Chelsea – Malmö: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 19.
2021. október 20. szerda, 21:00 Stamford Bridge
Chelsea
vs
Malmö

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Könnyed mérkőzés vár a Chelsea csapatára? Szerintünk igen, a Malmö eddig mutatott játéka alapján akár egy gólzáporos, közönségszórakoztató találkozó is várhat a Stamford Bridge-re kilátogatókra. A címvédőnek amúgy is kell a pont, mivel a legutóbbi körben 1-0-s vereséget szenvedtek Torinóban, a Juventus ellen.

A Zenit akár meg is lepheti a zebrákat, így visszaállhat a „világ rendje”, élre állhat Thomas Tuchel együttese.

Hogy mivel lehetne biztatni a svéd szurkolókat? Őszintén szólva én nem tudok semmit mondani számukra, Jon Dahl Tomasson csapatában nem látom, hogy elegek lennének a Bajnokok Ligájához. A Zenit, valamint a Juventus is nagyon simán intézte el őket, eddig gólt sem tudtak szerezni. Nem hiszem, hogy ezen rossz szokásukat pont Londonban fogják tudni levetkőzni. És ezzel az egyik tippünket el is spoilereztük… De akad itt még más is, szóval megéri végigolvasni a cikket.

A Chelsea – Malmö mérkőzéssel érünk „félidőhöz”, ezt követően még másik négy találkozó vár ránk a szerdai Bajnokok Ligája kínálatból.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Juventus – Chelsea: 1-0

G.: Chiesa

A Juventus a Bajnokok Ligája első fordulójában egy félidő alatt verte a Malmöt, viszont az igazi próbatétel a Chelsea elleni mérkőzés volt. A BL címvédője azonban a vártnál gyengébben szerepelt, a Juventus egyetlen találattal bizonyult jobbnak egy nem túl jó mérkőzésen. Létfontosságú siker volt ez, a Juventus pedig a gyenge bajnoki kezdés után egyre jobban összeszedi magát.

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Locatelli, Rabiot – Chiesa, Bernardeschi

Chelsea:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, M. Alonso – Havertz, Zijes – Lukaku

Vártuk ezt a mérkőzést, hiszen két nagycsapat összecsapása az esetek többségében jól szokott elsülni, de vannak kivételek. Amikor a mérkőzés összességében csalódást okoz. Ezt egy ilyen mérkőzésnek lehet nevezni, ahol az egész 90 perc alatt összesen 2, azaz kettő kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel.

A találkozó egészét nézve a Juventus nem biztos, hogy győzelmet érdemelt volna, az angoloknak két és félszer annyi kapura lövési kísérletük volt, de ha egyszer nem találják azt el… Úgy nehéz nyerni.

Az egész első félidőből egyetlen lehetőséget tudtam hozni nektek. Federico Chiesa próbálkozását, amikor az Európa-bajnokság egyik legjobb játékosa labdát lopott az angoloktól, majd a kapu felé vette az irányt. A lövése kifejezetten jó volt, de végül Edouard Mendynek nem kellett közbeavatkozni, mert a labda a hosszú kapufa mellett a pályán túlra került.

A fordulás sem hozott nagy javulást, de itt a kezdés remekül sikerült az olaszoknak. Mindössze tíz másodperccel a kezdő sípszót követően máris középre mutatott a játékvezető, Federico Bernardeschi labdáját Federico Chiesa bombázta a rövid felsőbe.

Sajnos a gól nem hozott változást, így elég eseménytelenül, a mezőnyben gyűrkőzve teltek a percek.

A Chelsea a hajrára ellenfele fölé nőtt, egyre jobban beszorították őket, helyzetig mégsem nagyon jutottak. Romelu Lukaku a 82. percben egyenlíthetett volna, ám célt tévesztett, míg az utolsó utáni pillanatokban Kai Havertz fejjel vehette volna be a Juventus kapuját, de a labda ebben az esetben is fölé szállt.

Ahogy látjátok, ez nem lett egy hosszú összefoglaló, ami jelzi, hogy a két nagycsapat nem játszott jó meccset. A végén a Juve örülhetett, a Chelsea pedig a Manchester City után a Juventustól is vereséget szenvedett, vagyis két nagy rangadót bukott el egy héten belül.

Előző meccs eredménye
2019.02.21.Európa-liga
chelsea
3:0
malmö
Európa-liga
2019.02.14.Európa-liga
malmö
1:2
chelsea
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Zenit – Malmö: 4-0

G.: Claudinho, Kuzyayev, Sutormin, Wendel

A Malmö játékosai és szurkolói azt hitték, a nehezén már túl is vannak, a Juventustól elszenvedett 3-0-s vereséget követően rosszabb nem jöhet a Zenit ellen. De jött, az oroszok megmutatták, hogy akár még a továbbjutásra is esélyesek lehetnek. Jól játszottak a Chelsea ellen is a Stamford Bridge-en, most pedig parádés focit mutattak be, a svédeknek nem volt esélyük. Ez a meccs azt is megmutatta, hogy a Malmönek talán még nagy ez a kabát…

A kezdők:

Zenit:

Kritsyuk – Barrios, Chistyakov, Rakitsky – Sutormin, Kuzyayev, Wendel, Santos – Malcom, Dzyuba, Claudinho

Malmö:

Dahlin – Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson – Berget, Innocent, Christiansen, Rakip – Birmancevic, Colak

A Malmö a selejtezőt nagyon gyengén kezdte, a szakadék szélén is voltak, illetve láttuk, hogy sokkal gyengébb ellenfelek ellen sem tudtak magabiztos, jó játékot bemutatni. Majd a Rangers ellen valami megváltozott, és először mondhattuk, hogy teljesen jogosan jutottak tovább Tomassonék. A főtábla meccsei viszont egyelőre rosszul sültek el számukra. Nulla lőtt góllal, hét kapottal állnak, hiszen – ahogy ti is látjátok – a Juventus elleni hazai bukót egy Zenit elleni még súlyosabb vereség követte.

Az első találatra a 9. percben került sor, ekkor szép játékot bemutatva jutott el a kapuig a szentpétervári egyesület. A svédek nem igazán tudták, hol van a labda, az oroszok szerencséjére Claudinho tudta, és a kapuba passzolt.

Az első játékrész szünetében a vendégek még reménykedhettek, hiszen egygólos hátrányt le lehet dolgozni bárki ellen.

Azonban a második félidő katasztrofálisan sült el számukra. Merthogy a kezdés után nem sokkal Daler Kuzyayev fejesével már 2-0-t mutatott az eredményjelző, igazából a svédek ekkor adhatták fel…

Talán megúszták volna ennyivel, ha nincs Anel Ahmedhodzic kiállítása… A védő utolsó emberként kapott bele kézzel a játékszerbe, mivel gólhelyzetet hiúsított meg, így mehetett zuhanyozni. Igaz, először csak sárgát mutatott fel neki a játékvezető, ez került módosításra a videófelvételek megtekintését követően.

A hátralévő időben betalált még Aleksey Sutormin egy távoli lövés után, majd a csereként pályára lépő Wendel alakította ki a 4-0-s végeredményt. A Zenitet korábban is láttuk már a Bajnokok Ligája főtábláján, de akkor fele ilyen jó teljesítményt nem nyújtottak. Joggal pályáznak akár a továbbjutásra is, de egy biztos: Tavasszal még találkozni fogunk velük valamelyik kupában, mert ez a Malmö nem fog tudni odaérni a harmadik helyre…

Összefoglalás

A Chelsea együtteséből a már korábban megsérült Christian Pulisic mellett Antonio Rüdiger és Hakim Zijes hiányozhat, ez pedig ismét lehetőséget ad Malang Sarrnak a bizonyításra. A védő a Brentford ellen játszott a hétvégén, méghozzá kifejezetten jól. Ha nem ő játszik, akkor Trevoh Chalobah lehet Andreas Christensen és Thiago Silva párja.

A középpálya adott, a széleken a két spanyol, Marcos Alonso és César Azpilicueta, középen Jorginho és N’Golo Kanté, elől pedig Mason Mount és Romelu Lukaku helye tűnik biztosnak, a harmadik pozícióért Kai Havertz és Timo Werner fog versenyezni.

A Malmönél az eltiltott Ahmedhodzic pótlása okozhat fejtörést Tomassonnak, de sérültből is van pár a svéd csapatnál. Ola Toivonen majd csak az év végén, jövő év elején térhet vissza, Jonas Knudsen, Oscar Lewicki és Patriot Sejdiu szintén nincsenek bevethető állapotban.

Ott lesz a kezdőben viszont Antonio Mirko Colak, Veljko Birmancevic és Anders Christiansen, vagyis a csapat kétségkívül legjobb három játékosa.

Egy védekezőbb felfogású Malmöre számítunk, egy olyan Chelsea ellen, akik szeretnék kiszolgálni a közönségüket.

A hétvégén nagy győzelmet arattak, a Brentfordot idén csak ők és a Brighton tudták megverni. Nehéz szülés volt, de ezzel a sikerrel a Chelesa az élen maradhatott.

A Malmö szintén nyerte a maga bajnokiját, az Östersunds otthonában tudtak 3-0-ra nyerni.

2019-ben találkoztak már az Európa-liga csoportkörében, ott mindkét meccset a kékek nyerték, mármint… az angol kékek. Angliában 3-0-ra, Svédországban 2-1-re diadalmaskodott az akkor még Maurizio Sarri irányította Chelsea.

Az eddig látottak alapján nagyon magabiztos hazai sikerre számítunk, ahol a Malmö szintén nem tud betalálni. Az over 2,5-ben is bízom, igazából a hendikepes Chelsea siker tetszik a legjobban. Elnézést a Malmö szurkolóitól, de nem látom reálisnak, hogy csapatuk a Premier League listavezetőjének otthonában tudná megszerezni első pontjait…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső