Borussia Dortmund – FC Köbenhavn: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 05.
2022. szeptember 06. kedd, 18:45 Signal Iduna Park
Borussia Dortmund
vs
Copenhagen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A hét első részében a Bajnokok Ligája fogja dominálni a blogot, indul a csoportkör, és mint mindig, most is írunk mindegyik meccsről. Nem csak tippet, akkor öt mondattal le tudnánk az egészet rendezni, szépen a csapatok mindennapjaiba is belenézünk, talán úgy pontosabb képet kaptok ti is.

A selejtezők során már itt voltunk, és itt is maradunk, amíg valaki fel nem emeli a trófeát. Nehéz megmondani, hogy melyik együttes lehet az, amelyik végül győzni fog, sok esélyes van, és néha azért meglepetések is szoktak születni.

Mai első meccsünk a Borussia Dortmund – FC Köbenhavn találkozó lesz, amelyen persze a hazai csapat a favorit. A dánok selejtezőn keresztül, a török bajnokot búcsúztatva jutottak el ide, és ez számukra azt hiszem, már nagy szó. A csoportban lényegében egy szabad hely van, a második, minden valószínűség szerint a Manchester City azért uralni fogja a G jelű kvartettet.

A Dortmund számára reális lehet a továbbjutás, a most nagyon gyenge Sevillával küzdhetnek majd nagyot.

Ahhoz, hogy ott legyenek a legjobb tizenhat között, mindenképp meg kell nyerni a könnyű meccseket. És a Köbenhavn elleni annak számít. Persze, Sistoék ebbe beleszólhatnak, és szeretnének is beleszólni.

A fogadóirodák mindenesetre magabiztosak a hazai győzelmet illetően, a Dortmund sikerére alig 1.30-at fizetnek, a döntetlen bőven 5 feletti szorzót jelentene, míg a vendéggyőzelmet abszolút lehetetlennek találják, 9-szeres pénzt fizetnének érte.

Kezdjük!

Borussia Dortmund

A Dortmund úgy vívta ki a Bajnokok Ligájában való részvételt, hogy tavaly a Bundesligában a második helyen végeztek. Nyolc ponttal kevesebbet gyűjtöttek, mint a Bayern München, és igazából nem volt reális esélyük megtörni a münchenieket. Emiatt is talán, valamint azért, mert nem volt meg a kémia a játékosok és az edző között, közös megegyezéssel távozott Marco Rose, és az az Edin Terzic ült a kispadra, aki már ideiglenes vezetőedzőként dirigálta a sárga-feketéket, miután Lucien Favre-ot kirúgták.

A legnagyobb hír a vesztfáliai csapattal kapcsolatban az, hogy Erling Haaland három év után távozott, így egy fél góllal kevesebb lett minden meccsen a Dortmund. A helyére szerződtetett Sebastien Haller még nem tudott nekiállni a gólgyártásnak a betegsége miatt, de nem kérdés, ő lesz a megfelelő ember a norvég pótlására. Most Anthony Modeste-en a sor, ő helyettesíti Hallert, amíg felépül.

A Dortmund mellette fiatal tehetségeket szerződtetett, mint Salih Özcan vagy Karim Adeyemi, hátulra érkezett Nico Schlotterbeck.

A bajnokságban jó formában vannak, egy kisiklást leszámítva nem tudták még legyőzni őket. Öt meccsből négyet nyertek meg, többek között a hétvégi, Hoffenheim ellenit is. Sokan számítottak gólzáporos mérkőzésre, mi azonban úgy gondoltuk, hogy nem lesz sok találat. De azért próbáltunk biztosra menni, és a 3,5 alatti gólszámra fogadtunk. Még az is nagyon jól fizetett, és be is jött, Marco Reus első félidei gólja volt az egyetlen.

A sárga-feketék most a tabella második helyén állnak holtversenyben Sallai Roland együttesével, a Freiburggal. Igen, a Bayern csak a harmadik…

Edin Terzic csapatában megint vannak bőven sérültek, ami megnehezíti a mester dolgát. Fiatal játékosai közül Karim Adeyemi és Jamie Bynoe-Gittens esett ki, előbbi nemrég tért vissza a sérüléséből, de már ismét a maródiak listáját erősíti, Bynoe-Gittens pedig a Hoffenheim elleni meccs első félidejében került lecserélésre, és a hírek szerint nem is tudja majd vállalni a játékot. Ahogy Donyell Malen sem, bár ő még kérdőjeles.

Aki biztosan nem lesz ott, az Mahmoud Dahoud és Mateu Morey, bár a spanyolról azt mondták, hogy már a kispadon lehet, ez nem bizonyult igaznak.

Raphael Guerreiroról is beszélni kell, a portugál védő betegség miatt hagyta ki a hétvégi meccset, de bíznak benne, hogy keddre már bevethető állapotban lesz.

Niklas Süle, Gio Reyna, Thorgan Hazard és Emre Can is esélyes arra, hogy a kezdőcsapatba kerüljön.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Wolf, Hummels, Schlotterbeck, Guerreiro – Özcan, Bellingham – Brandt, Reus, Hazard – Modeste

FC Köbenhavn

A dán bajnok a selejtezőből indulva jutott be a legjobb 32 közé, egyedüli párharcukat a Trabzonspor ellen kellett megnyerniük. A török bajnok igazán hektikusan játszott a két találkozón, amit a Koppenhága ki is tudott használni, hazai pályán 2-1-re nyertek, majd a Törökországban rendezett visszavágón 0-0 született. Ennyi elég volt a csoportkörhöz, ahol utoljára 2016/2017-ben jártak.

Jess Thorup az átigazolási piacon elég aktív volt, megszerezték korábbi sztárjátékosukat, Mo Daramyt az Ajaxtól, aztán Mathew Ryant a Real Sociedadtól, és BL-ellenfelüktől hazacsábították Andreas Corneliust is. Nagyobb névnek számít még Denis Vavro, valamint Lukas Lerager.

A dán bajnokság egy kicsit jár előrébb, mint a német, a Köbenhavn eddig nyolc mérkőzést játszott le, és nem annyira meggyőzőek, mint a Dortmund. Négyet megnyertek, négyet viszont elveszítettek, címvédőként ez azért kissé ciki teljesítmény.

A hétvégi találkozójukat megnyerték, otthon fogadták a Silkeborgot, és Viktor Claessen találatával tudtak győzni.

A dánok annak tudatában utaznak Dortmundba, hogy nem ők az esélyesek. Egy kissé defenzívebb csapatot várunk tőlük, két gyors szélsővel, meg egy remek ékkel. Hárman biztosan nem játszhatnak majd az összecsapáson: Kamil Grabara sérült, ahogy Nicolai Boilesen és Roony Badrghji is.

Daramy egy ideje felépült, a pályán lesz Falk, Lerager, Zeca és Claesson is.

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Diks, Khovholava, Vavro, Kristiansen – Claesson, Falk, Zeka, Lerager, Daramy – Cornelius

Tippelde

A BL-ben túl nagy tapasztalata nincs a Copenhagennek, és első meccsüket pont egy nehéz stadionban kell lejátszani. A Dortmund még ennyi sérülttel is jobbnak tűnik, bár tartjuk, hogy nagyon sokat gyengültek tavalyhoz képest.

A találkozón masszív hazai védekezést, gyors játékot, és német gólokat várunk. Szerintünk a Dortmund simán, kapott gól nélkül nyeri meg az összecsapást.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső