Chelsea – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 01.
2022. november 02. szerda, 21:00 Stamford Bridge
Chelsea
vs
Dinamo Zagreb

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ha nem írnánk minden egyes BL-meccsről, ha válogatnánk köztük, akkor ez a mérkőzés biztosan kimaradna. A Chelsea – Dinamo Zagreb találkozó ugyanis bizonyos szempontból tét nélküli. Mármint a hazaiaknak. A Dinamo Zagreb abban az esetben szerepelhet tavasszal is nemzetközi kupában, ha sikerül megnyerni ezt a meccset. Amire esély van, de nem sok. Hiába biztos csoportelső az angol együttes, a hétvégén elszenvedett komoly vereséget (beszélni fogunk róla) jóvá kell tenniük saját közönségük előtt. Ez a vereség a Chelsea mellett tehát a Dinamo Zagrebnek jött rosszkor.

A horvátok okoztak meglepetést, ők verték meg egyedül Kai Havertzéket, abban bízhatnak, hogy most is sikerül megfogni őket. Bár, akkor még Thomas Tuchel volt a Chelsea edzője, épp a meccs után menesztették. Potterrel eddig veretlenek voltak, épp most csúszott hiba a tervbe…

Egyértelmű, hogy a Chelsea a mérkőzés esélyese, de fogalmunk sincs, mi jár Potter fejében. Előtérbe helyezi a hétvégi vereséget, és gálázni akar? Többre tartja, hogy a fontos játékosai tudjanak pihenni?

Ez lesz itt a nagy kérdés, amire egyébként nem fogom tudni a választ, ezért fel kell készülni mindenre. A Dinamo esetén egyszerű a dolog. Nyerniük kell, gólokra lesz szükségük. Kész, pont.

A bukik úgy hiszik, simán nyerni fog a hazai csapat, alig 1.30-at adnak a sikerükre. A döntetlen és a vendéggyőzelem már meglepetés lenne, az iksz most 5.20-at, a Dinamo győzelme 9.50-et ér.

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Nagyon kellemetlen ellenfél hazai pályán a horvát bajnokcsapat, ezért is hittük, hogy megnehezítik majd a Milan dolgát, ahol még mindig bőven akadnak sérültek, és az előző hetekben kellemetlen eredményekbe is belefutottak.

Viszont Stefano Pioli együttese ezen az estén nem ismert tréfát, és kitömték Ante Cacic csapatát. Mi arra tippeltünk, hogy a hazaiak is hálóba fognak találni. Ám ezúttal a Bruno Petkovic – Mislav Orsic kettős besült. Velünk együtt.

Az első félidőben csak egyetlen gól született, helyzetből viszont akadt több is mindkét oldalon. Az első kapura lövést a Dinamo ejtette meg, Luka Ivanusec 16 méterről csavart, a Mike Maignant helyettesítő román veterán portás, Ciprian Tatarusanu pedig védett. Még a kipattanó is maradt a hazaiaknál, Ristovski is próbálkozhatott, az azonban lejött a blokkról.

Negyedórával később láthattuk az első komolyabb olasz helyzetet: Kalulu beadását Olivier Giroud fejelte kapura, Dominik Livakovic vetődve védett. Nem volt olyan nehéz védés, mert a labda nem sarokra ment, ettől függetlenül Livakovicnak észnél kellett lennie.

Ami nem sikerült Giroud-nak, az sikerült Matteo Gabbiának. A fiatal védő csak azért kerülhetett a kezdőbe, mert a védelem elég foghíjas volt, de ha már megkapta a lehetőséget, igyekezett élni is vele.

A félidő vége előtt, a 39. percben Sandro Tonali szabadrúgására érkezett nagyszerűen, bevetődve fejelt a hazai kapuba.Egy pillanatra megijedhettek a szurkolók, hiszen Gabbia nekiesett a kapufának, ám nem történt semmi gond, felugrott, és indult a gólját megünnepelni.

A gólzápor a második félidőben jött. Rögtön a kezdés után Rafael Leao indult meg a hazai térfél közepén, befelé tört, elvitte a labdát (nagy szerencsével) három kékmezes mellett is, és már csak a kapust kellett mattolnia. Meg is tette, laposan lőtt a jobb alsóba, 2-0. A mérkőzés lényegében eldőlt, de a Milan nem állt le.

Az 58. percben Sandro Tonali harcolt ki egy tizenegyest a csapatának, lerántották a fiatal olaszt a tizenhatos sarkánál, a büntetőt Olivier Giroud értékesítette, méghozzá nagyon magabiztosan.

Még egy gól maradt a vendégekben, amit aztán nem saját játékosuk, hanem Robert Ljubicic szerzett. Szegény bekk annyira igyekezett vissza egy milánói támadásnál, hogy az elé pattanó labda a melléről a hálóba vágódott. Nem az ő meccse volt ez, a tizit is ő hozta össze, majd jött az öngól…

A csoport másik meccsén a 23. percben szerezte meg a vezetést az angol együttes. Mateo Kovacic nem rúg gyakran gólt, de ha igen, az általában bombagól. Most is így történt, a horvát 16 méterről, bal külsővel lőtt a ficakba, Köhn kapus ledermedve nézte, ahogy a labda a kapuban köt ki.

Az első félidőben még négy helyzete volt a vendégeknek, Köhn viszont a gól után turbó-üzemmódba kapcsolat, és nem lehetett kifogni rajta. Pierre-Emerick Aubameyang próbálkozott a legtöbbször, egyszer fejjel, kétszer lábbal. Mindegyik nagy helyzet volt, és mindháromnál nagyot védett Köhn. A Chelsea részéről még volt egy fejes, Kai Havertz bólintott, ezt is védte a hazaiak kapusa.

A kékek nem tudták kihasználni a nagy lehetőségeiket, és ezt a Salzburg rögtön a második félidő elején büntette. Egy gyors kontrát vezettek a hazaiak, Wöbert futtatták a baloldalon, ő középre ívelt, ahol jött Chikwubuike Adamu, és a kimozduló Kepa mellett a hálóba lőtt.

A gólszerző öt perccel később már a saját kapuja előtt vált főszereplővé, egy vendégfejest a gólvonalról vágott ki, így maradt az 1-1, egészen a 64. percig, ekkor Kai Havertz pókhálózta ki a kapu jobb felső sarkát 18 méterről.

Chelsea

Elszenvedte első vereségét a Chelsea az edzőváltás óta, ironikusnak tűnhet, hogy pont korábbi csapata, a Brighton verte meg Graham Potter új együttesét. Nem is kicsit verte meg őket. Lehetett volna ez sokkal csúnyább is, de így is tönkreverték a fővárosiakat. Nem a Chelsea napja volt ez, két öngólt is vétettek, Ruben Loftus-Cheek és Trevoh Chalobah is saját kapujába lőtt. No meg Kepa Arrizabalaga sem játszott a legjobban, bár a gólokról nem tehetett, de többször kellett kisegíteni, Thiago Silva kétszer is a gólvonalról mentett. Egyébként a spanyolt le kellett cserélni, nem a játéka, hanem sérülés miatt.

Lényeg a lényeg, 4-1-re kapott ki a Chelsea, egyetlen góljukat Mason Mount szerezte.

A mérkőzésnek úgy vághat neki a csapat, hogy nincs tét, a Chelsea mindenhogyan első lesz. Ha nyernek, ha kikapnak. Ahogy fentebb is írtam már, Potter most azon gondolkozhat, pihentesse-e a legjobbakat, vagy próbálja jóvá tenni a hétvégi botlást? Minden valószínűség szerint egy B-csapat is van olyan erős, mint a Dinamo Zagreb… Szerintem ezúttal is lesznek változtatások a kezdőben, némi rotáció mellett a már megszokott játékosokat is felfedezhetjük majd.

Úgy tudom, Kepa sérülése nem komoly, de esélyes, hogy Edouard Mendy fog kezdeni, Kalidou Koulibaly, Reece James és Wesley Fofana továbbra is sérültek, így lesz némi felfordulás a védelemben.

A várható kezdőcsapat:

Mendy – Chalobah, T. Silva, Cucurella – Azpilicueta, Jorginho, Loftus-Cheek, Chilwell – Havertz, Ziyech – Broja

Egymás elleni meccsek:

Jó szívvel emlékeznek a horvátok a Chelsea elleni meccsükre, amiből eddig egy volt. Az esélytelennek tartott Dinamo egy első félidei góllal múlta felül a Chelsea-t, amelyet Mislav Orsic szerzett. Bár Tuchel csapata hajtott az egyenlítésért, a Dinamo sem adta fel a támadásokat, és amennyi szerencséje volt Livakovicnak, annyiszor úszta meg Mendy is a gólt.

Előző meccs eredménye
2022.09.06.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
1:0
chelsea
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb

A horvát együttes vállán nagy a teher. Jelenleg ők állnak a negyedik helyen, sorsuk nagyban függ attól is, hogy a csoport másik meccsén milyen eredmény lesz, viszont a tényen nem változtat, nekik nyerni kell, ha el akarnak kerülni az utolsó helyről.

Eddig négy pontot szereztek, egyszer legyőzték már a Chelsea-t, mellette pedig ikszeltek a Salzburggal.

Ante Cacic együttese egyáltalán nincs jó formában, az utolsó öt meccsükből egyet nyertek meg, a bajnokságban is elvesztették veretlenségüket, a Kleinheisler László fémjelezte Osijek (Eszék) győzött ellenük 1-0-ra, a magyar válogatott végigjátszotta a meccset.

Előnyük a bajnokságban még így is megvan, négy ponttal gyűjtöttek többet, mint a Hajduk Split, és egy találkozóval kevesebbet játszottak.

Cacic tartalékos csapatot küldött a pályára, nem játszott Ademi, Moharrami, Orsic, Peric és Petkovic sem. Ők mind ott lesznek a kezdőben holnap.

Úgy tudom, ismét csak egy hiányzó lesz a gárdában, Bosko Sutalo, ő már jó ideje került partvonalon kívülre.

A Dinamo a BL-ben mindkét idegenbeli meccsét elveszítette, így még akkor sem számítanak esélyesnek, ha a Chelsea számára a mérkőzés tét nélküli.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, J. Sutalo, Peric – Spikic, Ivanusec, Misic, Ademi, Ljubicic – Petkovic, Orsic

Tippelde

Megvan az előnye ennek a pihentetésnek is, hiszen a kevés lehetőséget kapó játékosok biztos szeretnének bizonyítani a mesternek.

A Dinamo oda fogja tenni magát, ám ez a mostani formájukat tekintve nem lesz elég. Hazai győzelmet várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső