacic és most már Raheem Sterling sem bevethető.

A várható kezdőcsapat:

Kepa – James, Chalobah, Silva, Cucurella – Loftus-Cheek, Fernández – Mount, Félix, Mudryk – Havertz

Tippelde

Messze van a csúcsformától a Chelsea, a Dortmund viszont ott van, ahol most lennie kell. A sárga-feketék egy szűk előnyt kiharcolhatnak a visszavágóra, ami akár a továbbjutásra is elégséges lehet. Hacsak a Chelsea nem szedi össze magát.

Mi most azt mondjuk, mindkét csapat a hálóba fog találni, de a hazaiak fogják megnyerni a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső