Brøndby – Red Bull Salzburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 24.
2021. augusztus 25. szerda, 21:00 Brøndby Stadion
Brøndby
vs
Salzburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Áttérünk a szerdára, ahol ismételten három mérkőzést fognak lejátszani, köztük a Brøndby – Salzburg mérkőzést. A végeredményt, ha látja valaki azt mondhatja: Ez egy kemény meccs volt. És végül is ez valóban így van, mert az utolsó pillanatokban sikerült megszerezni a győzelmet, ám a meccs képe alapján itt nem hazudunk: Ki kellett volna ütni a dánokat.

Nem tette meg a Salzburg, így viszont egy nyílt visszavágó előtt állnak, ahol a Brøndby akár még meglepetést is okozhat. Vagy ez hiú ábránd a részükről? Az első meccsen a gólon kívül alig volt értékelhető támadásuk, miközben a hazaiak nem kevesebb, mint 29 alkalommal tüzeltek. Az ő kritikájuk, hogy ebből végül kettőből lett gól.

A fogadóirodák – gyaníthatóan az első meccs miatt is – semmi esélyt nem adnak a hazaiak továbbjutására. Egészen pontosan tízszeres oddsot jelent most ez, míg az osztrákok csoportkörbe jutására szinte mi fizetünk, olyan alacsony: 1.062.

Játékban itt volt a két fél között a legnagyobb különbség. Vajon így lesz ez a visszavágón is? Vagy a Brøndby össze tudja szedni magát? Megpróbáljuk ezekre a kérdésekre megtalálni a választ.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Red Bull Salzburg – Brøndby

Nem igazán adtak esélyt a Brøndbynek, mi sem hittünk abban, hogy idegenben előnyt szerezhetnek a jó formában levő, jó erőkből álló, a fiatalokkal remekül operáló Salzburg ellen. Ám egy korai gól kicsit megbolygatta a dolgokat. Végül három tippünkből kettő jött be: Nyert a Salzburg és a gólszám is elérte a 2,5-et. Azonban a hendikeppel mellé lőttünk. Igazából nem, ez viszont a Salzburg helyzetkihasználásának erőteljes kritikája…

Lássuk a kezdőket!

Red Bull Salzburg:

Kohn – Kristensen, Solet, Wober, Ulmer – Capaldo, Camara, Seiwald – Sucic, Sesko, Adeyemi

Brøndby:

Hermansen – Bruus, Skipper, Maxso, Tshiembe, Mensah – Gammelby, Frendrup, Slimane, Hedlund – Uhre

Tippünkben méltattuk az osztrákoknál folyó munkát, és nem is ok nélkül. Az elmúlt években számtalan tehetséget termeltek ki az európai futballnak, elegendő megemlíteni Sadio Mané, Erling Braut Haaland, Patson Daka vagy Szoboszlai Dominik nevét.

A kezdő most is tele volt ilyen fiatal srácokkal, akik nem kétséges, évek múlva topbajnokságok csapataiban fogják rúgni a bőrt. Ezek is hozzáraktak ahhoz, hogy a Salzburg győzelmére tegyünk, mégis egy kijózanító pofonnal indult a mérkőzés.

Mindössze négy perce tartott a mérkőzés, amikor a Brøndby támadása góllal fejeződött be, a stadionba kilátogató majdnem húszezer ember pedig értetlenül nézett egymásra. Ők kicsit másra vártak…

Kevin Mensah szaladt el a balszélen, Kristensen hiába szorongatta a szélsőt, középre adott, ahol Mikael Uhre vette át a labdát. Várta, hogy kinek készíthetné le lövésre, majd mivel nem jött senki úgy döntött, kapura fordul. Embere nem fogta őt elég szorosan, így a lefordulás és a lövés sikeres volt, Kohn kapus pedig bár vetődött, de egy ilyen közeli és jól helyezett lövést nem lehet védeni egy kapusnak sem.

És a Brøndby támadásban nagyjából itt befejezettnek tekintette a mérkőzést. Később még volt egy kapufájuk – a második félidőben -, de ezt leszámítva a találkozó szinte egészét védekezéssel töltötték. A Salzburg ekkor lendült bele igazán, felmérgesítette őket a bekapott gól, a szurkolók is tolták őket előre folyamatosan, végül 29 kapura lövéssel zárták a mérkőzést, amiből 10 kaput is talált.

Mondanánk, hogy a felállás alapján a Brøndby ötvédős rendszerben játszott, de inkább volt az kilenc védő, Uhre kivételével mindenki visszajárt egészen a saját tizenhatosáig, sokszor még a gólszerző is feltűnt ott.

Benjamin Sesko egyenlíthetett volna röviddel a Brøndby vezető találatát követően, ám ziccerét nem tudta góllá transzformálni, fölé rúgta a labdát.

Eszetlen nyomás alatt kellett játszania a vendégeknek, már az első félidőben hét veszélyesebb kísérlete volt az osztrákoknak, Hermanssen kapusnak viszont csak kétszer kellett védenie.

A 33 éves Salzburg-tréner a félidőben meglépett egy cserét, amely nagyon jó döntésnek bizonyult: Pályára küldte Brenden Aaronsont, a húsz esztendős srácnak köszönhető – többek között -, hogy a Red Bull Salzburg végül győzelmet ünnepelhetett a lefújás után.

Alighogy beállt az amerikai máris helyzetbe került, később Karim Adeyimi is közel járt az egyenlítéshez.

A nyomás fokozódott, de a Brøndby állta a sarat, egészen az 56. percig. Ekkor Aaronson került helyzetbe, lövését Hermanssen még kiütötte, de jött Karim Adeyimi, a házi gólkirály, és az üres kapuba emelt.

Folytatódott a hazai gárda nyomása, de nem adhatták fel a védekezést sem, erre pedig Anis Slimane zúgó felsőkapufája ébresztette rá őket. A Brøndbyben nem volt benne a második gól, viszont vak tyúk is talál szemet – tartja a magyar közmondás.

De nem a vak tyúk talált szemet végül, a Red Bull Salzburg a 90. percben Brenden Aaronson révén csak begyötörte a második találatot, vagyis előnnyel utazhatnak Dániába.

Értelemszerűen a meccsen Aaronsonról zengtek ódákat, ám a dán sajtó – teljesen megérdemelten – Mads Hermanssent dicsérte, aki nem kevesebb, mint 8 alkalommal állította meg a salzburgi rohamokat.

Előző meccs eredménye
2021.08.17.Bajnokok Ligája
salzburg
2:1
brøndby
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

A hazai meccsen látszott, hogy képzettebb és jobb csapat a Salzburg, mégis csak 2-1-re sikerült nyerni. Alapvetően a Salzburg erre a játékra képes, mi a visszavágón is hasonló meccsre számítunk. Ekkora nyomásra talán nem, de arra mindenképp, hogy az osztrákok irányítsák a találkozót.

A két együttes hétvégi bajnoki mérkőzéséből kiindulva ez csak megerősítést nyer számunkra:

A Brøndby 2-2-es döntetlent ért el az Odense vendégeként (Pedig Uhre duplájával már az első félidőben ők mentek 2-0-ra), a Salzburg viszont hazai pályán 3-1-re verte a Klagenfurt együttesét.

Az osztrákok fanatikusai örülhettek, mert sérüléséből visszatért Mergim Berisha, aki a gólszerző Karim Adeyimit váltotta, majd azonnal be is talált. A harmadik gólt Rasmus Kristensen szerezte.

Ha már szóba hoztuk Berishát és az ő felépülését, akkor váltsunk pár szót azokról, akiknek ez még nem adatott meg egyelőre, és kihagyni kényszerülnek a mérkőzést.

A vendégektől továbbra is hiányozni fog Sekou Koita és Albert Vallci, Zlatko Junuzovic sem épült még fel teljesen, Chukwubuika Adamu és Luka Sucic pedig pár napja sérültek meg. Sucic csak egy kis rúgást kapott, de Jaissle nem fogja kockáztatni a játékát, főleg, ha ott van Capaldo és Aaronson is.

A hazaiaknak az odavágón sok hiányzójuk volt, főként a koronavírus miatt, így rájuk (Sigurd Rosted, Mathias Greve, Christian Cappis, Thomas Mikkelsen) most sem számíthat a vezetőedző. Ahogy Blas Riverosra és Peter Bjurra sem.

Még egy utolsó információ, mielőtt tippelnénk: A Salzburg legutóbbi 10 meccséből 9-et megnyert, a Brøndby 10 meccséből 9-et nem nyert meg.

Ezzel nagyjából el is árultuk, mire gondolunk: salzburgi sikerre. Képzettebbek, jobb formában vannak, és az odavágóból tanulva jobban fognak koncentrálni a meccs elejétől kezdve. Nem ez életünk oddsa, 1.50 körül lehet megcsípni az osztrák sikert, viszont bekövetkezésére elég nagy esély mutatkozik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső