Chelsea – AC Milan: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 04.
2022. október 05. szerda, 21:00 Stamford Bridge
Chelsea
vs
Milan

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A játéknap egyik leginkább várt mérkőzése következik. Az olasz bajnok AC Milan az élről várja a folytatást, míg az angol bronzérmes Chelsea – amely két éve megnyerte a sorozatot – az utolsó a csoportjában. Ez persze nem tetszik a szurkolóknak, és az új mester, Graham Potter arra készül, hogy változtasson a dolgokon.

Nagyon kiegyenlített a csoportjuk, ahogy az előző, Salzburg – Zagreb mérkőzésnél is írtam, itt még bármi lehet.

Annyira azért kétségbe sem kell esni, két kör után egy pontot szerezni… voltak már rosszabb helyzetben levő csapatok, akik végül megoldották, és visszamásztak az élre.

A Chelsea mást nem csinálhat, mint saját eredményeivel törődik. Ha mostantól minden meccsüket megnyerik, akkor csoportelsők lesznek minden bizonnyal. De lesznek-e csoportelsők? Meg tudják-e verni a Milant?

A kérdés bonyolult, és persze nekünk is csak sejtéseink meg ötleteink vannak. Egy biztos: A rossoneri nem tud a legjobb csapatával kiállni, és ez egy esély lehet Havertzéknek is.

A két klub között nagyon jó a viszony, minden évben találkoznak nyáron, a Milan előszeretettel veszi meg – olcsón – a Chelsea által feleslegesnek tartott játékosokat. Így többeknek különleges lesz a holnapi meccs, visszatérnek korábbi kenyéradójukhoz.

A bukmékerek elég egyértelműen gondolják, hogy az új edzővel rendelkező Chelsea megnyeri a mérkőzést, 1.70-et fizetnek a győzelmükre. A döntetlen 4-szeres, az olasz győzelem 5-szörös pénzt ér.

Folytassuk a Chelsea – AC Milan találkozóval!

Chelsea

A Dinamo Zagreb elleni vereség sokba került a Chelsea-nek. Elvesztették a mérkőzés mellett Thomas Tuchelt és stábját is, hiszen az új, amerikai tulajdonos azonnal menesztette a németet, aki anno a semmiből épített fel egy Bajnokok Ligája-győztes együttest. De a türelmet nem kapta meg, az első válságnál mennie kellett. A rossz nyelvek szerint azért, mert nem volt hajlandó leigazolni Cristiano Ronaldot, noha az új tulaj szerint ebbe a csapatba szükség lett volna rá. Csak míg ő marketing-oldalról fogta meg a kérdést, Tuchel a csapatot és az eredményeket tartotta szem előtt, no meg az öltözőben uralkodó kohéziót. Nem kellett volna…

A menesztés után két nappal már Graham Potter volt a menedzser, hamar megtalálták tehát az utódot. Ezt követően első meccsét a Bajnokok Ligájában játszotta Potter, a Salzburgot fogadták hazai pályán. És bár a játékosok nagyon akartak, nem tudtak győzni hazai közönség előtt. Az első félidőben Mason Mount járt a legközelebb a gólhoz, 16 méteres lövése alig ment mellé.

Azután egy szép akciót vezetve szerezték meg az első – és egyetlen – góljukat, de több vendéghiba kellett hozzá. A lényeg azonban az volt, hogy Raheem Sterling találatával megvolt az előny. Ami nem tartott ki a lefújásig, mert a Chelsea védelme is instabil volt, és ezt Noah Okafor használta ki.

Két meccs után egy pontja van a Chelsea-nek, és az utolsó helyen állnak.

Potternek a válogatott szünet sem tett jót, a fél keretet elvesztette ideiglenesen. A visszatérés viszont nem sült el rosszul, a Crystal Palace otthonában tudtak győzedelmeskedni. A Selhurst Parkban lejátszott találkozó nem volt egyszerű, hiszen a hazaiak szerezték meg a vezetést, később Pierre-Emerick Aubameyang és Conor Gallagher találataival fordítottak. Szegény Gallagher… Eddigi legjobb szezonját a CP-nél játszotta kölcsönben, és most összetörte a szurkolókat utolsó perces góljával.

Sok munka vár még erre a megújult Chelsea-re, de ha valami, hát egy ilyen győzelem segíthet elindulni a jó úton.

Potter változtatott a formáción, a 3-5-2-ről négyvédős rendszerre állt át. A mester számára három játékos is elérhetetlen sérülés miatt: Edouard Mendy, N’Golo Kanté és Jorginho.

Így a győztes gólt szerző Gallagher a kezdőben köthet ki. Biztosan különleges meccs lesz ez Thiago Silva számára, aki tíz éve hagyta el az olaszokat, és azóta nem találkozott velük.

A várható kezdőcsapat:

Kepa – James, Fofana, T. Silva, Chilwell – Gallagher, Kovacic, Mount – Sterling, Aubameyang, Pulisic

Egymás elleni meccsek:

Ahhoz képest, hogy az európai futball két egyéniségéről beszélünk, akik nem csak hazájukban, de nemzetközi porondon is nagy múlttal rendelkeznek, nem találkoztak időtlen idők óta egymással tétmérkőzésen. Az elmúlt öt meccs csak felkészülési találkozó volt. Mondhatjátok, hogy az ICC egy komoly torna, de akkor is csak egy felkészülési mérkőzésekből álló nézőcsalogató az USA-ban, míg a Russian Railways Kupáról én is most hallottam először életemben. De gyanítom, hogy nem egy hatalmas renoméval rendelkező tornáról beszélünk.

Mint láthatjátok, friss meccsük nincs is, 2016-ban futottak össze utoljára, így nem látom különösebb értelmét, hogy részletesen ezekbe a meccsekbe belemenjünk.

Előző 5 meccs eredménye
2016.08.04.ICC
milan
1:3
chelsea
ICC
2013.08.05.ICC
milan
0:2
chelsea
ICC
2012.07.29.Barátságos Mérkőzés
chelsea
0:1
milan
Barátságos Mérkőzés
2009.07.25.Barátságos Mérkőzés
milan
1:2
chelsea
Barátságos Mérkőzés
2008.08.03.Russian Railways Kupa
milan
0:5
chelsea
Russian Railways Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan

Stefano Pioli együttese nem kezdett jól a BL-ben, hiszen a Salzburg otthonában csak döntetlent harcoltak ki. Aztán a második körben összeszedték magukat, és hozták, amit hozni kell. A Dinamo Zagreb elleni mérkőzésen nehezen indultak be a fogaskerekek, de egy félidő végén lőtt tizenegyesgól segített átlendülni a holtponton. Olivier Giroud vágta be a labdát tizenegy méterről, majd a második félidőben Alexis Saelemaekers is remekbeszabott gólt fejelt a kapuba. Miután szépített a Zagreb, egy kicsit meleg volt a pite, de jött Tommaso Pobega, és eldöntötte a mérkőzést.

A bajnokságban a Milan kissé döcög, a Napolitól hazai pályán kaptak ki, de a hétvégén az Empolit le tudták győzni. Kemény meccs volt, aminek forgatókönyvét Shyamalan is megirigyelte volna, akkora fordulatok voltak benne.

80 percig nem esett gól, majd Ante Rebic megszerezte a vendégeknek a vezetést. Ám a hazaiak a 92. percben egyenlítettek, de itt még nem volt vége, Fode Ballo-Touré egy perccel később megint a milánóiakat juttatta előnyhöz, sőt még Rafael Leao is betalált. Aki az eredmény látja, azt hiheti, hogy kényelmes meccs volt a piros-feketéknek. Pedig nagyon nem volt az…

Piolinak nagyon nehéz dolga lesz a holnapi meccsen, mivel alapemberei közül többen is kidőltek. Az alapcsapatból kidőlt Mike Maignan, Alessandro Florenzi, Theo Hernández, valamint kétséges a játéka Davide Calabriának és Alexis Saelemaekers-nek is. További sérültek: Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjaer, Divock Origi.

Sergino Dest készen áll a bevetésre jobbhátvéd poszton, a belga Saelemaekers helyén minden bizonnyal Junior Messias vagy Ante Rebic játszik majd, balbekként az Empoli elleni meccs hőse, Fode Ballo-Touré szerepelhet.

Tartalékos csapat ez, és a mesterük szerintem simán elégedett lenne egy döntetlennel is. És ilyen szellemben is fognak pályára lépni.

A várható kezdőcsapat:

Tatarusanu – Dest, Kalulu, Tomori, Ballo-Touré – Bennacer, Tonali – Rebic, de Ketelaere, R. Leao – Giroud

Tippelde

Ha az ismert tényeket összevetjük, megkapjuk, hogy a két együttes közül a Chelsea-nek van nagyobb esélye a győzelem megszerzéséhez. Az angolok egy ponttal csoportutolsók, ezen mindenképp változtatni akarnak, és nincs is jobb lehetőségük erre, mint hazai pályán, erejük teljében, egy tartalékos Milan ellen.

A piros-feketék még így, sérültekkel telve is jó csapatot alkotnak, nem mondom, hogy egyszerű lesz legyőzni őket. De úgy hiszem, a kékek megnyerik a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső