CFR Cluj – Young Boys: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 02.
2021. augusztus 03. kedd, 20:00 Dr. Constantin Rădulescu
CFR Cluj
vs
Young Boys

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Haladjunk, kérem, haladjunk, jön a CFR Cluj – Young Boys mérkőzés tippje. A regnáló román bajnok eddigi teljesítménye finoman szólva is hagy maga után kívánnivalót, a gibraltári Lincoln Red Imps együttese megszorongatta őket az első mérkőzésen, majd a visszavágón sem jött össze a szurkolók által vágyott góleső, mindössze 2-0-val ment tovább a Sumudica-csapat. Igazából a célt elérték, így mondhatják, hogy a kötelezőt hozták. Ez így is van, de… Nem hinnénk, hogy a szurkolókat ezzel meg tudták nyugtatni.

A Young Boys a második körben csatlakozott be a buliba, ellenfele Holman Dávid együttese, a Slovan Bratislava volt. Ez sem volt a legkönnyebb párharc, pedig volt egy olyan szakasz, amikor azt mondtuk: Ez bizony sima. De nem lett az. Mesélünk majd róla bővebben.

A fogadóirodák a svájciak sikerét jósolták, és ha csak az eddigiekből indulunk ki, akkor mi is azt mondjuk, David Wagner csapatának nagyobb esélye van. Mert a Young Boys nem egyenlő a Lincolnnal.

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

CFR Cluj

Már az első kör is elég necces volt a kolozsváriak számára, a bosnyák Borac Banja Luka elleni párharc sem volt sima. Az odavágót ugyan 3-1-re megnyerték a románok, de a visszavágón volt 2-0 is, így hosszabbításra kényszerültek a felek. Tizenegyesekig nem jutottak a felek, mert jött Alexandru Chipciu, és a 118. percben tovább lőtte a Clujt.

Ezután – gondolhatták a kolozsvári fanatikusok – sima meccs, egy nagyon gyenge ellenfél, a gibraltári Lincoln következett.

Az első mérkőzés a forduló legnagyobb meglepetése lehetett volna, hiszen a hegyek tövében, festői környezetben Marco Rosa góljával a Lincoln vezetett. Nem játszottak jól a vendégek, nagyon nem, ám az ördögfiókák két borzalmasan nagy hibát vétettek, ezt pedig a rutinos Gabriel Debeljuh mindkét alkalommal csúnyán meg is büntette.

A visszavágón lehetett sejteni, hogy a kiscsapat búcsúzik, de itt sem játszottak alárendelt szerepet, a Cluj ezen a találkozón sem játszott nagy fölényben, ám a rutin és a képességbeli különbségek végül csak kijöttek, Mike Cestor az első félidőben, Runar Sigurjonsson meg a második félidőben talált be – az izlandi parádés szabadrúgásgólt szerzett – így csak sikerült hozni nekik a kötelezőt.

A java viszont még csak most jön…

Előző meccs eredménye
2020.12.10.Európa-liga
young boys
2:1
cfr cluj
Európa-liga
2020.10.29.Európa-liga
cfr cluj
1:1
young boys
Európa-liga
2013.01.25.Barátságos Mérkőzés
young boys
1:1
cfr cluj
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Young Boys

David Wagner a nyáron vette át a stafétát a Bayer Leverkusenhez távozó Gerardo Seoane-tól, a játékoskeret azonban annyit nem változott. De természetesen meg kell szokni az új mestert, így egyelőre felemás teljesítményt nyújt a sárga-fekete csapat.

Nézzük csak a Szuperligában, mit tettek eddig: Az első meccsüket a Luzern ellen játszották idegenben, igazi gólparádé volt, amiből a YB jött ki jobban, végül 4-3-ra nyertek. A Grasshoppers viszont már nagy falatnak bizonyult, hazai pályán 0-0-t sikerült elérni. Ezzel a csapat most a harmadik helyen áll, de hát csak két forduló ment le.

A Bajnokok Ligájában mi bíztuk benne, hogy a Slovant két vállra tudják fektetni, hogy már a pozsonyi meccsen előnyhöz jutnak, de ott még nem esett gól. Bizonyára a visszavágóra edzettek a srácok, mert a Bernben megrendezett második találkozón párszor megzörrent a háló.

Először Jordan Siebatcheu talált be tizenegyesből – ugyanez a túloldalon Rafael Rataonak nem jött össze -, majd a balbekk, Ulisses Garcia lőtt szép, kapufás gólt, amivel úgy tűnt, eldőlt. Hát még akkor, amikor Michel Aebischer hatalmas szabadrúgásgólt ragasztott a bal felsőbe.

A szurkolók elhitték, hogy megvan, ahogy a játékosok is, így leeresztették a védelmüket, ezt pedig két percen belül kétszer is kihasználta a Slovan Bratislava. Elképesztő végjáték következett, a kitámadó Slovan is többször kapuba találhatott volna, de a kontrákban bízó Young Boys is, végül egyiküknek sem sikerült az újabb gól, maradt a 3-2. Az egyik, ha nem a legjobb meccs volt a visszavágók között.

Kicsit egyszerűen lefordítva, ha a védőknek megy, akkor a támadóknak nem, ha a támadók jó formában vannak, akkor a védelem gyengélkedik. Persze, ez nem ilyen egyszerű.

Összefoglalás

Marius Sumudica, az egykori DVSC csatár nem úgy kezdett, ahogy arról a szurkolók álmodtak. Szenvedés egy bosnyák csapat ellen, majd szenvedés egy gibraltári csapat ellen, közte pedig vereség a román szuperkupában. Nem ez minden edző álma… De innen szép felkapaszkodni!

A román bajnokság harmadik fordulójában Sumudica a legjobbjait pihentette, a B-csapat, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a tabella hátsó részében elhelyezkedő, még nyeretlenChindia Targoviste ellen. A megszokott kezdőből Arlauskis és Deac játszott kezdőként.

Tavaly az Európa-ligában már kétszer összefutottak, és micsoda meccs volt a visszavágó… Röviden és tömören: Parázs. A majd’ 100 percig tartó összecsapáson a románoknak akkor lett volna esélyük, ha idegenben verik a svájciakat. Hosszú ideig vezetett a Young Boys, de Debeljuh gólja visszahozta a reményeket. Ám a 89. percben Balgradean kapust kiállította a játékvezető ütésért. Elszabadultak az indulatok, hiszen Nsame értékesítette a büntetőt, majd egy perc múlva kiszórták őt is, de nem ez volt az utolsó piros lap a meccsen a 98. percben még Djokovic is elhagyta idő előtt a pályát.

Nem mondhatni tehát, hogy a két együttes kedvelné egymást…

És azt sem mondhatni, hogy könnyű meccs lesz ez. Sem a csapatok, sem pedig a sportfogadók számára. Mi arra gondolunk, hogy mindkét csapat szerez gólt, az eredményeken látszik, hogy sem a román, sem a svájci kapu nem bevehetetlen. Emellett bizonyára feszült találkozóra van kilátás, és nem csak a múltkori balhé miatt.

Számunkra kinéz egy döntetlen, a Young Boys egy tisztes eredménnyel számol, hogy aztán hazai pályán elrendezzék a továbbjutás kérdését. Tavaly ez nem sikerült, akkor a Midtjylland simán kiejtette őket a selejtező harmadik körében. Most szeretnének szintet lépni.

Intenzív, kemény, feszült mérkőzésre számítunk. Hogy sikerül-e eldönteni az első meccset? Szerintünk nem, mi döntetlen eredményt várunk a találkozótól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső