Borussia Dortmund – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 21:00 Signal Iduna Park
Borussia Dortmund
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A Manchester City azon kevés csapatok közé tartozik, amelynél a továbbjutás már nem kérdés. Pep Guardiola együttese most a csoportelsőségért hajt, amennyiben megnyerik a találkozót, vagy egy pontot szereznek, akkor meg is lesz, négy pontot nem lehet egy forduló alatt behozni.

Azt gondolom, Edin Terzic csapata bőven megelégszik a második hellyel, és erre már most nagyon jó esélyük van. A Dortmund ki tudta használni, hogy a Sevilla gyengélkedik, nagyon jól jöttek ki ebből, négy pontot szerezve. Azt gondolom, számukra ez a mostani meccs nem is fontos, maximum a presztízs miatt, de ők az utolsó, Köbenhavn elleni mérkőzésre készülnek. Ha az megvan, akkor tökmindegy, hogy a City nyer-e most vagy sem.

Ismerjük a Dortmundot, nem ijednek meg senkitől, és a Manchester City elleni meccseken extrán oda szokták tenni magukat. Meg is szokták szorongatni az angolokat, és erre készülnek ezúttal is.

De meg lehet állítani ezt a csapatot? Az eddigiek alapján igen (a Liverpool nemrég legyőzte őket), de nem könnyen. Főleg, hogy ott van a csatársorban a Dortmund egykori támadója, Erling Haaland, aki szórja a gólokat, és már most félúton jár a PL-ben, hogy ligarekordot állítson fel. A bajnokság két hónapja tart… Az amerikaiak egy része szerint a galambok robotok (tényleg, van ilyen mozgalom, ami viccből indult, de mára nagyon sok tagja van), szerintem meg a norvég az.

A bukmékerek úgy gondolják, a mérkőzés esélyese a Manchester. 1.60-at fizetnek a sikerükre, a Dortmundéra 5-szörös pénzt, a döntetlenre is 4-es feletti pénzt adnak.

A Borussia Dortmund – Manchester City mérkőzéssel folytatjuk.

Az előző fordulóban történt

A Dortmund magabiztosan haladt a továbbjutás felé, és Youssoufa Moukokoék tudták, ha nyernek, meglesz a továbbjutás nagy valószínűséggel. Ám nem sikerült nyerni. Pedig egy héttel korábban négyet vágtak Bononak, most csak egyszer vették be a kapuját. Ráadásul nekik kellett hátrányból felállniuk, a meccs első gólját ugyanis a vendégek szerezték: Tanguy Nianzou talált a hálóba fejjel.

A gólszerzést ezúttal Jude Bellingham vállalta magára a hazaiaktól, egy remek jobboldali akció végén lőtt a kapuba, épp Nianzou lábán változtatott irányt a lövése.

A kevés helyzetet hozó meccsen több gól nem született. A döntetlennel sem lehet teljesen elégedetlen Edin Terzic, hiszen minden valószínűség szerint a második hely meglesz.

A Manchester City még úgy is majdnem megverte a Copenhagent, hogy egy órát emberhátrányban kellett játszaniuk. Sergio Gómez, a csapat fiatal balhátvédje szabálytalankodott utolsó emberként, ami miatt leküldték őt a pályáról. Pep Guardiola nem ok nélkül dicsérte a csapatát a mérkőzés után, hiába nem szerzett még pontot (és gólt sem) a Köbenhavn, komoly erőt mutat az, hogy kihúzták a maradék időt. Sőt, még helyzeteik is voltak.

Azt hozzá kell tennem, hogy a City a mérkőzés elején odaszegezte kapuja elé a dánokat, Rodri révén gólt is szereztek, ám azt nem adták meg, mivel előtte Riyad Mahrez kezezett. Később volt még egy nagy lehetőségük, büntetőt rúghattak, de a mindig magabiztosan rúgó Riyad Mahrez lövését Kamil Grabara ezúttal kivédte. A Citynek már megvan a továbbjutás, az egy pont is elég volt ehhez.

Borussia Dortmund

Nagyon változatosan játszik a Dortmund csapata, az elmúlt időszakban voltak nagyon fent, és nagyon lent is. Mielőtt a kupában megverték volna a Hannovert, nem jöttek a jó eredmények, sorozatban háromszor sem tudtak nyerni (Bayern, Sevilla: Iksz, Union Berlin: Vereség). Aztán a kupameccsen szereztek némi önbizalmat, és a hétvégén csúcsosodott ez ki a VfB Stuttgart elleni találkozón, amit 5-0-ra nyertek meg.

Már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát a sárga-feketék, Jude Bellingham megint betalált, mellette Niklas Süle és Gio Reyna is gólt szerzett. Aztán a második félidőben Bellingham újfent gólt szerzett, és még Youssoufa Moukoko is örülhetett.

A csapat most az ötödik, négy pontra vannak az Union Berlintől.

Közben a Bajnokok Ligájában – mint mondtam – jól jöttek ki abból, hogy a Sevilla gyengélkedik. Azt tudtuk, hogy a csoport első helyén minden bizonnyal majd a Manchester City lesz, azt nem, hogy melyik együttes lehet a második. Végül a Sevilla gyenge játéka miatt ez a kérdés hamar eldőlt. Innen már csak a vesztfáliaiak ronthatják el.

Jókor találtak magukra, a City ellen a legjobb teljesítményük is kevés lehet. Többször is közel jártak a pontszerzéshez vagy a továbbjutáshoz ellenük, de mindig elcsúsztak valami apró butaságon, egy kis kihagyást is ki tud használni Guardiola együttese.

Hiányzók megint vannak, ami nem újdonság Terzic számára. Ezúttal Salih Özcan esett ki, mivel három sárgát szedett össze, eltiltott lesz. Szintén nem játszhat Nico Schlotterbeck, akit a Stuttgart ellen kellett lecserélni.

Rajtuk kívül nem lesz ezen a mérkőzésen sem a pályán, sem a kispadon Jamie Bynoe-Gittens, Thomas Meunier, Mahmoud Dahoud, Mateu Morey Bauza és Sebastién Haller.

Viszont elviekben Donyell Malen és Marco Reus bevethető lesz.

A várható kezdőcsapat:

Kobel – Wolf, Sule, Hummels, Guerreiro – Can, Bellingham – Adeyemi, Reus, Brandt – Moukoko

Egymás elleni meccsek:

Mint láthatjátok, általában szoros meccseket játszik egymással a két csapat. Az idei szezonban is megszenvedett a City, hátrányban is voltak (Jude Bellingham góljával szerezte meg a vezetést a Dortmund), de aztán John Stones és Erling Haaland góljaival a hazaiak megfordították a mérkőzést. Nem ez volt az első 2-1-es meccsük az utolsó három találkozó így végződött, és 2010 óta nem játszottak olyan meccset, amin legalább két góllal jobb volt az egyik csapat…

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
man city
2:1
dortmund
Bajnokok Ligája
2021.04.14.Bajnokok Ligája
dortmund
1:2
man city
Bajnokok Ligája
2021.04.06.Bajnokok Ligája
man city
2:1
dortmund
Bajnokok Ligája
2018.07.21.ICC
man city
0:1
dortmund
ICC
2016.07.28.ICC
dortmund
5:6
man city
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

Pep Guardiola csapata idén már szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját, miután hosszú szezonokon át esélyesek voltak, de vagy a döntőben, vagy az elődöntőben elbuktak. Idén az övék eddig a legmeggyőzőbb teljesítmény, szórják a gólokat, igaz, amikor egy összeszedett csapattal játszottak, majdnem megégették magukat. Ez a csapat a Dortmund volt… Ellenük aztán 2-1-re győztek, míg a Sevillát és a Koppenhágát kiütötték, valamint volt az az iksz a dánok ellen, az az emberhátrány miatt ment el, pontosabban azért lett csak döntetlen.

A bajnokságban továbbra is jól megy nekik, 8-2-1-es mérlegük van, a Liverpool elleni vereség után összeszedték magukat, és megverték 3-1-re a Brightont. Erling Haaland ezúttal két gólt szerzett, a harmadikat Kevin De Bruyne lőtte.

Idegenben azért vannak gondjai a csapatnak, a legutóbbi öt meccsből csak kettőt nyertek meg, kétszer döntetlent értek el, egyszer pedig kikaptak.

A City számára a továbbjutás már megvan, a kérdés, mennyire mennek rá a csoportelsőségre?

Mivel a City számára a VB-ig nagyon sűrű a menetrend, ezért most már tényleg elképzelhető némi rotálás. Persze, a mesterük akár teljesen máshogy is vélekedhet erről, de a csapat mostantól négynaponta pályára fog lépni. Huszonkilencedikén a Leicester, másodikán a Sevilla, ötödikén a Fulham, kilencedikén a Chelsea következik. Szóval nem lesz egyszerű az elkövetkezendő néhány hét a csapat számára.

Sergio Gómez a kiállítása miatt nem játszhat, John Stones, Kyle Walker és Kalvin Phillips sérültek. Ráfér egy kis pihenés Erling Haalandra, akit Julián Álvarez pótolhat, a középpályán is megannyi opció van, hogy a legjobbakat pihentessék.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – Akanji, Dias, Ake, Cancelo – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Foden – Álvarez

Tippelde

Ahogy eddig, úgy most is szoros összecsapás várható a két együttes meccsén. Attól függően, hogy milyen kezdővel áll ki a City. Amennyiben a legjobbak pihenőn lesznek, még az is elképzelhető, hogy a németek szereznek egy pontot.

Ha Haaland is a pályán lesz, számíthatunk gólokra, de akkor sem kell megijedni, ha csak csere lesz. Mindig odateszi magát a Dortmund, és ezúttal is győzelemre hajtanak majd. Emiatt nagyon kiszámíthatatlan a találkozó kimenetele. Szóval most egyszerű tippet hozunk: Két és fél gólnál több lesz majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső