Celtic – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 21:00 Celtic Park
Celtic
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A BL-ben az F csoport is több szempontból nyitott. Az eldőlt már, hogy a Real Madrid továbbjut, jó eséllyel meglesz a csoportelsőség is. De az még nem tiszta, hogy ki lesz mögöttük a másik továbbjutó. Lehet az RB Leipzig, lehet a Shakhtar Donetsk, és speciális esetben még a Celtic is.

Ez utóbbira nagyon kevés az esély, a skót együttes egy pontot szerzett csak. Szóval a vendégek azok, akiknek ez a mérkőzés nagyon fontos. Az ukránok nulla eséllyel vágtak neki ennek a szezonnak. Mindannyian ismerjük, mi folyik jelenleg az országukban, hogy mennyire kihat ez a játékosok életére, és persze a klubok pénzügyeire. Ez utóbbi persze a kisebbik baj, mert ez csak pénz. Sokkal fontosabb, hogy végre rendeződjön a helyzet, és mindenki abban az országban tartózkodjon, ami az övé…

A Shakhtar Donetsknél megváltak a csapat legjobbjaitól, ez a másik ok, amiért nem igazán adtunk a továbbjutásukra egy lyukas garast sem. Főként helyi játékosok, hazatérő ukránok alkotják a csapatot, a brazil különítmény többsége lelépett, az edzővel együtt.

Ange Postecoglu csapata a statisztika alapján úgy tűnhet, hogy teljesen kilóg lefelé, de ez nem így van. Furuhashi Kyogoék mindenkivel felvették a versenyt, csak épp a góllövés, a helyzetek kihasználása nem ment. És két rúgott góllal nem lehet a BL-ben továbbjutni…

Ők most a becsületükért hajtanak az utolsó hazai meccsükön. Meg arra, hogy egy győzelem esetén még az utolsó körben kiharcolhatják az Európa-ligát. A bukik úgy gondolják, megvan az esélyük a győzelemre, 1.80-at fizetnek a sikerükre, a döntetlen 3.80, míg a vendégek győzelme 4.20 körül van.

A Celtic – Shakhtar Donetsk találkozó következik.

Az előző fordulóban történt

A Celtic, ahogy azt már mondtam is, egyáltalán nem játszik rosszul, az eredmények mégsem jönnek. A Leipzig ellen is nagyszerűen kezdtek, és valószínűleg más lett volna a meccs kimenetele, ha az első félidőben a sok helyzetüket ki tudják használni. Maida Daizen fejese után Sead Haksabanovic, Matthew O’Riley és Greg Taylor is betalálhatott volna, utóbbi kettő a kapufát is eltalálta.

Később még Furuhashi Kyogo is gólt szerezhetett volna, de a japán helyzete is kimaradt, félidőben gól nélkül maradtak a csapatok (A Lipcsének egy ziccere volt, azt Christopher Nkunku hagyta ki).

A második félidő hajrájában szerezte meg a vezetést a vendégek együttese, André Silva beadását Timo Werner fejelte a kapuba. A gólt követte még egy, Emil Forsberg is a hálóba talált, miközben a Celticnek megvolt az egyenlítési lehetősége Giakoumakis révén.

Lőtt gól nélkül nem lehet, ki is fog esni a Celtic.

A másik mérkőzésen a Shakhtar Donetsk meglepte a Real Madridot Varsóban, az ukrán együttes Oleksandr Zubkov góljával szerezte meg a vezetést, ami majdnem kitartott a mérkőzés lefújássáig.

A Real kétségbeesetten támadt, már Antonio Rüdigert is felküldték, hátha pár felívelt labdát le tud készíteni vagy kapura fejelni. A 95. percben a német játékos az egyik ilyen beadást be is felejte, közben pedig ütközött Trubinnal, a hazaiak kapusával. Mindkettejüket ápolni kellett, Rüdigert a meccs után össze is varrták. Az egy pont a Real számára a továbbjutást jelentette, de a Shakhtar sem lehet elégedetlen az eredménnyel, még ha a győzelem nagyon közel is volt.

Celtic

Nagyon kevés esélye van a Celticnek arra, hogy tavasszal is kupában szerepeljen. Jelenleg ugyanis egy ponttal utolsók, a harmadik helyezett Shakhtarnak öt van, a Lipcse hatot szerzett eddig. A skótok pedig nem játszottak rosszul egyszer sem, talán a Leipzig elleni első találkozó volt gyengébb. Viszont a többin esélyük volt a pontszerzésre, ahogy már írtam, a helyzetek kihasználása okoz nagy problémát a csapatnak.

Ezzel nem így voltak a hétvégén, ugyanis négy gólt is szereztek a Hearts elleni bajnoki meccsen. Betalált James Forrest, Giorgos Giakoumakis, Maeda Daizen és Greg Taylor. Izgalmas meccs volt, 4-3-ra győzött a zöld-fehér csapat.

Ezzel egyébként továbbra is vezetik a bajnokságot, mivel a Rangers csak ikszelt, még az előnyüket is növelték. Otthon a csapatnak jól megy, tíz győzelmük van, csak egyszer veszítettek, a St. Mirren ellen.

A BL-ben már kevésbé jók, a Realtól kikaptak, kétszer a Leipzig is megverte őket, egyedül a Shakhtar ellen szereztek pontot.

Ez lesz az utolsó hazai meccsük, és ezeket a hazai meccseket mindig nagyon megnyomták. Ezúttal is ezt várjuk.

Ami hatalmas probléma, hogy Callum McGregor sérült, több hetet kell kihagynia még a középpályásnak. Szintén sérült Carl Starfelt, de a svéd már egy ideje nem állhat rendelkezésre.

A védelemben ismét összeáll a Jenz – Carter-Vickers kettős, a középpályán Mooy vagy Turnbull pótolhatja majd McGregort. Elöl az a kérdés, hogy Abada és Furuhashi mellett ki legyen a csapat harmadik csatára. Jota vagy Sead Haksabanovic az esélyes, mi az előbbire szavazunk.

A várható kezdőcsapat:

Hart – Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor – O’Riley, Turnbull, Hatate – Jota, Furuhashi, Abada

Egymás elleni meccsek:

A két együttes a BL-ben tizenöt éve futott össze, aztán az idei szezon második fordulójában ismét. A Shakhtar és a Celtic hamar gólt cseréltek, először Bondarenko talált be a saját kapujába, majd Mykhaylo Mudryk bombagóljával egyenlítettek a hazaiak. A csapatok mindent kiadtak magukból, több gól már nem született.

Előző 5 meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
1:1
celtic
Bajnokok Ligája
2007.11.28.Bajnokok Ligája
celtic
2:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2007.09.18.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
2:0
celtic
Bajnokok Ligája
2004.11.02.Bajnokok Ligája
celtic
1:0
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2004.10.20.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
3:0
celtic
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Shakhtar Donetsk

Nagyon nehezen jutnak el a hírek a Shaktarral kapcsolatban, néha azt gondolom, hogy sötétben vagyunk velük kapcsolatban. Az ukrán bajnokság körülményeit beszéltük már, mellette pedig a lehető legkevesebb infó kerül napvilágra a csapatot illetően.

A Shakhtarról annyit biztosan tudunk, hogy a meggyengült keret ellenére állják a sarat a Bajnokok Ligájában, legutóbb majdnem megverték a címvédő Realt, valamint többször is jó teljesítményt nyújtottak, így lesajnált, esélytelen csapatból egy továbbjutásra is esélyes együttes lett.

A bajnokságban elkapták a fonalat, az utóbbi meccseken csak nyertek, legutóbb a Kolos Kovalivkát is könnyen, 3-0-ra verték meg. Ezúttal is parádézott a PL-csapatok által is figyelt Mykhaylo Mudryk, két gólt szerzett, mellette Lucas Taylor talált be, aki a kevés brazil légiósok egyike.

Az idei szezonban csak egyetlen tétmérkőzést veszített el, a Real elleni első meccset.

Sokkal gyengébbek, mint voltak tavaly, ezt azért nem szabad elfelejteni, valamint azt sem, hogy a keret egyáltalán nem mély, a játékosok pedig fáradnak.

Sérültekről nem sokat tudni, annyit, hogy Maryan Shved, Yukhym Konoplya és Oleg Ocheretko játéka nem biztos, valamint Victor Kornienko az egyedüli, aki biztosan nem tud majd segíteni.

A várható kezdőcsapat:

Trubin – Taylor, Bondar, Kryvtsov, Mykhaylichenko – Stepanenko – Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Mudryk – Traore

Tippelde

A Celtic utolsó hazai BL-meccse következik nagy valószínűséggel. Eddig otthon remekül kezdtek, aztán az első kapott gól után nem tudtak megújulni. Most itt az idő, hogy előnybe kerüljenek, a helyzeteiket kihasználják, és még akár a győzelem is meglehet.

Szerintünk ez tűnik valószínűbbnek, mellette pedig megtennénk azt is, hogy mindkét együttes a kapuba fog majd találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső