Borussia Dortmund – Sporting CP: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 27.
2021. szeptember 28. kedd, 21:00 BVB Stadion Dortmund
Borussia Dortmund
vs
Sporting

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Hát, nem ilyen visszatérésben reménykedtek a portugál bajnokság győztesének fanatikusai. A holland Ajax saját otthonukban szedte cafatokra a Sportingot, innen kellene visszajönni az együttesnek. Méghozzá Németországban kellene javítani, a Borussia Dortmund otthonában, ami azért nem egy könnyű feladat egyetlen csapat számára sem.

Lehet, hogy nagy ez a kabát a luzitánok számára? Vagy egyszerűen ennyire rossz napot fogtak ki? Egy forduló alatt nem lehet kijelenteni sem egyiket, sem másikat, azzal legalább a csoportkör felét illene megvárni. Mindenesetre nem mutat jól az az 1/5-ös gólarány…

A Dortmund egy nehéz terepen tudott szűk győzelmet aratni, a Besiktasnak vannak a világon a legfanatikusabb szurkolói, de Erling Haalandék sikerrel vették az akadályokat, és végül három ponttal utazhattak haza.

Rengeteg a hiányzó Marco Rose együttesében, köztük van Erling Haaland és Marco Reus is – ez még nem biztos, lehet, hogy végül tudják vállalni a játékot -, így az a hazai győzelemre adott 1.30 körüli szorzó nem annyira szimpi számunkra.

Úgy meg pláne nem, hogy a hétvégén botlottak a sárga-feketék, kikaptak a Borussia Mönchengladbach otthonában.

A Borussia Dortmund – Sporting CP mérkőzéssel folytatjuk a napot.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Besiktas – Borussia Dortmund: 1-2

G.: Montero ill. Bellingham, Haaland

A török bajnokság címvédőjéhez látogatott el a Borussia Dortmund, és nem számíthattak könnyű meccsre, hazai pályán a Besiktas okozhat majd kellemetlenségeket az ellenfeleknek. Most viszont nem okozott, viszonylag simán sikerült megszerezni a három pontot, lehetett volna ez sokkal simább is, ha a vendégek nem szórakozzák el a kínálkozó lehetőségeket…

A kezdők:

Besiktas:

Destanoglu – Rosier, Welinton, Montero, N’Sakala – Josef – Ghezzal, Pjanic, Hutchinson, Larin – Batshuayi

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham, Brandt, Dahoud – Reus, Haaland, Malen

A mérkőzés első helyzetét a Besiktas dolgozta ki, Gregor Kobel pedig megmutatta a kétkedőknek – ha van egyáltalán olyan -, hogy miért adott ki ennyi pénzt érte a Dortmund. Michy Batsuayi lövésébe kapott bele reflexből, hatalmas védést mutatva be így.

A 20. percben Destanoglun lett volna a sor, hogy ő is védjen egyet, hiszen Thomas Meunier szépen ugratta ki csapattársát, a nemrég 18. életévét betöltő Jude Bellingham a kapus lába között ellőtte a labdát, így a török kapusnak nem sikerült leutánoznia kollégáját, vezetett a Dortmund, Bellingham pedig a gólját követően csendre intette a török szurkolókat.

Hét perccel később jöhetett volna egy újabb találat, egy szépen kijátszott akció végén Marco Reus próbálkozását Destanoglu lábbal hárított.

Azonban érett nagyon az a második gól, meg is lett a 42. percben. Jude Bellingham ezúttal előkészítő volt, a befejezést pedig Erling Haaland vállalta magára.

A második félidőben több nagy helyzete is volt a Dortmundnak, Jude Bellingham kaphatott a fejére a lefújás után, hogy a 67. percben önzőzni kezdett, csak három ember várta, hogy passzoljon az angol, aki inkább egyedül akarta megoldani a ziccert. De nem sikerült.

Ahogy nem sikerült Haalandnak sem, Destanoglu az ő lövését is megfogta a 71. percben.

A 92. percben a fiatal Ansgar Knauff is betalálhatott volna, az üres kapu nagy falatot jelentett a cserejátékosnak, csak a felsőlécet találta el, a meccs legvégén pedig a Besiktas szépített: Miralem Pjanic szabadrúgását Francisco Montero fejelte a kapuba.

Ahogy mondtam, lehetett volna ez sokkal simább is…

Előző meccs eredménye
2016.11.02.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
sporting
Bajnokok Ligája
2016.10.18.Bajnokok Ligája
sporting
1:2
dortmund
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sporting CP – Ajax: 1-5

G.: Paulinho ill. Haller (4), Berghuis

Nem ilyen visszatérésről álmodott a portugál bajnok, az aztán biztos. Az Ajax nagyon szép, ötletes, gólra törő játékkal végül ötig meg sem állt, a meccs hőse pedig Sébastien Haller lett, aki négyszer is beköszönt. Máshogy is alakulhatott volna ez a meccs, ha 1-3-nál Paulinho gólját megadják, de a futballban sosem beszélhetünk feltételes módban.

A kezdők:

Sporting CP:

Adan – Neto, Inacio, Feddal – Porro, Palhinha, Matheus, Vinagre – Cabral, Paulinho, Santos

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Ahogy a végeredményből látható, ez a meccs is igazi gólparádét hozott, köszönhetően a hollandoknak, akik végig nagyon okos futballt játszottak. Nem telt el két perc sem a meccsből, amikor Sébastien Haller először betalált. A rekordösszegért vásárolt elefántcsontparti labdarúgó könnyű gólt szerzett, Antony lövése jött ki a jobboldali kapufáról, Hallernek annyi dolga volt, hogy a kipattanóba bele tegye a fejét.

Hat perc múlva zörrent ismét a háló, Pasveer jó hetvenméteres átadásával Antony iramodott meg, középen Haller várta a labdát, 0-2. Egyszerű játék a foci…

A 33. percben egy könnyen elkerülhető góllal szépített a Sporting, Paulinho gyengécske lövése valahogy átcsúszott Pasveer alatt, 1-2.

De az Ajax még az első félidőben megrúgta a harmadikat, Antony – Gravenberch – Berghuis volt a labda útja, utóbbi higgadtan fejezte be az akciót.

A második félidő elején történt a már említett gól, amit nem adtak meg, ezt követően pedig eldőlt a meccs, mert az Antony – Haller páros összehozta a vendégek negyedik gólját.

Sébastian Haller még egyszer betalált, a 63. percben Mazraoui passzát váltotta gólra, ezzel ő lett a második játékos, aki négy gólt tud szerezni első BL meccsén. Az elsőt úgy hívták, hogy Marco van Basten…

Összefoglalás

Marco Rose nagyon nincs könnyű helyzetben. Bár van rá esély, hogy Erling Haaland és Marco Reus holnap este pályára léphet, de ha nem, akkor a támadósort ismét a Youssoufa Moukoko – Donyell Malen kettős fogja alkotni, és minden tiszteletem a két fiatalé, valószínűleg fantasztikus karrier áll előttük, de azért jelenleg a mérleg nyelve egyértelműen a norvég – német duó felé dől.

És amúgy is rengeteg a sérült a sárga-feketéknél: Emre Can, Mateu Morey, Gio Reyna, Dan-Axel Zagadou, Marcel Schmelzer és Julian Brandt. Kis híján egy kezdőt ki lehetne állítani belőlük… És egyébként Brandt és Schmelzer a visszatérés határán, de holnap még nem biztos, hogy számíthat rájuk a vezetőedző.

A Sportingnál nincs ekkora gond, Pote és Goncalo Inacio játéka kérdéses, viszont eltiltása után visszatérhet Sebastian Coates.

A katasztrofális vereséget követően a hollandoknak virítania kellene valamit, mert akár csúnya véget is érhet a kirándulás a BL-ben, ám nem gondolnánk, hogy erre majd pont a Signal Iduna Parkban kerül sor.

Annak ellenére sem, hogy a Dortmund a hétvégén 1-0-ra kikapott Marco Rose korábbi csapatától, a Gladbachtól.

Rengeteg múlik azon, hogy végül Haaland tudja-e vállalni a játékot, a norvég ugyanis félelmetes formában van, szeptembert írunk és 15 gólt berámolt már az ellenfelek kapujába. Megy neki a klubcsapatában és megy a válogatottban is, határozottan ő lesz a világ legjobb befejező csatára 1 éven belül. Csak azért mondok egy évet, mert most még azért csak ott van Robert Lewandowski…

De nem akarok elkalandozni, koncentráljunk a meccsre. Szóval, Haaland és Reus hiányában nem merném megrakni a hazai győzelmet, viszont, ha ott lesznek, akkor akár még hendikeppel is, azért igazán jól fizetnek most a fogadóirodák.

Van azonban egy tipp, amit akkor is megteszünk, ha lesznek Haalandék, és akkor is, ha nem. Ez pedig az, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni. A dortmundi védelem nem az igazi ebben a szezonban, de a portugálokról sem mondható el, hogy annyira stabil lábakon állnának. Főleg, hogy két hete kaptak egy ötöst…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső