Celtic – FC Midtjylland: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 19.
2021. július 20. kedd, 20:45 Celtic Park
Celtic
vs
Midtjylland

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai utolsó mérkőzésünk következik: A Celtic – FC Midtjylland találkozó. A végére hagytuk a legjobbat, nyilván mi egy picit más szemmel nézünk a keddi találkozókra, hiszen prioritást élvez a Ferencváros mérkőzése, de ha objektíven nézzük, ez a leginkább várt összecsapás.

Ugyanis két jó képességű, erős kerettel rendelkező gárda lép majd pályára, és egyelőre megjósolhatatlan, hogy ki fog tovább menni. Oké, oké, nyilván a Celtic az esélyesebb, de emlékeztek még, hogy tavaly mi történt a Celtic-kel a selejtezőben? Egy bizonyos Ferencváros kiütötte őket. És a Midtjylland sem egy gyenge csapat.

A fogadóirodáknál ebben a párharcban sem annyira biztosak, a Bet365 a Celtic továbbjutására 1.70-et kínál, míg a dánok sikerére 2.05-öt. Nem olyan nagy a különbség…

Szoros csatára számítunk, ahol nüanszok dönthetnek az első és a második meccsen is. Kivéve, ha mégsem. Ha valami olyan történik már az első 90 percben, ami döntően befolyásolja a folytatást…

Na jó, kezdjünk!

A csapatokról

Nincs lehetőségünk beszámolni a korábbi mérkőzéseikről, így a csapat háza táján szimatoltunk egy kicsit.

Celtic

Új vezetőedzővel vág neki ennek a szezonnak a skót sztárcsapat. Ebben nincs semmi meglepő, a Glasgow Rangers kilenc évnyi uralomnak vetett véget Steven Gerrard vezetésével. Amikor a Rangers csapatát a negyedosztályig süllyesztették, akkor kezdődött ez az egyeduralom, és még akkor is tartott, amikor a csapat visszaverekedte magát az élvonalba, most azonban eljött az idő, és visszavették a trónt. De meg is tudják tartani? Vagy csak pünkösdi királyságról van szó? Hát, bizonyára azért hozták a csapathoz Angel Postecoglout, hogy az utóbbi valósuljon meg.

Nagy feladat lesz az is, hogy a kulcsembereket maradásra bírják. A hírek szerint Kristoffer Ajerért két angol csapat küzd (két újonc, a Norwich és a Brentford), Ryan Christie-t a Leicester City vinné, Odsonne Edouard pedig fél Európa célpontja.

Ajerrel kapcsolatban nagyon érdekes, hogy tavaly és tavalyelőtt még az AC Milannal, az Arsenallal meg a Real Madriddal boronálták össze, most meg két PL-újonccal. Nem degradálni akarom sem a játékost, sem a kérőit, szimplán érdekesség… Vagy annál több? No, mindegy.

Postecoglou szeretett volna egy kapust igazolni Mat Ryan személyében, ám honfitársa végül a Real Sociedadot választotta, róla lemaradt az új mester. Ettől függetlenül igazolni sikerült, nézzük is, hogy kiket:

A legdrágább igazolásuk a japán Vissei Kobe – Andres Iniesta egykori csapata – játékosa, Kyogo Furuhashi volt, aki a középpálya bal oldalán vethető be. Liel Abada a másik oldalon, ő a jövő embere, 19 esztendős és Izraelből, a Maccabi Petah Tikvából szerezték meg.

Liam Shaw is a középpályán kaphat szerepet – középen -, Osaze Urhoghide pedig csatárposzton bevethető. Mindketten az angol másodosztályú Sheffield Wednesdaytől érkeztek.

Vakoun Issouf Bayo, Jack Hendry és Scott Brown eligazoltak, míg a Diego Laxalt – Mohamed Elyounoussi – Jonjoe Kenny trió visszatért kölcsönből.

Ez alapján azt mondanánk, hogy gyengült a Celtic, de az átigazolási szezon még tart. Az mondjuk erősen kétséges, hogy holnapig leigazolnak valakit, aki aztán az esti meccsen a hasznukra lehet…

Négy felkészülési találkozón vannak túl, négy Championship csapattal játszottak, az összkép vegyes: Megverték a Sheffield Wednesday-t és a Charltont, ikszeltek Nagy Ádám együttesével, a Bristol Cityvel (a magyar válogatott nem vett részt a találkozón), a Preston North End ellen pedig 1-0-ra kikaptak.

Ilyen „előélettel” vágnak neki a skótok a találkozónak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Midtjylland

Épp a hétvégén kezdődött el a dán Superliga, és az egyik legnagyobb esélyesnek kikiáltott FC Midtjylland – akik a tavalyi idényt ezüsttel zárták – hozta a forduló legmeglepőbb eredményét: Kikapott 2-1-re az Odense csapatától. Nem egy jó kezdés, maradjunk annyiban, főleg, hogy mindezt hazai pályán mutatták be.

Bo Henriksen, az új vezetőedző tehát vereséggel mutatkozott be a kispadon, de mivel még nincs egy hónapja, hogy átvette az irányítást nem kell egyből megkongatni a vészharangokat.

Nézzük, milyen változások álltak be a dán keretben! Egyrészt távozott Alexander Scholz és Jesper Hansen, valamint túladtak Mikkel Andersenen is, és Gloire Rutikanga sem az FC Midtjylland játékosa már.

Itt még nem biztos, hogy vége a bulinak, mert több játékosukat is kinézték. Leginkább a Brentford az, aki árgus szemekkel figyeli néhány dán játékos szereplését. Az újonc szeretné magának – állítólag – Frank Onyekát, a Stade Rennes pedig az egyik legnagyobb svéd ígéretet, Jens Cajuste-öt akarja magának.

A Midtjyllandhoz eddig két brazil érkezett: Juninho, aki középső védőként bevethető és Charles, aki középső középpályásként. Kinézték még Rodriguest a Grémioból, aki szintén belső védő, kérdés, hogy Juninho leigazolásával szükség van-e még rá.

Három felkészülési meccset vívtak meg, mielőtt a bajnokság elkezdődött volna: Kétszer nyertek (Malmö, Sigma Olomouc) és egyszer kikaptak (Lech Poznan).

Összefoglalás

Lehet, hogy ez később változni fog – sőt, szinte biztos -, de egyelőre egyik csapat sem annyira meggyőző számunkra. Postecoglou már jelezte a vezetőség felé, hogy szüksége van új játékosokra, különben nem fogja tudni tartani a lépést a Rangersszel, de így bizonyára a Bajnokok Ligája remények sem sokáig fognak élni.

A Midtjylland a hétvégi vereségével szintén azt a benyomást kelti, hogy valami még nem kerek, így az egymás elleni meccsükön nem lennénk meglepődve, ha nem tudnának dönteni a felek.

Ki lehet a nyerőember? Mindkét oldalon van olyan játékos, aki eldöntheti a párharcot, a skótoknál Christie és Edouard, no meg ne feledkezzünk meg az ifjú Turnbullról, aki valósággal berobbant a skót csapatba.

A másik oldalon talán Pione Sistoban lehet a leginkább bízni, a dán támadó a hétvégi Odense elleni mérkőzésen is kapuba talált, ez most is kalapban van. Mellette Dreyer és Evandro is okozhat kellemetlenséget Barkas kapuja előtt.

A magunk részéről ez egy nagyon ikszes meccs. Még nem járatták csúcsra azt a bizonyos formát, így ez egy reálisnak tűnő eredmény lehet, azt viszont nem hinnénk, hogy sok gólt láthatunk majd a meccsen, így az under 2,5 is jó ötletnek tűnik így elsőre…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső