Chelsea – Salzburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 13.
2022. szeptember 14. szerda, 21:00 Stamford Bridge
Chelsea
vs
Salzburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Graham Potter körül felpörögtek az események. Másfél héttel ezelőtt még élte a mindennapjait a Brighton élén, aztán Tuchel kirúgása után szinte azonnal megállapodott vele a Chelsea. Úgy volt, hogy az új edző a hétvégén bemutatkozik a csapat élén, de a forduló elmaradt, így a debütálásra a Bajnokok Ligájában kerül sor. Nagy a nyomás, hiszen a Chelsea-nél most nincs kolbászból a kerítés, lényegében félig-meddig egy új csapat felépítése közben rúgták ki elődjét, ami talán kicsit elhamarkodott döntés volt. Bár – ezt már említettem korábban – vannak arról pletykák, hogy az új tulajdonos nem volt kibékülve a szakmai stábbal, miután az ellen ágáltak, hogy a nyáron leigazolják Cristiano Ronaldot. Ami marketing-szempontból bizonyára remek döntés lett volna, szakmailag nézve viszont meg lehet érteni Tuchelt, hogy nemet mondott. A lényeg azonban az, hogy a tulajdonos csak arra várt, hogy az edző hibázzon, és kirúghassa. Ez megtörtént…

Ellenfelük a jó erőkből álló Salzburg lesz, akik az első fordulóban megint megmutatták, hogy számolni kell velük. A főként fiatalokból álló legénység az olasz bajnok AC Milan ellen ikszelt, és most is arra készül, hogy meglepje a világot.

Nincsenek arról sokan meggyőzve, hogy ez össze is fog jönni, a bukmékerek legalábbis egyáltalán nem úgy látják, hogy bravúrt érhet el nyugati szomszédunk legsikeresebb csapata. A Chelsea győzelmére alig 1.30-at fizetnek, a döntetlen 5.50 körül mozog, míg a Salzburg győzelme van, ahol a 8.50-et is eléri.

Jöjjön a Chelsea – Salzburg találkozó!

Az előző fordulóban történt

A Dinamo Zagreb volt Thomas Tuchel utolsó meccse a Chelsea kispadján, a vereséget követően bejelentették a menesztését. A találkozón az angolok mindent megtettek a győzelem érdekében, de – mint a bajnokságban – ezúttal is gólképtelenek maradtak, ezúttal sem voltak elég erélyesek – meg szerencsések – a kapu előtt. A tizenkettedik percben szerezte meg a Dinamo a vezetést, túlságosan is könnyen verték meg az elöl ragadó Chelsea-t. Mislav Orsic a saját térfeléről indult meg a kapu irányába, minden védő fent maradt a középpályán, és hiába sprinteltek vissza, nem sikerült a labdával robogó válogatott szélsőt beérni. Wesley Fofana okolható leginkább a gólért, de a kékek másik két védője sem állt a helyzet magaslatán.

A folytatásban a Chelsea-nek is voltak lehetőségei, Dominik Livakovicnak többször kellett játékba avatkoznia, ám igazán nagy ziccert nem tudtak kialakítani Havertzék. Az utolsó tíz percben egyre állandósult a nyomás a zágrábi kapu előtt, Reece James a kapufát is eltalálta, valamint volt egy jó távoli kísérlet, meg a csereként beállt Hakim Ziyech is betalálhatott volna – mondjuk az les lett volna -, de Livakovic mindent fogott. Így maradt az 1-0.

A forduló másik mérkőzésén a Salzburg otthon fogadta az olasz bajnokságban dobogón levő Milant, és abszolút egy súlycsoportban voltak velük, bár voltak, akik féltek, hogy a nyáron ismét kulcsembereit vesztő sógorok nem érnek fel a rossoneri szintjére. Olyannyira felértek, hogy Noah Okafor révén a vezetést is megszerezték, de nem sokkal később a Milan egyenlített.

A második félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét együttes megszerezhette volna a győztes gólt. A hazaiak részéről a Donetskből megszerzett Fernando volt ehhez a legközelebb, a brazil egy baloldali beadást vágott öt méterről a kapu fölé. Igazságos eredmény született.

Chelsea

Nagy változások álltak be a Chelsea együttesénél, hiszen Thomas Tucheltől váratlanul szabadultak meg a Zagreb elleni vereség után. Rengeteget köszönhetnek a németnek, aki szezon közben érkezett, és olyan kemény csapatot állított össze, amely aztán abban az évben még megnyerte a Bajnokok Ligáját, pedig erre senki nem fizetett volna egy lyukas garast sem.

Aztán a tavalyi év már nem sikerült ilyen jól, a csapat a BL-ből viszonylag hamar kiesett a Real Madriddal szemben, a bajnokságban pedig csak a harmadik helyet tudták megszerezni, gyakorlatilag a bajnoki versenyfutásba nem sikerült beleszólniuk, a cél viszont ez lett volna, hogy megtörjék a Liverpool és a Manchester City hegemóniáját.

Az idei nyáron aztán rengeteg minden történt. Vezetőségváltás, Roman Abramovich lelépett, a helyére lépő üzletember pedig rengeteg pénzzel támogatta a csapat törekvéseit, a kékek 280 millió eurót költöttek, javarészt arra, hogy a távozó védőket pótolni tudják.

A szezon felemásan indult, becsúszott két idegenbeli vereség a bajnokságban, a harmadikat, a BL-ben már nem bírta el a német, és az egész stábjával távozott. Tehát már Lőw Zsolt sincs a klub kötelékeiben.

A menesztés bár váratlan volt, az utód mégis megszületett, mintha már fel lettek volna készülve arra, hogy bármikor leléphet a német. Az utódja Graham Potter lett, aki eddig a Brightont irányította, és csinált belőlük kiesőjelöltből egy masszív középcsapatot.

Meglátjuk, nem lesz-e nagy falat a fiatal menedzsernek ez az ugrás. Okosabbak lennénk, ha már láttuk volna a Chelsea-t a hétvégén, de mivel a bajnoki forduló elmaradt, így elmaradt Potter bemutatkozása is.

Így csak találgatni tudunk… A Brightonnál 3-5-2-ben játszatta a játékosait, valószínűleg ez a játékrendszer megmarad a Chelsea-nél is. Nem jár sok módosítással, a 3-4-2-1-et alkalmazta eddig Tuchel.

Egy stabil alapokra helyezett középpálya, szélsebes szárnyvédők, és két befejező csatár, általában ez jellemezte a sirályokat.

Mivel csak N’Golo Kanté sérült, így nagyjából minden gond nélkül tudja is alkalmazni ezt a rendszert a mester.

Bár Pierre-Emerick Aubameyang pár héttel ezelőtt állkapocstörést szenvedett, amikor ki akarták rabolni a házát Barcelonában, a Dinamo ellen már a kezdőben volt, és most is ott lesz, párja minden bizonnyal Raheem Sterling lesz. Ennek a rendszernek a nagy vesztese Kai Havertz lehet, aki abban bízhat, hogy alkalomadtán Mason Mount helyére befér majd, néha pedig Sterlinget vagy Aubát helyettesítheti. De ez majd még kiderül.

A várható kezdőcsapat:

Mendy – Fofana, T. Silva, Koulibaly – James, Kovacic, Mount, Jorginho, Cucurella – Aubameyang, Sterling

Egymás elleni meccsek:

Összesen egy meccsről tudunk beszámolni, ami viszont nem volt annyira régen, 2019-ben egy felkészülési mérkőzésen játszottak, és mit ne mondjak, nagyon jó kis meccs lehetett, ugyanis nyolc gólt hozott. Érdekesség, hogy a gólszerzők közül már csak egy ember van mostani csapatánál, Christian Pulisic az, aki még mindig a Chelsea mezét viseli, bár a pályán mostanában nem láthattuk. Pedro, Ross Barkley és Michy Batshuayi, valamint Takumi Minamino és Jérome Onguéné már váltottak. Annyit még megjegyeznék, hogy az a Salzburg nagyon erős volt, az akkori csapat tele volt olyanokkal, akik ma már topbajnokságokban játszanak: Szoboszlai, Haaland, Daka, Camara, Kristensen, Mwepu, és még sorolhatnám…

Előző meccs eredménye
2019.07.31.Barátságos Mérkőzés
salzburg
3:5
chelsea
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Salzburg

Kevésbé fontos események tarkították sógoraink életét a héten, nem történt semmi, volt egy bajnoki meccsük, amit szokás szerint megnyertek. A Ried elleni találkozót idegenben, meglehetősen simán húzták be, 3-0 lett az eredmény, Benjamin Sesko, Chikwubuike Adamu, valamint Noah Okafor talált be. Adamut amúgy az 54. percben kiállították azonnali piros lappal. Ekkor már a Riedben is csak tízen voltak, így a támadó meggondolatlansága nem okozott gondot a többieknek.

És ennyi… A Salzburg hazájában csendben teszi a dolgát, lépked a következő bajnoki cím felé, amiben senki nem állíthatja meg őket. És közben a Bajnokok Ligájában is szeretnének jó eredményt elérni. A Milan elleni döntetlen annak nevezhető, az igazán nagy dolog az volt, ha el tudnák rontani Potterék debütálását.

Erre azért nem sok esély mutatkozik, tekintve, hogy alapjáraton nem ők számítanak favoritnak, plusz még annyi sérültjük van, amiből egy második csapatot el tudnának indítani a Liefering mellett.

Nem lesz ott Luka Sucic, Kamil Piatkowski, Justin Omoregie, Oumar Diakité, Maximilian Wöber, Mamady Diambou, Bryan Okoh, Sékou Koita és Samson Tijani sem.

Oumar Solet szintén kiesett, az ő helyére Bernardo kerülhet be. Benjamin Sesko nagy lendülettel szállt be a Milan ellen, és a hétvégén gólt is rúgott, mégis azt gondolom, hogy csak a kispadon fog helyet foglalni.

A várható kezdőcsapat:

Köhn – Dedic, Bernardo, Pavlovic, Ulmer – Capaldo, Seiwald, Kjaergaard – Kameri – Okafor, Fernando

Tippelde

Potter első mérkőzésén nagy nyomás lesz a csapaton és az edzőn egyaránt. A fiatal Salzburg sem fogja megkönnyíteni a londoni együttes dolgait, kemény ellenállásra számíthatnak. Matthias Jaissle számára is ködös, mivel készülhet a Chelsea, ami nehezíti a felkészülését.

Kemény meccsre számítunk, de úgy hisszük, a Chelsea most mindent megtesz majd, megpróbálják a játékosok lenyűgözni az új edzőjüket, és győzelemmel nyitnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső