Celtic – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.
2022. október 11. kedd, 21:00 Celtic Park
Celtic
vs
Leipzig

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Eddig győzelem nélkül a Celtic, Ange Postecoglu csapata bár nyújtott párszor jó teljesítményt, a legjobb eredményük eddig egy döntetlen volt a Shakhtar Donetsk ellen. Még nincs veszve semmi, ám egy újabb vereség – vagy akár egy döntetlen – a kiesés szélére sodorná őket. És nem csak a BL-től, hanem a kupaporondtól is búcsúzhatnak, hiszen a Shakhtar láthatóan nagyon lelkes, a Real Madrid pedig Skóciában is nagyon simán nyert.

Az RB Leipzig az edzőváltás után sem tudta stabilizálni a jó formáját, teljesen változó, hogy mikor épp hogyan játszanak, és lényegében az ellenfél sem számít. Mönchengladbachban sima vereség, a Dortmund ellen sima győzelem, nehéz őket kiismerni.

Ráadásul csapatkapitányuk, Gulácsi Péter sem lehet ott az együttessel, aki súlyos sérülést szenvedett a két csapat előző meccsén.

A győztes fél nem dőlhet hátra, ennyi kijelenthető. A Celtic második hazai meccsét vívja, az elsőn a címvédő ellen egy félidőn keresztül fölényben játszottak, tehát otthon, saját közönség előtt képesek a jó játékra. És ezt a Lipcsét azért nem lehet verhetetlennek titulálni.

A fogadóirodák szerint a hazai jó teljesítmény kevés lesz, a Leipzig fogja megnyerni a találkozót. A sima győzelemben nem hisznek, mivel a skótok 3.20-as szorzón állnak, míg a németek 2.20-on. A döntetlen a legmagasabb ezúttal is, 3.80-ért adják az ikszet.

Jöjjön a Celtic – RB Leipzig meccs!

Az előző fordulóban történt

Tekintve, hogy a Lipcse pont nélkül, borzasztó eredményekkel a háta mögött fogadta a Celticet, más eredmény nem volt elfogadható, mint a győzelem. Marco Rose érkezése óta valamennyire felpörgött az együttes, de látható volt, hogy akadnak még hibák, amiket orvosolni kellett. Mi viszont bíztunk a hazai együttesben, és ez jó döntés volt.

Egy cserével indult a mérkőzés, a 13. percben Gulácsi Péter egy passzt követően a lábához kapott, elesett, és csak hordágyon tudta elhagyni a pályát. Azóta kiderült, a magyar válogatott kapusának lábában elszakadt az elülső keresztszalag, és hosszú kihagyás vár rá. Jobbulást, Gula!

Négy perccel később Christopher Nkunku révén megszerezte a vezetést a Leipzig, de a francia támadó öröme – akit télen állítólag a Chelsea meg fog vásárolni – korai volt, lesen tartózkodott, amikor a labdát kapta, így hiába volt okos és szép a mozdulata (átemelte a kifutó Hartot 15 méterre a kaputól), a gólt nem adták meg.

De, ami késik, nem múlik, tíz perccel a meg nem adott találatot követően a csatár szabályos gólt szerzett: André Silva estében ugratta ki Nkunkut, aki lefutotta a védőjét, elhúzta a labdát Hart mellett, és még azelőtt gurított a kapuba, hogy a becsúszó védő ezt megakadályozhatta volna.

Kitérnék egy pillanatra André Silvára, akiről azt mondtam, kevés lehetőséget kap mostanában, és Werner érkezése óta kicsit megfeledkeztek róla. A luzitán játékos most a kezdőben kapott lehetőséget, és nagyszerű játékkal jelezte a mesternek, hogy jó döntést hozott. És nem csak a gólpassz miatt.

Az első játékrészben több érdekes lehetőség már nem volt, a szünet után viszont azonnal jött egy gól. A Leipzig játékosai még az öltözőben jártak, amikor Furuhashi Kyogo és Jota törtek kapura. A japánra ketten is figyeltek, a portugálra viszont senki, így gond nélkül guríthatott Blaswich kapujába.

A 64. percben Szoboszlai Dominik gondolt egyet, és 20 méterről a bal alsóba bombázott, ám a norvég játékvezető másodszor is elvette a hazaiak egy gólját, ezúttal azért, mert André Silva lesen volt, és mozgásával takarta a kilátást Hart előtt.

Az eset nem törte meg Rose legényeit, egy rossz passzt követően Szoboszlai labdát szerzett, egyből megjátszotta André Silvát, aki a kapufa segítségével értékesítette a lehetőséget.

A hajrára is maradt egy gól a Lipcsében, ezúttal Mohamed Simakan adta a gólpasszt, jobboldali beadását szintén André Silva tessékelte a kapuba.

Jobban játszott Marco Rose legénysége, és visszakapaszkodtak a többiek közé.

Celtic

Egyelőre a csoport utolsó helyén áll a Celtic, hiszen ők – ellentétben a többiekkel – egy meccset sem nyertek. Pedig a játék sok esetben volt biztató, csak épp az eredmények nem jöttek…

Az első fordulóban a Real Madriddal felvették a kesztyűt, az első félidőt meg is nyerték volna, ha a foci pontozásos sportág lenne, de a másodikban szétestek, a Real rutinból hozta a mérkőzést.

A második meccsükön a Shakhtar Donetsk ellen döntetlent értek el, nem voltak rosszak, de jobbak sem, mint ellenfelük, míg a Leipzig ellen nem sok esélyük volt.

A skót bajnokság megnyerésére viszont sok van, a hétvégén újabb győzelmet értek el, és tartják a lépést a Rangers előtt. Előnyük két pont most. A St. Johnstone csapatához látogattak, és drámai körülmények között 2-1-re nyertek. Egy öngóllal sokáig vezettek, aztán a hazaiak a hosszabbítás harmadik percében egyenlítettek. De a meccs addig tart, amíg a bíró másképp nem dönt, a 95. percben Georgios Giakoumakis megszerezte a vendégek győztes találatát.

Ahogy nézem az ottani kezdőt, némiképp igyekezett Postecoglu tartalékolni, Juranovic és Furuhashi csak cserék voltak, Callum McGregor még a padon sem volt, mivel megsérült, és ezt a mérkőzést is ki kell hagynia. Ez hatalmas érvágás. Lehet, hogy David Turnbull pótolja, az is lehet, hogy Sead Haksabanovic, aki a St. Johnstone ellen is játszott.

A védelemből Carl Starfelt hiányzik még, Jentz és Carter-Vickers játszanak majd belül.

A várható kezdőcsapat:

Hart – Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor – O’Riley, Hatate, Turnbull – Abada, Furuhashi, Jota

Előző meccs eredménye
2022.10.05.Bajnokok Ligája
leipzig
3:1
celtic
Bajnokok Ligája
2018.11.08.Európa-liga
celtic
2:1
leipzig
Európa-liga
2018.10.25.Európa-liga
leipzig
2:0
celtic
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig

Nem csak a bajnokságot, a BL-t is nagyon gyengén kezdte a csapat, ezért gyorsan menesztették is a kispadról Domenico Tedescot. A mester az első fordulóban elért hazai 1-4 után kellett, hogy távozzon, a Shakhtar Donetsk verte meg őket ennyire csúnyán. A második fordulóban a Real Madrid otthonában léptek fel, és bár tartották magukat, eredményt nem értek el. Ezért is volt fontos, hogy a Celtic elleni találkozót megnyerjék. És a visszavágót is fontos lenne…

A bevezetőben mondtam, hogy még mindig nagyon hektikusak, a hétvégén például csak döntetlent játszottak a Mainz ellen, a mérkőzés második félidejében csak futottak az eredmény után, végül Christopher Nkunku egyenlített a hajrában.

Szoboszlai Dominik 73 percet töltött a pályán, Orbán Willi az egész mérkőzést.

Az idegenbeli teljesítménnyel tavaly ősszel is voltak gondok, ez idénre sem változott. Négy mérkőzés óta nyeretlen az együttes, kikaptak 4-0-ra a Frankfurttól, 2-0-ra a Real Madridtól, 3-0-ra a Borussia Dortmundtól és 1-1-et játszottak a Mainz-cal.

Az összefoglalóban említettem, hogy Gulácsi Péter hosszú időre kiesett, Blaswichban pedig annyira nem bíznak, így akartak hozni egy kapust. A kiszemelt a 32 éves Örjan Nyland volt, akivel hamar meg is egyeztek, mivel nem volt csapata.

Ezúttal nem ő, hanem Blaswich fog védeni. Gulácsi mellett Lukas Klostermann, Konrad Laimer és Dani Olmo nem játszhatnak.

A várható kezdőcsapat:

Blaswich – Simakan, Orbán, Gvardiol, Raum – Kampl, Schlager – Nkunku, Szoboszlai, Werner – A. Silva

Tippelde

Kicsit mélyen van most – a hétvégi győzelem ellenére is – a Celtic, amit ki lehet használni. Amennyiben a Leipzig komolyan gondolja a továbbjutást, úgy ez az egyik legfontosabb meccsük. Nem hiszem, hogy a Real elleni találkozóra kell tartalékolni, inkább a Celtic és a Shakhtar elleni meccseket kell komolyan venni.

Ennek megfelelően támadni fognak, és szerintem meg is nyerik a mérkőzést. Nem könnyen, nem több góllal, maximum egy góllal lesznek jobbak a vendégek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső