Chelsea – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 17.
2023. április 18. kedd, 21:00 Stamford Bridge
Chelsea
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem sokat kellett várni az újabb hétközi meccsekre, el leszünk látva rendesen, a sportfogadás kedvelői izgalmakkal teli meccseken bizonyíthatják rátermettségüket. Jönnek máris a Bajnokok Ligája visszavágói, a keddi mérkőzésekről már ma szó esik. Emellett pedig még az angol másodosztály hajrájába nézhetünk be, terveim szerint ismét az összes meccsről szót ejtünk. A múlt héten akadtak meglepetések, de ez betudható annak, hogy a Championshipben nehéz megtalálni a helyes megfejtést néhány meccshez…

Mindegy is, először a BL-meccsekről ejtsünk szót!

A Chelsea hazai pályán igyekszik majd megfordítani az eredményt a Real Madrid ellen, ami valljuk be, nem tűnik könnyű feladatnak. Frank Lampard eddig csak kikapott a kékek kispadján, tele vannak hiányzókkal, és a Real kétgólos előnyből várja a folytatást. Nem meglepő, hogy a bukik a vendégeket favorizálják, nem csak a továbbjutás ügyében, de magán a mérkőzésen is. A bet365-nél 2.38 a vendégsiker, 2.90 a hazai, 3.50 a döntetlen.

Következzen a Chelsea – Real Madrid találkozó!

Chelsea

Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy Frank Lampard kinevezése jó ötlet volt. Todd Boehly a hétvégi, Brighton elleni meccs után a közönség soraiból meg is kapta a magáét. Hihetetlen, hogy ez a csapat két évvel ezelőtt még Bajnokok Ligáját nyert, azóta viszont esik szét. Egyre jobban. Nem szeretném megint azzal ekézni őket, hogy mennyi pénzt elköltöttek, és ahhoz képest hol vannak, de ez a 600 millió már akkora összeg, ami mellett szó nélkül nem lehet elmenni.

Tuchel után Potter, Potter után egy meccs erejéig Saltor, Saltor után Lampard. A negyedik edző próbálja gatyába rázni a kékeket, kevés sikerrel. Mióta Lampardot kinevezték, három meccset játszott le az együttes. 1-0-ra kikaptak a Wolverhamptontól, 2-0-ra a Real Madridtól, a hétvégén 2-1-re (otthon) a Brightontól. Legalább most már tudtak gólt rúgni… Azt egyébként Conor Gallagher szerezte.

Láthatóan Lampard próbálkozott némi rotálással, hogy a kulcsemberek frissek legyenek kedd estére. Csak csere volt Reece James, Joao Félix, Mateo Kovacic, nem is lépett pályára Marc Cucurella, akinek majd Ben Chilwellt kell pótolnia.

Négy mérkőzés óta képtelen nyerni otthon a Chelsea, ez idő alatt kétszer ikszeltek, kétszer kikaptak.

A helyzet tehát messze nem ideális, és kedden sem lesz az. Hiányzik ugyanis Ben Chilwell eltiltás miatt, Kalidou Koulibaly, Armando Broja, Carney Chukwuemeka biztos, hogy kimaradnak a sérülés miatt, és lehet, hogy Kai Havertz sem léphet pályára, ahogy Ruben Loftus-Cheek sem.

A várható kezdőcsapat:

Kepa – James, Fofana, Silva, Cucurella – Kanté, Fernández, Kovacic – Sterling, Joao Félix, Mudryk

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt években többször is találkozott egymással ez a két csapat, általában a Real Madrid jött ki győztesen a csatákból. A múltheti odavágó pár vendéghelyzetet leszámítva egészen sima eredményt hozott, a Real Madrid végig jobban futballozva, helyzetei egy részét elszórakozva tudott 2-0-ra nyerni. Ez a kétgólos előny elég lehet a Stamford Bridge-en, hacsak valami őrületes fordulat nem áll be a hazaiaknál.

Eddig egyébként itt két mérkőzést játszottak. 2021-ben a Chelsea győzött 2-0-ra (és később megnyerte a sorozatot), egy évvel később a Real 3-1-re nyert (és később megnyerte a sorozatot).

Előző 5 meccs eredménye
2023.04.12.Bajnokok Ligája
real madrid
2:0
chelsea
Bajnokok Ligája
2022.04.12.Bajnokok Ligája
real madrid
2:3
chelsea
Bajnokok Ligája
2022.04.06.Bajnokok Ligája
chelsea
1:3
real madrid
Bajnokok Ligája
2021.05.05.Bajnokok Ligája
chelsea
2:0
real madrid
Bajnokok Ligája
2021.04.27.Bajnokok Ligája
real madrid
1:1
chelsea
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

Nem csak Lampard igyekezett egy kicsit rotálni a hétvégén, bár Carlo Ancelotti némiképp kényszerből tette mindezt. Toni Kroos és Vinicius Jr. is kisebb sérülést szenvedett, nem is utaztak el a többiekkel a Cadiz elleni meccsre.

Amit a Real Madrid egyébként Nacho és Marco Asensio góljaival megnyert.

Az olasz mester nyugodtan készülhet a találkozóra, a kétgólos előnynek elég kell lenni, bár a Real Madrid hajlamos arra, hogy kissé könnyelműen kezdjen neki azoknak a találkozóknak, ahol az övék az előny. Emlékezhetünk, egy évvel ezelőtt épp a Chelsea volt az, amely majdnem kiverte őket…

Idegenben akadnak problémák a Real Madrid játékával, és bár a közönség feszült, biztosak lehetünk benne, hogy ugyanúgy a csapat mellé állnak, mint a Borussia Dortmund ellen.

Toni Kroos játékra készen áll, viszont Vinicius Jr. nem valószínű, hogy kezdhet. A csapat másik sérültje Ferland Mendy.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Rüdiger, Militao, Camavinga – Kroos, Tchouaméni, Modric – Valverde, Benzema, Rodrygo

Tippelde

Ha a Real Madrid koncentráltan áll neki a meccsnek, és nem úgy, ahogy egy éve, akkor Lampard tehet bármit, nem fog eredményre vezetni. A hazaiak számára ez az utolsó lehetőség, hogy sikert érjenek el a szezon során, ha kiesnek a BL-ből, akkor számukra a lényegi kérdések lezárultak.

Ez motiváló ugyan, de egyben ezt a mentálisan kikészült csapatot még jobban fogja feszélyezni.

Mi úgy gondoljuk, nem csak a párharcot, de ezt az idegenbeli meccset is a Real Madrid fogja majd megnyerni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső